• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μεξικό καλοκαιρινες διακοπες στο Μεξικο!!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
info.είμαστε ένα ζευγάρι Ελλήνων και δεν μιλάμε ισπανικά. νο εντιεντο.νο αμπλο κλπ κλπ
Το Yucatan ειναι απο τις πιο τουριστικες περιοχες του Μεξικο. Μιλανε αρκετα αγγλικα , ειδικα στην Πλαγια δεν το συζητω , αλλα και στην Τουλουμ δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Μαθε μερικες λεξουλες στα ισπανικα..ειναι ευκολα και το εκτιμουν οι ντοπιοι οπως παντου.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Καλό το πλάνο της go2dbeach αλλά (φυσικά :D) είναι βασισμένο εξολοκλήρου στις παραλίες. Από εσάς εξαρτάται τι θέλετε να δείτε και να κάνετε. Αν θέλετε εκτός από παραλίες να δείτε και ενδιαφέρουσες μεξικάνικες πόλης τότε πρέπει να κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα γιατί οι παραλιακές πόλης δεν έχουν τίποτα το παραδοσιακό ή το αξιομνημόνευτο από κτήρια, πλατείες κτλ. Κατά προτίμηση λοιπόν να πάτε προς Merida ή και Valladolid (το 2ο είναι πολύ μικρότερο και για 1 μέρα, όχι παραπάνω). Αν πάτε προς τα εκεί λοιπόν μπορείτε να δείτε και τα λαμπρά ερείπια των Μάγια σε Chichen Itza, Uxmal και πολλά άλλα. Αν προτιμήσετε να μείνετε παραλιακά μην παραλείψετε από την Tulum να πάτε στους αρχαιολογικούς χώρους της Tulum αλλά και της Coba.

Για τα αγγλικά όπως σωστά λέει η Ζωή δεν είναι απαραίτητα αλλά σίγουρα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Αν μείνετε στα τουριστικά μέρη, τρώτε σε εστιατόρια που απευθύνονται σε τουρίστες κτλ θα τα καταφέρετε και με τα αγγλικά. Εμένα το μεγαλύτερο μου πρόβλημα (που δεν μιλάω Ισπανικά) ήταν με το φαγητό γιατί αποφεύγω τα τουριστικά εστιατόρια και έτρωγα στις τρύπες και στο δρόμο, εκεί που έβλεπα να τρώνε οι ντόπιοι. Εκεί συνήθως δεν μιλάνε λέξη αγγλικά και έτσι ή παράγγειλα στην τύχη ή το έπαιζα στα σίγουρα παραγγέλλοντας tacos!! :D Αν όμως προτιμάτε τα καλύτερα εστιατόρια τότε εκεί έχουν και menu στα αγγλικά.
Επειδή όμως οι Μεξικάνοι είναι πολύ φιλικοί και προσπαθούν να σου πιάνουν την κουβέντα, αν καταλαβαίνεις και μπορείς να πεις και 5 πράγματα, καλό είναι.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλό το πλάνο της go2dbeach αλλά (φυσικά :D) είναι βασισμένο εξολοκλήρου στις παραλίες.
Σωστη η παρατηρηση..:lol: Με το ποστ του mpiftex εχετε πιο ολοκληρωμενη προταση και η επιλογη ειναι δικη σας. Και παλι προλαβαινετε να κανετε αρκετα πραγματα και να συνδυασετε ενδοχωρα και παραλια.

latinmania

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό ξανά και ξανά!!!!
Μετά από τόσο καιρό που είχα να μπω στο φορουμ πέφτω πάνω σε αυτό το τόπικ, κλαψς...
Ολοι πάνε Μεξικό εκτός από εμένα χιχι...
Ελπίζω και εγώ φέτος τελικά να τα καταφέρω!
Περιμένουμε εντυπώσεις από το ταξίδι σου.

neraida

Member
Ελπίζω και εγώ φέτος τελικά να τα καταφέρω!
latinmania τρεις ειναι οι μαγικες λεξουλες: παρεα, χρονος, λεφτα και φευγεις!! σου ευχομαι να τα καταφερεις!
μπιφτεκακι μεσα απο τα γραφομενα σας καταλαβαινω η χωρα προσφερει πολλες επιλογες. εγω προσωπικα θα ηθελα να κανω και να δω λιγο απ' ολα και οτι προλαβω!

discover

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
δεν το έχω βρει ακόμα...
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις συμβουλές και τις πληροφορίες.

Η αλήθεια είναι πως έχω διαβάσει καθετί που αναφέρεται στο Μεξικό, εδώ στο φόρουμ, και θέλω τόσο πολύ να τα συνδιάσω όλα μαζί, πράγμα που δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να συμβεί. (χιχιχι)
Όπωσ λέει και η νεράιδα, θα ήθελα να δω και να κάνω λίγο απ' όλα! Θα μου (μας) άρεσε μετά το πουέρτο μορέλος (που θα είμαστε αραχτοί σε μια παραλία) να παίρνουμε το βαλιτσάκι μας κάθε μέρα και να πηγαίνουμε σε άλλο μέρος.
Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι εφικτό λόγω των μεγάλων αποστάσεων αλλά και της εγκληματικότητας...

Last edited by a moderator:

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Για εγκληματικότητα μην το ξαναπείς γιατί απλά δεν υπάρχει. Τουλάχιστον στο Yucatan. Αν πάτε έως Chiapas και Mexico city ναι είναι κάπως πιο επικίνδυνα αλλά σίγουρα πολύ πιο ασφαλή από άλλες χώρες που θεωρούμε ασφαλείς!!
Και οι αποστάσεις δεν είναι και τόσο μεγάλες! Ειδικά αν νοικιάσετε αυτοκίνητο πας πολύ γρήγορα από μέρος σε μέρος αλλά και τα λεωφορεία είναι γρήγορα.

Puerto Morelos - Playa είναι 30χλμ, μισή ώρα δρόμος
Playa - Tulum είναι 1 ώρα
Tulum - Valladolid, 2-2,5 ώρες
Valladolid - Merida 3 ώρες.

Απλά δεν αξίζει να κάθεσαι μόνο 1 μέρα γιατί δεν προλαβαίνεις να δεις και πολλά.

Με τα δικά μου γούστα θα έλεγα:
2 μέρες Tulum (τη 2η αρχ χώρο Tulum και παραλία, τη 2η αρχ χώρο Coba και παραλία). Βέβαια στην Coba μπορείτε να πάτε στο δρόμο προς Valladolid/Merida για να μην κάνετε πισωγυρίσματα, είναι 1 ώρα δρόμος από Tulum στο δρόμο προς Valldolid/Merida)
1 μέρα Valladolid και πρωί πρωί Chichen Itza στο δρόμο προς Merida
3 μέρες στη Merida και επιστροφή.
Ναι άφησα απ'έξω την Playa γιατί για μένα ήταν πολύ τουριστική αλλά αν θέλετε παραλία/εστιατόρια/bars να πάτε. Αν και μπορείτε να πάτε και σαν daytrip από Puerto Morelos αν έχετε μέρα ελεύθερη.

discover

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
δεν το έχω βρει ακόμα...
πω πω.........!
ευχαριστώ πολύ πολύ mpiftex ήδη τα κοιτάω στο χάρτη και τρελαίνομαι!

πρέπει ν' αρχίσω την αντίστροφη μέτρηση...

latinmania

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό ξανά και ξανά!!!!
latinmania τρεις ειναι οι μαγικες λεξουλες: παρεα, χρονος, λεφτα και φευγεις!! σου ευχομαι να τα καταφερεις!
μπιφτεκακι μεσα απο τα γραφομενα σας καταλαβαινω η χωρα προσφερει πολλες επιλογες. εγω προσωπικα θα ηθελα να κανω και να δω λιγο απ' ολα και οτι προλαβω!
το μόνο μου πρόβλημα είναι τα λεφτά. Ολα τα άλλα τα εχω!

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
μιας και ολο το travelstories παει μεξικο,κατι θα ξερει,αρα ειδα κι εγω την προσφορα χτες το μεσημερι και μεχρι το βραδυ το ειχαμε αποφασισει!!!!!!!!!!!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ετσι μπραβο Efi.hania! Γρηγορες αποφασεις , εισιτηρια , βαλιτσα , φυγαμε :clap::clap:
Αλλος για Μεχικο?

TENTEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Και ένα tip: αν είναι να φέρετε τεκίλες, αγοράστε τες από έξω και βάλτε τες στη βαλίτσα. Ειδάλως, αν τις αγοράσετε από τα duty free, όπως έκανα εγώ ο έξυπνος, θα σας τις κρατήσουν στο αεροδρόμιο της Ευρώπης καθώς το mexico δεν είναι φυσικά στην Ευρωπαική Ενωση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom