• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία πρόγραμμα για μόναχο και "πέριξ"

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
καλησπερα και γω την επομενη βδομαδα παω μοναχο για 4 μερες
το προγραμμα που λεμε να ακολουθησουμε ειναι:
-μια μονοημερη στο καστρο Neuschwanstein
-μια μονοημερη salzburg
-μια μονοημερη garsmich και ισος το φαραγγι partnachlamn που εμαθα απο εδωμεσα .

θα θελα και νυρεμβεργη αλλα δεν περισευουν μερες :(
γενικος ειναι ψιλοπιεσμενο το προγραμμα αλλα ειναι τοσα πολλα που εχεις να δεις εκει. απο οσους εχουν παει πως φαινεται το προγραμμα?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
holiday inn munich centre ή schwabing?
Κατα τη γνωμη εξαρταται απο το τι θελεις να δεις και απο το ποτε θελεις να το επισκεφθεις. Το Schwabing ειναι φοιτητικογειτονια και συνοικια διανοουμενιστικη με πολλα καφε, εστιατορια, κεντρα κλπ, αλλα κατα τη γνωμη μου αξιζουν αμα φτιαξει ο καιρος που εχουν τραπεζακια εξω και γεμιζουν απο ντοπιο κοσμο. Το χειμωνα δε θα διαλεγα να μεινω σε αυτη τη γειτονια. Θα την επισκεπτομουνα ενα -δυο βραδια, οσο ειχα ορεξη, και θα προτιμουσα το κεντρο. Στο κεντρο εχεις πολλα περισσοτερα πραγματα να κανεις, στο Swabbing αν εξαιρεσεις τους Αγγλικους Κηπους και το Πανεπιστημιο, δεν εχει τιποτε αλλο να δεις.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
καλησπερα και γω την επομενη βδομαδα παω μοναχο για 4 μερες
το προγραμμα που λεμε να ακολουθησουμε ειναι:
-μια μονοημερη στο καστρο Neuschwanstein
-μια μονοημερη salzburg
-μια μονοημερη garsmich και ισος το φαραγγι partnachlamn που εμαθα απο εδωμεσα .

θα θελα και νυρεμβεργη αλλα δεν περισευουν μερες :(
γενικος ειναι ψιλοπιεσμενο το προγραμμα αλλα ειναι τοσα πολλα που εχεις να δεις εκει. απο οσους εχουν παει πως φαινεται το προγραμμα?
νομιζω οτι η Νυρεμβέργη ειναι must χριστουγεννιάτικα!
προσωπικά θα αφηνα το Σαλτσπουργκ για αλλη φορά!

indietronic

Member
γιατί φίλε thanosth?

σα δεύτερη επιλογή εξόρμησης αυτές τις μέρες για κάποιον που πάει στο μόναχο ποια θα έβαζες?

μετά από τόση κουβέντα έχω ήδη ξεχωρίσει νυρεμβέργη και σάλτζμπουργκ , ψάχνω για άλλη μία (άσχετο αν προλάβω / ή αν θα έχει "καλό καιρό" ..)

indietronic

Member
αν κάποιος ξέρει ας μου πει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάω από το terminal 2 του αεροδρομίου στο holiday inn munich centre.

trapper

Member
αν κάποιος ξέρει ας μου πει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάω από το terminal 2 του αεροδρομίου στο holiday inn munich centre.
στο αεροδρόμιο ψάχνεις για το S-bahn (τρένο). Δεν υπάρχει άλλος σταθμός τρένου, ένας είναι.
παίρνεις το S8 Flughafen->Rosenheimer platz
το ξενοχείο σου είναι εδω
Flash Earth ...satellite and aerial imagery of the Earth in Flash
κάτω δεξιά φαίνεται ο σταθμός του S-bahn. Δυστυχώς απο εκεί (Rosenheimer platz), δεν υπάρχει κανένα μέσο που να πηγαίνει στο Holiday Inn munich city centre. η απόσταση είναι 375 m ακριβώς ! Η παίρνεις ταξί η πας με τα πόδια (5-10 λεπτά).

κατέβασε αυτό, περιέχει όλα (ανεξαιρέτως) τα μέσα συγκοινωνιών
http://www.mvv-muenchen.de/web4archiv/objects/download/2/vlp08stadt.pdf

Ισως πρέπει να πας στη Νυρεμβέργη, πρώτη επιλογή για Χριστούγεννα. Εγώ θα προτμούσα σαν 2η επιλογή το Neuschwanstein, επειδή έχει πιθανότητα να είναι και χιονισμένο. Είναι εκδρομή, θα δείς το παγκόσμια περίφημο κάστρο και θα δεις και την Βαυαρική φύση το χειμώνα. Πάρε πληροφορίες στο ξενοδοχείο. Σαν 3η επιλογή το Salzburg. Αλλά θα έχεις χρόνο για 3 εκδρομές;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
γιατί φίλε thanosth?

σα δεύτερη επιλογή εξόρμησης αυτές τις μέρες για κάποιον που πάει στο μόναχο ποια θα έβαζες?
γιατί στην Νυρεμβέργη τον Δεκέμβρη υπαρχει το Κριστκιντλεσμαρκτ, το παγκοσμιας φημης χριστουγεννιάτικιο παζαρι στο κέντρο της πλατείας στο Χάουπτμαρκτ που συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες απο ολο τον κόσμο.
Αν ταξιδευες αλλη εποχή δεν θα πρότεινα Νυρεμβέργη!
Σαν δευτερη επιλογή θα έβαζα το Γκάρμις και την Τσουγκσπίτζε γιατί ειναι ενα μερος που σου κόβει την ανάσα, και λογω ομορφιάς, και λόγω κρύου!:haha:

indietronic

Member
Ισως πρέπει να πας στη Νυρεμβέργη, πρώτη επιλογή για Χριστούγεννα. Εγώ θα προτμούσα σαν 2η επιλογή το Neuschwanstein, επειδή έχει πιθανότητα να είναι και χιονισμένο. Είναι εκδρομή, θα δείς το παγκόσμια περίφημο κάστρο και θα δεις και την Βαυαρική φύση το χειμώνα. Πάρε πληροφορίες στο ξενοδοχείο. Σαν 3η επιλογή το Salzburg. Αλλά θα έχεις χρόνο για 3 εκδρομές;
6 διανυκτερεύσεις θα κάνουμε . πρακτικά γίνεται . λόγω κακοκαιρίας ή διάθεσης μπορεί και όχι , όμως θέλω να έχω επιλογές πηγαίνοντας και ας μην τις πραγματοποιήσω όλες :)

χμ, βλέπω και στο site του ξενοδοχείου την Rosenheimer platz. απλά κάποιοι στο booking.com εξηγούν ότι μπερδεύτηκαν και δεν είδαν πως είναι στο ίδιο building complex φτάνοντας, έτσι -απ' τα συμφραζόμενα- υποψιάζομαι μήπως βγαίνει από το sub κατευθείαν στο πάρκιν ή στο ξενοδοχείο με έναν τρόπο..

indietronic

Member
γιατί στην Νυρεμβέργη τον Δεκέμβρη υπαρχει το Κριστκιντλεσμαρκτ, το παγκοσμιας φημης χριστουγεννιάτικιο παζαρι στο κέντρο της πλατείας στο Χάουπτμαρκτ που συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες απο ολο τον κόσμο.
Αν ταξιδευες αλλη εποχή δεν θα πρότεινα Νυρεμβέργη!
Σαν δευτερη επιλογή θα έβαζα το Γκάρμις και την Τσουγκσπίτζε γιατί ειναι ενα μερος που σου κόβει την ανάσα, και λογω ομορφιάς, και λόγω κρύου!:haha:

δε ρωτάω γιατί Νυρεμβέργη ! αυτό δεν κουβεντιάζεται :)

ρωτάω γιατί όχι salzburg?

Mhtsaina82

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΝΑΧΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤ
οπωσδήποτε θα πάω αγαπητέ μου αχινέ !

Μhtsaina82 oπωσδηποτε θα σας ενημερώσω για το πως πέρασα, ελπίζω να μην έχω μετανοιώσει για τίποτα ! αν θες μοιράζεσαι μαζί μας το φλεβαριάτικο πρόγραμμά σου !

any other ideas ?
το μεχρι τωρα προγραμμα δεν το εχω φορτωσει ιδιαιτερα η
1 μερα εκδρομη που εχω υπολογησει εκτος μοναχου ειναι στο Neuschwanstein
2 μερα στο deutsches museum χαλαρα δεν ξερω ποσες ωρες μπορει να μας παρει και την υπολοιπη μερα την εχω αφησει ελευθερη
3 μερα μουσειο BMW και ολυμπιακο παρκο που ειναι κοντα
4 μερα στην περιοχη με τα μουσεια και τις πινακοθηκες δεν εχω αποφασησει σε ποια θα παμε απλα υπολογιζω οτι θα ειναι κυριακη που η εισοδος ειναι δωρεαν σε ολες τις πινακοθηκες
τις αλλες 2 μερες δεν ξερω ακομη τι θα κανουμε αλλα μαλλον νυρεμβεργη μας βλεπω
α ναι το ξενοδοχειο που μας αρεσε ειναι το coccon δεν εχω το link αυτη την στιγμη θα το ανεβασω ομως.
θα ανεβασω και οτι link εχω βρει με πληροφοριες που μου φανηκαν χρησιμα
εχω βρει και ενα πολι ωραιο χαρτη με τις συγκοινωνιες.
Υπολογιζω ενα βραδυ να παμε οπερα η κατι τετοιο.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Οπωσδήποτε μια εκδρομή στο ομορφότερο κάστρο της Βαυαρίας το Neuschwanstein. Δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα. Πήγα το καλοκαίρι και ήταν μαγευτικά. Και απ' ότι είδα από φωτογραφίες ίσως να είναι ακόμη πιο όμορφο το χειμώνα. Λόγω εορτών προτίμησε τη Νυρεμβέργη από το Σαλτσμπουργκ. Για περισσότερες πληροφορίες δες την ιστορία μου Υπέροχη Νότια Γερμανια-Ελβετία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom