• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ψηφίστε την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου.

manelaki

Member
το κουτακι που γραφει "I'm 18 years old" το τικαρατε? ατυο εννοει οτι ειμαι ενηλικας ή οτι είμαι ακριβως 18 χρονων? ισως χαζη ερωτηση αλλα να ξερω σιγουρα...

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
το κουτακι που γραφει "I'm 18 years old" το τικαρατε? ατυο εννοει οτι ειμαι ενηλικας ή οτι είμαι ακριβως 18 χρονων? ισως χαζη ερωτηση αλλα να ξερω σιγουρα...

εννοεί ότι απευθύνεται σε ενήλικες

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Πάντως οι προορισμοί που έχει βάλει είναι για γέλια!
Γιατι, βρε Ερση; Απλα, διπλα στο ρομαντισμο του Χονκ Κονγκ και του Ντουμπαι λειπουν κι αλλες εξισου ρομαντικες πολεις οπως το Αγρινιο, η Μεγαλοπολη, το Duisburg.. Αλλα πως να χωρεσουν ολες σε μια λιστα; :haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Γιατι, βρε Ερση; Απλα, διπλα στο ρομαντισμο του Χονκ Κονγκ και του Ντουμπαι λειπουν κι αλλες εξισου ρομαντικες πολεις οπως το Αγρινιο, η Μεγαλοπολη, το Duisburg.. Αλλα πως να χωρεσουν ολες σε μια λιστα; :haha:
Μη ξεχνας το αγαπημενο μου Αλιβερι και την Πτολεμαιδα! Οταν βλεπω τους υποσταθμους της ΔΕΗ μου ερχονται αυτοματως στο νου οι στιχοι του ρομαντικου θανατοφιλου ποιητη μας Αχιλλεα Παρασχου:

Την θέλω ασθενή εγώ την φίλην μου, ταχείαν·
ωχράν την θέλω και λευκήν ως νεκρικήν σινδόνην·
με είκοσι φθινόπωρα, με άνοιξιν καμμίαν,
μ’ ολίγον σώμα ―άνεμον σχεδόν―, ολίγην κόνιν.
Την θέλω επιθάνατον μ’ αθανασίας μύρον,
κόρην και φάσμα, σάβανον αντί εσθήτος σύρον.

Θέλω την φίλην μου ωδήν εκλείπουσαν ηρέμα·
αθανασίας βλέπουσαν οδόν εις τάφου στόμα·
καλήν και μελαγχολικήν, με ήμερον το βλέμμα,
με φυομένην πτέρυγα εις καταρρέον σώμα.
Την θέλω κόρην, αδελφήν και φίλην μου αγίαν,
αλλ’ όχι και νυμφίαν μου, αλλά ποτέ νυμφίαν!

Ναι ναι τετοιους στιχους θελω να μου ψιθυριζει ο αγαπημενος μου στο αυτι καθως θα βλεπω τους καπνους απο τις καμιναδες του ΑΗΣ Αγιου Δημητριου εξω απο την Κοζανη! (αλλη μια ρομαντικη πολη που μας διεφυγε!) :haha:

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Η Βενετια ειναι το απολυτο παραμυθι, οι υπολοιπες πατανε απλα στη γη..
Λιστα που δεν εχει λισσαβωνα, πορτο,μπρυζ,τολεδο,σεβιλλη, φλωρεντια βερονα,οια κλπ δεν μπορει να θεωρηθει σοβαρη

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Ναι ναι τετοιους στιχους θελω να μου ψιθυριζει ο αγαπημενος μου στο αυτι καθως θα βλεπω τους καπνους απο τις καμιναδες του ΑΗΣ Αγιου Δημητριου εξω απο την Κοζανη! (αλλη μια ροματικη πολη που μας διεφυγε!)
:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha: :haha::haha::haha:

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Μη ξεχνας το αγαπημενο μου Αλιβερι και την Πτολεμαιδα! Οταν βλεπω τους υποσταθμους της ΔΕΗ μου ερχονται αυτοματως στο νου οι στιχοι του ρομαντικου θανατοφιλου ποιητη μας Αχιλλεα Παρασχου:

Την θέλω ασθενή εγώ την φίλην μου, ταχείαν·
ωχράν την θέλω και λευκήν ως νεκρικήν σινδόνην·
με είκοσι φθινόπωρα, με άνοιξιν καμμίαν,
μ’ ολίγον σώμα ―άνεμον σχεδόν―, ολίγην κόνιν.
Την θέλω επιθάνατον μ’ αθανασίας μύρον,
κόρην και φάσμα, σάβανον αντί εσθήτος σύρον.

Θέλω την φίλην μου ωδήν εκλείπουσαν ηρέμα·
αθανασίας βλέπουσαν οδόν εις τάφου στόμα·
καλήν και μελαγχολικήν, με ήμερον το βλέμμα,
με φυομένην πτέρυγα εις καταρρέον σώμα.
Την θέλω κόρην, αδελφήν και φίλην μου αγίαν,
αλλ’ όχι και νυμφίαν μου, αλλά ποτέ νυμφίαν!

Ναι ναι τετοιους στιχους θελω να μου ψιθυριζει ο αγαπημενος μου στο αυτι καθως θα βλεπω τους καπνους απο τις καμιναδες του ΑΗΣ Αγιου Δημητριου εξω απο την Κοζανη! (αλλη μια ρομαντικη πολη που μας διεφυγε!) :haha:
Μην ξεχνας και το Αγρινιο! Επισης αλλη μια super duper ρομαντικη πολη!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το Αγρίνιο με τα απιστευτα δειλινά του έτυχε ιδιαίτερης μνείας απο την coccobil οπότε δεν χρειάστηκε να το προσθέσω και εγω!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δεν ξέρω με τι κριτήρια ορίστηκε ο κατάλογος, πάντως ειδικά για Ντουμπάϊ και Βομβάη είμαι έτοιμος να αυτοπυρποληθώ εις ένδειξιν διαμαρτυρίας. Υπάρχουν πόλεις στην Ινδία που αν ήθελαν μπορούσαν να είναι στη λίστα αυτή (πχ Udaipur), για τα δε Εμιράτα δεν λέω λέξη, το digital πάει σύννεφο. Δύσκολο να χαρακτηρίσεις μια μεγαλούπολη ρομαντική. Σε πόλεις τέτοιου μεγέθους το Παρίσι υπερέχει. Μεταξύ Πράγας και Βενετίας είμαι, και μάλλον θα ψηφίσω τη πρώτη (στη Βενετία είχα πυρετό και σερνόμουν, άρα δεν μπόρεσα να εκτιμήσω δεόντως τις ομορφιές της)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Επιβαλλεται τοτε επαναληψη της Βενετιας! Μηπως να πας τωρα να πετυχεις και το υπεροχο καρναβαλι της;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom