Καλησπέρα,καλησπερα στο φορουμ!
εχω την εξης απορια..
ετοιμαζομαι για ταξιδι στην αγγλια μεσω ryanair (55χ40χ20) κ το ερωτημα ειναι το εξης...
ως φωτογραφος εχω την τσαντα της μηχανης μου (lowerpro video dslr 250aw) η οποια εχει διαστασεις 48χ33χ25 και φανταζομαι αυτη η τσαντα θα θεωρηθει ως χειραποσκευη που θα εχει μεσα τον εξοπλισμο μου +λαπτοπ κτλ και αλλο ενα σακιδιο πλατης με διαστασεις 50χ35 για τα ρουχα μου κτλ.
θα χρεωθω παραπανω ή οχι? εχω μπερδευτει!
ευχαριστω εκ των προτερων!
Εσύ αποφασίζεις Οι κανόνες είναι κανόνες, ο καθένας έχει τις προσωπικές του εμπειρίες από το θέμα, ό,τι και να σου πούμε εμείς είναι περιττό.ευχαριστω για τις απαντησεις σας!εχω δει σε πολλα φορουμ να λενε πως εκτος της χειραπσκευης που δικαιουσε,τις πιο πολλες φορες δεν εχει υπαρξει προβλημα για ενα ακομα σακιδιο πλατης μικροτερο της χειραποσκευης.αλλα κ παλι αυτο δε με καλυπτει γτ θελω να νιωθω ασφαλης κ εννοειται σε καμια περιπτωση δεν θελω να αφησω τον εξοπλισμο μου να παει με τις βαλιτσες!οποτε μαλλον θα πρεπει να χρεωθω μια εξτρα βαλιτσα εκτος τις χειραποσκευης για ναμαι απολυτως σιγουρη,τι λετε?
Για να είσαι σίγουρη αυτό να κάνεις, και εκτός της βαλίτσας που θα πληρωσεις θα δικαιούσαι και τα αλλα δύο που γραφω παραπάνω. Αλλά πρόσεξε η χειραποσκευή που θα κρατήσεις για να εχεις στην καμπίνα να χωραει στο μεταλλικό κουτι που έχουν για να τις μετρανε γιατι στο τελος αν γινει η στραβη θα αναγκαστείς να πληρωσεις και αυτη σαν βαλίτσα.. Τα 5εκ. παραπανω ειναι ουσιαστικά το παχος της βαλιτσας και δε θα χωραει ανετα.. Αν ξεπερνας λίγο το ύψος ή το πλάτος κατι γινεται γιατι μπαινει απλά εξέχει λίγο (σε κάποια αεροδρόμια έχουν όρθια και σε κάποια "ξαπλωτά" κουτιά).. Αν η δική σου είναι μαλακή και πιεζεται ώς τα 20εκ. μπορει και να χωράει βέβαια..ευχαριστω για τις απαντησεις σας!εχω δει σε πολλα φορουμ να λενε πως εκτος της χειραπσκευης που δικαιουσε,τις πιο πολλες φορες δεν εχει υπαρξει προβλημα για ενα ακομα σακιδιο πλατης μικροτερο της χειραποσκευης.αλλα κ παλι αυτο δε με καλυπτει γτ θελω να νιωθω ασφαλης κ εννοειται σε καμια περιπτωση δεν θελω να αφησω τον εξοπλισμο μου να παει με τις βαλιτσες!οποτε μαλλον θα πρεπει να χρεωθω μια εξτρα βαλιτσα εκτος τις χειραποσκευης για ναμαι απολυτως σιγουρη,τι λετε?
Αυτό που λέει η @echo2011, είναι ότι πρέπει οι χειραποσκευές να χωράνε εδω: http://www.travelstories.gr/community/threads/Χειραποσκευή-ryanair.37873/page-22#post-636545αναγκαστικα αυτο θα κανω για ναμαι σιγουρη κ βλεπουμε για τη επομενη φορα!
ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια!
Χαμένο ρούχο,οι δυο ώρες είναι σύσταση πρός όλους και από όλες τις εταιρίες....γι αυτο μου ηρθε μνμ να ειμαι στο αεροδρομιο 2 ωρες πριν την αναχωρηση?