• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ρουμανία πληροφοριες για ρουμανια τις γιορτες

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Άργησα μάλλον να δω το thread αλλά να δώσω κι εγώ μια-δυο προτάσεις. Για μένα αυτό που αξίζει περισσότερο στη Ρουμανία είναι η φύση της, τα βουνά της. Όμορφες μεσαιωνικές πόλεις, δε λέω, αλλά η διαδρομή στα Fagaras, ο ποταμός Balea να ρέει καθώς αναβαίνεις, το αλπικό τοπίο μόλις φτάνεις στη βάση για να πάρεις το τελεφερίκ, ο τεράστιος καταρράκτης τριγυρισμένος από χιόνι κι έλατα, η παγωμένη λίμνη, το ξενοδοχείο από πάγο, οι άνθρωποι με τα κάρα στα χωριά, οι οχυρωμένες εκκλησίες και η απέραντη γαλήνη που πλέον τις κυριεύει έχουν κλέψει το μυαλό μου. Έμεινα κι εγώ στις πόλεις όπως εσείς αλλά θα προτιμούσα να είχα μείνει και 2 τουλάχιστον βράδια σε κάποια επαρχία.
Το ταξίδι με αυτοκίνητο θα σας γεμίζει εικόνες μιας παρθένας χώρας που δε θα αντιληφθείτε διαφορετικά.
Η διαμονή μας, με όλα πολύ ευχαριστημένη:
Βουκουρέστι: Booking.com: hotel Royal Accommodation, Bucharest, Romania - 138 Guest reviews. Book your hotel now!
Μπρασόβ: Booking.com: hotel Casa Wagner, Brasov, Romania - 98 Guest reviews. Book your hotel now!
Σιμπίου: Booking.com: hotel Pension Alexia, Sibiu, Romania - 38 Guest reviews. Book your hotel now!
Καλά να περάσετε!

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
εχω κλεισει για ολες τις μερες...δυστηχως το casa cristina δεν το ειχε στο booking.com προφανως γιατι δεν ειχε διαθεσιμοτητα δωματιων..και το Casa Wagner στο brasov πρεπει να ειναι πολυ καλο..παντως ολα οσα εκλεισα σε ολες τις πολεις φαινονται αρκετα καλα με πολυ καλες κριτικες..θα δουμε:xmas_razz:

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Άργησα μάλλον να δω το thread αλλά να δώσω κι εγώ μια-δυο προτάσεις. Για μένα αυτό που αξίζει περισσότερο στη Ρουμανία είναι η φύση της, τα βουνά της. Όμορφες μεσαιωνικές πόλεις, δε λέω, αλλά η διαδρομή στα Fagaras, ο ποταμός Balea να ρέει καθώς αναβαίνεις, το αλπικό τοπίο μόλις φτάνεις στη βάση για να πάρεις το τελεφερίκ, ο τεράστιος καταρράκτης τριγυρισμένος από χιόνι κι έλατα, η παγωμένη λίμνη, το ξενοδοχείο από πάγο, οι άνθρωποι με τα κάρα στα χωριά, οι οχυρωμένες εκκλησίες και η απέραντη γαλήνη που πλέον τις κυριεύει έχουν κλέψει το μυαλό μου. Έμεινα κι εγώ στις πόλεις όπως εσείς αλλά θα προτιμούσα να είχα μείνει και 2 τουλάχιστον βράδια σε κάποια επαρχία.
Το ταξίδι με αυτοκίνητο θα σας γεμίζει εικόνες μιας παρθένας χώρας που δε θα αντιληφθείτε διαφορετικά.
Η διαμονή μας, με όλα πολύ ευχαριστημένη:
Βουκουρέστι: Booking.com: hotel Royal Accommodation, Bucharest, Romania - 138 Guest reviews. Book your hotel now!
Μπρασόβ: Booking.com: hotel Casa Wagner, Brasov, Romania - 98 Guest reviews. Book your hotel now!
Σιμπίου: Booking.com: hotel Pension Alexia, Sibiu, Romania - 38 Guest reviews. Book your hotel now!
Καλά να περάσετε!
το θεμα ειναι οτι στα δωματια ολοι μας παμε μονο για τον υπνο αρα ειναι υπερβολικο αυτο το ψαξιμο-που εκανα κι εγω φυσικα..θα μπορουσα να κλεισω πολυ πιο φτηνα δωματια αλλα απ την αλλα βλεπεις και τις λογικες τιμες στα καλα ξενοδοχεια και δελεαζεσαι..θελω σαν τρελος να παω στη βαση του τελεφερικ να παω στη balea..δεν θα εχω ομως αυτοκινητο:xmas_sad:
πως μπορω αλλιως?δεν εχει κανενα λεωφορειο να πηγαινει?
ασε που υποψιαζομαι θα ειναι κλειστο λογω χιονιου

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
5 φορες εχω παει πορτα δεν εφαγα καμια. Πλουσιους και πανακριβα αυτοκινητα εχει (πολλες φορες εμφανιζονται και διασιμοι καλλιτεχνες που επισκεπτονται το Βουκουρεστι) αλλα μπαινουμε κι εμεις οι φτωχοι.
Δεν είμαστε καθόλου φτωχοί για τα δεδομένα της Ρουμανίας, αν σκεφτείς πως εκεί ο μέσος μισθός είναι 250 ευρώ και οτι σε ένα εστιατόριο χλιδάτο τρώει ένα άτομο του σκασμού με 10-15 ευρώ!Είναι ευκαιρία να αισθανθείτε πλούσιοι!Εγώ όταν είπα σε μία πωλήτρια τι μισθό παίρνω, που δεν είναι και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, αλλά από τους μέτριους, με κοίταζε με ένα ύφος που ένιωσα Ωνάσης!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν είμαστε καθόλου φτωχοί για τα δεδομένα της Ρουμανίας, αν σκεφτείς πως εκεί ο μέσος μισθός είναι 250 ευρώ και οτι σε ένα εστιατόριο χλιδάτο τρώει ένα άτομο του σκασμού με 10-15 ευρώ!Είναι ευκαιρία να αισθανθείτε πλούσιοι!Εγώ όταν είπα σε μία πωλήτρια τι μισθό παίρνω, που δεν είναι και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, αλλά από τους μέτριους, με κοίταζε με ένα ύφος που ένιωσα Ωνάσης!
Εγω και για Ρουμανια φτωχος ειμαι...

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
μαρεσε πως το ειπες..ειναι ευκαιρια να αισθανθουμε πλουσιοι..παντως εβλεπα το site Bamboo Club και πραγματικα εμεινα..τι χωρος,τι αισθητικη και πολλα αλλα..ετσι οπως το βλεπω δεν νομιζω ελλαδα να εχουμε κατι αντιστοιχο..

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
το θεμα ειναι οτι στα δωματια ολοι μας παμε μονο για τον υπνο αρα ειναι υπερβολικο αυτο το ψαξιμο-που εκανα κι εγω φυσικα..θα μπορουσα να κλεισω πολυ πιο φτηνα δωματια αλλα απ την αλλα βλεπεις και τις λογικες τιμες στα καλα ξενοδοχεια και δελεαζεσαι..θελω σαν τρελος να παω στη βαση του τελεφερικ να παω στη balea..δεν θα εχω ομως αυτοκινητο:xmas_sad:
πως μπορω αλλιως?δεν εχει κανενα λεωφορειο να πηγαινει?
ασε που υποψιαζομαι θα ειναι κλειστο λογω χιονιου
Γιάννη, το Casa Wagner όντως πολύ καλό, σε εξαιρετική τοποθεσία και VfM. Είχαμε αναβάθμιση του δωματίου μας σε διαμέρισμα στην ίδια τιμή. Το μόνο μείον στη συνεχή μας έκκληση στον ιδιοκτήτη να δυναμώσει τη θέρμανση και αρνείτο ευγενικά.
Η διαδρομή μες τα Fagaras είναι κάτι που δε πρέπει να χάσεις. Την προοπτική του αυτοκινήτου την έχεις αποκλείσει; Κι εμείς είμαστε διστακτικοί στη αρχή αλλά μας έπεισαν τα παιδιά εδώ και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, κάθε άλλο.
Λοιπόν επειδή θα πας Χριστούγεννα, δε μπορώ να σου εγγυηθώ πως το τελεφερίκ θα είναι σίγουρα ανοιχτό. Κλείνει συχνά λόγω ανέμου. Αλλά η εμπειρία στην κορυφή είναι μοναδική. Θα δεις το ξενοδοχείο από πάγο, μια εκκλησία-ιγκλού και θα πιεις ζεστή σοκολάτα στο σαλέ με θέα την παγωμένη λίμνη. Απόλυτη γαλήνη. Δρομολόγια για πάνω ξεκινάνε κάθε μισή ώρα, δηλ. 12.30, 13.30, 14.30 και για κάτω στις ακριβώς. Το τελευταίο δρομολόγιο για πάνω ήταν στις 17.30 τον Απρίλιο αλλά μόνο αν συμπληρώνονταν 6 άτομα. Πιθανόν Δεκέμβρη-Γενάρη να είναι νωρίτερα λόγω ωρών δύσης. Για λεωφορείο δε γνωρίζω κάτι, αν και να σου πω την αλήθεια δε νομίζω να υπάρχει κάτι γιατί το μέρος είναι τόσο ήσυχο που σε όλη τη διαδρομή δε νομίζω να συναντήσαμε πάνω από 10 αυτοκίνητα. Όπως και να'χει, τα Fagaras είναι πανέμορφα και είτε σου δοθεί η ευκαιρία να ανέβεις στην Balea Lac είτε όχι, η διαδρομή νομίζω πως θα είναι από τις πιο δυνατές σου εικόνες από την χώρα.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Γιάννη, το Casa Wagner όντως πολύ καλό, σε εξαιρετική τοποθεσία και VfM. Είχαμε αναβάθμιση του δωματίου μας σε διαμέρισμα στην ίδια τιμή. Το μόνο μείον στη συνεχή μας έκκληση στον ιδιοκτήτη να δυναμώσει τη θέρμανση και αρνείτο ευγενικά.
Η διαδρομή μες τα Fagaras είναι κάτι που δε πρέπει να χάσεις. Την προοπτική του αυτοκινήτου την έχεις αποκλείσει; Κι εμείς είμαστε διστακτικοί στη αρχή αλλά μας έπεισαν τα παιδιά εδώ και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, κάθε άλλο.
Λοιπόν επειδή θα πας Χριστούγεννα, δε μπορώ να σου εγγυηθώ πως το τελεφερίκ θα είναι σίγουρα ανοιχτό. Κλείνει συχνά λόγω ανέμου. Αλλά η εμπειρία στην κορυφή είναι μοναδική. Θα δεις το ξενοδοχείο από πάγο, μια εκκλησία-ιγκλού και θα πιεις ζεστή σοκολάτα στο σαλέ με θέα την παγωμένη λίμνη. Απόλυτη γαλήνη. Δρομολόγια για πάνω ξεκινάνε κάθε μισή ώρα, δηλ. 12.30, 13.30, 14.30 και για κάτω στις ακριβώς. Το τελευταίο δρομολόγιο για πάνω ήταν στις 17.30 τον Απρίλιο αλλά μόνο αν συμπληρώνονταν 6 άτομα. Πιθανόν Δεκέμβρη-Γενάρη να είναι νωρίτερα λόγω ωρών δύσης. Για λεωφορείο δε γνωρίζω κάτι, αν και να σου πω την αλήθεια δε νομίζω να υπάρχει κάτι γιατί το μέρος είναι τόσο ήσυχο που σε όλη τη διαδρομή δε νομίζω να συναντήσαμε πάνω από 10 αυτοκίνητα. Όπως και να'χει, τα Fagaras είναι πανέμορφα και είτε σου δοθεί η ευκαιρία να ανέβεις στην Balea Lac είτε όχι, η διαδρομή νομίζω πως θα είναι από τις πιο δυνατές σου εικόνες από την χώρα

ναι το αυτοκινητο το αποκλεισαμε:xmas_sad:
ειλικρινα διαβασα τοσα πολλα για τη balea εχω δει υπεροχες φωτο που θελω να τα δω απο κοντα.μεχρι το τελεφερικ δεν νομιζω να ειναι πολλα χλμ απο σιμπιου πχ.γιαυτο ρωτησα μηπως παει κανενα εκτακτο λεωφορειο.κριμα να ειναι μονο γιαυτους που εχουν αμαξι.για ολο το μηκος του tranfagarasan εννοειται πως μονο με αυτοκινητο γινεται..ο δρομος ειναι φιδι δεν ειναι δρομος:xmas_cheesygrin:
το εχω μελετισει το θεμα.
αυτο που λες για τα faragas οτι η διαδρομη ειναι τελεια εννοεις μεχρι το τελεφερικ?

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
όλη η διαδρομή είναι εντυπωσιακή. μέχρι το τελεφερίκ δεν θα τρελαθείς κιόλας αν και η ξαφνική θέαση του καταρράκτη είναι super. από κει και πέρα πάρε τελεφερίκ. επίσης να σου δώσω ένα tip εν τω έσω: απόλυτο highlight για τους ντόπιους είναι να κλείνουν παραδοσιακούς ξύλινους ξενώνες ή δωμάτια στην περιοχή Sambata de Sus. ψάξτο λίγο καθώς και πολύ όμορφα είναι, και πολύ κοντά στην είσοδο του δρόμου.
Από το τελεφερίκ και πάνω ο δρόμος είναι κλειστός αυτή την εποχή άρα δεν σε ενδιαφέρει η χάραξή του ή η ενοικίαση αυτοκινήτου για να τον περάσεις.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
όλη η διαδρομή είναι εντυπωσιακή. μέχρι το τελεφερίκ δεν θα τρελαθείς κιόλας αν και η ξαφνική θέαση του καταρράκτη είναι super. από κει και πέρα πάρε τελεφερίκ. επίσης να σου δώσω ένα tip εν τω έσω: απόλυτο highlight για τους ντόπιους είναι να κλείνουν παραδοσιακούς ξύλινους ξενώνες ή δωμάτια στην περιοχή Sambata de Sus. ψάξτο λίγο καθώς και πολύ όμορφα είναι, και πολύ κοντά στην είσοδο του δρόμου.
Από το τελεφερίκ και πάνω ο δρόμος είναι κλειστός αυτή την εποχή άρα δεν σε ενδιαφέρει η χάραξή του ή η ενοικίαση αυτοκινήτου για να τον περάσεις.
ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες.εμενα με ενδιαφερει να φτασω μεχρι το τελεφερικ να το παρω να παω στη balea και μετα επιστροφη.εννοεις το τελεφερικ δεν θα λειτουργει?ψιλομπερδευτικα:xmas_rolleyes:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
όχι δεν είπα αυτό:

έχουμε τον άξονα Brasov- Sibiu. από εκεί ξεκινάει δρόμος προς Balea Lac όπου περνάει δίπλα από το τελεφερίκ και στην συνέχεια μετονομάζεται σε Transfagarasan και ανεβαίνει ως την Balea Lac και βγαίνει από την νότια πλευρά των Καρπαθίων. Άρα, αυτή την εποχή, ο Transfagarasan θα είναι κλειστός. Όχι το τελεφερίκ.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
όχι δεν είπα αυτό:

έχουμε τον άξονα Brasov- Sibiu. από εκεί ξεκινάει δρόμος προς Balea Lac όπου περνάει δίπλα από το τελεφερίκ και στην συνέχεια μετονομάζεται σε Transfagarasan και ανεβαίνει ως την Balea Lac και βγαίνει από την νότια πλευρά των Καρπαθίων. Άρα, αυτή την εποχή, ο Transfagarasan θα είναι κλειστός. Όχι το τελεφερίκ.

α οκ..καταλαβα φιλε kalspiros!
αρα να ευχομαι να λειτουργει το τελεφερικ και το πιο σημαντικο πως θα παω ως το τελεφερικ:xmas_lol:

σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom