• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Χωρια/μικρες πολεις της Ευρωπης

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όταν λέμε χωριά/μικρές πόλεις, στο νου μας έρχονται άγνωστα μικρά μέρη, που σπάνια δέχονται επισκέπτες και είναι κρυμμένοι θησαυροί για τον ταξιδιώτη που περνάει από κει.
Όλα όσα όμως προαναφέρατε (εξαιρούνται ίσως τα αναφερόμενα χωριά της Λιθουανίας και της Ισλανδίας), είναι πασίγνωστοι τουριστικοί προορισμοί για τους οποίους κανείς δεν στερείται τις απαραιτητες πληροφοριες, που είναι άφθονες για τα συγκεκριμένα μέρη.
Ο τιτλος ειναι Χωρια/μικρες πολεις της Ευρωπης , οχι Αγνωστα χωρια/μικρες πολεις της Ευρωπης. Αν θες ανοιξε δικο σου θεμα μ' αυτο τον τιτλο.

Ωραία λοιπόν, άσε τότε την κριτική και πες μας μερικά από αυτά που εσύ ξέρεις, αλλιώς έλα να με βρεις στο επόμενο τόπικ.
Ερχομαι να σε βρω...

Last edited by a moderator:

piccolo_mondo

Member
όποιος δεν τα γνωρίζει, ας φροντίσει να τα μάθει.
Επισης traveladdict (κ επειδη μολις τωρα ειδα τον ταξιδιωτικο σου χαρτη και αναφωνησα!) γιατι δεν βοηθας κ εσυ στο να τα μαθουμε? Θεωρω πως (και) αυτος ειναι ο σκοπος του site..

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Cortemaggiore,Cremona,Ιταλια.Ετσι θα θελα τα χωρια στη χωρα μου.
Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο χωριό αλλά στην ίδια περιοχή μου άρεσε πολύ μια μικρή πόλη δίπλα στον Πάδο. Το Casalmaggiore με την όμορφη μεγάλη πλατεία, το παραποτάμιο δάσος και τις υπέροχες εξοχές.

Sarlat,Ντορντον,Γαλλια.Οταν ζεις σε μια κωμοπολη βουτηγμενη στο μεσαιωνα και σχετικα διπλα σου βρισκονται το φαραγγι του Παντιρακ,το Λα Ροκ Γκαζακ,το Ροκαμαντου,η Φιζακ,η Καορ,τα σπηλαια του Λασκω,η κοιλαδα του Λοτ,το Σεν Σιρκ λα Ποπι,τοτε,ναι,εισαι τυχερος...
Πραγματικά τυχερός. Το έζησα το Πάσχα που μας πέρασε σε όλα τα χωριά κατά μήκος του ποταμού Ντορντόν.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ωραία λοιπόν, άσε τότε την κριτική και πες μας μερικά από αυτά που εσύ ξέρεις, αλλιώς έλα να με βρεις στο επόμενο τόπικ.
Εκτός αν δεν ξέρεις...

• Μπορείς να κρατήσεις και το αποκλειστικό δικαίωμα της κριτικής.
  • Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω (ούτε κι έχω να προτείνω) πολλά χωριά. Έμαθα όμως να διαβάζω και να εκτιμώ τους φίλους που γράφουν στο φόρουμ αυτό.
  • Πολύ περισσότερο εκτιμώ αυτούς που το κάνουν δίχως έπαρση, εξυπνακισμό και διάθεση να μειώσουν το συνομιλητή τους. Ευτυχώς αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία εδώ μέσα.
  • Αυτά και έφυγα για το επόμενο τόπικ...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Επειδή δεν τα ξέρετε δεν σημαίνει ότι δεν είναι γνωστοί προορισμοί.
......................
.....................
Αυτά όλα είναι πασίγνωστα, κοσμοπολίτικα και περιλαμβάνονται σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς από τη δεκαετία του 50.
Όποιος τα γνωρίζει, δεν σημαίνει ότι τα ξέρει όλα, όποιος δεν τα γνωρίζει, ας φροντίσει να τα μάθει.
Να υποθέσω ότι όλα αυτά τα θυμόσουν απ' έξω? Καταπληκτική οργάνωση μνήμης, υποκλίνομαι!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εκτός αν δεν ξέρεις...
Γλυκός και ευγενής - όπως πάντα. Μήπως θα μπορούσε η μεγαλοσύνη σας να μοιραστεί κάποια ψίχουλα της γνώσης σας και μ' εμάς τους αδαείς? Όπως και σεις είπατε: "... άσε τότε την κριτική και πες μας μερικά από αυτά που εσύ ξέρεις, αλλιώς έλα να με βρεις στο επόμενο τόπικ.
Εκτός αν δεν ξέρεις...
". Εκτός κι αν φοβάστε μήπως οι υπέροχοι αυτοί προορισμοί (που μόνον εσείς γνωρίζετε) πλημμυρίσουν από άσχετους και πάψουν να είναι αυτό που είναι...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μερικά χωριά και μικρές πόλεις και από μένα. Σίγουρα δεν είναι άγνωστα, αλλά μπορεί κάποιοι να μην τα γνωρίζουν.

Στη Γερμανία, το μικρό χωριό Harburg (Harburg, Bavaria - Wikipedia, the free encyclopedia) που βρίσκεται στη Ρομαντική Οδό στη Βαυαρία.

Στην Ισπανία η Cuenca (Cuenca, Spain - Wikipedia, the free encyclopedia) γνωστή για τα "κρεμαστά" της σπίτια.

Στην Ιταλία στην περιοχή της Τοσκάνης το Pitiglano (Pitigliano - Wikipedia, the free encyclopedia), το Sorano (Sorano - Wikipedia, the free encyclopedia) , τα πιο γνωστά Montalcino (Montalcino - Wikipedia, the free encyclopedia), Montepulciano (Montepulciano - Wikipedia, the free encyclopedia) και Pienza (Pienza - Wikipedia, the free encyclopedia)

Επίσης στην Ιταλία, στην περιοχή της Umbria, το Orvieto (Orvieto - Wikipedia, the free encyclopedia).

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Σκοπος αυτου του θεματος ειναι να ενημερωθουμε για χωρια/μικρες πολεις της Ευρωπης, που ισως δεν γνωριζουμε κ που αξιζουν μια επισκεψη. Οσοι ταξιδευουν με αυτοκινητο θα εχουν νιωσει την αναγκη για ενδιαμεσους -ομορφους- σταθμους στο ταξιδι τους και ισως δεν ειχαν παντα τις απαραιτητες πληροφοριες.. Επισης, αποτελουν και ημερησιες εξορμησεις απο εκαστωτε κυριους προορισμους.
Νομίζω ότι η piccolo mondo τα είπε όλα: χωριά και πόλεις που ΙΣΩΣ δε γνωρίζουμε. Μπορεί και να τα γνωρίζουμε δηλαδή -να τα έχουμε ακούσει, να τα έχουμε διαβάσει σε έναν οδηγό του '50- αλλά να μην τα έχουμε επισκεφτεί.
Τέλος πάντων, εκείνη άνοιξε το τόπικ, οπότε εκείνη μπορεί να μας πει τι εννοεί και τι θέλει να γράφουμε.
Με αυτή τη λογική θα συμπεριλάβω και το Στέρλινγκ
(Stirling - Wikipedia, the free encyclopedia)
παρότι δεν είναι άγνωστος προορισμός! Είναι η μικρότερη πόλη της Σκωτίας, κυρίως φοιτητούπολη και γνωστή για την περίφημη μάχη του Στέρλινγκ (τη βλέπουμε και στην ταινία Braveheart, αν και δε γυρίστηκε εκεί).
Πολύ κοντά στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη, θεωρώ ότι αξίζει μια επίσκεψη, αν κάποιος βρεθεί εκεί.

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Sarlat,Ντορντον,Γαλλια.Οταν ζεις σε μια κωμοπολη βουτηγμενη στο μεσαιωνα και σχετικα διπλα σου βρισκονται το φαραγγι του Παντιρακ,το Λα Ροκ Γκαζακ,το Ροκαμαντου,η Φιζακ,η Καορ,τα σπηλαια του Λασκω,η κοιλαδα του Λοτ,το Σεν Σιρκ λα Ποπι,τοτε,ναι,εισαι τυχερος...
+1
Βρέθηκα κι εγώ το περασμένο Πάσχα στην περιοχή. Είναι απλά πανέμορφη...

Traveller

Member
Ο τιτλος ειναι Χωρια/μικρες πολεις της Ευρωπης , οχι Αγνωστα χωρια/μικρες πολεις της Ευρωπης. Αν θες ανοιξε δικο σου θεμα μ' αυτο τον τιτλο.
Με το μπαρδόν και αντιγράφω από το αρχικό πόστ...

Σκοπος αυτου του θεματος ειναι να ενημερωθουμε για χωρια/μικρες πολεις της Ευρωπης, που ισως δεν γνωριζουμε κ που αξιζουν μια επισκεψη.

Άρα ο traveladdict επί του τύπου δεν έχει άδικο...

Να υποθέσω ότι όλα αυτά τα θυμόσουν απ' έξω? Καταπληκτική οργάνωση μνήμης, υποκλίνομαι!
Σιγά τα αυγά ρε Λάζαρε... τα μέρη που ανέφερε ως γνωστά ο traveladdict μόνο άγνωστα δεν είναι ώστε να είναι κατόρθωμα να τα θυμάσαι απέξω...

Γλυκός και ευγενής - όπως πάντα. Μήπως θα μπορούσε η μεγαλοσύνη σας να μοιραστεί κάποια ψίχουλα της γνώσης σας και μ' εμάς τους αδαείς? Όπως και σεις είπατε: "... άσε τότε την κριτική και πες μας μερικά από αυτά που εσύ ξέρεις, αλλιώς έλα να με βρεις στο επόμενο τόπικ.
Εκτός αν δεν ξέρεις...
". Εκτός κι αν φοβάστε μήπως οι υπέροχοι αυτοί προορισμοί (που μόνον εσείς γνωρίζετε) πλημμυρίσουν από άσχετους και πάψουν να είναι αυτό που είναι...
Επίσης... και δεν πάει στο Λάζαρο... ναι υπάρχουν μερικοί, κλασσικό παράδειγμα ο traveladdict ή ο giorgos, που ξέρουν περισσότερα από τον μέσο όρο εδώ μέσα... τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή... μερικούς τους τσούζει αυτό... ξυδάκι και θα τους περάσει... και επί της ουσίας, κανένας δεν θα επιβάλει σε κανέναν να μοιραστεί ψίχουλα γνώσεις... όποιος γουστάρει γράφει όποιος δεν γουστάρει σιωπά...άμα μερικοί δεν γουστάρουν τον τρόπο του traveladdict απλά μην ασχολούνται μαζί του... οι χαρακτηρισμοί εξυπνάκισμός, έπαρση και μείωση του συνομιλητή μου θυμίζουν την αλεπού και τα κρεμαστάρια... στο φινάλε λοιπόν οι αδαείς και οι άσχετοι ας ψάξουν και λίγο μόνοι τους να την βρουν την άκρη... και αν δεν ξέρουν να μην παρεξηγούνται...όχι πάντα τροφή μασημένη...

Last edited by a moderator:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σιγά τα αυγά ρε Λάζαρε... τα μέρη που ανέφερε ως γνωστά ο traveladdict μόνο άγνωστα δεν είναι ώστε να είναι κατόρθωμα να τα θυμάσαι απέξω...
Τότε ο θαυμασμός μου ισχύει και για όλους τους άλλους που έχουν αυτήν την ικανότητα - γιατί εγώ δεν την έχω (για πολλά μέρη που έχω επισκεφτεί και δεν με άφησαν αδιάφορο).

Επίσης... και δεν πάει στο Λάζαρο... ναι υπάρχουν μερικοί, κλασσικό παράδειγμα ο traveladdict ή ο giorgos, που ξέρουν περισσότερα από τον μέσο όρο εδώ μέσα... τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή... μερικούς τους τσούζει αυτό... ξυδάκι και θα τους περάσει... και επί της ουσίας, κανένας δεν θα επιβάλει σε κανέναν να μοιραστεί ψίχουλα γνώσεις... όποιος γουστάρει γράφει όποιος δεν γουστάρει σιωπά...άμα μερικοί δεν γουστάρουν τον τρόπο του traveladdict απλά μην ασχολούνται μαζί του... οι χαρακτηρισμοί εξυπνάκισμός, έπαρση και μείωση του συνομιλητή μου θυμίζουν την αλεπού και τα κρεμαστάρια... στο φινάλε λοιπόν οι αδαείς και οι άσχετοι ας ψάξουν και λίγο μόνοι τους να την βρουν την άκρη... και αν δεν ξέρουν να μην παρεξηγούνται...όχι πάντα τροφή μασημένη...
Επ' αυτών που γράφεις μπορεί και να συμφωνήσω. Ο λόγος που έγραψα ό,τι έγραψα ήταν γιατί αυτή ακριβώς η συμπεριφορά (που και εσύ δεν εγκρίνεις) εκφράστηκε από τον traveladdict απέναντι στον vagantos. Και η αντίδρασή μου δεν έχει σχέση με την προέλευση της συμπεριφοράς - για να μην παρεξηγούμαστε. Για να κλείσω, υποθέτω ότι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί σου, η αλεπού, κλπ. δεν αναφέρονται σε μένα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom