Χακάρισμα στη Booking!!!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Για να σου απαντήσει σωστά κάποιος πρέπει να είσαι πιο σαφής. Δώσε μας να καταλάβουμε. Έχεις κάνει μια κράτηση στα ΗΑΕ, οπότε στο e-mail της κράτησης θα αναγράφει το ποσό πληρωμής σε AED και την ημερομηνία που θα χρεωθεί (και αν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις, τις λέει αμέσως μετά). Τι ποσό γράφει; Και με τι κάρτα πλήρωσες: Τράπεζα, τύπος κάρτας (πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη) και το δίκτυο πληρωμών (VISA/Mastercard/κλπ.)
Τα 17€ λογικά είναι τα τέλη μετατροπής συναλλάγματος με την εκκαθάριση της συναλλαγής, οπότε το ποσό σε ευρώ ήταν 680€, εφόσον για το νόμισμα αυτό (AED) τα τέλη μετατροπής της τράπεζας σου είναι 2,5%. Και δεν έγραψες αν το τελικό ποσό της εκκαθάρισης παρέμεινε 713€.

Για το δεύτερο ξενοδοχείο, γιατί τα μπλέκεις; Είτε το booking έκανε τη δέσμευση είτε το ξενοδοχείο, αν απευθύνεσαι και στους δυο, ένας σίγουρα δεν γνωρίζει τίποτα, άσε που θα απασχοληθεί και στους δύο και η εξυπηρέτηση πελατών και το λογιστήριο δημιουργώντας σύγχυση με την κράτηση. Και αφού πρόκειται για προσωρινή δέσμευση και περίμενες τη συγκεκριμένη χρέωση, γιατί δεν περιμένεις μία ή δύο εργάσιμες να δεις αν έγινε η αποδέσμευση και τα μπλέκεις;

Καλησπέρα,
η καρτα που ειχα βαλει στο booking ειναι VISA Τραπεζα Πειραιως.
Η τιμη που ελεγε το booking θα χρεωθει η καρτα ηταν 2.682,93 aed και εγραφε το booking θα χρεωθειτε περιπου 665 ,στις μετατροπες που εκανα σε διαφορα converter sto internet σε καποια εβγαζε και 675.
Eδω να γραψω ενα δικο μου λαθος που το δα μετα στην συναλλαγη ηταν 703 τα λεφτα που μου κρατησαν και οχι 713 .
Το κατανοησα πληρως τι παιζει με τις συναλλαγες ,με τις προμηθειες με τις ισοτιμιες γιατι στην ουσια ειχε ευρω καρτα μου.Λογικα τα 17 ηταν εξοδα συναλλαγης και τα παραπανω λεφτα θα ηταν η αντιστοιχη ισοτιμια εκεινης της στιγμης που ισως δεν ηταν η καλυτερη ,συν τα εξοδα του appartment μετατροπης.

Ολα καλα αν ειναι ετσι δεν ειναι και κανα τρελο ποσο ,δεν θελω να κουρασω αλλο το θεμα και σας μπερδευω αλλο ,απλα μου κανε εντυπωση ,καθως ολες οι προηγουμενες κρατησεις σε ξενοδοχεια ηταν μονο Ευρωπη και κυριως σε ευρω.Οποτε στο μυαλο μου ειχα μαθει 400 € κανει το δωματιο στη Παρο τοσα δινω τοσα υπολογιζω,καλες διακοπες και καλη καρδια.Μαθαινω και εγω με την εμπειρια μου.Για κατι τετοιες κρατησεις εκτος Ευρωπης και σε αλλο νομισμα θα βαζω μονο revolut.

Τωρα για το πρωτο καταλυμμα που ειναι στο Abu Dhabi μου στειλανε να μου δεσμευσουν προσωρινα ενα ποσο ,για να δουν αν ειναι η καρτα μου εγκυρη.Δεν ειχα το επαρκη υπολοιπο που θελανε τα 150 € μου στειλανε και μυνημα οτι απετυχε και εγω τοτε μπηκα στο booking στην κρατηση αλλαξα και εβαλα την revolut που ειχε το υπολοιπο που θελανε.
Μου στειλανε ενα μυνημα στη booking εκανα confirm ξανα καποια στοιχεια και με πηγε στη σελιδα της revolut και μου τραβηξαν 150 € αυτοματα (τοσο ποσο ειχανε πει) .Τα λεφτα χρεωθηκαν μεσω sendcash απο τη σελιδα της revolut πιστευω να πηγαν σε αυτους για αυτο επικοινωνησα μαζι τους.
Πιστευω να μην τους εκανα καταθεση και απλα να εγινε απλα η προσωρινη δεσμευση απο αυτους .
Σορρυ αλλα μου ειναι πολυ καινουρια ολα αυτα με τις revolut κλπ

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Ρε παιδιά έχω κλείσει ένα σωρό δωμάτια σε χώρες που δεν έχουν ευρώ, σε όλες τις περιπτώσεις το booking μου έλεγε τι θα πληρώσω σε ευρώ κ οχι στο νόμισμα της εκάστοτε χώρας που ήταν το κατάλυμα.
Και εννοείται ότι ποτέ δεν είδα παραπάνω χρέωση από αυτά που αναγραφόταν ότι θα πληρώσω.
Όλες οι κρατήσεις έχουν γίνει με debit card και μερικές με credit.
Εξαίρεση κάποιες πληρωμές που έγιναν στο ίδιο το κατάλυμα με την κάρτα κ όχι μέσω booking. Εκεί είχε κάποια διαφορά λόγο συναλλάγματος αλλά ήταν πολύ μικρή για να δώσω σημασία.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Eστειλα μολις στο ξενοδοχειο πρεπει να εφαγα μεγαλο scam.
Στο chat του βοοκινγκ μου ειχανε στειλει καλησπερα θα χαρουμε να σας υποδεκτουμε στο ξενοδοχειο και κλπ δυστυχως η καρτα σας πρεπει να επαληθεφτει ξανα κανετε confirm τα στοιχεια σας και την καρτα ,που εγραψα πιο παν οτι μπηκα στη σελιδα της revolut και μου τα τραβηξανε /δεσμευσανε .
Αμεσως μετα το ξενοδοχειο μου εγραψε αυτο που το δα τωρα

Dear Valued Guest, Please do not click the link as this link is not from the property any declined cards we are marking in Booking.com and booking.com will send you a message, if your card is decline you will receive a message via SMS that Ramada tried to charge your card.

Please call the hotel 9714019006/97140019007

Thanks Ramada Team,

Μ..κια μου μυριζεται οτι εκανα αλλα την πατησα γιατι ηταν στο chat του booking ,οι ιδιοι μου φανηκε οτι το στειλανε.Πιστευω μην πηγαν οπου να ναι και με τη revolut δεν ξερω πως θα βγαλω ακρη.

Εννοειται εστειλα μυνημα αμεσως να το κοιταξουν

Το λινκ που μου στειλανε χθες που εχω αμφιβολιες ειναι αυτο που σημερα δεν ανοιγει

Last edited by a moderator:

adiaforos

Member
ΟΚ, αν υποθέσουμε η συναλλαγή έγινε 1/9/2023 όπως γράφεις, η ισοτιμία της Πειραιώς για το AED ήταν 3,7856 (δες εδώ). Οπότε το ποσό σε AED που αναφέρεις αντιστοιχεί σε 708,72€. Τα έξοδα μετατροπής είναι 2,5% επί του ποσού αυτού, οπότε το τέλος είναι 17,71€.
Αν η συναλλαγή έγινε 31/8, τότε το ποσό χρέωσης θα ήταν 703,63€ και τα έξοδα μεατροπής 17,59€. Πιο συμβατά με τα ποσά που αναφέρεις. Η Booking δεν εμπλέκεται πουθενά.

Υπόψη ότι η Πειραιώς, πέρα από τα τέλη μετατροπής, χρησιμοποιεί εδώ και 2 χρόνια τη δική της ισοτιμία. Οι άλλες τράπεζες έχουν (είχαν; ) την ισοτιμία της VISA/MASTERCARD, αλλά δεν γίνεται να παρακολουθώ όλες τις Τράπεζες συνεχώς, από το 2021 απλά αποφεύγω Πειραιώς. Στην περίπτωση αυτή η συναλλαγή στις 1/9 θα ήταν 677,33€, και με τέλη μετατροπής 2,5%,: 694,27€
Η Booking δείχνει πάντα τιμή με την τρέχουσα επίσημη ισοτιμία, αν έκανες κράτηση σήμερα της ίδιας αξίας, θα έδειχνε χοντρικά 677€.
Ρε παιδιά έχω κλείσει ένα σωρό δωμάτια σε χώρες που δεν έχουν ευρώ, σε όλες τις περιπτώσεις το booking μου έλεγε τι θα πληρώσω σε ευρώ κ οχι στο νόμισμα της εκάστοτε χώρας που ήταν το κατάλυμα.
Και εννοείται ότι ποτέ δεν είδα παραπάνω χρέωση από αυτά που αναγραφόταν ότι θα πληρώσω.
Όλες οι κρατήσεις έχουν γίνει με debit card και μερικές με credit.
Εξαίρεση κάποιες πληρωμές που έγιναν στο ίδιο το κατάλυμα με την κάρτα κ όχι μέσω booking. Εκεί είχε κάποια διαφορά λόγο συναλλάγματος αλλά ήταν πολύ μικρή για να δώσω σημασία.
Αποφεύγεις -γενικά- χρεωστικές κάρτες, ειδικά της Eurobank.
Στο e-mail της κράτησης αναγράφει πάντα το ποσό και το νόμισμα που θα πληρώσεις, που στη συντριπτική πλειοψηφία είναι το νόμισμα στη χώρα του ξενοδοχείου (με λίγες εξαιρέσεις, συνήθως σε χώρες με ευμετάβλητη ισοτιμία).
Μ..κια μου μυριζεται οτι εκανα αλλα την πατησα γιατι ηταν στο chat του booking ,οι ιδιοι μου φανηκε οτι το στειλανε.Πιστευω μην πηγαν οπου να ναι και με τη revolut δεν ξερω πως θα βγαλω ακρη.

Μην γράφεις scam links!!! Το domain εδώ είναι εξόφθαλμα κάποιο hot**-visi**nt.com και όχι το booking.com
Τα μηνύματα στο booking και γενικά στα διάφορα chat δεν είναι σε ασφαλές περιβάλλον, ασφαλές είναι μόνο το περιβάλλον κατά το οποίο γίνεται η κράτηση. Την κάρτα την καταχώρησες -αρχικά- στο booking, οπότε δεν έχει καμιά δουλειά το ξενοδοχείο.
Νομίζω την πάτησες, αλλά λογικά θα βγάλεις άκρη. Αν δεν βγάλεις άκρη, αμφισβήτηση συναλλαγής στην Τράπεζά σου. Φαντάζομαι έχει ήδη ακυρώσει την κάρτα σου, ε;

Last edited:

connosp

Member
Eστειλα μολις στο ξενοδοχειο πρεπει να εφαγα μεγαλο scam.
Στο chat του βοοκινγκ μου ειχανε στειλει καλησπερα θα χαρουμε να σας υποδεκτουμε στο ξενοδοχειο και κλπ δυστυχως η καρτα σας πρεπει να επαληθεφτει ξανα κανετε confirm τα στοιχεια σας και την καρτα ,που εγραψα πιο παν οτι μπηκα στη σελιδα της revolut και μου τα τραβηξανε /δεσμευσανε .
Αμεσως μετα το ξενοδοχειο μου εγραψε αυτο που το δα τωρα

Dear Valued Guest, Please do not click the link as this link is not from the property any declined cards we are marking in Booking.com and booking.com will send you a message, if your card is decline you will receive a message via SMS that Ramada tried to charge your card.

Thanks Ramada Team,

Το λινκ που μου στειλανε χθες που εχω αμφιβολιες ειναι αυτο που σημερα δεν ανοιγει
Κάπως έτσι την πάτησα, όπως έγραψα παραπάνω,(Δυστυχώς scam) η ίδια η τράπεζα με ακύρωσε την κάρτα και με κλείδωσε το webanking για 24 ώρες. Έχω κάνει και αμφισβήτηση συναλλαγής αλλά τίποτα, έχω κάποια ελπίδα για επιστροφή από Booking. Πάντως το ξενοδοχείο παραδέχτηκε ότι χακαρίστηκαν οι κρατήσεις του.

paefstra

Member
Κάτι παρόμοιο συνέβη και σε εμένα στις 21/6, μετά από ψεύτικο μήνυμα που πήρα για να πληρώσω το ξενοδοχείο, με χάκαραν την κάρτα στέλνοντας μου ένα μήνυμα και με πήραν 668Ε για κράτηση σε ξενοδοχείAirbnbο στην Τουρκία. Δεν έχω ξεμπλέξει ακόμα, έχω κάνει πάνω από 20 τηλ. στην Booking και ακόμα περιμένω. Υπ΄όψιν η τράπεζα με ακύρωσε κάρτα και με μπλόκαρε το webanking για 24 ώρες.
Συγγνωμη, περιμενεις 2,5 μηνες τετοιο ποσο και δεν το εστειλε η booking?
Οταν μου χακαραν την καρτα στην Airbnb χωρις να δωσω στοιχεια η ιδια ( με την οποια δεν εχω ξανακλεισει ουτε για πλακα), τα πηρα σε 24 ωρες απο την AIRBNB..

connosp

Member
Συγγνωμη, περιμενεις 2,5 μηνες τετοιο ποσο και δεν το εστειλε η booking?
Οταν μου χακαραν την καρτα στην Airbnb χωρις να δωσω στοιχεια η ιδια ( με την οποια δεν εχω ξανακλεισει ουτε για πλακα), τα πηρα σε 24 ωρες απο την AIRBNB..
Ναι, δυστυχώς ελπίζω αυτή την εβδομάδα όπως με διαβεβαίωσαν....θα σας ενημερώσω.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Εφαγα scam τελικα να το λεω και στα παιδια μου.Το ξενοδοχειο μου ειπε ουδεποτε σας στειλουμε μηνυμα για λεφτακαι το μυνημα που λαβατε δεν ειναι ουτε απο εμας ουτε απο τη booking.Οι τυποι ξεραν τι κανανε μπηκανε στο chat στην επικοινωνια ακριβως απο κατω απο τις συνομιλιες μας και μου ζητησαν reconfirm .Ξερανε οτι μου ειχε ζητησει προεγκριση καρτας το ξενοδοχειο και προσθεσα καινουρια για αυτο δεν πονηρευτηκα.Μετεφερα 152 € με το στιγμα απο τη revolut πηγαν στο Λαγος στη Νιγερια εξω απο ενα σιδεραδικο στο google maps.Aκυρωσα την καρτα στη revolut ,μπλοκαρα το τυπο ,μιλησα με τσατ στη revolut και ζητηση αντιστροφη χρηματων ωστε να τα παρω πισω.Με το booking πιστευετε θα βγαλω ακρη ποτε θα καταλαβει οτι μεσω της πλατφορμας τους την πατησα?Υπαρχει καποιο τηλ εξυπηρετησης κατα προτιμηση χωρις διεθνης χρεωση και ακομα καλυτερα στα ελληνικα?

connosp

Member
Εφαγα scam τελικα να το λεω και στα παιδια μου.Το ξενοδοχειο μου ειπε ουδεποτε σας στειλουμε μηνυμα για λεφτακαι το μυνημα που λαβατε δεν ειναι ουτε απο εμας ουτε απο τη booking.Οι τυποι ξεραν τι κανανε μπηκανε στο chat στην επικοινωνια ακριβως απο κατω απο τις συνομιλιες μας και μου ζητησαν reconfirm .Ξερανε οτι μου ειχε ζητησει προεγκριση καρτας το ξενοδοχειο και προσθεσα καινουρια για αυτο δεν πονηρευτηκα.Μετεφερα 152 € με το στιγμα απο τη revolut πηγαν στο Λαγος στη Νιγερια εξω απο ενα σιδεραδικο στο google maps.Aκυρωσα την καρτα στη revolut ,μπλοκαρα το τυπο ,μιλησα με τσατ στη revolut και ζητηση αντιστροφη χρηματων ωστε να τα παρω πισω.Με το booking πιστευετε θα βγαλω ακρη ποτε θα καταλαβει οτι μεσω της πλατφορμας τους την πατησα?Υπαρχει καποιο τηλ εξυπηρετησης κατα προτιμηση χωρις διεθνης χρεωση και ακομα καλυτερα στα ελληνικα?
Πάρε στο 2108984470 τώρα ελληνικά

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ελπίζω να βγάλεις άκρη με τα χρήματα σύντομα. Αυτά τα 150€ για προέγκριση μου είχε φανεί λίγο περίεργο όταν το έγραψες. Το μέγιστο που μου έχουν τραβήξει για τον ίδιο λόγο, όχι μόνο από booking, είναι 1€.

Δηλαδή σου έστειλαν μηνύματα από το app της booking?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom