Kiki Ansts
New Member
Verba volant, scripta manent!
Συνεχίστε αυτές τις υπέροχες περιγραφές!
Συνεχίστε αυτές τις υπέροχες περιγραφές!
Αυτό ακριβώς. Πολύ ωραία περιγράφεις στην ιστορία την μυστήρια αίσθηση που δίνουν οι Άνδεις, την εργατικότητα των ντόπιων, το πρωτόγονο της ζωής κτλ. Δώσε Άνδεις στον λαό.Το ξέρω, άλλοι προτιμούν τη θέα προς τη θάλασσα, το Corcovado, το Gran Canyon, τα Μετέωρα, τους αμμόλοφους της Σαχάρας, τις κοιλάδες του Νεπάλ, τον Αμαζόνιο, το Καρακορούμ, μια παραλία του Ειρηνικού... Αλλά για μένα σαν τις Άνδεις δεν υπάρχει, με υπνωτίζουν ο συνδυασμός βουνοκορφών και κοιλάδων, το έντονο πράσινο με το γαλάζιο, το άγνωστο του τι βρίκεται από πίσω, η γνώση του ότι συνήθως βρίσκονται πόλεις χαμένες που περιμένουν τον Ιντιάνα Τζόουνς τους.
Δεν είναι τυχαία η ανεξάντλητη προσήλωση των Περουβιανών στο φυσικό περιβάλλον για ολόκληρες χιλιετίες... Λίγο έμεινα στις Άνδεις και άρχισα να προσηλυτίζομαι στην λατρεία της Pachamama, να βλέπω σχηματισμούς στα βράχια, να νιώθω μαγεία από τους αστερισμούς του Ν. Ημισφαιρίου. Που να ζήσεις και μια ζωή εκεί...Έκατσα για λίγο πίσω όσο οι υπόλοιποι απομακρύνονταν με τον ξεναγό προς ένα περιεργο κτίσμα με ένα μικρό τούνελ που φιλοξενούσε cuy (ινδικά χοιρίδια) προκειμένου η κίνησή τους να θερμαίνει το σπίτι, παρατηρώντας το χώρο θυσιών και τις αποθήκες τροφίμων και χάζεψα για άλλη μια φορά τη θέα πάνω από τα αρχαία, ρουφώντας τις εικόνες, την ατμόσφαιρα, τη γαλήνη, το μυστήριο σκεπτόμενος πόσο εμπνέει αυτή η αρμονία με τη φύση, πόσο ανεξάντλητη χώρα είναι αυτό το Περού που σε πάνω από είκοσι επισκέψεις κάθε φορά προκύπτει άλλος ένας χώρος που να σου προκαλεί νοσταλγία, ανατριχίλα, βαθιά ικανοποίηση που βρίσκεσαι στα χώματα που αγαπάς πιο πολύ στον πλανήτη Γη.
Καμμία ένσταση αλλά - αν μου επιτρέπεται μια προσθήκη - θα έβαζα και εκείνη με τον @Krekouzas στον καταρράκτη.Οι δε πέντε καλύτερες φωτογραφίες μου κατά τη γνώμη μου πάντα (δεκτές οι ενστάσεις) είναι οι ακόλουθες: