• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία πρόγραμμα για μόναχο και "πέριξ"

indietronic

Member
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλες και όλους !!

επιτέλους δέκα μέρες έμειναν ... τέλος της άλλης βδομάδας θα είμαι με το έτερο ήμισυ μόναχο . κλείσαμε στο holiday inn για 6 νύχτες , και αυτό που θέλω τώρα (έχω διαβάσει ό,τι thread υπήρχε σχετικά με μόναχο) να με βοηθήσετε να φτιάξω "πρόγραμμα" όσο γίνεται πιο αποδοτικό για τις 7 μέρες / 6 νύχτες που θα είμαστε εκέι.. η ουσία είναι να μην ξεποδαριστούμε και να μην πουντιάσουμε (με το κρύο που κάνει) παίρνοντας το ένα τρενο μετά το άλλο...

θα έλεγα πως 3 μονοήμερες (λίγο μετά το πρωινό - 6-7 το απόγευμα) είναι οκ μη σας πω πολλές, οι έμπειροι ας με βοηθήσετε... πως να το προγραμματίσω .. π.χ. αξίζει το γκάρμις ή μόνο νυρεμβέργη (οπωσδήποτε) και τι άλλο ? σάλτζμπουργκ ?

αν είναι πολύ παλιόκαιρος ίσως δεν το κουνήσουμε και γυρνάμε (μιλημένοι πλέον) στις must μπυραρίες (1) , χριστουγεννιάτικες αγορές (2) και μουσεία του μονάχου ...

ίσως (πείτε μου και σεις) να αξίζει 1-2 μέρες ακόμα και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο (παρ ότι μένουμε κέντρο-κέντρο), αν βρούμε σπουδαίο λόγο, γιατί όχι.....

οι λόγοι εν τέλει που -πρώτα ο θεός- πάμε είναι γιατί ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ διακοπές.... (πάνω από 5 χρόνια... λόγω δουλειάς, δουλειάς. δουλειάς, σεισμού κ.α.)

βασικά θέλουμε (1) : μπυραρίες + (2) christmas spirit .....

για να δούμε , θα εκπονηθεί κάτι καλό ??? :)

harry.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Γεια σου harry,

Πιστεύω θα μαζέψεις πολλές γνώμες και απόψεις από τα έμπειρα μέλη του forum. Το Μόναχο είναι θαυμάσιο και η γύρω περιοχή ακόμα καλύτερη. Η καλύτερη εποχή κατά την γνώμη μου ειναι η άνοιξη για να απολάυσεις την Βαυαρική εξοχή και τα κάστρα. Επίσης Οκτώβριο για πολύ κίτς και μπύρα. Όμως και πριν τα χριστούγεννα το κλίμα είναι τέλειο με όλες τις γιορτινές αγορές και το χαμό. Εγώ θα σου προτείνω να πας στο Γκάρμις μόνο αν έχεις σκοπό να ανεβείς στο Zugspitze και ειδικά αν είσαι λάτρης του σκι. Η ανάβαση με το τελεφερίκ ή τον οδοντοτό σιδιρόδρομο είναι μοναδική εμπειρια και η θέα από την κορυφή είναι σαν κάτι πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τις Άλπεις με τις λίμνες κτλ. Μπυραρίες προτίμισε τις πιο παραδοσιακές και όχι αυτές τις εκμοντερνισμένες και εμπορικές που έχει στο κέντρο. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ονόματα. Επίσης για νυχτερινή διασκέδαση μπορείς να πας στο Kultfabrik που είναι Nightlife zone με μουσικές για όλα τα γούστα (από cheesy μέχρι ρώσικη ντίσκο και από rock μέχρι psychedelic trance) και φυσικά τρελαμένους Γερμανούς να σκίζονται στον χορό και να βγάζουν τον άλλο τους εαυτό. Αυτά μου έρχονται μέχρι στιγμής..

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Καλημέρα indietronic. Για τα ορεινά καλό είναι να αποφασίσεις επί τόπου ανάλογα με τον καιρό. Μην ανέβεις στα κορφοβούνια και από την ομίχλη δεν βλέπεις τη μύτη σου.
Εγώ από Μόναχο είχα πάει στο Augsburg και στο Regensburg, πολύ όμορφα και τα δύο, ειδικά το δεύτερο ήταν σαν ζωγραφιά. Δεν είχα αυτοκίνητο, πήγα με το τρένο. Έτσι απόλαυσα και την όμορφη διαδρομή. Άλλοι γνωστοί μου πήγανε με τον ίδιο τρόπο στο Salzbourg και το βρήκαν υπέροχο. Πολύ μικρή απόσταση και τα τρένα στη Γερμανία, ειδικά τα Σ/Κ, έχουν καταπληκτικές προσφορές.
Μη χάσετε στο Μόναχο την παλιά πινακοθήκη και τα ηλιοτρόπια του Van Gogh.
Πάρτε μαζί ζεστά ρούχα, η υγρασία στο Μόναχο θερίζει.
Να περάσετε τέλεια.

indietronic

Member
interted και bloody mary καλό μας μήνα !

ευχαριστώ για τις πληροφορίες...

το Regensburg πόση ώρα είναι με το τραίνο ? εκεί τρώμε πίνουμε βλέπουμε ?

θέματα γενικής φύσης :) ερωτήσεις προς όλους :

1) παρακολουθώ θερμοκρασίες και ξέρω τα του καιρού. ΡΟΥΧΑ φθηνα και μάλλινα (χοντρή πλέξη) θα βρω στο μόναχο εύκολα (ώστε να ψωνίσουμε κι όλας) ? το λέω αυτό γιατί και για δώρα πάμε και για να ΜΗΝ πηγαίνουμε τη βαλίτσα γεμάτη (να πάρω π.χ. ένα αντιανεμικό μπουφάν και ένα μάλλινο μόνο καθώς και γάντια σκούφο κασκόλ, με σκοπό να αγοράσω πλεχτά από κει). τι λέτε ?

2) όταν φθάσω τώρα, terminal 2 είναι η Lufthansa, μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς κάνω για να φθάσω γρήγορα και φθηνα στο holiday inn munich centre ?

3) cash or not ? μια maestro της εθνικής ή μια visa enter της alpha ? ποια απ' τις δύο να πάρω ? αν π.χ. βάλω 1000ευρώα στην visa enter (χρεωστική) της alpha και τη χρησιμοποιήσω στο ξενοδοχείο ή για ψώνια , ΜΗΠΩΣ με χρεώσουν παραπάνω από τα συμφωνηθέντα? γενικά τι με συμβουλεύετε ?

4) wind f2g καρτοκινητό . δουλεύει με τη μία εκεί ?

αυτά προς το παρόν, και μην ξεχνάμε το πρόγραμμα . 1 μέρα standard nurnberg , πάμε για τη δεύτερη (out of 3) salzburg ή innsbruck ? (Regensburg ή Garmisch-Partenkirchen or what για την
τρίτη -αν προλάβουμε- εξόρμηση) βοήθεια κι εδώ ,δεκτή .

Milles merci !!!http://www.google.gr/aclk?sa=L&ai=B...nkirchen-hsS51UNn8WlYb3hGkNKv_QS252353605;ws=

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
interted και bloody mary καλό μας μήνα !

ευχαριστώ για τις πληροφορίες...

θέματα γενικής φύσης :) ερωτήσεις προς όλους :

1) παρακολουθώ θερμοκρασίες και ξέρω τα του καιρού. ΡΟΥΧΑ φθηνα και μάλλινα (χοντρή πλέξη) θα βρω στο μόναχο εύκολα (ώστε να ψωνίσουμε κι όλας) ? το λέω αυτό γιατί και για δώρα πάμε και για να ΜΗΝ πηγαίνουμε τη βαλίτσα γεμάτη (να πάρω π.χ. ένα αντιανεμικό μπουφάν και ένα μάλλινο μόνο καθώς και γάντια σκούφο κασκόλ, με σκοπό να αγοράσω πλεχτά από κει). τι λέτε ?

2) όταν φθάσω τώρα, terminal 2 είναι η Lufthansa, μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς κάνω για να φθάσω γρήγορα και φθηνα στο holiday inn munich centre ?

3) cash or not ? μια maestro της εθνικής ή μια visa enter της alpha ? ποια απ' τις δύο να πάρω ? αν π.χ. βάλω 1000ευρώα στην visa enter (χρεωστική) της alpha και τη χρησιμοποιήσω στο ξενοδοχείο ή για ψώνια , ΜΗΠΩΣ με χρεώσουν παραπάνω από τα συμφωνηθέντα? γενικά τι με συμβουλεύετε ?

4) wind f2g καρτοκινητό . δουλεύει με τη μία εκεί ?

αυτά προς το παρόν, και μην ξεχνάμε το πρόγραμμα . 1 μέρα standard nurnberg , πάμε για τη δεύτερη (out of 3) salzburg ή innsbruck ? (Regensburg ή Garmisch-Partenkirchen or what για την
τρίτη -αν προλάβουμε- εξόρμηση) βοήθεια κι εδώ ,δεκτή .

Milles merci !!!
να πας οποσδήποτε νυρεμβεργη και σαλτζμπουργκ.ειναι φανταστικά και τα δύο.ιδιαίτερα τώρα τα χριστούγεννα.για το γκάρμις μια μερα δεν αξίζει τον κόπο..θέλει τον χρόνο του για να απολαυσεις την χειμωνιατικη φύση.

για φαγητό(κότσι-ελάφι)στην augustiner μπυραρία,θα την δείς δεξιά σου όπως κατεβαίνεις απο karlsplatz για marienplatz στον πεζόδρομο.εχει επίσης και πίσω απο την εκκλησία με τους 2 τρούλους 2-3 μπυραρίες πολύ καλές.στην μπυραρία του χίτλερ δεν έφαγα ..δεν ξέρω..πολυ βαβούρα όμως...υπάρχει και το εστιατόριο- μπυραρια στο δημαρχείο στην Marienplatz,στο ισόγειο.θα δεις την είσοδο...εκει φάγαμε ποικιλία με λουκάνικα.τώρα οι τιμές..εμεις είμασταν 6 άτομα και κάναμε συνήθως λογαριασμο με αρκετό φαί και μπύρες διπλές και μεγάλες γύρω στα 140 ευρω.

κατι φτηνό που να αξίζει δεν είδα....οι τιμές σε γνωστές φίρμες ειναι όπως εδώ.εγώ πήγα σε ένα outlet στο inglostant περνάς από εκει πηγαίνοντας για νυρεμβέργη εκει αγόρασα αρκετά και σε πολυ καλες τιμές.πηγαίνοντας για σαλτζμπουρκ εχει 2-3 outlet από adidas- barbour και ένα άλλο δεν θυμαμαι..ειναι στην δεξία πλευρά του δρόμου πηγαινοντας για σαλτζμουργκ μετα την λίμνη κιμζεε.θέλει όμως αυτοκίνητο.ααα..το άλλο outlet εχει την ονομασία της λίμνης chimzee καπως έτσι..δεν σταματησα σε αυτα γιατι τα είδα τελευταία στιγμή.

το καρτοκινητο δεν ξέρω αν βολευει..νομιζω μόνο να σε παιρνουν..

μια πιστωτική πάντα χρειαζεται visa η mastercard.εγω πάντα τα μεγάλα ποσα τα πληρώνω με πιστωτική και έχω και ρευστο για καθημερινα έξοδα.δεν ειχα ποτε προβλημα με υπερχρεωση.

αν θυμηθω κατι άλο θα σου πω.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
την προτελευταία φορα(μάρτιο 2006) που ήμουν μόναχο είχαμε πάει ημερήσια Σαλτσμπουργκ 9 το πρωι ήταν το τρενο και 6 περίπου το απόγευμα η επιστροφή, μπορώ να σου πω ότι άξιζε να πας και στο συνιστώ, νυρεμβέργη πήγα πολύ πρόσφατα (21/11) πάλι ημερήσια και μας άρεσε επίσης οι ώρες που σκέφτεσαι είναι πολύ κάλες 9 το πρωί μέχρι το βράδυ. η μπυραρία που σου προτείνουν την έχω δει και έχει καλές τιμές (augustiner) και θεωρηται από τις καλύτερες του μονάχου. επίσης πολυ καλό καφε απέναντι απο το δημαρχείο στην μαριανπλατζ ο φούρνος στο ισόγειο έχει καφέ στον πρώτο όροφο (kirtsh κάπως έτσι λέγεται) με πολύ καλή θέα απέναντι στο αξιοθέατο και χωρίς κρύο, ακριβώς από κάτω έχει την χριστ/κη αγορά που θα έχει τώρα ανοίξει. στη νυρεμβέργη φαγαμε σε ένα εστιατόριο παραδοσιακό πολυ ωραίο σα χώρος αλλά το φαγητό χάλια και ήταν και τσιμπημένο, 12-18€ είχε τις μερίδες και λέγεται heilig geist spital πάνω ακριβώσς στο ποτάμι.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Η augustiner είναι όντως πολύ καλή μπυραρία, αλλά νομίζω ότι το must της πόλης είναι η
Haufbrauhaus, νομίζω 2-3 δρόμους (κατεβαίνοντας τον κεντρικό πεζόδρομο) μετά το δημαρχείο αριστερά.

indietronic

Member
οκ. πάω μια μέρα νυρεμβέργη, μια μέρα σάλτσμπουργκ (όχι ίννσμπρουκ φαντάζομαι) και βλέπουμε την τρίτη..

με ρούχα τι να κάνω ? θα βρω καλές τιμές σε ντόπια χοντρής πλέξης μάλλινα ? για να μην κουβαλάω πολλά από δω.. επίσης, από το terminal 2 στο holiday inn munich centre πως πάω ?

Haufbrauhaus και Αugustiner θα πάμε, αν έχετε καλές "τρούπες" για δυνατή μπύρα + δυνατά λουκάνικα κοντά στο κέντρο (καθαρά μαγαζιά, πονηρά σημεία , όχι τα κεντρικά) ευχαρίστως να τα ακούσω !

Mhtsaina82

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΝΑΧΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ
indietronic οταν γυρισεισ με το καλο απο το μοναχο να μας πεις το προγραμμα που ακολουθησες και αν πηγες σε μερη που το μετανιωσες.
εχω βγαλει ενα προγραμμα για τον φεβρουαριο αλλα ακομη το ψαχνω...
καλα να περασετε

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη

Καλησπερα και απο μενα. Εγω εμενα 6 μηνες στο Regensburg. Ειναι περιπου μια ωρα με το τρενο απο Μοναχο και εχει συνεχεια συνδεσεις. Βρισκεται περιπου στα μεσα της διαδρομης Μοναχο Νυρεμβεργη. Μπορεις να προμηθευτεις ενα Bayern Ticket τις καθημερινες που σου επιτρεπει απεριοριστες διαδρομες για εσενα και το συντροφο σου μεσα στη Βαυαρια η ενα Schones Wochenende που ισχυει (αν δεν κανω λαθος) για 1 εως 5 ατομα ολο το Σαββατοκυριακο παλι για απεριοριστες διαδρομες (μιλαμε παντα για τα απλα τρενα και οχι για IC).
Στο Ρεγκενσμπουργκ θα δεις τον επιβλητικο καθεδρικο, το σπιτι του Κεπλερ, την παλιοτερη πετρινη γεφυρα στη Γερμανια (ο Δουναβης διασχιζει την πολη) και αν εχεις χρονο το παλατι Thurn und Taxis, πρωην ηγεμονων (καποιοι ακομα εχουν τιτλο) και συγγενων της αυτοκτατειρας Σισσυ. Να σημειωθει οτι ειναι η μονη πολη που διατηρειται οπως ηταν στο κεντρο της αφου δεν βομβαρδιστηκε κατα τη διαρκεια του 2ου παγκοσμιου πολεμου.
Για φαγητο προτεινω ενα απιθανο ιταλικο, το Da Tino η το Kneitinger (μπυραρια). Για το βραδακι υπαρχει ενα ιρλανδεζικο μπαρακι, το Murphy's Low. Αυτα.
Αν τελικα αποφασισεις να πας, να δωσεις τα φιλια μου στην πολη! :bleh:

indietronic

Member
οπωσδήποτε θα πάω αγαπητέ μου αχινέ !

Μhtsaina82 oπωσδηποτε θα σας ενημερώσω για το πως πέρασα, ελπίζω να μην έχω μετανοιώσει για τίποτα ! αν θες μοιράζεσαι μαζί μας το φλεβαριάτικο πρόγραμμά σου !

any other ideas ?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα