• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

απορια για κρατηση ξενοδοχειων!!!

echo2011

Member
Παιδιά μήπως η κράτηση είναι άκυρη; Έχω την εντύπωση πως το ξενοδοχείο πρέπει να ελέγξει αν η κάρτα έχει χρήματα (εφόσων δεν είναι πιστωτική) και από τη στιγμή που δεν έχει ενημερώνουν και το booking και στελνουν email να δώσεις στοιχεία άλλης κάρτας ή να βάλεις χρήματα γιατί η κράτηση θα ακυρωθεί. Τώρα που το ξενοδοχείο δεν έκανε κανέναν έλεγχο όταν έπρεπε δε ξέρω αν μπορεί να διεκδικήσει κάτι..

HummingBird

Member
Κι εγώ αυτό νομίζω. Αν κάποιος ξέρει πώς λειτουργούν οι χρεωστικές/προπληρωμένες κάρτες ας μας πει, αλλά νομίζω πως δεν μπορεί να χρεωθεί κάρτα προπληρωμένη αν δεν έχει ποσό μέσα, ούτε προκαταβολικά για την περίπτωση που θα βάλει ο άλλος χρήματα στην κάρτα αργότερα. Απλώς ακυρώνεται η συναλλαγή.

echo2011

Member
Κι εγώ αυτό νομίζω. Αν κάποιος ξέρει πώς λειτουργούν οι χρεωστικές/προπληρωμένες κάρτες ας μας πει, αλλά νομίζω πως δεν μπορεί να χρεωθεί κάρτα προπληρωμένη αν δεν έχει ποσό μέσα, ούτε προκαταβολικά για την περίπτωση που θα βάλει ο άλλος χρήματα στην κάρτα αργότερα. Απλώς ακυρώνεται η συναλλαγή.
Aυτό ξέρω και γω.. Αν έχεις όλο το ποσό μέσα και η κράτηση λέει πως θα γίνει άμεση χρέωση τότε σου παίρνουν όλο το ποσό απευθείας. Αν η κράτηση λέει κανένα ποσο δε θα χρεωθεί (και πληρώνεις κατα τη διαμονή σου) αλλά αν ακυρώσεις θα έχεις κόστος ακυρωτικών όλο το ποσό, τότε σου δεσμεύουν το ποσό (αλλά δε τη χρεώνουν) για να είναι καλυμμένοι. Αν η κάρτα δεν έχει χρήματα να δεσμεύσουν σε ειδοποιούν πως θα ακυρώσουν την κράτηση.

greg_thess

Member
Το να είδοποιηθεί η τράπεζα από το ξενοδοχείο και αυτή με τη σειρά της να ειδοποιήσει τον πελάτη αποκλείεται;;Υποθέσεις βέβαια κάνουμε αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να μην ειδοποίησαν τον πελάτη για ακύρωση και ταυτόχρονα να χρέωσαν και μία κάρτα που είναι άδεια!

panpan

Member
Μια και είναι ανοιχτές οι τράπεζες αύριο,δεν περνάει να ρωτήσει τι ακριβώς
συμβαίνει;

HummingBird

Member
Aυτό ξέρω και γω.. Αν έχεις όλο το ποσό μέσα και η κράτηση λέει πως θα γίνει άμεση χρέωση τότε σου παίρνουν όλο το ποσό απευθείας. Αν η κράτηση λέει κανένα ποσο δε θα χρεωθεί (και πληρώνεις κατα τη διαμονή σου) αλλά αν ακυρώσεις θα έχεις κόστος ακυρωτικών όλο το ποσό, τότε σου δεσμεύουν το ποσό (αλλά δε τη χρεώνουν) για να είναι καλυμμένοι. Αν η κάρτα δεν έχει χρήματα να δεσμεύσουν σε ειδοποιούν πως θα ακυρώσουν την κράτηση.
Αυτό ακριβώς.
Ξέρω πάντως πως αν δεν βρουν το ποσό στην κάρτα ή δεν ισχύει η κάρτα (γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει χρησιμοποιήσει ο πελάτης πιστωτική και να την έχει ακυρώσει ύστερα) και τους οφείλει ο πελάτης κάποιο ποσό σαν ακυρωτικά, μπορεί ο ξενοδόχος να πάει δικαστικά βάσει του συμβολαίου που έχει με τον πελάτη και αυτή είναι και η μόνη του επιλογή. Δεν νοείται χρέωση σε κάρτα χρεωστική/προπληρωμένη άδεια. Επίσης δεν νοείται και δέσμευση του ποσού αν αυτό δεν υπάρχει ήδη στην χρεωστική/προπληρωμένη κάρτα. Για αυτά τα δύο τελευταία αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει με την τράπεζα, γιατί δεν είμαι 100% σίγουρη.

Kyriakosm

Member

• Ένας δημοτικός φόρος θα συλλέγεται στο κατάλυμα κατά την άφιξη. Ο δημοτικός φόρος κυμαίνεται από 100-200 JPY ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση με βάση την τιμή του δωματίου ανά διανυκτέρευση. Ο φόρος δεν ισχύει για ημερήσιες τιμές κάτω των 10.000 JPY. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με το κατάλυμα χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες στην επιβεβαίωση που λάβατε μετά την κράτηση.
  • Επιβάλλεται δημοτικός φόρος: 1.65 EUR ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση. Ο φόρος αυτός δεν ισχύει για παιδιά κάτω από 18 έτη.

Έχουμε συμπεριλάβει όλες τις χρεώσεις που μας έχει γνωστοποιήσει το ξενοδοχείο. Ωστόσο, οι χρεώσεις ενδέχεται να ποικίλλουν ανάλογα με τη διάρκεια της διαμονής σας ή με το δωμάτιο που κλείσατε.

Περα απο την 1.65 χρεωση ανα ατομο.ανα βραδυα,ποιος μπορει να μου πει τι αλλη κρατηση υπαρχει.

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
καλημερα, οταν κλεινω ξενοδοχειο συμφερει να προπληρωσω Ελλαδα το ξενοδοχειο με ξενο ή ευρω? εκει φανταζομαι πληρωνω σε δικο τους...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
καλημερα, οταν κλεινω ξενοδοχειο συμφερει να προπληρωσω Ελλαδα το ξενοδοχειο με ξενο ή ευρω? εκει φανταζομαι πληρωνω σε δικο τους...
Για ποιό κράτος μιλάς;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συμφέρει πάντα να πληρώνεις στο νόμισμα του κράτους που έχει έδρα η επιχείρηση (στην ουσία το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εκκαθαρίζει τις συναλλαγές των καρτών για λογαριασμό της επιχείρησης). Ισχύει για όλες τις πληρωμές και όχι μόνο στα ξενοδοχεία.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand

Εάν μιλάς για revolut stays τότε ναι, πληρώνεις στο νόμισμα που έχεις διαθεσιμο στην εφαρμογή. Εάν έχεις χρήματα σε παραπάνω από ένα νόμισμα (πχ και ευρώ και δολαρια) τότε επιλέγεις με ποιο θα πληρώσεις.

Εάν μιλάς για booking.com τότε το booking σου δίνει το ποσό σε ευρώ, αλλά ουσιαστικά το κατάλυμα έχει την τιμή του στο τοπικό νόμισμα και το booking στο μετατρέπει σε ευρώ με την ισοτιμία που υπάρχει. Οπότε ισχύει αυτό που είπες, εάν προπληρώσεις τότε πληρώνεις σε ευρώ στον λογαριασμό της booking στην Ολλανδία, εάν πληρώσεις στο ξενοδοχείο πληρώνεις στο δικό τους νόμισμα.

Βασικά και revolut και booking την ίδια λογική έχουν απλά η revolut σου δείχνει την μετατροπή κατευθείαν. Και έχει και 10% cashback σε premium και metal.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το Stays της Revolut στην ουσία είναι affiliate της hotels.com. Η hotels.com λοιπόν όταν κάνεις μία κράτηση που διαχειρίζεται την πληρωμή η ίδια σε χρεώνει στο δικό σου τοπικό νόμισμα.

Αν γίνει κράτηση από booking.com που έχει τη διαχείριση η booking.com τότε χωρίς να είμαι σίγουρος (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι) η πληρωμή γινόταν στο νόμισμα της χώρας του ξενοδοχείου.

Και στις δύο περιπτώσεις αν την πληρωμή διαχειρίζεται το ξενοδοχείο χρεώνεσαι στο τοπικό νόμισμα του ξενοδοχείου. Όχι όμως πάντα...καθώς αν πρόκειται για προπληρωμή το ξενοδοχείο μπορεί να αποφασίσει να σε χρεώσει στο δικό σου νόμισμα ή σε κάποιο άλλο νόμισμα π.χ. δολάρια. Κι αυτό το κάνει γιατί συνήθως η προμήθεια που πληρώνει για συναλλαγές σε ξένο νόμισμα είναι σημαντικά μικρότερη. Eιδικά όταν η κάρτα του πελάτη είναι business υπάρχει αρκετό όφελος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom