tatooine
Member
- Μηνύματα
- 2.183
- Likes
- 8.607
Δεν τρώμε ψωμί.Περισσοτεροι απο οσοι νομιζεις. Η καταναλωση ψωνιου δεν μειωθηκε γιατι τρωνε λιγοτερο, ειναι και φθηνη τροφη για να χορτασει ο πεινασμενος, αλλα γιατι εμαθαν να φτιαχνουν στην πανδημια
Δεν τρώμε ψωμί.Περισσοτεροι απο οσοι νομιζεις. Η καταναλωση ψωνιου δεν μειωθηκε γιατι τρωνε λιγοτερο, ειναι και φθηνη τροφη για να χορτασει ο πεινασμενος, αλλα γιατι εμαθαν να φτιαχνουν στην πανδημια
Καλα, κι εμεις παντεσπανι τρωμε, αλλα το φτιαχνω στο σπιτι, δεν χρυσωνω το ζαχαροπλαστειο πλεον.Δεν τρώμε ψωμί.
Ούτε παντεσπάνι. Κάνουν κακό στην υγεία.Καλα, κι εμεις παντεσπανι τρωμε, αλλα το φτιαχνω στο σπιτι, δεν χρυσωνω το ζαχαροπλαστειο πλεον.
Εσυ ξερεις, Αγησιλαε.Ούτε παντεσπάνι. Κάνουν κακό στην υγεία.
Δεν κατάλαβες.Λέμε πως θα μαζέψουμε το 30% του εισοδήματος που επέβαλλε το κράτος να πληρώνεται με κάρτα.Αν πληρώνεις σούπερ μάρκετ, καύσιμα, λογαριασμούς, που έτσι κι αλλιώς θα υπήρχε απόδειξη, είναι δώρο για τις τράπεζες, όχι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αν πληρώνεις το ψωμί αργά ή γρήγορα μέρος των προμηθειών και της φορολογίας που μέχρι τώρα αποφευγόταν θα ενσωματωθεί στις τιμές, και πάλι θα έχουν και το δώρο οι τράπεζες. Στις κατηγορίες που υπήρχε η φοροδιαφυγή, οικοδομές, συνεργεία, τεχνίτες, γιατροί. ιδιαίτερα, νύχια σε σπίτια κλπ ποιος χρησιμοποιεί κάρτα;
Αν μας ενδιαφέρει η μεγάλη εικόνα:Σχετικα με την εκρηξη 200% στη τιμη του ρευματος εχω καποιες αποριες αν μπορει καποιος να μου τις απαντησει:
1)Αυξηθηκαν ολες οι κατηγοριες ρευματος , πχ και το μπλε που υποτιθεται ηταν σταθερη η τιμη αλλα ακριβοτερο εξ αρχης ? Αν ναι ποιο το νοημα του "συμβολαιου" ενος ετους που υφισταται?
2)Διαβαζω για εκτακτες συσκεψεις του Υπ.Ενεργειας με σκοπο την φορολογηση των Υπερκερδων. Πως ακριβως θα ανακουφισει συνολικα τη κοινωνια που ηδη πληρωνει την ακριβεια αυτη η υπερφορολογηση? Δεσμευεται καπως η πολιτικη ηγεσια του Υπουργειου οτι τα ποσα αυτα θα διατεθουν συνολικα σαν εκπτωση / επιδομα/ ανταποδοτικοτητα στους λογαριασμους ενεργειας?
3) Εισαγουμε ρευμα και απο το εξωτερικο ή ειναι εξ ολοκληρου Ελληνικο? Γιατι πχ αν εισαγουμε , πως αυτες οι εταιριες παροχης χονδρικου ρευματος θα Υπερφορολογηθουν?
4) Θα φορολογηθουν τα υπερκερδη. Πως εμφανιζονται τα υπερκερδη, δεν υπαρχει σχετικη αυξηση της τιμης και στον παροχο και στον Καταναλωτη? Γιατι ετσι οπως εμφανιζονται οι ειδησεις ειναι σαν να εχουν μια μικρη αυξηση οι παροχοι και μια τεραστια οι καταναλωτες οποτε ετσι δημιουργουνται τα υπερκερδη. Ισχυει κατι τετοιο?
Ν'αγιάσει το στόμα του!Αν μας ενδιαφέρει η μεγάλη εικόνα:
Σωστά ή και κανένα αν εξαιρείται ο κλάδος όπως τα περίπτερα ας πούμε που δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν pos.Ένα POS ανά ταμειακή. μια επιχείρηση μπορεί να έχει περισσότερα από ένα.
Εεε καλά δεν πληρώνουν πιο πολλούς φόρους οι υπάλληλοι από τους επιχειρηματίες. ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που έχουν φτάσει να είναι σχεδόν 2ος μισθός, φόρο εισοδήματος, δημοτικά τέλη, ετήσια έξοδα στο επιμελητήριο, φόρο επιτηδεύματαρος, διάφορους άλλους φόρους ανάλογα με τον κλάδο όπως φόρο διαμονής που αλλάζει από καλοκαίρι σε χειμώνα. Φόρους πάνω σε λογαριασμούς ρεύματος και νερού που είναι και φουσκωμένοι σε σχέση αυτούς των σπιτιών. Και άλλους χίλιους 2 που έρχονται κατά καιρούς και δεν θυμάμαι. Και δεν είναι μόνο αυτό είναι και κατακερματισμενοι ώστε να είναι πολύ δύσκολο για τον επιχειρηματία να κάνει το κουμάντο του γιατί δεν ξέρει τι θα πληρώσει κάθε μήνα. Ανάλογα την επιχείρηση αλλά μπορεί να τζιραρεις 100.000 και να σου μένουν και 20.000 ή και λιγότερα. Αν τα χτυπάς όλα κι αν έχεις ασφαλισμένο το προσωπικό σου πάντα μιλάω για όταν είσαι νόμιμος. Αααα συν ότι πρέπει κάθε μερικά χρόνια να κάνεις ανακαίνιση αν θες να κρατήσεις τη πελατεία σου ανάλογα και τον κλάδο βέβαια.Δεν ηξερα οτι ειναι τοσα πολλα, νομιζα μονο ο φπα.
Οι μισθωτοι που πληρωνουν φορο σαν γαιδουρια γιατι δεν εχουν επιλογη πρεπει να πληρωνουν με καρτα μανιωδως. Επισης να μειωσουν την καταναλωση οσο μπορουν, κατι που γινεται ετσι κι αλλιως.
Λυπαμαι που ειναι τετοια η μεγγενη.Σωστά ή και κανένα αν εξαιρείται ο κλάδος όπως τα περίπτερα ας πούμε που δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν pos.
Εεε καλά δεν πληρώνουν πιο πολλούς φόρους οι υπάλληλοι από τους επιχειρηματίες. ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που έχουν φτάσει να είναι σχεδόν 2ος μισθός, φόρο εισοδήματος, δημοτικά τέλη, ετήσια έξοδα στο επιμελητήριο, φόρο επιτηδεύματαρος, διάφορους άλλους φόρους ανάλογα με τον κλάδο όπως φόρο διαμονής που αλλάζει από καλοκαίρι σε χειμώνα. Φόρους πάνω σε λογαριασμούς ρεύματος και νερού που είναι και φουσκωμένοι σε σχέση αυτούς των σπιτιών. Και άλλους χίλιους 2 που έρχονται κατά καιρούς και δεν θυμάμαι. Και δεν είναι μόνο αυτό είναι και κατακερματισμενοι ώστε να είναι πολύ δύσκολο για τον επιχειρηματία να κάνει το κουμάντο του γιατί δεν ξέρει τι θα πληρώσει κάθε μήνα. Ανάλογα την επιχείρηση αλλά μπορεί να τζιραρεις 100.000 και να σου μένουν και 20.000 ή και λιγότερα. Αν τα χτυπάς όλα κι αν έχεις ασφαλισμένο το προσωπικό σου πάντα μιλάω για όταν είσαι νόμιμος. Αααα συν ότι πρέπει κάθε μερικά χρόνια να κάνεις ανακαίνιση αν θες να κρατήσεις τη πελατεία σου ανάλογα και τον κλάδο βέβαια.
Σε ευχαριστουμε για το υποτιμητικο σχολιο. Καλη καρδια!Όταν ακούω έναν οικονομολόγο να λέει "γιατί δεν κόψαμε τη σύνδεση με τις βαλκανικές χώρες" και "γιατί δε βάλαμε μπροστά τα λιγνιτικά εργοστάσια για να έχουμε φθηνό ρεύμα" και κάποιοι τον θαυμάζουν για αυτές τις απόψεις, τότε μάλλον είμαστε άξιοι της μοίρας μας.