nickostraveller
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Για να σου απαντήσει σωστά κάποιος πρέπει να είσαι πιο σαφής. Δώσε μας να καταλάβουμε. Έχεις κάνει μια κράτηση στα ΗΑΕ, οπότε στο e-mail της κράτησης θα αναγράφει το ποσό πληρωμής σε AED και την ημερομηνία που θα χρεωθεί (και αν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις, τις λέει αμέσως μετά). Τι ποσό γράφει; Και με τι κάρτα πλήρωσες: Τράπεζα, τύπος κάρτας (πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη) και το δίκτυο πληρωμών (VISA/Mastercard/κλπ.)
Τα 17€ λογικά είναι τα τέλη μετατροπής συναλλάγματος με την εκκαθάριση της συναλλαγής, οπότε το ποσό σε ευρώ ήταν 680€, εφόσον για το νόμισμα αυτό (AED) τα τέλη μετατροπής της τράπεζας σου είναι 2,5%. Και δεν έγραψες αν το τελικό ποσό της εκκαθάρισης παρέμεινε 713€.
Για το δεύτερο ξενοδοχείο, γιατί τα μπλέκεις; Είτε το booking έκανε τη δέσμευση είτε το ξενοδοχείο, αν απευθύνεσαι και στους δυο, ένας σίγουρα δεν γνωρίζει τίποτα, άσε που θα απασχοληθεί και στους δύο και η εξυπηρέτηση πελατών και το λογιστήριο δημιουργώντας σύγχυση με την κράτηση. Και αφού πρόκειται για προσωρινή δέσμευση και περίμενες τη συγκεκριμένη χρέωση, γιατί δεν περιμένεις μία ή δύο εργάσιμες να δεις αν έγινε η αποδέσμευση και τα μπλέκεις;
Καλησπέρα,
η καρτα που ειχα βαλει στο booking ειναι VISA Τραπεζα Πειραιως.
Η τιμη που ελεγε το booking θα χρεωθει η καρτα ηταν 2.682,93 aed και εγραφε το booking θα χρεωθειτε περιπου 665 ,στις μετατροπες που εκανα σε διαφορα converter sto internet σε καποια εβγαζε και 675.
Eδω να γραψω ενα δικο μου λαθος που το δα μετα στην συναλλαγη ηταν 703 τα λεφτα που μου κρατησαν και οχι 713 .
Το κατανοησα πληρως τι παιζει με τις συναλλαγες ,με τις προμηθειες με τις ισοτιμιες γιατι στην ουσια ειχε ευρω καρτα μου.Λογικα τα 17 ηταν εξοδα συναλλαγης και τα παραπανω λεφτα θα ηταν η αντιστοιχη ισοτιμια εκεινης της στιγμης που ισως δεν ηταν η καλυτερη ,συν τα εξοδα του appartment μετατροπης.
Ολα καλα αν ειναι ετσι δεν ειναι και κανα τρελο ποσο ,δεν θελω να κουρασω αλλο το θεμα και σας μπερδευω αλλο ,απλα μου κανε εντυπωση ,καθως ολες οι προηγουμενες κρατησεις σε ξενοδοχεια ηταν μονο Ευρωπη και κυριως σε ευρω.Οποτε στο μυαλο μου ειχα μαθει 400 € κανει το δωματιο στη Παρο τοσα δινω τοσα υπολογιζω,καλες διακοπες και καλη καρδια.Μαθαινω και εγω με την εμπειρια μου.Για κατι τετοιες κρατησεις εκτος Ευρωπης και σε αλλο νομισμα θα βαζω μονο revolut.
Τωρα για το πρωτο καταλυμμα που ειναι στο Abu Dhabi μου στειλανε να μου δεσμευσουν προσωρινα ενα ποσο ,για να δουν αν ειναι η καρτα μου εγκυρη.Δεν ειχα το επαρκη υπολοιπο που θελανε τα 150 € μου στειλανε και μυνημα οτι απετυχε και εγω τοτε μπηκα στο booking στην κρατηση αλλαξα και εβαλα την revolut που ειχε το υπολοιπο που θελανε.
Μου στειλανε ενα μυνημα στη booking εκανα confirm ξανα καποια στοιχεια και με πηγε στη σελιδα της revolut και μου τραβηξαν 150 € αυτοματα (τοσο ποσο ειχανε πει) .Τα λεφτα χρεωθηκαν μεσω sendcash απο τη σελιδα της revolut πιστευω να πηγαν σε αυτους για αυτο επικοινωνησα μαζι τους.
Πιστευω να μην τους εκανα καταθεση και απλα να εγινε απλα η προσωρινη δεσμευση απο αυτους .
Σορρυ αλλα μου ειναι πολυ καινουρια ολα αυτα με τις revolut κλπ