• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

οι άλλοι αξίζουν το σεβασμό που πιστεύουμε ότι αξίζουμε κι εμείς

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μελ πιστεύω ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Η ψυχολογία αυτού που ψάχνει να βρει ευκαιρία να στην πει είναι κάτι περίπλοκο και δεν χρήζει ανάλυσης, ειδικά σε ένα τέτοιο φόρουμ.
Πως τεκμαίρεται ότι κάποιος ψάχνει να βρει ευκαιρία να στην πει? Το μόνο που βλέπεις είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή κάποιος να "σου τη λέει". Ελαφρά, βαριά, έξυπνα, χαζά, με τακτ ή χωρίς, αλλά πάντως να "σου τη λέει". Το να συνάγεται από αυτό το συμπέρασμα (από μια-δυο παρατηρήσεις) ότι ο κάποιος "ψάχνει να βρει ευκαιρία" για να την πει σε σενα ειδικά και προσωπικά, είναι μια πολύ εγωκεντρική αντίληψη της πραγματικότητας. Αν και υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις όπου επιβεβαιώνουν τον κανόνα, η όποια "κατηγορία" θα πρέπει αν μη τι άλλο να τεκμηριωθεί.

Απο κει και πέρα, όποιος ενοχλείται ή παρεξηγείται ή το φέρει βαρέως από τις επισημάνσεις των λαθών του, το πρώτο που πρέπει να προσέξει είναι να μην δίνει αφορμές. Αλλιώς, ξύδι. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά εκεί που κάποιοι το φέρουν βαρέως, άλλοι ευχαριστούν για την επισήμανση, το διορθώνουν και πάνε παρακάτω.

Υ.Γ.: Σας έχω πει ότι μου τη δίνει η έκφραση "του τη λέω"? Επιτέλους, ποιά του λέω?

Traveller

Member
Ας πω κι εγώ δυό λόγια...

Πρώτα απόλα το φόρουμ όπως σωστά είπε και ο Δευκ είναι υπέροχο έτσι όπως είναι... με τις ιδιαιτερότητες του, τις πλάκες του, τα πλακώματά του... αφήστε λοιπόν να πάει στην ευχή το μάθημα ηθικής... αν κάποιος δεν ξεπερνά τα όρια δεν καταλαβαίνω γιατί σας ενοχλεί... μου φαίνεται σουρεαλιστικό να σε ενοχλεί και να σε προσβάλει ένα ψευδώνυμο σε ένα φόρουμ... αν πάλι δεν το αντέχεις τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία... το φόρουμ είναι φυγή από το άγχος της καθημερινότητας και τίποτε παραπάνω... εγώ π.χ έχω ένα συγκεκριμένο τρόπο γραφής και δεν σκοπεύω να τον αλλάξω για χάρη καμιάς σαχλοηθικής... ούτε που με νοιάζει πως θα με χαρακτηρίσουν ούτε που με νοιάζει τι λένε για μένα... το τι θα πει ο κάθε κομπλεξικός καραβανάς για μένα περισότερο με διασκεδάζει παρά με ενοχλεί... αν γουστάρει να βγάλει την καταπίεση και τις φάπες που τρώει μια ζωή στον traveller ας τα βγάλει, δεν χάλασε ο κόσμος... σιγά μην με πειράξει που θα με βρίσει ο κάθε φουκαράς... αν νομίσει ότι έτσι θα ξεφύγει από την μιζέρια του ας το κάνει... προσωπικά εγώ ποτέ δεν έχω κάνει αναφορά για υβριστικό μήνυμα εναντίων μου... ας λέει λοιπόν ο καθένας ότι θέλει και σε περιπτώσεις που κάποιος βρίζει χυδαία φόρα παρτίδα υπάρχει η διαχείρηση που τον φρενάρει...

Κλείνω με κάτι σημαντικό για το φόρουμ... το φόρουμ μου έδωσε και μου δίνει καλούς και πολύτιμους φίλους και με έβαλε σε μια μεγάλη χαβαλεδιάρικη παρέα και αυτό είναι το ποιό σημαντικό για μένα... σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θέλω να καταντήσει μια αποστηρωμένη κοινότητα που θα κυριαρχούν οι ψευτοευγένιες... αν τηρούνται οι κανόνες καλής συμπεριφοράς και ταξιδιωτική πλάκα θα γίνει και ψιλές θα πέφτουν... η διαχείρηση έχει αποδείξει άριστα πως ξέρει να ξεπερνά κάθε σκόπελο...

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ταβερ, σου έστειλα προσωπικό μήνυμα αλλά απαντάω κι εδώ γιατί νομίζω δημιουργήθηκε λάθος εντύπωση. Δε μίλησα για επισήμανση λάθους αλλά για αδικαιολόγητη επιθετικότητα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
λές και ειναι σκληροπυρηνικό παρθεναγωγείο και κολλέγιο ...
ένα φόρουμ ειναι με διαφορετικές προσωπικότητες..
εδω θα κριθούμε για τον σεβασμό και όλες τις αρετές????
ας προσέξουν λίγο και όσοι γράφουν για να μην προκαλούν να πέφτουν τίποτα ψιλές...

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αρχίζω να το μετανιώνω που άνοιξα αυτό το θέμα (είδα και αλλού μπηχτή). Ρενάτα, δεν είναι θέμα να κριθούμε για τίποτα ούτε μίλησε κανείς για παρθεναγωγείο κι όσα αναφέρεις' μάλλον κατάλαβες λάθος. Μιλάω για την περίπτωση που κάποιος είναι επιθετικός/προσβλητικός χωρίς να τον έχεις πειράξει, γιατί παρεξήγησε το χιούμορ σου, γιατί, γιατί, γιατί. Δηλαδή να καλωσορίζεις τον άλλο κι εκείνος να πιαστεί από κάτι που παρεξήγησε και να σου μιλάει εκνευρισμένα; Αν αυτό που λέω φαίνεται φαίνεται υπερβολικό και θυμίζει παρθεναγωγείο, τότε είμαι αλήτισα :D

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Τα φόρουμ του κόσμου επειδή έτσι και αλλιώς ειναι απρόσωπα,συμβαίνουν διαφορες παραξηγήσεις αφού δεν υπάρχει η προσωπική επαφή και εντύπωση..
ας μη γινόμαστε τόσο εύθικτοι γιατί μαλον θα λείψει η αυθεντικότητα και ο αυθορμητισμός..
αυτα κανουν τα κοινωνικά φόρουμ ελκυστικά..

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Mel, δεν είδα να κάνει κανείς μπηχτή για σένα, απλά είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί και άλλες φορές πιο παλιά. Απλά επειδή σίγουρα είναι σημαντικό είδες ότι δεν το κλείδωσα, απάντησα όπως μπορούσα κλπ. Απλά κάποιοι διατυπώνουν τα ίδια πράγματα που είπα κι'εγώ λίγο πιο γλαφυρά :D

Traveller

Member
Αν αυτό που λέω φαίνεται φαίνεται υπερβολικό και θυμίζει παρθεναγωγείο, τότε είμαι αλήτισα :D
Το μετάνιωσες δεν το μετάνιωσες το θέμα το άνοιξες και τώρα βλέπω δεν αντέχεις τις συνέπειες... μεγάλο παιδί είσαι, θα ακούσεις και τις γνώμες των άλλων αφού τις ζήτησες...

Κανένας δεν μίλησε για αλήτισα... απλά υπερβολικά εύθικτη είσαι... το είπα και παραπάνω, αν νομίζεις ότι προσβάλεται η προσωπικότητά σου από κάτι που έγραψε κάποιος για σένα και δεν το αντέχεις , έχεις δύο δρόμους... ο πρώτος είναι αναφορά στην διαχείριση για προσβολή προσωπικότητας και ο δεύτερος είναι τα κουβαδάκια που έλεγα πιο πάνω... παραλίες υπάρχουν πολλές...

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
traveller τους καραβανάδες ασε τους απ' εξω δεν ειμαστε στο 1950.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Είμαι σε αυτό το φόρουμ δύο χρόνια, δεν ασχολούμαι γενικώς με διαδικτυακές παρέες,facebook κτλ. Τόσο καιρό εδώ έχω αντιμετωπίσει τους ίδιους καλούς, κακούς, απίθανους, απαράδεκτους, εξαιρετικούς τύπους που συναντώ και στην πραγματική μου ζωή. Μάλιστα φιλτραρισμένους μέσα από το ίντερνετ που σημαίνει αν θέλω ασχολούμαι μαζί τους, αν δεν θέλω τους αγνοώ και αν είναι αφόρητοι κάποιοι αναλαμβάνουν να με απαλλάξουν από αυτούς.
Ίσως να έχεις μια πιο ιδανική κοινωνία στο μυαλό σου, αλλά εγώ θα συμφωνήσω με αυτά που γράφει ο traveller. Όχι με τον τρόπο που τα γράφει, γιατί ο αγαπητός συμφορουμίτης μπορεί να γίνεται απότομος και εριστικός όταν το θέλει. Από την άλλη είναι ευγενικός, έξυπνος, και πρόθυμος να βοηθήσει. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα δηλαδή αυτού που θέλω να πω, πχ αν μου αρέσει και με ενδιαφέρει αυτό που λέει τον παρακολουθώ, αν δεν μου αρέσει, τον αγνοώ. Είναι μια πολυτέλεια που η πραγματική ζωή δεν μου την δίνει δυστυχώς.
Γιατί δεν κάνεις και εσύ το ίδιο;

Σημ. Τραβελερ συγνώμη που σε χρησιμοποίησα ως παράδειγμα αλλά δεν μπορώ τις γενικότητες. Η αλήθεια είναι ότι στον Taver ήθελα να χωθώ...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic