taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Η δημοκρατία μας μπορεί να έχει χίλια ψεγάδια, αλλά τουλάχιστον είναι δημοκρατία. Έχει τη δύναμη να εντοπίσει και να λύσει τα όποια προβλήματα, αν αφεθεί να λειτουργήσει. Δε μπορούμε να καταργούμε τη δημοκρατία επειδή τα δεν έχουμε καλή αστυνομία.Εκτός οτι διαφωνώ στο τελευταίο κάθετα μαζί σου γιατί δεν μπορώ να τα βαλω το ένα απέναντι στο άλλο θάθελα να ρωτήσω για ποια δημοκρατία μιλάμε; Αυτή που δολοφονεί τα παιδιά της, αφήνει ατιμώρητους τους φονιάδες οι οποίοι με περισσό θράσος προσβάλουν με ασύστολα ψεύδη τη μνήμη του νεκρού παιδιού; Αυτή που επιτρέπει στους τραμπούκους μεγαλοδικηγόρους-τηλεαστέρες να μιλάνε για φόνο-παρεξήγηση;
Απο κει και πέρα, σε κάθε δημοκράτία, κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα στην απολογία, όσο εξόφθαλμα τραβηγμένη και προκλητική και να είναι αυτή. Αλλιώς να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια και να επαναφέρουμε την ιερά εξέταση.
Μπορεί να παρεξηγήθηκα: Σε καμμιά περίπτωση δε δικαιολογώ το φόνο, και δε θεωρώ ότι η αστυνομία που έχουμε έχει λειτουργήσει καλά. Δεν είναι πράξη δημοκρατίας, και οφείλει ως πράξη να αποκυρηχτεί πλήρως από τους πάντες. Μας αξίζει πολύ καλύτερη αστυνομία, που θα σέβεται και θα προστατεύει πραγματικά τον πολίτη. Απο κεί και πέρα, ακόμη κι ο τελευταίος δολοφόνος έχει ανθρώπινα δικαιώματα.Άλλωστε όταν δολοφονείς ένα παιδί (όποιο και ότι νάναι) δολοφονείς την ίδια τη δημοκρατία. Οι ανεπτηγμένες δημοκρατίες καταργούν το φόνο-εκτέλεση. Δεν τον δικαιολογούν γιατί απλά τότε δεν είναι δημοκρατίες.
Και πότε δεν έχουμε μεγάλα πολιτικά θέματα? Πάντα - μα πάντα - κάτι υπάρχει. Όποτε γίνονται επεισόδια, μπορούμε να ανασύρουμε ένα μεγάλο θέμα από την επικαιρότητα των ημερών και να μιλήσουμε για συγκάλυψη. Από την άλλη, τόσα και τόσα θέματα πέρασαν χωρίς επεισόδια - ομόλογα, γιοσάκηδες, κομιστές, υποκλοπές, πυρκαγιές ....Και από ποιούς να προστατεύσουμε τη δημοκρατία; Από αυτούς που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία; Για κοιτάχτε πότε χτυπάνε οι γνωστοί άγνωστοι έτσι στα ξεκούδουνα; Αν εξαιρέσουμε την επέτειο του πολυτεχνείου πάντα συμβαίνουν όταν υπάρχουν μεγάλα πολιτικά θέματα. Ασφαλιστικό, Παιδείας, σκάνδαλα κ.λ.π. Σύμπτωση;
Δεν έχω παιδιά, αλλά κι αν είχα, κι εγώ αυτές τις μέρες δε θα αισθανόμουν ασφαλής γι αυτά. Αλλά όχι λόγω των δολοφόνων αστυνομικών - θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άλλοι. Λόγω των ροπαλοφόρων - πλιατσικολόγων που κυκλοφορούν στους δρόμους θα φοβόμουνα. Και λόγω όλων αυτών, σε όλα τα πόστα, που ξέρουν ότι στη χώρα αυτή μπορούν να κάνουν οτιδήποτε τους αρέσει, διότι έτσι κι αλλιώς θα μείνουν ατιμώρητοι.Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά και αν αισθάνεσαι ασφαλής να βγαίνουν από το σπίτι; Εγώ έχω και δεν αισθάνομαι. Αυτή είναι η δημοκρατία μας.
Τελειώνοντας για κοίτα τι έγραψε ο Μάνος Χατζηδάκης για τα τωρινά γεγονότα. Ναι Ο Μ.Χ. για τα τωρινά. toaromatoutragoudiou.blogspot.com
Last edited by a moderator: