• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γενικά ο γύρος της αφρικης

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Έχετε σαλτάρει μου φαίνεται... συγκρίνετε στα σοβαρά ένα ταξίδι στην Ευρώπη με ένα ταξίδι στην Αφρική?

Στην Ευρώπη μπορείς να πηγαίνεις δεκαετίες ολόκληρες και να μην την εξαντλήσεις ποτέ... στο Τόγκο, το Νίγηρα και την Σιέρρα Λεόνε πόσες φορές θα αντέξεις να πας δηλαδή?

Ok το φολκλόρ της Αφρικής προφανώς είναι ωραίο... θα δεις την φύση , θα δεις και δυο χωριά και πάπαλα... εσείς ακούτε Μπενίν , Νιγηρία, Γκάνα και χωρίς να σκέφτεστε πρακτικά θέματα ο νους σας ταξιδεύει... το αν βέβαια σε πραγματικές συνθήκες αντέχατε να κάνετε ένα τέτοιο ταξίδι, είναι προφανώς λεπτομέρειες... η Αφρική είναι ενδιαφέρουσα χωρίς αμφιβολία, αλλά η σύγκριση με την Ευρώπη αποτελεί ύβρη...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
H αληθεια ειναι οτι η αφρικη ειναι πολυυυυυυυ δύσκολη!!
ο γυρος της,ή ταξιδι σε μια χωρα και μονο απαιτει υπομονη και ετοιμοτητα σε πολλες κακουχίες!!
απο τα μεσα μεταφοράς εως και την ατομικη μετακινηση,απο την συννενοηση (σουρχεται να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο) απο τις τροπικες ασθένειες,τον κινδυνο γενικοτερα οσον αφορά την υγεια και την πλημμελη αντιμετωπιση της πραγματικα θέλει μεγαλη αποφαση!
εξαιρουμενων των μεγαλων αστικων κεντρων οπου μπορει να τύχετε καλυτερης αντιμετώπισης,ολα τα υπολοιπα το ταξιδι δηλαδη για να δεις την πραγματικη αφρικη θελουν μεγαλη συνεση υπομονη και ετοιμοτητα..
θα συμφωνησω με τον φιλο μου τον traveller λοιπον -αλλα και την μαγεια της δυσκολιας και ανακαλυψης πρέπει να την ζουμε που και που...

_antonis_

Member
Ούτε εμένα μ'αρέσει η Ευρώπη ρε παιδιά, τι να κάνουμε;

Φυσικά, δεν ξέρω αν θα άντεχα ένα τέτοιου είδους ταξίδι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά έτσι όπως εγώ ταξιδεύω και έτσι όπως εγώ πρόκειται να συνεχίσω να ταξιδεύω στην Αφρική, την προτιμώ απο την Ευρώπη.
Σαφώς πρέπει να πάρεις μεγαλύτερες προφυλάξεις, μεγαλύτερα ρίσκο, μεγαλύτερη προσοχή, αλλά το αντίτιμο είναι επίσης μεγάλο...

Απλώς, ακόμη κι εγώ αν σύγκρινα ένα μακροχρόνια ταξίδι στην Ευρώπη και ένα μακροχρόνιο ταξίδι στην Αφρική, ίσως το σκεφτόμουν πολύ και έκλινα προς το πρώτο. Πάντως αν είχα την ευκαιρία να κάνω το δεύτερο, μάλλον θα δεχόμουν, επίσης.

Δεν μπορεί επειδή κάποιοι δε βαριούνται την Ευρώπη και τους αρέσει, να μη τη βαριούνται και οι υπόλοιποι. Είναι απολύτως υποκειμενικό το θέμα

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Γεια σας και από μένα!
Πρόσφατα απέκτησα internet και λέω να ξεκινήσω να οργανώνω το ταξίιδι των ονείρων μου.... Θέλω να ξεκινήσω το φθινόπωρο από Πάτρα με καράβι και να φτάσω με τρένο Μαρόκο.Από κει ο στόχος είναι να φτάσω Τανζανία.
Ε, μιας και απέκτησες internet τα υπόλοιπα είναι εύκολα...
Ξεκινάς και από Πάτρα οπότε γλυτώνεις και την Κορίνθου Πατρών... μη σε σκιάζει τίποτα!

Σε περίπτωση που πραγματικά θα το κάνεις αυτό το ταξίδι πάντως, στην οργάνωση της διδρομής θα σε βοηθήσει να συμβουλευτείς τις οδηγίες του foreign and commonwealth office (βέβαια παίζει και πολιτική στην έκδοση οδηγιών αλλά είναι καλή αφετηρία για να βρεις ποιές χώρες/περιοχές χωρών πρέπει να αποφύγεις): Travel advice by country

Αν και κάτι μου λέει ότι μας δουλεύεις, μακάρι να βγω ψεύτης και να διαβάζω σε λίγους μήνες τις ιστορίες σου.

Όσο για το Νίκο και τη Γεωργία (the pin project) διάβαζα για σας παιδιά στη LiFo πριν το Καλοκαίρι, και με την ευκαιρία να σας δώσω συγχαρητήρια για το εγχείρημα! Σας ακολουθώ έστω και μέσα από το Blog σας...

Traveller

Member
Απορίες...

Ούτε εμένα μ'αρέσει η Ευρώπη ρε παιδιά, τι να κάνουμε;
Φυσικά αλλά σχεδόν όλα τα ταξίδια σου είναι στην Ευρώπη... διακρίνω μεγάλο μαζοχισμό...

Σαφώς πρέπει να πάρεις μεγαλύτερες προφυλάξεις, μεγαλύτερα ρίσκο, μεγαλύτερη προσοχή, αλλά το αντίτιμο είναι επίσης μεγάλο...
Ποιο είναι το μεγάλο αντίτιμο? Μπορείς να μας το εξηγήσεις...

Πάντως αν είχα την ευκαιρία να κάνω το δεύτερο, μάλλον θα δεχόμουν, επίσης.
Δεν μας λες τίποτε καινούργιο... όλοι όσοι γουστάρουν τα ταξίδια θέλουν να πάνε στην Αφρική... θεμιτό και φυσιολογικό...

Δεν μπορεί επειδή κάποιοι δε βαριούνται την Ευρώπη και τους αρέσει, να μη τη βαριούνται και οι υπόλοιποι. Είναι απολύτως υποκειμενικό το θέμα
Σαφώς... απλά ρωτάω για να ξέρω... εσύ προσωπικά θεωρείς ότι η Ευρώπη είναι πιο βαρετή από την Αφρική?

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Όσο για το Νίκο και τη Γεωργία (the pin project) διάβαζα για σας παιδιά στη LiFo πριν το Καλοκαίρι, και με την ευκαιρία να σας δώσω συγχαρητήρια για το εγχείρημα! Σας ακολουθώ έστω και μέσα από το Blog σας...
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι όταν κάποιος κάνει τέτοια ταξίδια γίνεται μέλος μιας πραγματικής - και όχι virtual - παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας. Και μια τέτοια κοινότητα ξεφεύγει από τα στενά μικροαστικά και συντηρητικά όρια της Ελλάδας.
Σε μια τέτοια κοινότητα είναι πολύ συχνό να υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τέτοιοι ταξιδευτές.
Αν ποτέ τολμήσετε να ταξιδέψετε πολλούς μήνες σε μέρη μακρινά και εξωτικά, θα διαπιστώσετε ότι δεν κάνετε και τίποτα το σπουδαίο.
Χιλιάδες άλλοι έχουν την ίδια ιδέα με σας: Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί, Ελβετοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί, Ιρλανδοί, Βραζιλιάνοι (πολύ πρόσφατα), Ιταλοί (έχουν αρχίσει να αραιώνουν) και πολλές άλλες εθνικότητες κάνουν αυτό που για τους Έλληνες του ρακόμελου και των καλοκαιρινών φεστιβάλ, φαντάζει σαν μια εξερευνητική αποστολή σε terrae incognitae.
Δεν είναι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τα μπράβο και τα συναφή, ούτε τη διαρκή προβολή απλών ταξιδευτών - που κάνουν το ίδιο πράγμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το πλανήτη - από έντυπα, blogs, sites, κλπ. Διασχίζει κάποιος την Ασία, την Αφρική, ή τη Λατινική Αμερική? Το γράφουν οι πάντες λες και είναι άθλος, λες και έκαναν αποστολή στον Άρη.
Γράφονται άρθρα επί άρθρων, ρεπορτάζ σε έντυπα, γράφονται βιβλία και ολα αυτά γιατί? Για να προβληθεί σαν κατόρθωμα ένα κοινότυπο γεγονός, που στο εξωτερικό είναι καθημερινό φαινόμενο.

Και μη βιαστείτε να με κρίνετε ότι σχολιάζω με γνώμονα τη ζηλοφθονία και την νεοελληνική μιζέρια.
Σας το λέει ένας άνθρωπος που και ταξίδια έκανε και την Αφρική διέσχισε και 9 μήνες ξόδεψε για να διασχίσει τη Νότια Αμερική, σε καιρούς που δεν κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Και σας πληροφορώ ότι ενώ εγώ νόμισα ότι έκανα κάτι το σπουδαίο, με έκπληξη διαπίστωνα σε κάθε ταξίδι μου ότι υπήρχαν πολύ περισσότεροι από εμένα που έκαναν τα ίδια και δυσκολότερα.
Η προσγείωση μου λοιπόν στην πραγματικότητα και η προαρμογή μου στα πραγματικά δεδομένα της παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας που ανέφερα πιο πάνω, με έκανε να θεωρήσω μέγστη ανοησία να το παίξω ανταποκριτής ή αρθρογράφος σε έντυπα που τότε (πριν 25 χρόνια) θα με παρακαλούσαν να τους γράψω κάτι.
Και να θεωρώ επίσης μέγιστη ανοησία να με θεωρούν οι άλλοι κάτι το σημαντικό και εξωπραγματικό, λες και ήμουν ολυμπιονίκης.

Σημείωση: antonis, μη συνεχίζεις με τον traveller, δεν ξέρεις με τι έχεις μπλέξει, ούτε ψύλλος στον κόρφο σου! :haha:

_antonis_

Member
Να στις λύσω...

Φυσικά αλλά σχεδόν όλα τα ταξίδια σου είναι στην Ευρώπη... διακρίνω μεγάλο μαζοχισμό...
Ευκαιρίες που χάθηκαν και ευκαιρίες που δόθηκαν!
Οι περισσότερες απο αυτές που μου δόθηκαν, ήταν εντός Ευρώπης, οπότε απλά εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία (πχ παρέα, εποχή κλπ) και οι περισσότερες που αφορούσαν ταξίδια εκτός Ευρώπης, χάθηκαν (πχ Μαρόκο λόγω ακύρωσης πτήσης).

Απλά.

Ποιο είναι το μεγάλο αντίτιμο? Μπορείς να μας το εξηγήσεις...
Είναι υποκειμενικό όπως είπα. Εμένα μ'αρέσει η Αφρική, εσένα αν δε σ'αρέσει, σημαίνει ότι λαμβάνεις λιγότερα απο ένα τέτοιο ταξίδι, απ'ότι εγώ και το αντίθετο για την Ευρώπη.

Σαφώς... απλά ρωτάω για να ξέρω... εσύ προσωπικά θεωρείς ότι η Ευρώπη είναι πιο βαρετή από την Αφρική?
Ναι. Προσωπικά την βαριέμαι και προσπαθώ να φτιάξω ένα ενδιαφέρον ταξίδι όταν πρόκειται για εντός Ευρώπης.

Φυσικά υπάρχουν οι εξαιρέσεις, οκ; Μην αρχίσετε τώρα, ''γιατί η Ισλανδία δε θα σ'αρέσει;'' κλπ κλπ... Μιλάω για το μεγαλύτερο ποσοστό.

Απλά, δεν αναζητώ/αποζητώ ένα ταξίδι στην Ευρώπη (εκτός αυτό που προανέφερα). Αυτομάτως δε σημαίνει ότι τη βρίσκω βαρετή; Τι να κάνω...:rolleyes:

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι όταν κάποιος κάνει τέτοια ταξίδια γίνεται μέλος μιας πραγματικής - και όχι virtual - παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας. Και μια τέτοια κοινότητα ξεφεύγει από τα στενά μικροαστικά και συντηρητικά όρια της Ελλάδας....

...

...Και να θεωρώ επίσης μέγιστη ανοησία να με θεωρούν οι άλλοι κάτι το σημαντικό και εξωπραγματικό, λες και ήμουν ολυμπιονίκης.
!

Αυτή είναι μια άποψη όμως που μόνο ένα μέλος της παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας θα μπορούσε να έχει... το τίμημα του να ζεις το όνειρό σου είναι η απομυθοποίησή του. Κάτι σα τον έρωτα με το γάμο ένα πράμα.
Και... λίγα για τα ρακόμελα:haha:...

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
η αληθεια ειναι πως εμεις οι περισσοτερο απειροι στα ταξιδια μολις ακουσουμε οτι καποιος διασχιζει την αφρικη,κανει τουρ σε ολη την Ασια,γυριζει με αυτοκινητο ολη την Αμερικη,θαυμαζουμε αυτους που το κανουν τους θεωρουμε ιδιαιτερους και τους δινουμε παρασημα.

Ας ειμαστε ομως ρεαλιστες.Οι περισσοτεροι στην Ευρωπη αρχιζουμε και στην Ευρωπη καταληγουμε.Εγω προσωπικα ασχετως εμπειριας η Ευρωπη ειναι η αγαπημενη μου ηπειρος με τις καλυτερες για μενα χωρες.

Ποιοι μπορουν να γινουν traveller,yorgos,traveladdict,hydronetta κτλ???
Ποιος εχει τοσα χρηματα ή ευκαιριες ή θαρρος να κανει τετοια ταξιδια?

Ας ειμαστε ρεαλιστες λοιπον και ας μη παρασυρομαστε απο ταξιδια που το πιο πιθανο ειναι να μην κανουμε ποτε.

thepinproject

Member
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι όταν κάποιος κάνει τέτοια ταξίδια γίνεται μέλος μιας πραγματικής - και όχι virtual - παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας. Και μια τέτοια κοινότητα ξεφεύγει από τα στενά μικροαστικά και συντηρητικά όρια της Ελλάδας.
Σε μια τέτοια κοινότητα είναι πολύ συχνό να υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τέτοιοι ταξιδευτές.
Αν ποτέ τολμήσετε να ταξιδέψετε πολλούς μήνες σε μέρη μακρινά και εξωτικά, θα διαπιστώσετε ότι δεν κάνετε και τίποτα το σπουδαίο.
Χιλιάδες άλλοι έχουν την ίδια ιδέα με σας: Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί, Ελβετοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί, Ιρλανδοί, Βραζιλιάνοι (πολύ πρόσφατα), Ιταλοί (έχουν αρχίσει να αραιώνουν) και πολλές άλλες εθνικότητες κάνουν αυτό που για τους Έλληνες του ρακόμελου και των καλοκαιρινών φεστιβάλ, φαντάζει σαν μια εξερευνητική αποστολή σε terrae incognitae.
Δεν είναι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τα μπράβο και τα συναφή, ούτε τη διαρκή προβολή απλών ταξιδευτών - που κάνουν το ίδιο πράγμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το πλανήτη - από έντυπα, blogs, sites, κλπ. Διασχίζει κάποιος την Ασία, την Αφρική, ή τη Λατινική Αμερική? Το γράφουν οι πάντες λες και είναι άθλος, λες και έκαναν αποστολή στον Άρη.
Γράφονται άρθρα επί άρθρων, ρεπορτάζ σε έντυπα, γράφονται βιβλία και ολα αυτά γιατί? Για να προβληθεί σαν κατόρθωμα ένα κοινότυπο γεγονός, που στο εξωτερικό είναι καθημερινό φαινόμενο.

Και μη βιαστείτε να με κρίνετε ότι σχολιάζω με γνώμονα τη ζηλοφθονία και την νεοελληνική μιζέρια.
Σας το λέει ένας άνθρωπος που και ταξίδια έκανε και την Αφρική διέσχισε και 9 μήνες ξόδεψε για να διασχίσει τη Νότια Αμερική, σε καιρούς που δεν κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Και σας πληροφορώ ότι ενώ εγώ νόμισα ότι έκανα κάτι το σπουδαίο, με έκπληξη διαπίστωνα σε κάθε ταξίδι μου ότι υπήρχαν πολύ περισσότεροι από εμένα που έκαναν τα ίδια και δυσκολότερα.
Η προσγείωση μου λοιπόν στην πραγματικότητα και η προαρμογή μου στα πραγματικά δεδομένα της παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας που ανέφερα πιο πάνω, με έκανε να θεωρήσω μέγστη ανοησία να το παίξω ανταποκριτής ή αρθρογράφος σε έντυπα που τότε (πριν 25 χρόνια) θα με παρακαλούσαν να τους γράψω κάτι.
Και να θεωρώ επίσης μέγιστη ανοησία να με θεωρούν οι άλλοι κάτι το σημαντικό και εξωπραγματικό, λες και ήμουν ολυμπιονίκης.
Αγαπητέ φίλε,

Είναι πραγματικά πάρα πολύ κρίμα να έχεις ταξιδέψει σε τόσα μέρη της γης και να έχεις αυτή την άποψη για το "ταξιδεύειν".

Ο καθένας ταξιδεύει για τους δικούς του προσωπικούς και εσωτερικούς λόγους με τα μέσα που μπορεί να διαθέσει και δυστυχώς ή ευτυχώς τίποτα δε μπορεί να μπει στη ζυγαριά.. ακριβώς γιατί είναι πολύ προσωπικό και πολύ υποκειμενικό.

Μόνο χαρά και υπερηφάνια θα έπρεπε να νιώθεις επειδή είχες τη δυνατότητα να ταξιδέψεις και όχι να νιώθεις "λίγος".

Το πόσο σπουδαίοι νιώθουμε το ακτινοβολούμε εμείς οι ίδιοι μερικές φορές.. δε χρειάζεται να το γράψουν οι εφημερίδες και τα περιοδικά..

Τέλος, μόνο και μόνο επειδή ακριβώς έχεις ταξιδέψει τόσο πολύ, θα έπρεπε να είσαι ένα ανοιχτό βιβλίο συμβουλών και οδηγιών για όλους αυτούς που ταξιδεύουν.. και όχι να "κρίνεις" με αυτό τον τρόπο..

Και πάλι κρίμα..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος