hydronetta
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- όπου δεν έχω πάει
Ένα μπράβο κι από μένα
Ε, μιας και απέκτησες internet τα υπόλοιπα είναι εύκολα...Γεια σας και από μένα!
Πρόσφατα απέκτησα internet και λέω να ξεκινήσω να οργανώνω το ταξίιδι των ονείρων μου.... Θέλω να ξεκινήσω το φθινόπωρο από Πάτρα με καράβι και να φτάσω με τρένο Μαρόκο.Από κει ο στόχος είναι να φτάσω Τανζανία.
Φυσικά αλλά σχεδόν όλα τα ταξίδια σου είναι στην Ευρώπη... διακρίνω μεγάλο μαζοχισμό...Ούτε εμένα μ'αρέσει η Ευρώπη ρε παιδιά, τι να κάνουμε;
Ποιο είναι το μεγάλο αντίτιμο? Μπορείς να μας το εξηγήσεις...Σαφώς πρέπει να πάρεις μεγαλύτερες προφυλάξεις, μεγαλύτερα ρίσκο, μεγαλύτερη προσοχή, αλλά το αντίτιμο είναι επίσης μεγάλο...
Δεν μας λες τίποτε καινούργιο... όλοι όσοι γουστάρουν τα ταξίδια θέλουν να πάνε στην Αφρική... θεμιτό και φυσιολογικό...Πάντως αν είχα την ευκαιρία να κάνω το δεύτερο, μάλλον θα δεχόμουν, επίσης.
Σαφώς... απλά ρωτάω για να ξέρω... εσύ προσωπικά θεωρείς ότι η Ευρώπη είναι πιο βαρετή από την Αφρική?Δεν μπορεί επειδή κάποιοι δε βαριούνται την Ευρώπη και τους αρέσει, να μη τη βαριούνται και οι υπόλοιποι. Είναι απολύτως υποκειμενικό το θέμα
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι όταν κάποιος κάνει τέτοια ταξίδια γίνεται μέλος μιας πραγματικής - και όχι virtual - παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας. Και μια τέτοια κοινότητα ξεφεύγει από τα στενά μικροαστικά και συντηρητικά όρια της Ελλάδας.Όσο για το Νίκο και τη Γεωργία (the pin project) διάβαζα για σας παιδιά στη LiFo πριν το Καλοκαίρι, και με την ευκαιρία να σας δώσω συγχαρητήρια για το εγχείρημα! Σας ακολουθώ έστω και μέσα από το Blog σας...
Να στις λύσω...Απορίες...
Ευκαιρίες που χάθηκαν και ευκαιρίες που δόθηκαν!Φυσικά αλλά σχεδόν όλα τα ταξίδια σου είναι στην Ευρώπη... διακρίνω μεγάλο μαζοχισμό...
Είναι υποκειμενικό όπως είπα. Εμένα μ'αρέσει η Αφρική, εσένα αν δε σ'αρέσει, σημαίνει ότι λαμβάνεις λιγότερα απο ένα τέτοιο ταξίδι, απ'ότι εγώ και το αντίθετο για την Ευρώπη.Ποιο είναι το μεγάλο αντίτιμο? Μπορείς να μας το εξηγήσεις...
Ναι. Προσωπικά την βαριέμαι και προσπαθώ να φτιάξω ένα ενδιαφέρον ταξίδι όταν πρόκειται για εντός Ευρώπης.Σαφώς... απλά ρωτάω για να ξέρω... εσύ προσωπικά θεωρείς ότι η Ευρώπη είναι πιο βαρετή από την Αφρική?
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι όταν κάποιος κάνει τέτοια ταξίδια γίνεται μέλος μιας πραγματικής - και όχι virtual - παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας. Και μια τέτοια κοινότητα ξεφεύγει από τα στενά μικροαστικά και συντηρητικά όρια της Ελλάδας....
...
...Και να θεωρώ επίσης μέγιστη ανοησία να με θεωρούν οι άλλοι κάτι το σημαντικό και εξωπραγματικό, λες και ήμουν ολυμπιονίκης.
!
Αγαπητέ φίλε,Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι όταν κάποιος κάνει τέτοια ταξίδια γίνεται μέλος μιας πραγματικής - και όχι virtual - παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας. Και μια τέτοια κοινότητα ξεφεύγει από τα στενά μικροαστικά και συντηρητικά όρια της Ελλάδας.
Σε μια τέτοια κοινότητα είναι πολύ συχνό να υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τέτοιοι ταξιδευτές.
Αν ποτέ τολμήσετε να ταξιδέψετε πολλούς μήνες σε μέρη μακρινά και εξωτικά, θα διαπιστώσετε ότι δεν κάνετε και τίποτα το σπουδαίο.
Χιλιάδες άλλοι έχουν την ίδια ιδέα με σας: Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί, Ελβετοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί, Ιρλανδοί, Βραζιλιάνοι (πολύ πρόσφατα), Ιταλοί (έχουν αρχίσει να αραιώνουν) και πολλές άλλες εθνικότητες κάνουν αυτό που για τους Έλληνες του ρακόμελου και των καλοκαιρινών φεστιβάλ, φαντάζει σαν μια εξερευνητική αποστολή σε terrae incognitae.
Δεν είναι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τα μπράβο και τα συναφή, ούτε τη διαρκή προβολή απλών ταξιδευτών - που κάνουν το ίδιο πράγμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το πλανήτη - από έντυπα, blogs, sites, κλπ. Διασχίζει κάποιος την Ασία, την Αφρική, ή τη Λατινική Αμερική? Το γράφουν οι πάντες λες και είναι άθλος, λες και έκαναν αποστολή στον Άρη.
Γράφονται άρθρα επί άρθρων, ρεπορτάζ σε έντυπα, γράφονται βιβλία και ολα αυτά γιατί? Για να προβληθεί σαν κατόρθωμα ένα κοινότυπο γεγονός, που στο εξωτερικό είναι καθημερινό φαινόμενο.
Και μη βιαστείτε να με κρίνετε ότι σχολιάζω με γνώμονα τη ζηλοφθονία και την νεοελληνική μιζέρια.
Σας το λέει ένας άνθρωπος που και ταξίδια έκανε και την Αφρική διέσχισε και 9 μήνες ξόδεψε για να διασχίσει τη Νότια Αμερική, σε καιρούς που δεν κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Και σας πληροφορώ ότι ενώ εγώ νόμισα ότι έκανα κάτι το σπουδαίο, με έκπληξη διαπίστωνα σε κάθε ταξίδι μου ότι υπήρχαν πολύ περισσότεροι από εμένα που έκαναν τα ίδια και δυσκολότερα.
Η προσγείωση μου λοιπόν στην πραγματικότητα και η προαρμογή μου στα πραγματικά δεδομένα της παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας που ανέφερα πιο πάνω, με έκανε να θεωρήσω μέγστη ανοησία να το παίξω ανταποκριτής ή αρθρογράφος σε έντυπα που τότε (πριν 25 χρόνια) θα με παρακαλούσαν να τους γράψω κάτι.
Και να θεωρώ επίσης μέγιστη ανοησία να με θεωρούν οι άλλοι κάτι το σημαντικό και εξωπραγματικό, λες και ήμουν ολυμπιονίκης.