• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Χανιά... ολιγοημερες διακοπές

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
No 4 Aκρωτήρι:
Προάστειο Χαλέπας (σπίτι/ μουσείο Βενιζέλου, περιοχή Μητσοτάκηδων), Τάφοι Βενιζέλων,
Κουνουπιδιανά για να βγείς στο Καλαθά, μετά προς Σταυρός, (όμορφο μέρος/ταβέρνες)
από Σταυρός θα πάρεις το δρόμο για Αγ. Τριάδα Τζαγκαρόλων (Ενετοί), για μονή Γουβερνέτου όχι λόγω μωρού. Μετά θα βρείς πινακίδα για Μαράθι (μπορείς να δείς τον "Ψηλο" να κάνει βουτιές!!Αν εδώ έχει πολυκοσμία θα πας όπως είπε κάποια φίλη μας στο Λουτράκι, είναι δίπλα (παρκάρεις κάτω από τα δέντρα, οικογενειακή πλάζ). Στην επιστροφή για Χανιά θα πάρεις το δρόμο για Πιθάρη/Κορακιές, γιατί αριστερά σου είναι ο κόλπος της Σούδας, μαγευτικό τοπίο, όμως θα κάνεις κάπου στάση να το δείς καλλίτερα. Αν πάλι δεν θέλεις να επιστρέψεις στο ξεν/χειο μέσω Χανίων, θα στρίψεις αριστερά προς Σούδα και θα μπείς στον εθνικό για Χανιά/καστέλι και θα βγεις όπου γράφει Γαλατάς (Μ. Θεοδωράκης).

Νο 5: Εδώ μην παραλήψεις το φαράγγι Πατσός. Τα άλλα θα στα πεί η Εύη.

Νο6 :Σούδα- Καλάμι, στρίβεις αριστερά προς Καλύβες προχωράς τα όμορφα χωριά Αρμένοι
(εδώ πολύ καλό φαγητό κρητικό, κουνέλι, κόκορας κρασάτος) στη ταβέρνα "Πλάτανος"- Νιο Χωριό
(κήποι παντού). Προχωράς για Βρύσες (γέφυρα, ποτάμι,), μετά τη γέφυρα που είναι μέσα στο χωριό στρίβεις αριστερά για Ρέθυμνο, αλλά φτάνοντας κοντά στον εθνικό δεν θα βγείς να πας στο Ρέθυμνο αλλά θα συνεχίσεις δεξιά το παλιό δρόμο να βγείς Γεωργιούπολη, ( προσοχή εδώ μην πάρεις το δρόμο για το χωριό Μάζα). Γιωργιούπολη δημοφιλής τελευταία στους τουρίστες, όμορφο ποταμί/λιμανάκι. Εδώ υπάρχει κι΄ένας παμπάλαιος φούρνος που μόνο πριν λίγους μήνες ανακαινίστηκε κάπως. Φυσικά ξυλόφουρνος αλλά μόνο ένα είδος ψωμιού από την παλιά εποχή, το άσπρο που μυρίζει καμένο ξύλο. Μπορεί να τύχει να το ξεφουρνίζει μπροστά σου. Η φήμη του μέχρι το Ηράκλειο, και μια στάση απο τους διερχόμενους για ψωμί είναι στο πρόγραμμα. Λίμνη Κουρνάς, επιστροφή εθνικό για Αργυρούπολη. Αριστερά σου βρίσκεται μια απο τη μεγαλύτερες παραλίες της Κρήτης με πεντακάθαρα νερά, σε λίγα μέρη οργανωμένη, αλλά και ερημικά σημεία, camping οργάνωμενο, αλλα και ελεύθερο για λίγες μέρες κοντά σε ντούζ .Αργυρούπολη: λίγο πριν φτάσεις θα δείς μια πινακίδα προς "πέντε άγιες παρθένες" είναι κόντα θα πάτε με τα πόδια (πλατάνια νερά). Συνεχίζεις μέχρι τους καταράκτες, εδώ σίγουρη στάση, και πιο πέρα το χωριό, (ιστορικό-μια βασιλική με ψηφιδωτά στο δάπεδο στο κέντρο του χωριού σχεδόν). Από εδώ για Φραγκοκάστελο δεν έχω κάνει τη διαδρομή, δεν ξέρω όμως τι χρόνο θα έχετε μετά απ΄όλα αυτά που σας είπα. Αν πάτε θα επιστέψετε φυσικά μέσω Χώρας Σφακίων-Βρύσες όπου στη μέση της απόστασης είναι το φαράγι του Ίμπρου.
Varsa αν δείτε όλα αυτά, τότε έχετε δει τα 95 ο/ο του νομού.
Αυτά προς το παρόν

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
No 4 Aκρωτήρι:
Προάστειο Χαλέπας (σπίτι/ μουσείο Βενιζέλου, περιοχή Μητσοτάκηδων), Τάφοι Βενιζέλων,
Κουνουπιδιανά για να βγείς στο Καλαθά, μετά προς Σταυρός, (όμορφο μέρος/ταβέρνες)
από Σταυρός θα πάρεις το δρόμο για Αγ. Τριάδα Τζαγκαρόλων (Ενετοί), για μονή Γουβερνέτου όχι λόγω μωρού. Μετά θα βρείς πινακίδα για Μαράθι (μπορείς να δείς τον "Ψηλο" να κάνει βουτιές!!Αν εδώ έχει πολυκοσμία θα πας όπως είπε κάποια φίλη μας στο Λουτράκι, είναι δίπλα (παρκάρεις κάτω από τα δέντρα, οικογενειακή πλάζ). Στην επιστροφή για Χανιά θα πάρεις το δρόμο για Πιθάρη/Κορακιές, γιατί αριστερά σου είναι ο κόλπος της Σούδας, μαγευτικό τοπίο, όμως θα κάνεις κάπου στάση να το δείς καλλίτερα. Αν πάλι δεν θέλεις να επιστρέψεις στο ξεν/χειο μέσω Χανίων, θα στρίψεις αριστερά προς Σούδα και θα μπείς στον εθνικό για Χανιά/καστέλι και θα βγεις όπου γράφει Γαλατάς (Μ. Θεοδωράκης).

Νο6 :Σούδα- Καλάμι, στρίβεις αριστερά προς Καλύβες προχωράς τα όμορφα χωριά Αρμένοι
(εδώ πολύ καλό φαγητό κρητικό, κουνέλι, κόκορας κρασάτος) στη ταβέρνα "Πλάτανος"- Νιο Χωριό
(κήποι παντού). Προχωράς για Βρύσες (γέφυρα, ποτάμι,), μετά τη γέφυρα που είναι μέσα στο χωριό στρίβεις αριστερά για Ρέθυμνο, αλλά φτάνοντας κοντά στον εθνικό δεν θα βγείς να πας στο Ρέθυμνο αλλά θα συνεχίσεις δεξιά το παλιό δρόμο να βγείς Γεωργιούπολη, ( προσοχή εδώ μην πάρεις το δρόμο για το χωριό Μάζα). Γιωργιούπολη δημοφιλής τελευταία στους τουρίστες, όμορφο ποταμί/λιμανάκι. Εδώ υπάρχει κι΄ένας παμπάλαιος φούρνος που μόνο πριν λίγους μήνες ανακαινίστηκε κάπως. Φυσικά ξυλόφουρνος αλλά μόνο ένα είδος ψωμιού από την παλιά εποχή, το άσπρο που μυρίζει καμένο ξύλο. Μπορεί να τύχει να το ξεφουρνίζει μπροστά σου. Η φήμη του μέχρι το Ηράκλειο, και μια στάση απο τους διερχόμενους για ψωμί είναι στο πρόγραμμα. Λίμνη Κουρνάς, επιστροφή εθνικό για Αργυρούπολη. Αριστερά σου βρίσκεται μια απο τη μεγαλύτερες παραλίες της Κρήτης με πεντακάθαρα νερά, σε λίγα μέρη οργανωμένη, αλλά και ερημικά σημεία, camping οργάνωμενο, αλλα και ελεύθερο για λίγες μέρες κοντά σε ντούζ .Αργυρούπολη: λίγο πριν φτάσεις θα δείς μια πινακίδα προς "πέντε άγιες παρθένες" είναι κόντα θα πάτε με τα πόδια (πλατάνια νερά). Συνεχίζεις μέχρι τους καταράκτες, εδώ σίγουρη στάση, και πιο πέρα το χωριό, (ιστορικό-μια βασιλική με ψηφιδωτά στο δάπεδο στο κέντρο του χωριού σχεδόν). Από εδώ για Φραγκοκάστελο δεν έχω κάνει τη διαδρομή, δεν ξέρω όμως τι χρόνο θα έχετε μετά απ΄όλα αυτά που σας είπα. Αν πάτε θα επιστέψετε φυσικά μέσω Χώρας Σφακίων-Βρύσες όπου στη μέση της απόστασης είναι το φαράγι του Ίμπρου.
Varsa αν δείτε όλα αυτά, τότε έχετε δει τα 95 ο/ο του νομού.
Αυτά προς το παρόν

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Mια μερα θα αφιερωσει για Ρεθυμνο....ειναι εκπληξη δεν λεω προγραμμα που να τη τρεχω Αντωνη σε φαραγγια.....ΗΜΑΡΤΟΝ :bleh::bleh::bleh::bleh:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Aντωνη με ολη τη καλη προθεση και εκτιμιση που σου εχω...ασε τη κοπελα να ανασανει...απο νεκροταφειο....σε νεκροταφειο τη στελνεις μη της ερθει και καμμια σκοτοδεινη:haha::haha:

Παντως της προτεινα να αντικαταστησει τη Παλαιοχωρα με τις Καλυβες να αποφυγει τις πολυ μεγαλες διαδρομες καθε μερα.....δες λιγο παραπανω τι της εγραψα και πες τη γνωμη σου....εξ αλλου και οι Καλυβες ειναι ωραιο μερος για μπανιο και θα δει και το Κουμο...

Το κακο ειναι οτι φευγει η Βαρσα ερχεται ο Μανωλης την επομενη....ειχα ετοιμασει κατι χαπενικς.... αλλα μου γυρισαν στραβα.....περιμενω και την Ευτιχια στο Ρεθυμνο...να δουμε...

Είναι πράγματι κουραστικό. Πότε θα δει τη πόλη; Έδωσα τις infos,τι μπορεί να δει, και ας
κάνει όπως την εξυπηρετεί.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΡΣΙΑ!
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ,ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΠΧ ΣΤΟ ΣΤΑΛΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟς ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΚΙΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥΚΟΥΖΙΝΑΚΙ ΛΟΓΩ ΜΩΡΟΥ.ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΒΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 15 ΧΜ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ.
ΕΠΕΙΣΗς ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΩ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ!

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΡΣΙΑ!
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΠΧ ΣΤΟ ΣΤΑΛΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟς ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΚΙΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥΚΟΥΖΙΝΑΚΙ ΛΟΓΩ ΜΩΡΟΥ.ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΒΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 15 ΧΜ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ.
ΕΠΕΙΣΗς ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΝΩ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ!
μα καταφερα ενα νεο μελος να γραφτει στην παρεα μας για μου δωσει πληροφοριές για τις διακοπες μου????? μεγαλη μου τιμη....:oops: Καλώς ηρθες, και σε ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σου. Εχουμε κλεισει στον "Γλαρο" για διαμονη... ολα τα αλλα, αποδρασεις φαγητο ξεναγησεις, ειναι ολα ανοικτα. Ο Αντώνης μου εχει λυσει τα χερια με τις ακριβεις οδηγιες του, σημερα, τι να πω!!!!:shock::cry:. Εκανα και ενα τεστ στην μικρη, και δεν ειναι προβλημα (οπως το περιμενα και εχομαι να μην μου αλλαξει) οι πολυωρες αποδρασεις... τωρα βαζω σε ταξη τις προτασεις σας, και επανερχομαι..
και φυσικα εγω ειμαι η αφορμη, να βοηθηθουν και αλλοι ταξιδιωτες με τον ιδιο προορισμο:)

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΡΣΙΑ!
Καλώς ήλθες eva, τι κάνει η όμορφη Αλμυρίδα; γράφε με μικρά please

SkullFlower

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Το φαράγγι Πατσός που είπε ο soudianos είναι απίστευτο μέρος. Καλοκαιράκι, με καλή παρέα, κάτω απο τον ίσκιο των δέντρων ψήνοντας στις ψησταρίες και φυσικά πανέμορφη φύση...Πρέπει απλά να ξαναπάω!!! Τελείο μέρος!

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Το φαράγγι Πατσός που είπε ο soudianos είναι απίστευτο μέρος. Καλοκαιράκι, με καλή παρέα, κάτω απο τον ίσκιο των δέντρων ψήνοντας στις ψησταρίες και φυσικά πανέμορφη φύση...Πρέπει απλά να ξαναπάω!!! Τελείο μέρος!

Ο.κ ειναι πολυ καλο δεν λεω αλλα να ερθει Ρεθυμνο για μια μερα και με μωρακι μικρο που να τη τρεχω στο φαραγγι εχει η πολη τοσα πραγματα να δει.......

Ευα καλως ηρθες στη παρεα μας της εγραψα να προτιμησει Καλυβες αντι για Παλαιοχωρα, για φαγητο εκει τι προτεινεις ???
Αλμυριδα και Πλακα εχεις να της προτεινεις ???? Εκει ειναι το δικο σου βεληνεκες και ξερεις καλλιτερα

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
1. (Χανια) - - Χρυσοσκαλιτισσα-ελαφονησος (μπανιο)-
2. (Χανια) -φαλασαρνα(μπανιο)-

6.(Χανια)- -Αργυρουπολη - [αλλο αξιοθεατο?? ]

αυτα ειναι που σκεφτηκα και περιμενω την γνωμη σας, για το αν θα τα καταφερουμε η οχι να τα δουμε...;)
Μερικές φωτογραφίες υπο μορφή βιντεοκλιπ απο τα παραπάνω μέρη:

Το αξιοθέατο ομως που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα ειναι ο Κούμος.

Θα επανέλθω σύντομα με ξεχωριστό βιντέακι για το μέρος αυτό

Αν και δεν είναι δικά μου χωράφια αυτά, τα κρητικά τα μέρη,
και ας με συγχωρέσουνε , που ανακατεύομαι,
οι φίλοι και φίλες απο την Κρήτη,
ας μας πουνε κ μερικές πληροφορίες-λεπτομέρειες που πάντα ήθελα αλλα δεν έμαθα ποτε για το αξιοθέατο αυτό που λέγεται Κούμος.

Last edited by a moderator:

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Crete 3 Web Journal - Page 5

Αυτος ειναι ο ΚΟΥΜΟΣ Θανο χτισμενος με πετρα ενας μικρος οικισμος που σε γυρναει αιωνες πισω πως ηταν παλια η ζωη στη Κρητη

Λειτουργει ταβερνα και καφε ...και επεισης μια βολτα για να το δεις ολο...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom