• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μαλαισία κουαλα λουμπουρ νοεμβριο?

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
γεια.......
απο τον ιουλιο προσπαθω να ταξιδεψω και λογω που εχω μικρο παιδι ολο κατι γινεται και χαλανε τα σχεδια.ολο το καλοκαιρι εμεινα αμφισσα(εκει μενω),τρελο πακετο.τωρα λεμε με τον αντρα μου μηπως τα καταφερουμε να παμε το νοεμβριο κουαλα λουμπουρ.ξερει κανεις να μου πει αν παιζει καλος καιρος εκεινη την περιοδο?λοιπον διαθετουμε καταρχην 3000 € για ολο το ταξιδι + προσωπικα εξοδα και μπορουμε απο 6-8 μερες.να το συνδυασω και με λανγκαουι?τι λετε αξιζει η μαλαισια?ειναι εξωτικα?ευχαριστω.....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
γεια.......
απο τον ιουλιο προσπαθω να ταξιδεψω και λογω που εχω μικρο παιδι ολο κατι γινεται και χαλανε τα σχεδια.ολο το καλοκαιρι εμεινα αμφισσα(εκει μενω),τρελο πακετο.τωρα λεμε με τον αντρα μου μηπως τα καταφερουμε να παμε το νοεμβριο κουαλα λουμπουρ.ξερει κανεις να μου πει αν παιζει καλος καιρος εκεινη την περιοδο?λοιπον διαθετουμε καταρχην 3000 ? για ολο το ταξιδι + προσωπικα εξοδα και μπορουμε απο 6-8 μερες.να το συνδυασω και με λανγκαουι?τι λετε αξιζει η μαλαισια?ειναι εξωτικα?ευχαριστω.....
Πριν απο ένα μήνα γύρισα απο Μαλαισία. Λοιπόν:

1. Τον Νοέμβριο ο καιρός ... δεν παίζει! Απλά, βρέχει... Η περίοδος των βροχών αρχίζει απο τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο. Ακόμη και τώρα, στην ξηρή περίοδο, στην Κουάλα Λουμπούρ έβρεχε κάθε μέρα. Άρχιζε κάπου στις 3 το απόγευμα και κρατούσε 1-2 ώρες - κανονική έως πολύ δυνατή βροχή. Για να καταλάβεις, τα νησιά στη θάλασσα της Ταυλάνδης "κλείνουν" απο μέσα Οκτωβρίου - λόγω των βροχών αλλά και της μη δυνατότητας προσέγγισης των σκαφών λόγω της αγριεμένης θάλασσας.

2. Στα δυτικά, συνήθως, ο καιρός είναι αντίθετος. Οπότε, λογικά, στο Λανγκάουι θα έχει πολύ λιγότερες βροχές.

3. Τα χρήματα που διαθέτεις είναι αρκετά για τους 2 σας για τουλάχιστον 2 βδομάδες - σε καλά ξενοδοχεία και, ίσως, και κάποια ψώνια. Αυτό αν ταξιδέψετε μόνοι σας. Εγώ, μόνος μου, ξόδεψα λιγότερο απο 3000 Ευρώ για 4 βδομάδες. Υπολογίζω ότι, για το ίδιο διάστημα, ένα ζευγάρι θα χρειαζόταν κάπου 4500 ευρώ. Αν, βέβαια, πάτε σε πρακτορείο, μάλλον θα σας φύγουν όλα σε ένα πακέτο 9-12 ημερών (7-9 διαν/σεις).

4. Οι 6-8 μέρες είναι συνολική διάρκεια; Μαζί με τις μέρες των πτήσεων; Αν είναι 6, τότε μάλλον μόνο Κουάλα Λουμπούρ θα πάτε - άντε και Μελάκα ή κάπου κοντά (στο βουνό). Αν είναι 8, μπορείτε να στριμώξετε και 2 διανυκτερεύσεις στο Λανγκάουι. Αλλά, αν ονειρεύεσαι παραλίες εκεί, μάλλον ατύχησες. Δε λένε. Και είναι και πολύ τουριστικό και η διαμονή σημαντικά ακριβότερη απο αλλού. Ίσως θα ήταν πιο ενδιαφέρον (πολιτιστικά, κλπ.) άν έβαζες το Πενάνγκ στη θέση του Λανγκάουι.

5. Η Μαλαισία αξίζει... για τη φύση και τους ανθρώπους της. Πολιτιστικά δεν έχει πολλά να πεί - εκτός αν πας στο βόρειο Βόρνεο όπου έχει πολλές διαφορετικές φυλές. Κατά τα άλλα, απο κανένα μουσείο, τζαμιά και κινέζικοι ναοί και καμμιά χριστιανική εκκλησία. Πενάνγκ και Μελάκα παρουσιάζουν και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (λόγω προηγούμενων κατακτητών). Η Κουάλα Λουμπούρ μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια ... μικρή Μπανγκόκ (χωρίς τη βιομηχανία του sex φυσικά).

Αν σε ενδιαφέρει να διαβάσεις το χρονικό του ταξειδιού μου (που μόλις άρχισα να γράφω), θα το βρεις με τον τίτλο "4 βδομάδες στη Μαλαισία".

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
ευχαριστω babaduma,ησουνα αναλυτικοτατος.αλλα δε ξερω λεω να παω σιγκαπουρη-λομποκ.6-8 μερες μαζι με πηγαινελα.θα κλεισω με airtickets.gr(ελπιζω να μη πειραζει που το γραφω).παντως μου ειπανε οτι θα χει καλο καιρο εκει.για να δουμε αυτη τη φορα θα τα καταφερω???

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ευχαριστω babaduma,ησουνα αναλυτικοτατος.αλλα δε ξερω λεω να παω σιγκαπουρη-λομποκ.6-8 μερες μαζι με πηγαινελα.θα κλεισω με airtickets.gr(ελπιζω να μη πειραζει που το γραφω).παντως μου ειπανε οτι θα χει καλο καιρο εκει.για να δουμε αυτη τη φορα θα τα καταφερω???
Καλημέρα giota1,

Λομποκ δεν έχω πάει, οπότε δεν ξέρω. Σιγκαπούρη πήγα, σίγουρα δεν θα πλήξεις, πολύ καθαρή (μερικές φορές σε 'σπαστικό' βαθμό), μια 'μητρόπολη' (όλου του κόσμου οι φυλές), κάτι σαν τη Νέα Υόρκη της Ανατολής (αλλά... καθαρή!). Αρκετά ακριβή, σε ορισμένα πράγματα το κόστος είναι... εφάμιλλο του Ελληνικού. Θα χαζέψετε στην Ινδική και Κινεζική συνοικία και αξίζει να επισκεφθείτε το πάρκο Σεντόζα: Aquarium, planetarium και ο πολυ ωραίος βοτανικός κήπος με τις φανταστικές ορχιδέες...

Όσο για τον καιρό, το σίγουρο για την περιοχή είναι η μεταβλητότητά του. Αλλάζει εκπληκτικά γρήγορα, πολλές φορές μέσα στη μέρα, οπότε κάθε πρόβλεψη... είναι μέσα!

Καλή τύχη και καλά να περάσετε.

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Καλημέρα giota1,

Λομποκ δεν έχω πάει, οπότε δεν ξέρω. Σιγκαπούρη πήγα, σίγουρα δεν θα πλήξεις, πολύ καθαρή (μερικές φορές σε 'σπαστικό' βαθμό), μια 'μητρόπολη' (όλου του κόσμου οι φυλές), κάτι σαν τη Νέα Υόρκη της Ανατολής (αλλά... καθαρή!). Αρκετά ακριβή, σε ορισμένα πράγματα το κόστος είναι... εφάμιλλο του Ελληνικού. Θα χαζέψετε στην Ινδική και Κινεζική συνοικία και αξίζει να επισκεφθείτε το πάρκο Σεντόζα: Aquarium, planetarium και ο πολυ ωραίος βοτανικός κήπος με τις φανταστικές ορχιδέες...

Όσο για τον καιρό, το σίγουρο για την περιοχή είναι η μεταβλητότητά του. Αλλάζει εκπληκτικά γρήγορα, πολλές φορές μέσα στη μέρα, οπότε κάθε πρόβλεψη... είναι μέσα!

Καλή τύχη και καλά να περάσετε.

thanks!!δε το χω ακομα σιγουρο για να μη το γκατεμιασω.....
ακριβα εννοεις στα ταξι,φαγητο,ποτο ή στα ψωνια?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θελεις αναλογα με το εισιτηριο 12 τουλαχιστον για να βρεθεις στη Σινγκαπουρη και περιπου 15 εως 18 ωρες για Λομποκ και αλλες τοσες για επιστροφη + η αλλαγη ωρας και το επακολουθο jetlang. Αρα εχεις καθαρες 5-7 ημερες το πολυ. Μηπως να επιλεξεις εναν μονο προορισμο;

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Θελεις αναλογα με το εισιτηριο 12 τουλαχιστον για να βρεθεις στη Σινγκαπουρη και περιπου 15 εως 18 ωρες για Λομποκ και αλλες τοσες για επιστροφη + η αλλαγη ωρας και το επακολουθο jetlang. Αρα εχεις καθαρες 5-7 ημερες το πολυ. Μηπως να επιλεξεις εναν μονο προορισμο;

καλημερααααα.
τι????ειναι τοσες πολλες ωρες απο σιγκαπουρη για λομποκ?αν διαλεγα μονο ενα προορισμο θα πηγαινα λομποκ.εχεις παει λομποκ?

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
καλημερααααα.
τι????ειναι τοσες πολλες ωρες απο σιγκαπουρη για λομποκ?αν διαλεγα μονο ενα προορισμο θα πηγαινα λομποκ.εχεις παει λομποκ?
giota1 συμφωνώ με την Ερση. 12 ώρες για Σιγκαπούρη είναι η "καλή" περίπτωση (δηλαδή, με Singapore απ'ευθείας απο Αθήνα). Για το Lombok μάλλον κάποιο λάθος έχει κάνει η Έρση, Ινδονησία και Σιγκαπούρη έχουν την ίδια ώρα και η πτήση (άν είναι απ'ευθείας - μάλλον με Silk Air που είναι και αξιόπιστη) δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο απο 3 ώρες.

Lombok δεν έχω πάει, αλλά έχω ακούσει πολλά καλά, και πρόσφατα μάλιστα απο κάτι Γάλλους φίλους που έκανα στο Kuching (στο Sarawak) αλλά και Ιταλούς. Βέβαια, αυτοί πήγαν για snorkeling και καταδύσεις και έμειναν ενθουσιασμένοι. Όπως το αντιλαμβάνομαι, πρόκειται για εξωτικό προορισμό, λιγότερο τουριστικό απο το Μπαλί και, προσωπικά, άν ήθελα να ξεσκάσω και να ... ξεχάσω για λίγο, εκεί θα πήγαινα.

Όσο για το κόστος στη Σιγκαπούρη, αυτό αφορά τα πάντα: Είτε παροχή υπηρεσιών, είτε ψώνια. Τα καλά (επώνυμα) είναι ακριβότερα απο οποιαδήποτε άλλη χώρα της περιοχής και τα φτηνιάρικα είναι... πολύ φτηνιάρικα (χειρότερα).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ειχα στο νου μου 12 ωρες καλη περιπτωση να φθασεις Σιγκαπουρη με απευθειας ακριβοτερη πτηση και απο εκει πτηση για Λομποκ, οποτε ετσι υπολογισα προχειρα τις δεκαπεντε ωρες οριακα. Τωρα απευθειας πτηση Αθηνα Τζακαρτα δεν νομιζω οτι υπαρχει, αλλα και παλι αντε να γλυτωσει καμια ωρα και αντι 15 να ειναι 14. Χονδρικα το υπολογιζω για ενα ταξιδι μεχρι Λομποκ με καποια αναμονη σε ενδιαμεσο αεροδρομιο 16 ωρες μινιμουμ. Αν βαλλεις και το Αμφισσα Αθηνα, το να μοιρασει τις ημερες σε δυο προορισμους ειναι τρελλα.
Λομποκ δεν εχω παει, οποτε δε μπορω να δωσω καμια πληροφορια σχετικα.

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
προβληματιζομαι γι'αυτο.καταρχην για σιγκαπουρη θα πεταξουμε με απευθειας πτηση. απο το πρακτορειο μου ειπαν οτι στην ουσια θα μεινουμε μονο μια νυχτα σιγκαπουρη και με ξενερωνει αυτο.θεωρω οτι ειναι τσαμπα κοπος και χρημα.ειχα παει γαμηλιο μαλδιβες 5 νυχτες και 2 ντουμπαι και ντουμπαι οταν πηγαμε ξενερωσα.δε προλαβαμε να κανουμε τιποτα και γι'αυτο σκεφτομαι οτι ισως εχετε δικιο για ενα μονο προορισμο

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ειχα στο νου μου 12 ωρες καλη περιπτωση να φθασεις Σιγκαπουρη με απευθειας ακριβοτερη πτηση και απο εκει πτηση για Λομποκ, οποτε ετσι υπολογισα προχειρα τις δεκαπεντε ωρες οριακα. Τωρα απευθειας πτηση Αθηνα Τζακαρτα δεν νομιζω οτι υπαρχει, αλλα και παλι αντε να γλυτωσει καμια ωρα και αντι 15 να ειναι 14. Χονδρικα το υπολογιζω για ενα ταξιδι μεχρι Λομποκ με καποια αναμονη σε ενδιαμεσο αεροδρομιο 16 ωρες μινιμουμ. Αν βαλλεις και το Αμφισσα Αθηνα, το να μοιρασει τις ημερες σε δυο προορισμους ειναι τρελλα.
Λομποκ δεν εχω παει, οποτε δε μπορω να δωσω καμια πληροφορια σχετικα.
Sorry Ερση, νόμιζα ότι εννοούσες 15 ώρες Σιγκαπούρη - Λομπόκ !!!!:bash:

My mistake. Ετσι όπως τα λές είναι... :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα