• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

οι άλλοι αξίζουν το σεβασμό που πιστεύουμε ότι αξίζουμε κι εμείς

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σημ. Τραβελερ συγνώμη που σε χρησιμοποίησα ως παράδειγμα αλλά δεν μπορώ τις γενικότητες. Η αλήθεια είναι ότι στον Taver ήθελα να χωθώ...
καθε φόρουμ έχει και τα τζίνια του!!!!!!!!!!!!:D

Traveller

Member
traveller τους καραβανάδες ασε τους απ' εξω δεν ειμαστε στο 1950.
Λες ε? Μπα δεν νομίζω... η καραβανάδικη νοοτροπία του γ...ω και δέρνω, ενώ είμαι τενεκές ξεγάνωτος, ζει και βασιλεύει στο φόρουμ μας...δεν έχω ιδέα από ταξίδια μεν ποστάρω παντού για να ικανοποιήσω το κόμπλεξ μου δε... κατηγορώ και ζηλεύω τους άλλους μην μπορώντας να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι κάπου κάποιος ξέρει ποιό πολλά από μένα και κάπου πρέπει να πάω πάσο... αλλά είπαμε καραβανάδικη νοοτροπία... δεν τρέχει κάστανο όμως, φελλοί υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα... και στο 1950 και στο 2011...

Υ.Γ. Α γειά σου Ιωάννα μου... τα είπες άριστα... κι άσε το παλιόκοσμο να λέει...

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δευκαλίων: η μπηχτή ήταν σε άλλο νήμα όπου χαρακτηρίστηκα κιόλας μετά απ'ό,τι έγραψα εδώ :D

Τράβελερ: δεν είναι θέμα συνεπειών ούτε η προσωπικότητά μας προσβάλλεται (ξέρουμε την αξία μας στην κανονική ζωή, αλίμονο αν αισθανθούμε προσβεβλημένοι από ένα ανώνυμο μήνυμα) αλλά, όπως είπα, αλλού δέχτηκα μπηχτή έπειτα απ'αυτό το μήνυμα και καταλήγω για άλλη μια φορά στο "καλύτερα να μη μιλάς". Εξάλλου δε ζήτησα γνώμες, μια ας το πούμε παράκληση ήθελα να κάνω. Και δε ζήτησα γνώμες γιατί δε νομίζω να διαφωνεί κανείς στα περί μη επιθετικότητας. Για το καλό του φόρουμ δηλαδή έτσι μου βγήκε αυθόρμητα. Γιατί, αν σιωπάμε κι απλά δεν απαντάμε, θα καταλήξουμε να μη μιλάμε με τους μισούς. Τέλος πάντων διαπιστώνω ότι κάποιοι απάντησαν ορμώμενοι από συγκεκριμένα και άσχετα ερεθίσματα κι αυτό είναι ο κύριος λόγος που το μετάνιωσα (πέραν της μπηχτής)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μη μου τους κυκλους ταραττε...

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Λες ε? Μπα δεν νομίζω... η καραβανάδικη νοοτροπία του γ...ω και δέρνω, ενώ είμαι τενεκές ξεγάνωτος, ζει και βασιλεύει στο φόρουμ μας...δεν έχω ιδέα από ταξίδια μεν ποστάρω παντού για να ικανοποιήσω το κόμπλεξ μου δε... κατηγορώ και ζηλεύω τους άλλους μην μπορώντας να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι κάπου κάποιος ξέρει ποιό πολλά από μένα και κάπου πρέπει να πάω πάσο... αλλά είπαμε καραβανάδικη νοοτροπία... δεν τρέχει κάστανο όμως, φελλοί υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα... και στο 1950 και στο 2011...

Υ.Γ. Α γειά σου Ιωάννα μου... τα είπες άριστα... κι άσε το παλιόκοσμο να λέει...
Ok, τωρα καταλαβα τι εννοείς.. καραβαναδικη νοοτροπια του 1950 λοιπον... σε αυτο δεν μπορω να διαφωνησω γιατι περα απο το φορουμ τους συναντω καθημερινα στη δουλεια μου :roll:

Traveller

Member
Εξάλλου δε ζήτησα γνώμες, μια ας το πούμε παράκληση ήθελα να κάνω. Και δε ζήτησα γνώμες γιατί δε νομίζω να διαφωνεί κανείς στα περί μη επιθετικότητας. Για το καλό του φόρουμ δηλαδή έτσι μου βγήκε αυθόρμητα. Γιατί, αν σιωπάμε κι απλά δεν απαντάμε, θα καταλήξουμε να μη μιλάμε με τους μισούς. Τέλος πάντων διαπιστώνω ότι κάποιοι απάντησαν ορμώμενοι από συγκεκριμένα και άσχετα ερεθίσματα κι αυτό είναι ο κύριος λόγος που το μετάνιωσα (πέραν της μπηχτής)
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι αν ανοίγεις ένα θέμα λογικό είναι να περιμένεις και κάποιον αντίλογο... εξάλλου αυτή είναι και η ουσία σε ένα φόρουμ, η ανταλαγή απόψεων... συνεπώς αν δεν θέλεις να ακούσεις γνώμες, δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί άνοιξες το τόπικ...

Επίσης αυτό το θα καταντήσουμε να μην μιλάμε με τους μισούς πως το εννοείς? Είμαστε σε ταξιδιωτικό φόρουμ και όχι σε φόρουμ παρηγοριάς μοναχικών ψυχών... εγώ προσωπικά καμία όρεξη δεν έχω να μιλάω και να χαριεντίζομαι με όλους στο φόρουμ... όπως και στην ζωή έτσι κι εδώ διαλέγεις με ποιόν θα κάνεις στενότερη παρέα, με ποιόν ταιριάζεις βρε αδελφέ... το να δώσω μια ξερή πληροφορία για μια πτήση δεν σημαίνει ότι θέλω να έχω κολλητιλίκια με όλους εδώ μέσα... είναι δεδομένο ότι μιλάω με λίγους στο φόρουμ και αυτό μου φαίνεται φυσιολογικότατο...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
όπως και στην ζωή έτσι κι εδώ διαλέγεις με ποιόν θα κάνεις στενότερη παρέα, με ποιόν ταιριάζεις βρε αδελφέ...
Δεν ισχύει αυτό που λες, στη ζωή διαλέγεις με ποιον θα συνομιλήσεις, ποιος θα είναι ο "κύκλος" σου, εδώ όχι, ακούς (διαβάζεις) τον λόγο του καθένα, είτε τον γουστάρεις είτε όχι. Είναι σημαντική διαφορά. Και γι'αυτό πρέπει να είσαι πιο ευέλικτος στη συμπεριφορά σου σε ένα τέτοιο χώρο.

Εξάλλου δε ζήτησα γνώμες, μια ας το πούμε παράκληση ήθελα να κάνω.
Όταν ανοίγεις ένα θέμα σε ένα δημόσιο φόρουμ, όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα απάντησης και η συζήτηση όχι απλά δεν αποθαρρύνεται αλλά αντιθέτως ενθαρρύνεται, είναι σίγουρο ότι θα πάρεις γνώμες, νομίζω είναι αυτονόητο. :)

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι αν ανοίγεις ένα θέμα λογικό είναι να περιμένεις και κάποιον αντίλογο... εξάλλου αυτή είναι και η ουσία σε ένα φόρουμ, η ανταλαγή απόψεων... συνεπώς αν δεν θέλεις να ακούσεις γνώμες, δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί άνοιξες το τόπικ...

Επίσης αυτό το θα καταντήσουμε να μην μιλάμε με τους μισούς πως το εννοείς? Είμαστε σε ταξιδιωτικό φόρουμ και όχι σε φόρουμ παρηγοριάς μοναχικών ψυχών... εγώ προσωπικά καμία όρεξη δεν έχω να μιλάω και να χαριεντίζομαι με όλους στο φόρουμ... όπως και στην ζωή έτσι κι εδώ διαλέγεις με ποιόν θα κάνεις στενότερη παρέα, με ποιόν ταιριάζεις βρε αδελφέ... το να δώσω μια ξερή πληροφορία για μια πτήση δεν σημαίνει ότι θέλω να έχω κολλητιλίκια με όλους εδώ μέσα... είναι δεδομένο ότι μιλάω με λίγους στο φόρουμ και αυτό μου φαίνεται φυσιολογικότατο...
Αντίλογο ναι, να εννοώ όμως άλλο (που γενικά μιλούσα, δεν ήθελα να το προσωποποιήσω) και να απαντούν με βάση κάτι συγκεκριμένο που έχουν στο μυαλό τους και τελικά να με χαρακτηρίζουν με βάση αυτό κιόλας όχι.

Δε μίλησα για μοναχικές ψυχές, παρηγοριά ή για να χαριεντιζόμαστε. Στη λειτουργία του φόρουμ αυτή καθ'αυτή αναφερόμουν. Να μη φτάσουμε στη λογική "κάποιος μου μιλάει άσχημα, δε θα του δώσω βοήθεια", αυτό είπα. Γιατί, αν ο χ με προσβάλει κλπ, ε, δε θα απαντήσω σε κάτι που ρωτάει. Λέω κάτι παράλογο;

Gloriana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Πως τεκμαίρεται ότι κάποιος ψάχνει να βρει ευκαιρία να στην πει? Το μόνο που βλέπεις είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή κάποιος να "σου τη λέει". Ελαφρά, βαριά, έξυπνα, χαζά, με τακτ ή χωρίς, αλλά πάντως να "σου τη λέει". Το να συνάγεται από αυτό το συμπέρασμα (από μια-δυο παρατηρήσεις) ότι ο κάποιος "ψάχνει να βρει ευκαιρία" για να την πει σε σενα ειδικά και προσωπικά, είναι μια πολύ εγωκεντρική αντίληψη της πραγματικότητας. Αν και υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις όπου επιβεβαιώνουν τον κανόνα, η όποια "κατηγορία" θα πρέπει αν μη τι άλλο να τεκμηριωθεί.

Απο κει και πέρα, όποιος ενοχλείται ή παρεξηγείται ή το φέρει βαρέως από τις επισημάνσεις των λαθών του, το πρώτο που πρέπει να προσέξει είναι να μην δίνει αφορμές. Αλλιώς, ξύδι. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά εκεί που κάποιοι το φέρουν βαρέως, άλλοι ευχαριστούν για την επισήμανση, το διορθώνουν και πάνε παρακάτω.

Υ.Γ.: Σας έχω πει ότι μου τη δίνει η έκφραση "του τη λέω"? Επιτέλους, ποιά του λέω?
Θα το απλοποιήσω γιατί σε βλέπω να φορτώνεις. :bleh:
Όταν 'νιώθω' έτσι απλά ότι μου κάνεις επίθεση, έχεις δεικτικό και επιθετικό στυλ δεν είμαι εγωκεντρική. Είναι η πραγματικότητά μου. Αυτό οφείλεις να το σεβαστείς ακόμα και αν αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα διαφορετικά.
Για παράδειγμα τώρα, ο τρόπος που τοποθετήθηκες μου μοιάζει απόλυτος, ερμητικός και βαθιά εγωκεντρικός. Για σένα είναι φυσιολογικός. Από τη στιγμή όμως που συνδιαλέγεσαι με ανθρώπους που έχουν την τύχη ή την ατυχία να μην αντιλαμβάνονται καταστάσεις όπως εσύ οφείλεις να δείχνεις στοιχειώδη σεβασμό... αν το θέλεις και το νιώθεις. ;)
Αν όχι, κανένα πρόβλημα, ο καθένας κρίνεται με ότι γράφει. :p

Gloriana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Ταβερ, σου έστειλα προσωπικό μήνυμα αλλά απαντάω κι εδώ γιατί νομίζω δημιουργήθηκε λάθος εντύπωση. Δε μίλησα για επισήμανση λάθους αλλά για αδικαιολόγητη επιθετικότητα.
Μελ μου, στο πα και θα στο ξαναπώ αλλιώς.
Μην ψάχνεις ανθρώπους που να ξέρουν τι σημαίνει στοιχειώδης σεβασμός. Στην Ελλάδα ζούμε, τη χώρα όπου κανείς ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ τίποτα. Το βιώνω εδώ και δεκαετίες καθημερινά.
Ξέρεις τι με χαροποιεί? Ότι βλέπω ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ τελικά, ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν τη σημαίνει σεβασμός και αλληλοκατανόηση! :D
Αρκεί, δε νομίζεις?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος