angel25
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Σουδάν σου 'ρχομαι!!!
- Ταξίδι-Όνειρο
- βραζιλία - αμαζόνιος
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο (τρεις πτήσεις,αμάλια-λισαβώνα,τερσέιρα,χάσαμε βαλίτσα στοπ)]όλη την βδομάδα πρίν την αναχώρηση της μανούλας της είχε κατσικωθεί το τραγούδι του Μπιθικώτση "νήσος των αζορών" (Θεοδωράκη- Μπόστ) που είναι και καταραμένη συν τοις άλλοις ("[URL="http://www.esnips.com/doc/d9b7cfb4-4218-4702-bf5e-bd54dcaf9606/%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%9F%CE%A3-%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%91%CE%96%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%9D"]νήσος των αζορών[/URL
τί με πιασε το 2006 να πάω στις αζόρες δυο μήνες μετα από ένα ταξίδι στη κούβα (με ατομική επέκταση παναμά και κόστα ρίκα) δεν το γνωρίζω! αφού στη δουλειά όμως είχαν κάνει χοντρές μα..κίες και μου χρωστούσαν μέρες άδειας ετήρησαν σιγή ιχθύος (αλήθεια τα ψάρια σιγούν?). πήγα σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο που και καλά ειδικεύεται στις εκδρομές ισπανίας-πορτογαλίας, αλλά η απαντησή τους ήταν ότι αζόρες δεν κάνουμε πια γιατί δεν μας συμφέρει οικονομικά. τους εξήγησα ότι ήθελα ένα ατομικό πακέτο άλλα επέμεναν ότι μες στον αύγουστο δεν θα έβρισκα ούτε αεροπορικό εισητήριο. για καλή μου τύχη θυμήθηκα ένα άλλο γραφείο που κάλυπτε αυτούς τους προορισμούς κάπου στη φιλελλήνων. τελικά διαπίστωσα ότι το γραφείο είχε κλείσει και μία πράκτορας είχε κρατήσει την επωνυμιά και τους παλιούς της πελάτες. η συγκεκριμένη πράκτορας κατόρθωσε να μου βρεί αεροπορικό εισητήριο τελικά για αζόρες μετά την ακόλουθη στιχομυθία:
-για πόντα ντελγάδα ενδιαφέρεστε? (την πρωτεύουσα της αυτονομίας των αζορών στο μεγαλύτερο νησί σάου μιγκέλ)
-όχι για την άνγκρα ντου εροίσμου στην τερσέιρα (η μόνη πόλη των αζορών που προστατεύεται απ' την ουνέσκο στο νησί τερσέιρα)
-αφήστε μου λίγο χρόνο και θα σας ξανακαλέσω σε λίγο...
την επομένη διαδραματίστηκε ο παρακάτω διάλογος:
-σας βρήκα αεροπορικό εισητήριο. πετάτε με tap (πορτογαλικές αερογραμμές) αθήνα-ρώμη, ρώμη-λισαβώνα, λισαβώνα-τερσέιρα!
-και από ξενοδοχείο? μου βρήκατε στην άνγκρα?
-σας βρήκα το μπέιρα μαρ που είναι στο κέντρο της πόλης
-δεν το πιστεύω! αυτό το ξενοδοχείο είχα δεί και εγώ στο ίντερνετ και ήθελα να σας ζητήσω να δείτε άν έχει διαθεσιμότητα...
-καλό ταξίδι λοιπόν!
η βαλίτσα (του σπορτ μπιλυ, μικρή και θαυματουργή) ετοιμάστηκε σε χρόνο ντε-τέ και οι λίγες μέρες που απέμεναν μέχρι την αναχώρηση κύλησαν με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά (χαζό παιδί χαρά γεμάτο).
-για πόντα ντελγάδα ενδιαφέρεστε? (την πρωτεύουσα της αυτονομίας των αζορών στο μεγαλύτερο νησί σάου μιγκέλ)
-όχι για την άνγκρα ντου εροίσμου στην τερσέιρα (η μόνη πόλη των αζορών που προστατεύεται απ' την ουνέσκο στο νησί τερσέιρα)
-αφήστε μου λίγο χρόνο και θα σας ξανακαλέσω σε λίγο...
την επομένη διαδραματίστηκε ο παρακάτω διάλογος:
-σας βρήκα αεροπορικό εισητήριο. πετάτε με tap (πορτογαλικές αερογραμμές) αθήνα-ρώμη, ρώμη-λισαβώνα, λισαβώνα-τερσέιρα!
-και από ξενοδοχείο? μου βρήκατε στην άνγκρα?
-σας βρήκα το μπέιρα μαρ που είναι στο κέντρο της πόλης
-δεν το πιστεύω! αυτό το ξενοδοχείο είχα δεί και εγώ στο ίντερνετ και ήθελα να σας ζητήσω να δείτε άν έχει διαθεσιμότητα...
-καλό ταξίδι λοιπόν!
η βαλίτσα (του σπορτ μπιλυ, μικρή και θαυματουργή) ετοιμάστηκε σε χρόνο ντε-τέ και οι λίγες μέρες που απέμεναν μέχρι την αναχώρηση κύλησαν με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά (χαζό παιδί χαρά γεμάτο).