• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ερωτηση γιa "not included" στην autoeurope...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Κάπου διάβασα οτι πληρώνεις έξτρα μια χρέωση αν παραλάβεις το αμάξι στο αεροδρόμιο ή στον σταθμό των τρένων. Στους όρους λέει οτι συμπεριλαμβάνεται η έξτρα χρέωση για αεροδρόμιο. Εγώ που το παίρνω απο Τέρμινι πληρώνω κάτι έξτρα? Έχει κανείς ιδέα?

Επίσης, πόσο πάει η χρέωση για έξτρα οδηγό/μέρα?

Ευχαριστώ παιδιά!!
Συνήθως, η παραλαβή αυτοκινήτου από αεροδρόμιο ή κάποιο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό είναι λίγο πιο ακριβή από το να το παραλάβεις από ένα γραφείο της ίδιας εταιρείας σε κάποια άλλη περιοχή της πόλης.

Κάνε ένα πείραμα με τις επιλογές γραφείων κατά την προσπάθεια κράτησης και θα δεις ότι υπάρχει διαφορά.

Η τιμή πάντως που σου δίνουν στην προσφορά τους και στην επιβεβαίωση της κράτησης, είναι η τελική. Δεν πληρώνεις εκ των υστέρων καμία επιβάρυνση λόγω τοποθεσίας.

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
ναι βρε ανυ εχεις δικαιο οτι αμα γινει ατυχημα και οδηγαει αλλος οδηγος δεν καλυπτεσαι.μιλαμε βεβαια παντα φτου απο εμας,οτι ο αλλος ξερει να οδηγαει καλα και δεν θα κατσει καμμια στραβη.εγω παντως δεν εχω δηλωσει ποτε δευτερους και τριτους.ειναι πολλυ μικρο το ρισκο που παιρνεις.γιατι με την ιδια λογικη οτι μπορει να γινει ατυχημα βαλε τοτε και μικτη ασφαλεια και και και.και θα σου βγει κουκος αηδονι

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
ναι βρε ανυ εχεις δικαιο οτι αμα γινει ατυχημα και οδηγαει αλλος οδηγος δεν καλυπτεσαι.μιλαμε βεβαια παντα φτου απο εμας,οτι ο αλλος ξερει να οδηγαει καλα και δεν θα κατσει καμμια στραβη.εγω παντως δεν εχω δηλωσει ποτε δευτερους και τριτους.ειναι πολλυ μικρο το ρισκο που παιρνεις.γιατι με την ιδια λογικη οτι μπορει να γινει ατυχημα βαλε τοτε και μικτη ασφαλεια και και και.και θα σου βγει κουκος αηδονι

Αν εσύ φίλε μου έτσι κρίνεις, καλά κάνεις, αλλά αυτό θα πρέπει να αφορά εσένα και μόνο.

Όταν ένας συμφορουμίτης κάνει μια σοβαρή ερώτηση, αν γνωρίζουμε απαντάμε εξίσου σοβαρά. Αν δεν ξέρουμε, δε μιλάμε. Και αν ακολουθούμε άλλους τρόπους και παίρνουμε τα όποια ρίσκα για την πάρτη μας, οφείλουμε πρώτα να ενημερώσουμε για τον ορθό τρόπο. Από εκεί και πέρα, αυτός που θα λάβει την απάντηση, κρίνει και αποφασίζει με τη σειρά του τί θέλει να κάνει για τον ευατό του.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
.μην διανοηθεις φιλος να τους δωσεις 5-10 ευρω για extra οδηγο.εγω ποτε δεν εχω βαλει τετοια επιλογη και το οδηγαμε αναλογως τα χλμ και 2 και 3 ατομα.αυτην την χρεωση την βαζουν γι αυτους που δεν εχουν πειρα απο ενοικιασεις και ψαρωνουν και να σου το φεσι ετσι.οποιος .
σορι βρε συνφορουμίτη,,,
αλλά αυτό που γράφεις και προτρέπεις, το εννοείς προφανώς στα σοβαρά...

πας να γλυτώσεις 10Ε ...
αλλά
ώ μη γένοιτο, κατι συμβεί, οχι εντελώς απίθανο οταν οδηγάει κανείς σε οποιαδήποτε ξένη χωρα, θα έχει μεγάλο οικονομικό αλλά κ νομικό πρόβλημα αυτός που θα είναι πίσω από το τιμόνι...

γιατί αν αποδειχθει οτι δεν ειχε κανενα δικαιωμα να εισαι πίσω από το τιμόνι, και να μην φταίει ο οδηγός, θα θεωρηθει ως συνυπαίτιος...

εγραψες και λιγο παραπάνω οτι αν ο οδηγός οδηγάει καλά.
με ποιο κριτήριο κρίνεις οτι καποιος οδηγάει πολύ καλά;
οτι δεν εχει εμπλακεί σε ατύχημα εν Ελλάδι; οτι γνωρίζει καλά τον ΚΟΚ;
θεωρητικά ο καλύτερος ελληνας οδηγός πχ αν παει να οδηγήσει σε μια πολιτισμένη χώρα βλ. ΗΠΑ η Ευρώπη, πλην Ελλάδος, οι συνθήκες και είναι τόσο ασυνήθιστες και διαφορετικές που αποκλείεται να θεωρεί τον εαυτό του πολύ καλό οδηγό. Θα αναφέρω 2 λέξεις: χρήση ΛΕΑ και οδήγηση σε αριστερή λωρίδα αυτοκινητόδρομου...
το θεμα αυτό, το τι ειναι καλός οδηγός είναι τόσο ανεξάντλητο, που χρήζει νέου τόπικ.

εντελώς άστοχη η προτροπή σου κατ εμε να μην πληρώνει κανείς τα 5 η 10Ε οταν ειναι γνωστό εκ των προτέρων οτι θα οδηγήσουν 2 η 3 άτομα!
απλά για να εχει κανείς τον νομικό και οικονομικό γάιδαρο του δεμένο σε περίπτωση κακιά στιγμής, ας τα πληρώσει...
αλλιώς θα του βγει ο κούκος αιδόνι

δεν νομίζω οτι η χρέωση αφορά ψαρωμένους και απειρους από ενοικιάσεις τουρίστες.
αφορά εξασφάλιση ρίσκου, νομικού και οικονομικού!!!

ας μας πουν και την γνώμη τους αλλοι πιο έμπειροι επι των ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο εξωτερικό....
ειναι η χρεωση αυτή για ψάρακλες η για σώφρονες;
:roll:

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Παιδιά βοήθεια!!! Έχω νοικιάσει ένα αυτοκίνητο από την Avis με τα βασικά χρήματα (δεν έχω πληρώσει τα παραπάνω για ολική ασφάλεια). Σήμερα παρατηρήσαμε ότι στο τζάμι του παρμπρίζ υπάρχει ένα μικρό χτύπημα (μάλλον από πετραδάκι) και μια μικρή ρωγμή (περίπου 2 εκατοστά). Μάλλον την βάψαμε, ε;;; Πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να απευθυνθούμε σε έναν λιθουανό τζαμά πρώτα (μήπως μας βγει φθηνότερα) ή κατευθείαν στην AVIS; Το ποσοστό συμμετοχής στη μικτή ασφάλεια είναι περίπου 700 ευρώ. Αν γίνει το κακό σκας τα 700 ή λιγότερα αν η κοστολόγηση της ζημιάς είναι χαμηλότερη;

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Παιδιά βοήθεια!!! Έχω νοικιάσει ένα αυτοκίνητο από την Avis με τα βασικά χρήματα (δεν έχω πληρώσει τα παραπάνω για ολική ασφάλεια). Σήμερα παρατηρήσαμε ότι στο τζάμι του παρμπρίζ υπάρχει ένα μικρό χτύπημα (μάλλον από πετραδάκι) και μια μικρή ρωγμή (περίπου 2 εκατοστά). Μάλλον την βάψαμε, ε;;; Πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να απευθυνθούμε σε έναν λιθουανό τζαμά πρώτα (μήπως μας βγει φθηνότερα) ή κατευθείαν στην AVIS; Το ποσοστό συμμετοχής στη μικτή ασφάλεια είναι περίπου 700 ευρώ. Αν γίνει το κακό σκας τα 700 ή λιγότερα αν η κοστολόγηση της ζημιάς είναι χαμηλότερη;
Υπήρχε η ζημιά στο τζάμι όταν παρέλαβες το αυτοκίνητο ή προκλήθηκε μετά την ενοικίασή του;

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Στην Ελλάδα υπάρχει η car glass CARGLASS: 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα επισκευή και αντικατάσταση παρμπρίζ για άμεση επισκευή του τζαμιού. Σου επισκευάζουν το παμπριζ με λίγα χρήματα (64-70 ευρώ).
Για ψάξε εκεί κανένα τζαμά να στο επισκευάσει..
Για τη ζημιά που αναφέρεις φαντάζομαι δεν χρειάζεται αντικατάσταση... και θα τη γλυτώσεις φθηνά!!

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
κριμα παττυ για την ατυχια .. δεν πειραζει εσεις να ειστε καλα.. μη χαλατε τη διαθεση σας..εμεις πλεον βαζουμε παντα μικτη για αυτο το λογο, εαν κατσει καμια στραβη, για ενα καθρεφτη η ενα παρμπιρζ μπορει να σε βαλουν να πληρωσεις τα διπλα απο οσα κοστιζει πραγματικα η ζημια..
παντως, εχω την εντυπωση οτι η απλη ασφαλεια εχει το νοημα οτι δεν καλυπτει μικροζημιες σε καθρεπτες, λαστιχα κλπ εν προκειμενω ζημιες εως 700 ευρω, δηλ στην περίπτωση σου το παρμπριζ, το οποιο βεβαια οσο παραπανω και να το χρεωσουν δεν πιστευω να υπερβαινει τα 700 ευρω.. το συμβολαιο σου δεν αναφερει κατι σχετικο?
για το αν θα προσπαθησετε σε ιδιωτη να το αντικαταστησετε δεν μπορω να εκφερω γνωμη και δεν γνωριζω κατα ποσο αυτο ειναι εφικτο λογω γλωσσας και λογω χρονου κυριως.. μια προσπαθεια παντως δεν βλαπτει ισως και να μην χρειαζεται καν αντικατασταση
υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να μην γινει αντιληπτη η ζημια τη στιγμη του τσεκαρισματος, εδω σ'εμας ολοκληρος σπασμενος καθρεφτης περασε απαρατήρητος
οπως κ αν εχει μην αφησετε την μικρη αυτη ατυχια να χαλασει το ταξιδι σας
καλη συνεχεια..

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ελπίζω στην καλύτερη δυνατή έκβαση!:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom