α μπράβο. ήταν κρίμα με τόσο ωραία υπογραφή..ευχαριστημενος αγαπητε μου ?
κι εσύ αγαπητέ μου πάλι γυροφέρνεις την Ιταλία, Μάλτα βλεπω ε? Να την έχεις από κοντά σουα μπράβο. ήταν κρίμα με τόσο ωραία υπογραφή..
benvenuta marioulita!
Αυτό ακριβώς. ΕΠειδή είναι πολύ εύκολο να συνενοηθείς με έναν Ιταλό, πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι κατέχουν τη γλώσσα, κι ας λένε io mangiare, io dormire κλπΓια ονομα του θεου, καθηγητρια ιταλικών είμαι , αν τα ιταλικά ήταν εύκολα πολύ απλά θα τα μιλούσαν όλοι. Ξέρετε πόσοι ξεκινούν και τα παρατάνε στη μέση της χρονιάς επειδή ακριβώς νομίζουν ότι είναι εύκολα και μετά 5-6 μαθήματα τα βρίσκουν σκούρα ;
Ας μη λέμε ό,τι θέλουμε .
Άλλο γλώσσα και άλλο συννενόηση δια της νοηματικής.
και να φανταστείς ότι την ώρα που έγραφα το πρωί το σχόλιο μου προσπαθούσα να κάνω μια μετάφραση που δεν έβγαινε νόημα με τίποτα , την επόμενη φορά που θα ακούσω ότι τα ιταλικά είναι εύκολα, θα ζητήσω να με βοηθήσουν στις μεταφράσεις !Αυτό ακριβώς. ΕΠειδή είναι πολύ εύκολο να συνενοηθείς με έναν Ιταλό, πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν ότι κατέχουν τη γλώσσα, κι ας λένε io mangiare, io dormire κλπ
Τους προκαλώ να διαβάσουν Ίταλο Σβέβο, Ντ' Ανούντσιο, Καλβίνο (για να μην ανατρέξω ως τον Δάντη!) για να καταλάβουν τη μαγεία, αλλά και τη δυσκολία της ιταλικής γλώσσας.
Φένια, με την ιδιότητά σου ίσως μου φανείς χρήσιμη κάποια στιγμή!
Και για να μην είμαι εντελώς οφτόπικ, μαρουλίτα, να χαρείς τη Θεσσαλονίκη! Κι εγώ θα πέταγα!
Να βρείς ένα "προδότη" να σε βοηθήσει!και να φανταστείς ότι την ώρα που έγραφα το πρωί το σχόλιο μου προσπαθούσα να κάνω μια μετάφραση που δεν έβγαινε νόημα με τίποτα , την επόμενη φορά που θα ακούσω ότι τα ιταλικά είναι εύκολα, θα ζητήσω να με βοηθήσουν στις μεταφράσεις !
δυνασαι ?Να βρείς ένα "προδότη" να σε βοηθήσει!
Είναι εύκολα τα Ιταλικά, πάντως!preferisco un traduttore, basta con i traditori !!
με προκαλείς να στείλω κανένα κείμενο τώρα...Είναι εύκολα τα Ιταλικά, πάντως!