• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Χειμερινό ταξίδι από Αθήνα (Με λεωφορείο)

panagath

New Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝορντΚαπ οδικώς με μηχανή
Καλησπέρα, Θέλουμε με την κοπέλα μου τον Ιανουάριο να πάμε ένα ταξιδάκι εκτός Αθηνών. Είμαστε 24 ετών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε αυτοκίνητο. Οπότε η μετακίνηση προς τον προορισμό θα γίνει με ΚΤΕΛ όπως επίσης και όποιες μετακινήσεις χρειάζονται εκεί.

Τι έχετε να προτείνετε? Επίσης δε μπορούμε να πάμε και σε πολύ ακριβά μέρη.

Αράχωβα, για να πας στο χιονοδρομικό έχει ΜΜΜ ή μόνο με αυτοκίνητο? Ευχαριστώ.

chrisbd

Member
Πόσα βράδια και τι προϋπολογισμό ; Για χιονοδρομικό κέντρο μόνο;.... γιατί συνήθως εκεί είναι πιο ακριβά και ειδικά για Αράχοβα που αναφέρεις....

pilotsof

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού ?
Καλησπέρα κι απο μένα! Μπορείτε να επισκεφτείτε το Πήλιο,νομίζω πως είναι αρκετά πιο οικονομικό σε σχέση με την Αράχωβα.Επίσης απο Βόλο έχει συχνά δρομολόγια για τα περισσότερα χωριά του πηλίου!
Καλά να περάσετε όπου κι αν πάτε τελικά!

panagath

New Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όχι για χιονοδρομικό μόνο. Απλά κάπου όμορφα γραφικά με ταβερνάκια και ίσως θέα.

Προυπολογισμό δε μπορώ να πως ακριβώς. Μιλάμε για 2-3 βράδια. Αλλά να μην περάσουμε και τα 70-80ε το βράδυ.

Αράχωβα έχω παει 2 φορές με τις φοιτητικές εκδρομές και δεν ήταν άσχημα, αλλά αν πάμε εκεί πρέπει να πάμε και στο χιονοδρομικό , γι αυτό ρώτησα αν έχει ΜΜΜ για να πας. Δελφούς βλέπω οι τιμές είναι πολύ μικρόρτερες αλλά δεν έχω αυτοκίνητο για να πηγαίνω αράχωβα.

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Νομίζω οτι χωρίς αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να κινηθείς άνετα σε Πήλιο, Ορεινή Αρκαδία ή Κορινθία που είναι ενδιαφέροντες προορισμοί για την εποχή. Αράχωβα γούστα είναι αυτά εγώ δε θα πήγαινα...ακριβή και υπερτιμημένη.Μια καλή λύση -αν δεν έχετε πάει- κοντά στην Αθήνα και δε χρειάζεσαι αυτοκίνητο είναι το Ναύπλιο, μπορεί να μην είναι η ιδανική εποχή αλλά έχει ωραία ταβερνάκια, μπαράκια με ιδιαίτερο γούστο και δεν παύει να είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της χώρας...

panagath

New Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νομίζω οτι χωρίς αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να κινηθείς άνετα σε Πήλιο, Ορεινή Αρκαδία ή Κορινθία που είναι ενδιαφέροντες προορισμοί για την εποχή. Αράχωβα γούστα είναι αυτά εγώ δε θα πήγαινα...ακριβή και υπερτιμημένη.Μια καλή λύση -αν δεν έχετε πάει- κοντά στην Αθήνα και δε χρειάζεσαι αυτοκίνητο είναι το Ναύπλιο, μπορεί να μην είναι η ιδανική εποχή αλλά έχει ωραία ταβερνάκια, μπαράκια με ιδιαίτερο γούστο και δεν παύει να είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της χώρας...
Δύσκολο για Πήλιο χωρίς αμάξι εε?

Αν δε βρούμε κάτι σε λογική τιμή για Αράχωβα θα πάμε Ναύπλιο. Δεν το βάζω ως πρώτη επιλογή γιατί είμαστε από Αρκαδία και το Ναύλπιο είναι 1 ώρα μακρυά και έχω πάει άπειρες φορές.

Δυστυχώς αν δεν έχεις αμάξι δεν έχεις και πολλές επιλογές :xmas_sad:

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Δύσκολο για Πήλιο χωρίς αμάξι εε?

Αν δε βρούμε κάτι σε λογική τιμή για Αράχωβα θα πάμε Ναύπλιο. Δεν το βάζω ως πρώτη επιλογή γιατί είμαστε από Αρκαδία και το Ναύλπιο είναι 1 ώρα μακρυά και έχω πάει άπειρες φορές.

Δυστυχώς αν δεν έχεις αμάξι δεν έχεις και πολλές επιλογές :xmas_sad:
Θα πρέπει να πας Βόλο και μετά να επιλέξεις ένα από τα μεγάλα χωριά που πάει Κτελ π.χ Μακρυνίτσα, Πορταριά και να μείνετε εκεί...δε θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κοντινές εκδρομές αλλά τουλάχιστον αν θέλετε να αράξετε τότε δε θα έχετε πρόβλημα...
Μια άλλη λύση είναι τα Καλάβρυτα...
Αυτοκίνητο δεν πειράζει που δεν έχετε... καλή διάθεση και παρέα να υπάρχει...

panagath

New Member
Ταξίδι-Όνειρο
Απ ότι βλέπω έχει ΚΤΕΛ απευθείας για Καλάβρυτα και υπάρχουν ξενώνες με καλές τιμές!! Θα κοιτάξω για εκεί. Ενδιαφέρον φαίνεται.

manelaki

Member
Απ ότι βλέπω έχει ΚΤΕΛ απευθείας για Καλάβρυτα και υπάρχουν ξενώνες με καλές τιμές!! Θα κοιτάξω για εκεί. Ενδιαφέρον φαίνεται.
Ειναι! Κι αν παρεις και τηλεφωνο σε μερικους ξενωνες ρωτα αν υπαρχει τροπος να πατε χιονοδρομικο; Κατι μπορει να υπαρχει. Κι αν σας παιρνει οικονομικα καντε και τη βολτα με τον οδοντωτο.

osfialgia

Member
επισης για Πηλιο , εαν πας χωρις αμαξι πολυ δυσκολα να πας στο χιονοδρομικο.
Καρπενησι? Δεν ξερω απο λεωφορεια τι παιζει, αλλα ισως αξιζει

villi

Member
Καλάβρυτα και μην το σκέφτεσαι καθόλου!Πρώτη φορά είχα πάει κι εγώ με λεωφορείο από Αθήνα με το αμόρε μου τότε!Η διαδρομή με τον οδοντωτό που αναφέρθηκε είναι πανέμορφη μην τη χάσετε...καλά να περάσετε!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom