• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία πρώτη φορά Κων/λη

sakaflias

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΕΝΥΑ
Γεια σας...
Σε δυο μερες φευγω για Κωνσταντινουπολη (23-27.3.11).
Γνωριζει καποιος για τα ξενοδοχεια Troya (περα-ταξιμ) & Klas (παλια πολη);
Επισης για την διαδρομη στο Βοσπορο εμαθα οτι υπαρχουν 2 διαδρομες χρονικα(μικρη και μεγαλη) Ποια η διαφορα τους και ποια αξιζει καλυτερα;
Αν μεινω στην πλατεια ταξιμ υπαρχει τραμ ή κατι αλλο για να μπορω να παω στην παλια πολη;
Ωρες λειτουργιας του αρχαιολογικου μουσειου (και των αλλων μνημειων)που θα βρω;
Πολλα ε....; Τι να κανω ολα μαζι γιατι δεν προλαβαινω...:D

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Γεια σας...
Σε δυο μερες φευγω για Κωνσταντινουπολη (23-27.3.11).
Γνωριζει καποιος για τα ξενοδοχεια Troya (περα-ταξιμ) & Klas (παλια πολη);
Επισης για την διαδρομη στο Βοσπορο εμαθα οτι υπαρχουν 2 διαδρομες χρονικα(μικρη και μεγαλη) Ποια η διαφορα τους και ποια αξιζει καλυτερα;
Αν μεινω στην πλατεια ταξιμ υπαρχει τραμ ή κατι αλλο για να μπορω να παω στην παλια πολη;
Ωρες λειτουργιας του αρχαιολογικου μουσειου (και των αλλων μνημειων)που θα βρω;
Πολλα ε....; Τι να κανω ολα μαζι γιατι δεν προλαβαινω...:D

για τα συγκεκριμενα ξενοδοχεια δεν ξερω τιποτα..
για τις κρουαζιερες, αναλογα με τις ημερες που εχεις στην διαθεση σου και το χρονο που θες να διαθεσεις, διαλεγεις και παιρνεις!!
η μικρη παντως διαρκει μολις 1,5 ωρα..για μενα που ειχα 4 μερες μονο και δεν ειμαι και πολυ φιλη των πλοιων, μια χαρα ηταν..
αν μεινεις στην taksim, για να πας sultanahmet ή κατηφοριζεις την istiklal με τα ποδια ή με το παραδοσιακο μικρο τραμ, μετά tunel και μετα tram ή πας με funiculare kabatas και μετα απο εκει τραμ ή το κοβεις ολο ποδαρατο (ανετα βγαινει) ή ταξι ή καποιο λεωφορειο (δεν ξερω συγκεκριμενα, αλλα ολο και καποιο θα υπαρχει)..
ωρες λειτουργιας του αρχαιολογικου: 9-5 κάθε μερα..
ωραρια γενικα για τα αξιοθεατα της πολης, εχει γραψει και ο χρηστος στην ιστορια του εδω..http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...E5%E8%E5%F1%FC-%F3%F4%DE%ED-%F0%FC%EB%E7.html , αλλα θα βρεις και στο ιντερνετ στα αντιστοιχα σαιτ του καθε μουσειου..

MAriaORF

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη!!!!!!
Μη ξεχασεις να παρεις τουρκικο καφε που θα το βρεις στο πιο παλιο καφεκοπτειο της Πολης βγαινοντας απο την Αιγυπτιακη αγορα στο δεξι σου χερι(η μυρωδια θα σε οδηγησει) και οπωσδηποτε μπαχαρι για τους κεφτεδες !!!!!!!Δκιμασε επισης τα σιροπιαστα που εχουν χυμα στην ιδια αγορα!!

sakaflias

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΕΝΥΑ
Ευχαριστω όλους. Φευγω τωρα για να παραλαβω την υπολοιπη παρεα για το μεγαλο ταξιδι στην Κωνσταντινουπολη που αρχιζει...ΤΩΡΑ..!!!!:clap:
Τα νεωτερα στην επιστροφή (ελπιζω να μπορεσω να τα γραψω)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
αγαπητέ σακαφλιά καλό σου ταξίδι και απο εμένα,εγώ θα είμαι εκεί τη παρασκευή το μεσημέρι.
αλήθεια παιδιά απο το μεσημέρι και μετά τι μπορεί να κάνει κανείς?
υπάρχει τίποτα ανοιχτό εκείνες τις ώρες ή μόνο βόλτα στην ταξίμ και τα πέριξ?

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
αγαπητέ σακαφλιά καλό σου ταξίδι και απο εμένα,εγώ θα είμαι εκεί τη παρασκευή το μεσημέρι.
αλήθεια παιδιά απο το μεσημέρι και μετά τι μπορεί να κάνει κανείς?
υπάρχει τίποτα ανοιχτό εκείνες τις ώρες ή μόνο βόλτα στην ταξίμ και τα πέριξ?
Μέχρι 5 περίπου είναι ανοιχτά τα περισσότερα αξιοθέατα. Το απόγευμα μπορείς να παρακολουθήσεις την απογευματινή προσευχή σε κάποιο τζαμί αφού ζητήσεις άδεια (προτείνω τη Μικρή Αγιά Σοφιά, πίσω από το Μπλε Τζαμί), να περπατήσεις την Παλιά Πόλη όταν αρχίζει να ερημώνει, να περιπλανηθείς γύρω από τα πανέμορφα τζαμιά με το μπλε φωτισμό να σπάζει το σκοτάδι, να δεις το ηλιοβασίλεμα στο παζάρι των μπαχαρικών, να περπατήσεις τη γέφυρα του Γαλατά που ενώνει δυο κόσμους ολότελα αντίθετους. Το Μεγάλο Παζάρι κλείνει στις 10. Μπορείς να πάρεις το λεωφορείο και να βγεις κι έξω από το κέντρο: στο γραφικό χωριό Polonezkoy, στο Beykoz ή να δεις τη δύση από τον Άι Γιώργη στην Πρίγκιπο, από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που έχω δει ποτέ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom