• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

οι άλλοι αξίζουν το σεβασμό που πιστεύουμε ότι αξίζουμε κι εμείς

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ξεκινώ αυτό το νήμα με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά. Καταρχήν διευκρινίζω ότι το φόρουμ το αγάπησα γιατί είναι πραγματικός θησαυρός. Απο'κει και πέρα όμως με λύπη διαπιστώνω πως υπάρχει κάποια επιθετικότητα από ορισμένους. Αυτό βέβαια είναι κοινός τόπος για το διαδίκτυο αλλά δεν περίμενα να το δω και σ'αυτό το φόρουμ γιατί απ'ό,τι βλέπω υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι.

Δε θ'ασχοληθώ με το ποιος είπε τι και ποιος είχε δίκιο ή αδικο. Θα κάνω όμως μια απόπειρα να το ερμηνεύσω. Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι

1) κάποιοι δε διαβάζουν προσεκτικά ή δε γνωρίζουν τη σημειολογία του γραπτού λόγου καλά (δεν μπορεί να παρεξηγείς έναν που σου χαμογελάει έστω μ΄αυτή την ψηφιακή χαζοφατσούλα :) ή σου δίνει μια ευχή...διάβασε προσεκτικά να δεις τι κρύβει το σημείο που παρεξήγησες)

2) κάποιοι βιάζονται να χαρακτηρίσουν κάποιον που δε γνωρίζουν ( δε φτάνει που κάποιος δεν κατάλαβε το νόημα αυτού που κάποιος άλλος είπε, επιπλέον τον κατατάσσει και σε μη προσφιλή κατηγορία...)

3) κάποιοι δεν έχουν ανοχές (δηλαδή όλοι πρέπει να έχουμε τις ίδιες απόψεις και τέλος πάντων, αν έχουμε διαφορετικές, δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε όμορφα και να διαφωνήσουμε με επιχειρήματα και πολιτισμένα; )

Αλλά δυστυχώς σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει κάποιος (κι οποιαδήποτε άλλη δεν πρόβλεψα), διαφεύγει σε όσους είναι απότομοι το εξής: όλοι εδώ είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα και αναζητούμε το διάλογο. Αυτό αν σκεφτόμασταν, δε θα υπήρχαν προσβολές κλπ. Και θεωρώ σωστό, αν διαφωνώ με κάποιον, είτε να αποφύγω να συμμετέχω σε μια συζήτηση είτε να το κάνω με επιχειρήματα και πάνω απ'όλα με σεβασμό. Γιατί το να επιτιθέμεθα σε κάποιον ισοδυναμεί με έλλειψη σεβασμού. Και ρωτάω: γιατί ο χ δεν αξίζει σεβασμό ή αξίζει λιγότερο απ'ό,τι εμείς οι ίδιοι;

Καταλήγω: αν σκεφτόμαστε ότι οι άλλοι αξίζουν το σεβασμό που πιστεύουμε ότι αξίζουμε κι εμείς, τότε δε θα υπάρχουν προσβολές κλπ.

Το μήνυμα το γράφω γενικότερα κι όχι επειδή έχω υπάρξει επίσης θύμα τέτοιας συμπεριφοράς. Και γι'αυτό το λόγο διευκρινίζω ότι, αν λάβω προσωπική τοποθέτηση, δε θα απαντήσω. Όποιος έχει πρόβλημα μαζί μου, μπορεί να το κάνει με πμ.

Κλείνω με την ευχή να εισακουστώ :)

Last edited by a moderator:

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
υπάρχει και νουμερο τεσσερα... το καλαμι το οποιο παει να σπασει...

Gloriana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Mel
συμβαίνουν αυτά σε ένα φόρουμ.
Τα συνάντησα και εγώ όταν πρωτομπήκα και τα συναντώ σχεδόν παντού.
Όταν δεν βλέπεις τον άλλο στα μάτια λειτουργείς διαφορετικά.
Τα φόρα μπορεί να είναι και ένας χώρος εκτόνωσης για κάποιους με πιο επιθετικό τρόπο.
Προσπέρασε και αγνόησε και κάνε 'φίλους' αυτούς με τους οποίους περνάς καλά!

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Έτσι είναι. Ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους, ούτε να έχουμε τις ίδιες απόψεις. Εδώ απλώς τις ανταλλάσσουμε. Δεν προσπαθούμε να τις χωρέσουμε ο ένας στο κεφάλι του άλλου. Τώρα όταν κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, να συγκρατηθεί ή επιτίθεται γιατί διαφωνεί, η αδιαφορία είναι η καλύτερη μέθοδος. Όχι ότι θα αλλάξει αλλά θα διατηρείς εσύ (εγώ, εμείς) την ψυχική ηρεμία σου.

liopyr

Member
Θέτοντας υποψηφιότητα για το πιο βαρετά επαναλαμβανόμενο μήνυμα του αιώνα, θα γράψω για άλλη μια φορά πως τα report βοηθούν την κατάσταση.
Γενικά.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κάποιοι αυτό, κάποιοι εκείνο, κάποιοι το άλλο.... Είναι συγκεκριμένοι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι? Είναι συγκεκριμένη η αρνητική συμπεριφορά που εντοπίζεις?

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Liopyr, δε νομίζω να μπορείς να κάνεις αναφορά σε κάποιον που θυμώνει μαζί σου επειδή από δική του υπαιτιότητα (το λέω κομψά) σε παρεξηγεί και πολύ απλά σου μιλά θυμωμένα γιατί έχει τα δικά του απωθημένα/μύγα/κλπ. Που σ'αυτή την περίπτωση το θέμα δεν είναι η αναφορά ή να τιμωρηθεί αλλά πολύ απλά να μη θυμώσει (αρκεί να σκεφτεί πως ένας άγνωστος δεν μπορεί στα καλά καθούμενα να του τη λέει, όπως λανθασμένα νομίζει) Πρόληψη κι όχι "τιμωρία"

Taver, δεν είναι θέμα απλώς συγκεκριμένων ανθρώπων. Σου έρχεται απο'κει που δεν το περιμένεις. Αν ήταν ένας ή δύο, όπως λέει ο Λιοπυρ, κάνεις αναφορά κλπ και φεύγει το μίασμα. Το θέμα είναι ότι πολλοί είναι ευερέθιστοι κλπ.

varioAthens

Member
Κάποιοι αυτό, κάποιοι εκείνο, κάποιοι το άλλο.... Είναι συγκεκριμένοι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι? Είναι συγκεκριμένη η αρνητική συμπεριφορά που εντοπίζεις?
Ε ναι λοιπόν, εσύ είσαι ένας από αυτούς!!! :bleh::haha:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τάχουμε χιλιογράψει, θα τα πω λίγο εν τάχει άλλη μια φορά: υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διαχειριστείς μια κοινότητα, από το να έχεις 35 moderators και να είναι όλα τα μέλη στρατιωτάκια και να μην επιτρέπεται να γράψεις ούτε "ρε", μέχρι το να μην υπάρχει καθόλου έλεγχος και να γράφονται τα πάντα.

Εμείς λοιπόν, έχουμε πει ότι προσπαθούμε να κρατάμε την κοινότητα όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή σε ιδιαιτερότητες, συμπεριφορές, προσωπικότητες, μέχρι κάποια όρια φυσικά, ώστε να κερδίζουμε σε ποικιλία απόψεων, τύπων γραφής, κλπ. Και νομίζω ότι αυτό είναι μέσα στις επιτυχίες του travelstories, ότι δηλαδή δεν ευνουχίζει τις συμπεριφορές και τους χαρακτήρες των μελών του. Φυσικά μέσα σε αυτή τη "γραμμή", λογικό είναι να μην είναι εντελώς ευδιάκριτο το όριο μεταξύ του επιτρεπτού και του κολάσιμου, όμως είναι ένα τίμημα που μέχρι στιγμής έχουμε επιλέξει να πληρώνουμε με αντάλλαγμα τα παραπάνω που γράφω. Και αυτό το πληρώνει τόσο η συντονιστική ομάδα που καταναλώνει περισσότερο χρόνο στην επίλυση προβλημάτων στην κοινότητα, όσο και τα ίδια τα μέλη που εξακολουθούν και μας τιμούν με την παρουσία τους, και θα ήθελαν μια πιο "δραστική" αντιμετώπιση διάφορων φαινομένων.

Αυτά. :)

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δευκαλίων, από τη μεριά σας δε χρειάζεται κάτι κι όπως είπα στην αρχή η σελίδα είναι πολύ καλή. Το ότι τα έχετε πει πολλές φορές είναι κάτι που δε γνωρίζω μιας έχω 2828 αδιάβαστα μηνύματα :) Φυσικά δε θα αμφέβαλλα γι'αυτό αλλά οκ είπα να κάνω μια προσπάθεια κι εγώ. Που, ξαναλέω, το θέμα δεν είναι η "τιμωρία" αλλά η προσπάθεια του καθενός να καταλάβει ότι όλοι είναι σαν εκείνον κι οι άλλοι όχι εχθροί ή κακοί άνθρωποι που θέλουν πχ να του την πουν. Αν αυτό το έχουμε όλοι κατά νου, δε θα αρπαζόμαστε εύκολα.

Gloriana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Μελ πιστεύω ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Η ψυχολογία αυτού που ψάχνει να βρει ευκαιρία να στην πει είναι κάτι περίπλοκο και δεν χρήζει ανάλυσης, ειδικά σε ένα τέτοιο φόρουμ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει τι εννοείς και είναι και λίγο άσκοπο-επέτρεψέ μου-να το ζητάς. Δες τον κόσμο μας, τις κοινωνίες μας. Μπάχαλο... Εδώ βρίσκεις ένα μικρό δείγμα της...
Από κει και πέρα μαζί σου που το εκφράζεις και το βγάζεις από μέσα σου. Ο διάλογος πάντα οδηγεί σε κάτι...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic