• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μεξικό καλοκαιρινες διακοπες στο Μεξικο!!

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Δεν ξέρω για σένα ΚΙΚΙ, αλλά εμένα αυτή τη στιγμή μου φαίνεται ανυπόφορο το γραφείο... :shock:

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Κατά τη γνώμη μου:
Το Cancun δεν έχει τίποτα να προσφέρει εκτός και αν:

• θέλεις να πας να γλεντήσεις και να τα σπάσεις στα μαγαζιά με open bar
  • είσαι Αμερικάνος τουρίστας που θέλει να κάτσει 10 μέρες στο all inclusive ξενοδοχείο και μετά να λέει πως ήταν στο Μεξικό
  • είσαι 18, σπουδάζεις σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο και πας για spring break για ποτό, ξενύχτι και εφήμερο σεξ.
Κατά τα άλλα ούτε η παραλία αξίζει τόσο, ούτε η πόλη ούτε το περιβάλλον.

Η Playa είναι σαφώς καλύτερη αλλά παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ τουριστική. Η παραλία είναι πολύ ωραία αλλά έχει ΠΑΡΑ πολύ κόσμο. Το τουριστικό κέντρο είναι γεμάτο χαζοτουρίστες, εστιατόρια και souvenir shops ενώ δεν έχει τίποτα το παραδοσιακό.

Το Tulum είναι το μέρος για να πας. Η παραλία είναι εκπληκτική και χωρίς πολύ κόσμο. Στην ππραγματικότητα δεν είναι 1 παραλία αλλά πολλές στη σειρά. Έχει δημιουργηθεί και εδώ ένα hotel zone, στα νότια της παραλίας με μια σειρά από δεκάδες ξενοδοχεία πάνω στην παραλία σαν αυτά παραπάνω. Υπάρχουν κάποιες πολύ φθηνές καμπάνες (10ευρώ) που δεν είναι παρά μια καλύβα με μια αιώρα (και τίποτα άλλο) και υπάρχουν και περισσότερα πιο ακριβά (σαν αυτά των φωτογραφιών).

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
ωχ και εσυ στη δουλεια εισαι;
Αντε να δουλευεις , να κανει κρυο , και να βλεπεις οτι υπαρχουν τετοιες παραλιες ...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Κατά τη γνώμη μου:
Το Cancun δεν έχει τίποτα να προσφέρει εκτός και αν:
.
συμφωνώ απόλυτα με mpiftex κανκούν Χ για μένα τουλάχιστον! απογοητεύτηκα πλήρως όταν είδα τι μου έμελε να αντικρύσω μετά το υπέροχο ταξίδι μου στο μεξικό...ήταν λέει έτσι το πρόγραμμα για να ξεκουραστούμε στο τέλος του ταξιδιού..απο ότι κατάλαβα να συμπεριλάβομε και αυτούς που ήθελαν κάτι τέτοιο...
η μονη καλή στιγμή ήταν το αερόστατο που έκανα σαν extreme spor που είχαν εκεί...:cool:
κατα τα άλλα καμμία σχέση με ενδοχώρα και οχι μόνο αλλά ένα κακέκτυπο εξωτικής παραλίας και παραλιακού θέρετρου!!! :shock:

neraida

Member
kiki ασε τον ανθρωπο να μας δινει ιδεες . .μηπως να το βαλεις και εσυ στο προγραμμα?

μπραβο turms. .
τεταρτη θα παρω και για εισιτηρια .. θα σας ενημερωσω τι βρηκα σε τιμες . .

neraida

Member
μπιφτεκακι τιποτα απο τα 3 που εγραψες δεν ισχυει για μενα.
ενταξει σιγουρα την θελουμε και την νυχτερινη διασκεδαση, αλλα οχι ξεφρενα ξενυχτια και αγριες καταστασεις. πιο πολυ για χορο latin (salsa, bachata, merengue, cha cha κτλ). ολο το χρονο στην σχολη τι κανουμε. . !! γενικα θελω νυχτες μεξικανικες και οχι ευρωπαικες με μεγαλα club και μουσικη νταπα ντουπα!
το προγραμμα μου βγαινει ως εξης:
1 Citta' del Messico
2 Puebla
3 san Cristobal de las casas
4 Valladolid
5 Chinchen Itza
6 Tulum
7 Playa del Carmen
8 Cancun
9 Cozumel
μακαρι να πανε ολα καλα γιατι καθε φορα που το μελεταω τοσο πολυ, καθε φορα που το ψαχνω τοσο πολυ, κατι παει στραβα και ακυρωνεται. . πτου πτου.. !

Last edited by a moderator:

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
κατα τα άλλα καμμία σχέση με ενδοχώρα και οχι μόνο αλλά ένα κακέκτυπο εξωτικής παραλίας και παραλιακού θέρετρου!!! :shock:
Έτσι ακριβώς Ρενάτα! Μεγάλη απογοήτευση (καλά όχι ότι περίμενα τίποτα το συγκλονιστικό).

Νεράιδα:
Ανάμεσα σε Mexico City και San Cristobal (και εκεί γύρω) υπάρχουν πολλά ακόμα που αξίζουν νομίζω αλλά μιας και πήγα δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα αλλά ψάξτο. Μετά το San Cristobal όμως μην παραλήψεις μια στάση για 2-3 μέρες στη Merida, ακόμα και στο Campeche αν έχεις χρόνο.
Το Valladolid είναι πολύ όμορφο, παραδοσιακό αλλά μικροσκοπικό και δεν έχει πολλά να κάνεις. Είναι καλή βάση για να πας Chichen Itza (πρωί πρωί) και σε κάποιες cenotes εκεί κοντά. Αλλά με πάνω από 1 άντε 2 διανυκτερεύσεις θα βαρεθείς.
Στο Cozumel δεν πήγα γιατί μου το είπαν για πολύ τουριστικό αλλά πας από Playa, οπότε άλλαξε του θέση στη λίστα.
Σκέψου το μήπως βάλεις στη λίστα και Isla Mujeres και Isla Holbox.

Για χορούς salsa κτλ θα το καταχαρείς. Στις περισσότερες πόλεις που πέρασα (αυτές που έχουν κάποιο μέγεθος και τουρισμό) υπάρχει τουλάχιστον 1 club για salsa!! Στο hostel που έμενα στη Merida (Nomadas Hostel) είχε κάθε απόγευμα δωρεάν μαθήματα!! :p

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σαν Κριστομπάλ όλα τα λεφτά!!! μείνετε εκεί οπωσδήποτε παραπάνω...έχει το περισσότερο χρώμα απο όλες τις πόλεις ...θέλω να ξαναπάω μόνο εκεί...σου μιλάω για πολύ χρώμα σε όλα τα επίπεδα!!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
μπιφτεκακι τιποτα απο τα 3 που εγραψες δεν ισχυει για μενα.
ενταξει σιγουρα την θελουμε και την νυχτερινη διασκεδαση, αλλα οχι ξεφρενα ξενυχτια και αγριες καταστασεις. πιο πολυ για χορο latin (salsa, bachata, merengue, cha cha κτλ). ολο το χρονο στην σχολη τι κανουμε. . !! γενικα θελω νυχτες μεξικανικες και οχι ευρωπαικες με μεγαλα club και μουσικη νταπα ντουπα!
το προγραμμα μου βγαινει ως εξης:
1 Citta' del Messico
2 Puebla
3 san Cristobal de las casas
4 Valladolid
5 Chinchen Itza
6 Tulum
7 Playa del Carmen
8 Cancun
9 Cozumel
μακαρι να πανε ολα καλα γιατι καθε φορα που το μελεταω τοσο πολυ, καθε φορα που το ψαχνω τοσο πολυ, κατι παει στραβα και ακυρωνεται. . πτου πτου.. !
to ferry για Cozumel φευγεια απο Playa del Carmen
οποτε αλλαξε καλυτερα το 8 με το 9
γιατι απο Playa να πας κανκουν κ παλι πισω...αν κ μου φαινεται κ απο Cancun πας Cozumel αλλα απο Playa ειναι πιο κοντα...

Last edited by a moderator:

TENTEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Στο Valladolid, να μείνεις ή να φας στο maison de marques, ξενοδοχείο το οποίο είναι στην κεντρική πλατεία. Απίστευτο φαγητό σε πολύ ωραίο χώρο. Ηρθε γκαρσόνι και ετοίμασε μπροστά μας το guacamole. ξέρεις, καθάρισε τα φρούτα και τα ετοίμασε όλα. Επίσης, να επισκεφτείς την εκκλησία του San Bernardino, η οποία θεωρείται η πιο παλιά εκκλησία της Κ. Αμερικής (με 20 πέσος μπαίνεις και στα ενδότερα του όλου χώρου).
Πάντως, αν μπορείς να συνδιάσεις και merida, θα ήταν καλύτερα. Πρόσεξε όμως να είναι Κυριακή, επειδή κλείνουν οι κεντρικοί δρόμοι, βγάζουν τραπέζια έξω και γίνεται χαμός στο zocalo από κόσμο και χορούς.

neraida

Member
τεντεν το guacamole το ειδα σε φωτογραφια στο google και φαινεται αηδιαστικο!! ειναι πραγματι ωραιο στην γευση?
βασικα εγω εχω προβλημα στο φαγητο γιατι δεν τρωω κρεμμυδι και σκορδο και πιπεριες και αυτο φαινεται να εχει κρεμμυδι και σκορδο!!! μηπως η παραμονη στην χωρα θα ειναι για μενα ευκαιρια για διαιτα??

TENTEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Το guacamole είναι πολύ ωραίο, ειδικά εάν είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι πολύ κρύο. Στην ουσία φτιάχνεται από avocado, τα οποία τα ξεφλουδίζουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούν μέσα σε μια γαβάθα. Στη συνέχεια προσθέτουν αλάτι και λεπτοκομένη ντοματούλα αλλά του πάει εξαιρετικά και το λεπτοκομμένο κρεμυδάκι γιατί του δίνει πιο ωραία γεύση. Συνήθως το συνοδύουν με φασόλια. Μην κάνεις το λάθος και δεν το δοκιμάσεις. Η καλή μου, επειδή δεν τρώει κρέας, την έβγαλε 2,5 εβδομάδες με guacamole.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα