ακυρη χρεωση απο εταιρια ενοικιασης αυτοκινητων

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εγω εγραψα οτι στην ιταλια εταιρειες ενοικιασεως αυτοκινητων χρεωνουν υστερα απο καιρο την πιστωτικη καρτα πελατων χωρις να υπαρχει λογος ... καλως η κακως αυτο το ειδα επαναλαμβανομενο ...κακο εκανα που το εγραψα ???αφορισμος ειναι η αληθεια ??? δεν σημαινει οτι θα συμβει σιγουρα σε οποιον νοικιασει αυτοκινητο ... και μην ξεχνας οτι υπαρχουν πολλες εταιρειες που νοικιαζουν αυτοκινητα ..δεν ειναι μονο η avis..
Εισαι ελευθερος να γραφεις οτι θελεις, δεν σε κρινω. Απλα εδω η συζητηση αφορα μια συγκεκριμενη εταιρεια, αν προσεξες το πρωτο ποστ, και απο την πλευρα σου ειδα μονο ενα γενικολογο αφορισμο που συμπεριελαβες αδικα και την Avis, που δεν νομιζω οτι βοηθα καθολου τον topic starter.
Αν υπαρχει λογος η οχι για τις χρεωσεις εκ των υστερων το ξερει σιγουρα μονο ο ενοικιαστης και οχι οποιοι το βλεπουν εκ των υστερων. Θυμιζω μονο οτι ουτε οι ενοικιαστες πολλες φορες αντιλαμβανονται οτι πηγαινοντας με 52 χιλιομετρα/ωρα στο Κομο διαπραττουν παραβαση του ΚΟΚ και θα χρεωθουν εκ των υστερων. Οσοι θεωρουν παντως οτι αδικουνται ας ανατρεξουν στα αντιστοιχα θεματα οπου εχει αναφερθει ο τροπος προστασιας τους σε ενα ευνομουμενο κρατος.

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
και συ εχεις δικαιωμα να γραφεις οτι θελεις . απλα σου ξαναγραφω οτι πολλλλλες φορες εταιρειες απο την ιταλια εκαναν χρεωσεις σε καρτες χωρις λογο ...απλη ενημερωση και τιποτα περισσοτερο ..επισης εγραψα στο μελος που ειδε την χρεωση να παει στην τραπεζα να αμφισβητησει την χρεωση αν δεν γνωριζει απο τι προερχεται ..
τι κακο ειδες ,,, την αληθεια σε πραγματικα γεγονοτα γραφω ...και θα σου πω ξανα οτι η avis δεν ειναι η μοναδικη εταιρεια ενοικιασης αυτοκινητων στην ιταλια αλλα εχει και ......αλλες ...
θα σε παρακαλεσω να μην το συνεχισεις , γιατι βαριεμαι να ξαναγραφω ξανα και ξανα πραγματικα γεγονοτα ...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Να συμπληρώσω, λοιιπόν, με προσωπική εμπειρία (αφού έτσι ζητάει ο φίλος Samion) ότι αυτό που έγραψε ο ELGEO2 είναι πράγματι ένα αρκετά συνηθισμένο γεγονός που το κάνουν εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων (όχι όλες και όχι παντού αλλά ναι, και κάποιες μεγάλες και γνωστές - στη δική μου περίπτωση ήταν η SIXT, στην Πορτογαλία). Η χρέωση που έγινε στη δική μου κάρτα ήταν κάτι λιγότερο από 30 Ευρώ, πάνω από ένα χρόνο μετά που είχα επιστρέψει από την Πορτογαλία. Όπως έγραψε και ο ELGEO2, αυτό που έχει να κάνει κανείς είναι να επικοινωνήσει με την Τράπεζα και να αμφισβητήσει τη χρέωση. Η Τράπεζα θα ζητήσει αιτιολογία (παραστατικό) από την εταιρία και αν εκείνη δεν το στείλει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς είναι, ίσως ένας μήνας), η χρέωση θα αντιστραφεί-ακυρωθεί. Για την ιστορία, στη δική μου περίπτωση, η ακύρωση έγινε μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες (από τη μέρα της χρέωσης).

Α, και κάτι που ξέχασα. Η ημερομηνία που (υποτίθεται ότι) έγινε η συναλλαγή ήταν αφού είχαμε φύγει απ' την Πορτογαλία.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
και εγω πληρωσα μετα ενα μηνα τα 45 ευρω αλλα μου εστειλαν και αντιγραφο της κλησης παρανομου παρκαρισματος στο Bergamo...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Προσοχή, και εγώ αλλά και ο ELGEO2 δεν μιλάμε για κάτι που έγινε και - σωστά - πρέπει να πληρωθεί αλλά για κάτι που δεν έγινε αλλά ζητείται πληρωμή άδικα.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
ακριβως οταν υπαρχουν τα σωστα παραστατικα γνωριζεις και αν η οχι θα πρεπει να πληρωσεις..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Να συμπληρώσω, λοιιπόν, με προσωπική εμπειρία (αφού έτσι ζητάει ο φίλος Samion)
Δεν ζήτησα έτσι..:).αλλά πολύ χρήσιμη η εμπειρία σου φυσικά...γράφηκε απλα οτι οι "ανωτέρω εταιρειες το συνηθίζουν...." εννοώντας ίσως και την Avis, την οποία αφορα το παρόν θέμα εξάλλου. Κάτι που αμφισβητω σφοδρά καθώς την ίδια και ειδικα τα γραφεια του Μιλάνου τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετά με άριστες παντοτε εμπειρίες. σοβαρή εταιρεια, ουτε λογος να γίνεται για χρεώσεις-φαντασματα...

sezar7

Member
μια απο τι
Να συμπληρώσω, λοιιπόν, με προσωπική εμπειρία (αφού έτσι ζητάει ο φίλος Samion) ότι αυτό που έγραψε ο ELGEO2 είναι πράγματι ένα αρκετά συνηθισμένο γεγονός που το κάνουν εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων (όχι όλες και όχι παντού αλλά ναι, και κάποιες μεγάλες και γνωστές - στη δική μου περίπτωση ήταν η SIXT, στην Πορτογαλία). Η χρέωση που έγινε στη δική μου κάρτα ήταν κάτι λιγότερο από 30 Ευρώ, πάνω από ένα χρόνο μετά που είχα επιστρέψει από την Πορτογαλία. Όπως έγραψε και ο ELGEO2, αυτό που έχει να κάνει κανείς είναι να επικοινωνήσει με την Τράπεζα και να αμφισβητήσει τη χρέωση. Η Τράπεζα θα ζητήσει αιτιολογία (παραστατικό) από την εταιρία και αν εκείνη δεν το στείλει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς είναι, ίσως ένας μήνας), η χρέωση θα αντιστραφεί-ακυρωθεί. Για την ιστορία, στη δική μου περίπτωση, η ακύρωση έγινε μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες (από τη μέρα της χρέωσης).

Α, και κάτι που ξέχασα. Η ημερομηνία που (υποτίθεται ότι) έγινε η συναλλαγή ήταν αφού είχαμε φύγει απ' την Πορτογαλία.
μια απο ιδια και σε μενα φυγαμε απο την πορτογαλια 27 οκτωμβριου δειτε χρεωση απο avis

Attachments

sezar7

Member
δεν υπηρχε κληση!εγινε αμφισβητήσει στη χρέωση στην τραπεζα αλλα ακομαεπιστρεφετε το ποσο

karfitsa

Member
Γνωριζεις,τοτε απο την Avis,την ημερομηνια της κλησης?γιατι,αν αυτο ειναι ο λογαρ/σμος της καρτας σου,το βρισκω λογικο να εχει γινει η χρεωση,αρκετα μετα την παραβαση.Υποθετω,οτι πρεπει να περασει καιρος μεχρι να μαθει η εταιρια για την κληση.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Υποθετω,οτι πρεπει να περασει καιρος μεχρι να μαθει η εταιρια για την κληση.
Λάθος υποθέτεις. Η εταιρία το μαθαίνει αμέσως. Δεν είναι όπως εδώ. Εκεί περνιούνται ηλεκτρονικά. Στην Λεττονία που μας φωτογράφισαν όταν κάναμε παράβαση, μας έδωσαν τη φωτογραφία και τα λοιπά στοιχεία όταν παραδώσαμε τ' αμάξι και, φυσικά, την πληρώσαμε επί τόπου.

Το χαρτί της κλήσης πηγαίνει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και όχι στον ενοικιαστή. Από κει και πέρα, η εταιρία το διαχειρίζεται ανάλογα με την πολιτική της.

Αλλά, το θέμα δεν είναι τι γίνεται όταν έσφαλες αλλά όταν δεν έσφαλες και σε καλούν να πληρώσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom