• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ειμαι η μαριουλιτα και ειμαι καλα!!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αυτός ο Fitsiano ακόμα να μας βγάλει οφ τοπικ πάντως

piccolo_mondo

Member
Τι σχεση εχει η γλωσσα κ η γραφη του Δαντη, του Πετραρκα ή του Μαντσονι με το αν τα ιταλικα ειναι ευκολη γλωσσα? Δηλαδη αν καποιος δεν κατανοει τον Πλατωνα, τον Αριστοτελη ή τον Σοφοκλη πρεπει να ισχυριζεται οτι τα ελληνικα ειναι δυσκολη γλωσσα? Σαφως κ ειναι, αλλα η κατανοηση ή μη των αρχαιων κειμενων δεν ειναι επιχειρημα. Τα ιταλικα ειναι πανευκολη γλωσσα, εχουν απλους χρονους, απλες εγκλισεις (δεν συμφαιρει η συγκριση με την γερμανικη δοτικη), απλους κ καθαρους ηχους (επισης δεν συμφαιρει η συγκριση με τα γερμανικα αλλα ουτε κ με τα γαλλικα), απλη προφορα (ο,τι βλεπεις προφερεις, εδω ουτε καν με τα αγγλικα δεν συμφαιρει η συγκριση).. Τα ιταλικα ειναι ευκολη γλωσσα να την μαθει ενας μη ιταλος, κ φυσικα δεν εννοω μονο σε επιπεδο απλης επικοινωνιας, οπως αναφερθηκε.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Τι εννοείς αν "συμφέρει"; Δε μας συμφέρει ούτε να ψηφιστούν εύκολα τα ιταλικά ούτε δύσκολα, δεν έχουμε κανένα κέρδος. Λέμε τη γνώμη μας και μάλιστα ως άτομα που κατέχουμε αρκετά καλά την ιταλική. Μπορεί εσύ να την έμαθες πολύ εύκολα... για μένα δεν ισχύει αυτό. Επίσης, αν είδες, έγραψα "για να μην αναφέρω τον Δάντη". Δε μίλησα ούτε για τον Πετράρχη ούτε για τον Μαντζόνι, αλλά για Ιταλούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Λάθος επιχείρημά μου διέψευσες.
Και τέλος πάντων, μια γλώσσα που οι ίδιοι της οι κάτοικοι δυσκολεύονται να τη μιλήσουν σωστά (εκτός αν θεωρείς πανεύκολη την υποτακτική τους και τον ιστορικό αόριστο) δεν μπορώ να τη θεωρήσω εύκολη.
Από την άλλη ναι, αν μου τη συγκρίνεις με τα γερμανικά και με τα κινέζικα είναι πολύ πιο εύκολη, σαφώς. Αλλά αυτό δε μου λέει κάτι.

piccolo_mondo

Member
Βασικα ναι θεωρω πανευκολη την υποτακτικη τους κ τον ιστορικο τους αοριστο και ναι επειδη δυσκολευτηκα να μαθω γερμανικα κ κινεζικα, τα ιταλικα ηταν απλα παιχνιδακι για μενα. Αλλα μαλλον πρεπει να σταματησω εδω, γιατι μολις παρατηρησα οτι εγραψα το συμφερει με "αι", οποτε θα επιστρεψω στην εκμαθηση των ελληνικων!

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια-Τσεχια-Σλοβακια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Μαριουλίτα , θα πρεπει να εισαι ευτυχισμένη μιας και όπως βλέπεις το καλωσόρισμα σου εφτασε αισίως τις 5 σελίδες !!
Και επειδη πλησιάζουν οι μέρες για την αναχώρηση σου για Ρωμη, σου ευχομαι (ειμαι σιγουρος δηλαδή) ότι θα περάσεις υπέροχα (και θα περπατησεις πολυυυυ), αν και με τον ψυχρο εκτελεστή που θα εχεις για παρέα, οι Ιταλοι θα πρεπει να ανησυχούν!!!!! :bleh:

d4ydr33m3r

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Αλλα μαλλον πρεπει να σταματησω εδω, γιατι μολις παρατηρησα οτι εγραψα το συμφερει με "αι", οποτε θα επιστρεψω στην εκμαθηση των ελληνικων!
Χαχαχαχ.. Σειγα σαι ωλους σημβενει αφτω μαιρεικαις φωραις!! :D (πωπω δυσκολευτηκα πιο πολυ να το διαβασω παρα να το γραψω).. :lol:

Μαριουλιτα και εγω νεος στο/α forum (fora) ειμαι καλως ηρθαμε και να περασεις υπεροχα στην Ρωμη, ειναι πανεμορφη πολη!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Βασικα ναι θεωρω πανευκολη την υποτακτικη τους
ε ή υπερβάλλεις ή είσαι πολύ καλή στις γλώσσες..ρώτησε έναν ιταλό τι θεωρεί πιο δύσκολο ή που κάνουν τα περισσότερα λάθη.. αν το δυσκολότερο κομμάτι της γραμματικής σου φαίνεται εύκολο, τότε είσαι εκτός κανόνα, πολύ καλή στις γλώσσες δηλ.
τα ιταλικά νομίζω είναι εύκολο να τα μιλήσεις λίγο και πολύ δύσκολο να τα μιλήσεις σαν ιταλός. πολύ πιο εύκολα φυσικά από γερμανικά-κινέζικα.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
ε ή υπερβάλλεις ή είσαι πολύ καλή στις γλώσσες..ρώτησε έναν ιταλό τι θεωρεί πιο δύσκολο ή που κάνουν τα περισσότερα λάθη.. αν το δυσκολότερο κομμάτι της γραμματικής σου φαίνεται εύκολο, τότε είσαι εκτός κανόνα, πολύ καλή στις γλώσσες δηλ.
τα ιταλικά νομίζω είναι εύκολο να τα μιλήσεις λίγο και πολύ δύσκολο να τα μιλήσεις σαν ιταλός. πολύ πιο εύκολα φυσικά από γερμανικά-κινέζικα.
Πολύ θα ήθελα να μας πει πόσα χρόνια μιλάει , τι πτυχία ιταλικών έχει και πόσο συχνά τα μιλάει.

piccolo_mondo

Member
Samion φυσικα κ το πιο δυσκολο κομματι στο οποιο οι ιταλοι (κ εγω φυσικα) κανουν λαθη ειναι il congiuntivo, αλλα πραγματικα θεωρω τα ιταλικα ευκολη γλωσσα. Κ τα κινεζικα τα θεωρω ευκολα (με επιχειρηματα) αλλα ας μην το παρακανω! Τα γερμανικα ok, τα θεωρω δυσκολα. Κ ναι οι γλωσσες ειναι το καλυτερο μου, λατρευω να μαθαινω συνεχεια οσες περισσοτερες μπορω!

Πολύ θα ήθελα να μας πει πόσα χρόνια μιλάει , τι πτυχία ιταλικών έχει και πόσο συχνά τα μιλάει.
Αρκετα περιαυτολογησα! Basta!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh