CaveTravel
Member
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι, ότι όταν κάποιος κάνει τέτοια ταξίδια γίνεται μέλος μιας πραγματικής - και όχι virtual - παγκόσμιας ταξιδιωτικής κοινότητας.
Σε μια τέτοια κοινότητα είναι πολύ συχνό να υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τέτοιοι ταξιδευτές.
Αν ποτέ τολμήσετε να ταξιδέψετε πολλούς μήνες σε μέρη μακρινά και εξωτικά, θα διαπιστώσετε ότι δεν κάνετε και τίποτα το σπουδαίο.
Χιλιάδες άλλοι έχουν την ίδια ιδέα με σας: Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί, Ελβετοί, Γερμανοί, Ισραηλινοί, Ιρλανδοί, Βραζιλιάνοι (πολύ πρόσφατα), Ιταλοί (έχουν αρχίσει να αραιώνουν) και πολλές άλλες εθνικότητες κάνουν αυτό που για τους Έλληνες του ρακόμελου και των καλοκαιρινών φεστιβάλ, φαντάζει σαν μια εξερευνητική αποστολή σε terrae incognitae.
Δεν είναι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τα μπράβο και τα συναφή, ούτε τη διαρκή προβολή απλών ταξιδευτών - που κάνουν το ίδιο πράγμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το πλανήτη - από έντυπα, blogs, sites, κλπ. Διασχίζει κάποιος την Ασία, την Αφρική, ή τη Λατινική Αμερική? Το γράφουν οι πάντες λες και είναι άθλος, λες και έκαναν αποστολή στον Άρη.
Σας το λέει ένας άνθρωπος που και ταξίδια έκανε και την Αφρική διέσχισε και 9 μήνες ξόδεψε για να διασχίσει τη Νότια Αμερική, σε καιρούς που δεν κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Και σας πληροφορώ ότι ενώ εγώ νόμισα ότι έκανα κάτι το σπουδαίο, με έκπληξη διαπίστωνα σε κάθε ταξίδι μου ότι υπήρχαν πολύ περισσότεροι από εμένα που έκαναν τα ίδια και δυσκολότερα.
Και να θεωρώ επίσης μέγιστη ανοησία να με θεωρούν οι άλλοι
Απο αυτα που λες φιλε traveladdict συμπεραινω πως η ιδεα ενος ταξιδιου
θα πρεπει να ειναι η υπερβαση σε σχεση με το τι κανουν οι αλλοι ή το να κανουμε κατι το οποιο δεν εχουν κανει οι αλλοι.
Δεν ξερω αν απο τα πολλα ταξιδια που εχεις προφανως κανει εχεις φτασει στο σημειο να το βλεπεις πλεον ανταγωνιστικα και να θεωρεις πως για να εχεις να πεις κατι πρεπει να εχεις κανει κατι παραπανω απο τον αλλο.
Αποψη μου ειναι οτι η υπερβαση πρεπει να αφορα τον εαυτο σου και την
καθημερινοτητα σου.
Αυτο ακριβως κανουν αυτα τα παιδια.Με το να παρατησουν τις οικογενειες τους,το βολεμα τους κ 2 σταθερες δουλειες υπερεβησαν τον εαυτο τους και την καθημερινοτητα τους.Οχι καποιους αλλους.
Και εμεις οι υπολοιποι που δεν εχουμε το σθενος να παρατησουμε τα παντα
για να ακολουθησουμε τα ονειρα μας,απλα τους επικροτουμε!