• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

καλοκαιρι 2009!!!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Τωρα αν εγω πω Τζαμαικα,θα με περασετε για "κολλημενη"??:bleh::bleh::bleh:

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
ειναι τελεια επιλογη η Βαρκελωνη για καλοκαιρι
αν το αποφασισεις μπορεις να το συνδυασεις ευκολα με Μαγιορκα
για μενα απο τις ωραιοτερες επιλογες καλοκαιρινων διακοπων
εκπληκτικη φυσικη ομορφια, ονειρεμενες διαδρομες, πολυ πρασινο, πεντακάθαρες παραλιες, κλασσατα εστιατόρια, απίστευτο φαγητο, ενδιαφερον shopping, νυχτερινη ζωή, αξιοθέατα, χλιδατα θέρετρα αλλα και αυθεντικά γραφικά χωριουδακια..

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
ναι σκιουρε εχω διαβασει την ιστορια!!!!!τελειαα!!
dik-7 ..χμμ ειχα παει κρητη για δυο εβδομαδες και για να σου πω την αληθ δεν τρελαθηκα...ναι το ξερω οτι μπορει να ειμαι η μοναδικη στον πλανητη που να εχω αυτη την αποψη αλλα νομιζω οτι ειναι υπερεκτιμημενη..εχει φανταστικα μερη μοναδικα, τα χανια υπεροχα, αλλ ααπο εκει και περα η συμπεριφορα των ανθρωπων ,το υπερτουριστικοτατοοοο κλιμα , η υπερεκμεταλευση της ξεκαρφωτης παραλιας που δεν σου προσφερει τιποτα...ε ολα αυτα μου δημιουργησαν μια αρνητικοτητα,θα ξανα πηγαινα κρητη...σε 20 χρονια ομως!!!ισως σε ολο αυτο να φταιει που τα μυαλα μου ηταν φουσκωμενα πριν παω για το τι εστι κρητη(το καλυτερο μερος του πλανητη κτλ κτλ)..τελος παντων..
αχινακι νομιζω οτι με βοηθησες αρκετα στο να κλεινω περισσοτερο μεχρι στιγμης προς ισπανια παρα κουβα.....!!!!
Η συμπεριφορά των ανθρώπων???!!!:shock::shock: Μήπως δεν ήταν κρητικοί? (δουλεύουν πολλοί αλλοδαποί εκεί) Γιατί σε όλη την Ελλάδα (και την έχω γυρίσει αρκετά) δεν έχω γνωρίσει πιο εγκάρδιους, πιο ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ πιο ευαίσθητους ανθρώπους από τους Κρητικούς. Οσο για τον τόπο, εκτός από τις πανέμορφες παραλίες της - πήγες στο Ελαφονήσι?- έχεις ανέβει στα υπέροχα βουνά της? έχεις μυρίσει το θυμάρι, το φασκόμηλο, τη ρίγανη, έχεις αγνατέψει το απέραντο γαλάζιο έχεις δει τις χιλιάδες χρωματιστές σφάκες (πυκροδάφνες) έχεις πραγματικά γνωρίσει την Κρήτη? Μάλλον πρέπει να ξαναπάς (οχι ΔΕΝ είμαι απο την Κρήτη).

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Αν και γιορτάζω τα Χριστούγεννα λουλούδια δέχομαι όλο τον χρόνο :haha::haha::haha:.
Ο.κ dik-7 και εγω γιορταζω τη παραμονη των Χριστουγεννων,( αντε να φρεσκαρουμε και λιγο τα θρησκευτικα μας) βλεπω καλαθακια με λουλουδια να πηγαινουν....περα...δωθε.....:clap::clap:.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Οσο για τον τόπο, εκτός από τις πανέμορφες παραλίες της - πήγες στο Ελαφονήσι?- έχεις ανέβει στα υπέροχα βουνά της? έχεις μυρίσει το θυμάρι, το φασκόμηλο, τη ρίγανη, έχεις αγνατέψει το απέραντο γαλάζιο έχεις δει τις χιλιάδες χρωματιστές σφάκες (πυκροδάφνες) έχεις πραγματικά γνωρίσει την Κρήτη?
Ποιά υπέροχα βουνά της? Συγκρίνονται με τον Όλυμπο, το Πήλιο, την Πίνδο, ή τη Ροδόπη? Ξεραίλα και αγκωνάρια. Θυμάρι και ρίγανη έχει σε όλη την Ελλάδα. Να μην απαριθμήσουμε τα νησιά που μοσχοβολάνε.
Και εντάξει έχει ωραίες παραλίες, αλλά υπέροχες παραλίες έχει και η Μύκονος, η Σκιάθος, η Χαλκιδική, τα Ιόνια και η Πελοπόννησος. Έχεις δει τη Βοιδοκοιλιά στη Μεσσηνία? ή το Ποσείδι στην Κασσάνδρα? μήπως τις παραλίες του Πηλίου?

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Ποιά υπέροχα βουνά της? Συγκρίνονται με τον Όλυμπο, το Πήλιο, την Πίνδο, ή τη Ροδόπη? Ξεραίλα και αγκωνάρια. Θυμάρι και ρίγανη έχει σε όλη την Ελλάδα. Να μην απαριθμήσουμε τα νησιά που μοσχοβολάνε.
Και εντάξει έχει ωραίες παραλίες, αλλά υπέροχες παραλίες έχει και η Μύκονος, η Σκιάθος, η Χαλκιδική, τα Ιόνια και η Πελοπόννησος. Έχεις δει τη Βοιδοκοιλιά στη Μεσσηνία? ή το Ποσείδι στην Κασσάνδρα? μήπως τις παραλίες του Πηλίου?
πες τα!!!
και για την φιλοξενία των κρητικών.. νομίζω ότι είναι λίγο περίεργα φιλόξενοι..νιώθω ότι είναι φιλόξενοι όταν πηγαίνεις με τα νερά τους.. δεν ξέρω αν το αποδίδω σωστά, αλλά αυτή την αίσθηση έχω.
για μένα πιο φιλόξενοι είναι οι κάτοικοι της Θράκης και της Μακεδονίας (και κυρίως αυτοί που έχουν προσφυγική καταγωγή)-δεν το λέω λόγω καταγωγής, άλλωστε και τα στραβά τους πρώτη τα τονίζω όταν χρειαστεί..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
έτσι,έτσι, να καταρηφθεί ο "μύθος κρήτη" τώρα!!!!!!!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Απο το που να παει το καλοκαιρι η ΚΙΚΑ θα το γυρισουμε στο αν εχει καλυτερο θυμαρι η Κρητη ή η ηπειρωτικη Ελλαδα?
Μα τα χιλια ραστα!!Η Τζαμαικα εχει καλυτερο θυμαρι :haha: -meli κι αλλη κολλημενη! - αλλα για Αυγουστο που θελεις ΚΙΚΑ , αν προκειται για καραιβικη διαλεξε κατι εκτος της ζωνης των τυφωνων.

Αν εχεις καταληξει για Βαρκελωνη και περιχωρα , παλι καλα να περασεις. Οι Βαρκελωνοπληκτοι του φορουμ θα σε βοηθησουν ευχαριστως!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
[FONT=Tahoma, sans-serif]Βουνά της κρήτης .
[FONT=Tahoma, sans-serif]Ειναι γυμνά παγωμένα αφιλόξενα,στεγνά,άγονα και ασπριδερά...
[FONT=Tahoma, sans-serif]ειναι η πέτρα που αντανακλά ο ήλιος πάνω της γίνεται χρυσάφι και μάλαμα!
[FONT=Tahoma, sans-serif]Σαν βραδιάζει,και ο ήλιος πάει να κρυφτεί,χιλιάδες σκιές,φαντάσματα και ξωτικά στο κοίταγμα τους...αιώνιους καβαλλάρηδες θα δείς ,πουλιά ,πολεμιστές και μάγισσες!

[FONT=Tahoma, sans-serif]Καθομαι απέναντι απο την θάλασσα κατεβαίνοντας για φραγκοκάστελλο.μιά την θάλασσα θωρώ μιά το βουνό-ολόγυμνα τα δυό τους! Στην μέση μόνο ο άνεμος σαν μαχαιριά! Κανένας οίκτος !φεύγει ο νούς και η ματιά μου γίνεται αρπάχτρα ,ξελογιάστρα!!
[FONT=Tahoma, sans-serif]και νά οι σκιές !!ξεχύνονται φαντάσματα,πολεμιστές,πουλιά και ξωτικά ολα μαζί να φτιάξουνε εικόνες που κανενός το μάτι δεν θωρεί....μονάχα το δικό μου κι αφήνω την φαντασία να γίνει όνειρο,δρόμο κάνω την ανάσα μου,και φεύγω τόσο μακριά που μόνο αυτή με πάει!

[FONT=Tahoma, sans-serif]Θέλω να πώ με το παραπάνω ποιητικό μου δαιμόνιο...
[FONT=Tahoma, sans-serif]σύγκριση δεν υπάρχει σε τίποτα....άν μπορεί αυτό που βλέπεις κείνη την στιγμή,να σε συγκινήσει τόσο που θα είναι σαν να συνουσιάζεσαι μαζί του,αυτό ειναι το ξεχωριστό και το πιο ωραίο!
[FONT=Tahoma, sans-serif]Ολη η πλάση ειναι όμορφη...μην βεβηλώνομε με συγκρίσεις κανένα τόπο,κανένα θέαμα!!!
[FONT=Tahoma, sans-serif]άν μπορείς να νιώσεις νιώσε!!! μπορεί κάτι μικρό και ευτελές για άλλους,εμένα να με κάνει να ταξιδεψω, να ονειρευτώ,και να έχω την πιο όμορφη συνεύρεση μαζί του...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
[FONT=Tahoma, sans-serif]Βουνά της κρήτης .
[FONT=Tahoma, sans-serif]Ειναι γυμνά παγωμένα αφιλόξενα,στεγνά,άγονα και ασπριδερά...
Φίλη renata τα είπες όλα.
Πέρα από την ποίηση, αυτό που με πονάει στην Κρήτη, είναι η απόλυτη αδιαφορία των ντόπιων για το νησί τους. Τα βουνά της Κρήτης τα έχω περπατήσει, έχω ανέβει στον Ψηλορείτη, έχω διασχίσει τα φαράγγια. Και δεν είναι μόνο η αδίστακτη πέτρα που κυριαρχεί. Δεν είναι η έλλειψη μιας στοιχειώδους σκιάς για να ξαποστάσεις, ή η ανυπαρξία ενός κρυστάλινου ρυακιού για να δροσιστείς. Είναι η εγκληματική αντιμετώπιση των βουνών, που με τέτοιο κλίμα θα μπορούσαν να είναι ένας παράδεισος. Η τρελή εκμετάλλευση με τα γιδοπρόβατα που έχουν καταφάει το σύμπαν. Οι κακάσχημες στάνες από ντενεκέδες, παλιά κρεβάτια και λάστιχα αυτοκινήτων που μαγαρίζουν το τοπίο. Οι πυροβολισμοί των κυνηγών που έχουν αφανίσει όλη την σπάνια ορνιθοπανίδα της Κρήτης. Η απίστευτη ασχήμια των χωριών, που τα θυμάμαι πανέμορφα με καμάρες και αυλές και έχουν τώρα γεμίσει με τσιμεντόκουτα και σίδερα από πάνω για τον μελλοντικό όροφο. Ο Ψηλορείτης, ένα τόσο ιστορικό βουνό που έκρυψε το Δία, να έχει καταντήσει σαν το Τιμπεστί της Σαχάρας.
Και δεν τα μπερδεύω με το Φραγκοκάστελο που είναι ένα ποίημα. Δεν μιλάω για τα μνημεία, αυτά είναι κορυφαία. Μιλάω για τη φυσική ομορφιά του τοπίου, που δυστυχώς είναι μετρημένη για ένα τόσο μεγάλο νησί. Το Πήλιο, που προανέφερα, έχει τέτοιο πλούτο φυσικών τοπίων, βουνά, παραλίες, φαράγγια και κοιλάδες, ελαιώνες, δάση και καταρράκτες και είναι οκτώ φορές μικρότερο από την Κρήτη!
Ξέρω ότι είσαι από την Κρήτη και ίσως να στεναχωριέσαι που σου το λέω. Αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Και μένα η μάνα μου είναι από την Καλαμάτα και τη θυμάμαι υπέροχη με νεοκλασικά και κήπους, αλλά μετά το σεισμό δεν θέλω να πάω γιατί έγινε απάισια!

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
;) ωπα ρενατα μας την έπεσαν ...!!!!!! στα αρματααααααααα:clap:
τα βουνα μας ποτε δεν ηταν εκμεταλευσιμα για το απλουστατο λογο της αιωνιας και σκληρης πετρωδους σύστασης, απο αρχαιοτατων χρονων βοσκοτοπια ηταν και θανε ευλογια θεου αν τετοια παραμεινουν...σκληρα, απορθυτα γενναια και οχι με ξενοδοχειακεςμοναδες και πισινες στις βουνοκορφες, επειδη ετσι ζητουν τα τουριστικα γραφεια ,,,.. η πισινα στο ψηλοριτη δεν ειναι η ιστορια μου, η ιστορια μου ειναι η βρακα του ανωγειανου, η στανη και ας ειναι γεματη βερβελιδες...:(

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Απο το που να παει το καλοκαιρι η ΚΙΚΑ θα το γυρισουμε στο αν εχει καλυτερο θυμαρι η Κρητη ή η ηπειρωτικη Ελλαδα?
Μα τα χιλια ραστα!!Η Τζαμαικα εχει καλυτερο θυμαρι :haha: -meli κι αλλη κολλημενη! - αλλα για Αυγουστο που θελεις ΚΙΚΑ , αν προκειται για καραιβικη διαλεξε κατι εκτος της ζωνης των τυφωνων.

Αν εχεις καταληξει για Βαρκελωνη και περιχωρα , παλι καλα να περασεις. Οι Βαρκελωνοπληκτοι του φορουμ θα σε βοηθησουν ευχαριστως!
δαγκωτο Καραιβικη...δεν εχω παει προς Ασια (ακομα) ουτε Ειρηνικο (προς το παρον)

αλλα η Καραιβικη ειναι ενας αλλος πανεμορφος κοσμος...σαν τις Αλπεις τον χειμωνα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom