georgeant
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Road trip B. Αμερική
Ευχαριστώ πολυ, χαίρομαι που σου αρέσει.Εξαιρετικές φωτογραφίες πάλι καθώς και περιγραφή που τις συνοδεύει μαζί με διαλόγους και πληροφορίες στην σωστή δόση
Σε ευχαριστώ πολύ ρε Γιάννη! Ναι, γράφει ωραία η Πόλη στη βροχή...Ρε Γιώργο πόσο ωραία μας ταξιδεύεις. Δεν έχω λόγια για την ατμόσφαιρα των φωτογραφιών! Πολύ ωραία γράφει η πόλη στον μουντό καιρό. Το φανάρι πράγματι είναι υπέροχη γειτονιά. Κι εγώ από εκεί έχω τις αγαπημένες μου φωτογραφίες. Αλλά μη μου πεις ότι δεν πήγατε στο Pierre Loti Είναι πολύ κοντά στο φανάρι και θα σας άρεσε πάρα πολύ. Η θέα είναι εξαιρετική από εκεί.
Στο Asitane πήγαμε κι εμείς για φαγητό. Όντως πολύ γκουρμέ για τα γούστα μας. Κι εμείς είπαμε μήπως οι επιλογές μας δεν ήταν καλές αλλά όπως φαίνεται μάλλον τα πιάτα του είναι εξεζητημένα και όχι για όλα τα γούστα! Τρομερά ατμοσφαιρικό από τις φωτογραφίες το Kybelle που φάγατε. Αλήθεια, επισκεφτήκατε κάποιο από τα πάμφθηνα μαγειρεία της πόλης?
Έπρεπε να πάτε περισσότερες μέρες, για να κρατήσει και περισσότερο καιρό η ιστορία σου! Είναι απλά απολαυστική!
Δεν πήγαμε στο Pierre Lotti, όχι, αν και το ήξερα σαν προορισμό στην Πόλη. Προτίμησα να βάλω άλλα spot για θέα και δεν το μετάνιωσα. Σίγουρα την επόμενη φορά θα υπάρξει χώρος και για το Pierre Loti...
Όχι δε φάγαμε στα μαγειρεία που λες, αλλά ούτως ή άλλως αυτή την περίοδο όλα πάμφθηνα είναι στην Κωνσταντινούπολη. Κι εγώ θα ήθελα να έχω παραπάνω μέρες :-( αν ήξερα ότι θα ενθουσιαστώ τόσο με την Κωνσταντινούπολη θα έβαζα σίγουρα 5 γεμάτες.
Είχα βάλει να αφιερώσουμε μισή μέρα στην Ασιατική πλευρά κανονικά αλλά ας όψεται ο καιρός που μας τα χάλασε. Οπωσδήποτε την επόμενη φορά.Η αλήθεια είναι ότι έχω δει κάμποσα, αλλά είναι τόσο ανεξάντλητη που σίγουρα δεν την έχω οργώσει!
Την επόμενη φορά δώσε χρόνο στην ασιατική πλευρά. Προσωπικά όταν ξαναπάω θέλω να μείνω Kadikoy, τόσο πολύ μου αρέσει.
Επίσης να σου πω ότι μου αρέσει πολύ που γράφεις αναλυτικά για τις χορτοφαγικές σου επιλογές στην Πόλη, να τα βλέπουν όσοι θεωρούν ότι δε νοείται τουρκική κουζίνα χωρίς κεμπάπ! Προσωπικά θεωρώ την Τουρκία χώρα πολύ φιλική προς τους χορτοφάγους, με απίστευτες επιλογές! Μάλιστα έχω διαβάσει ότι έχουν ανοίξει κάτι hipster μαγαζιά με χορτοφαγικά γιαουρτλού και, παρότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω, τα έχω στα υπόψη.
Πραγματικά δε συνάντησα πουθενά πρόβλημα με το φαγητό. Η Τουρκική κουζίνα, όπως πολλές ανατολίτικες κουζίνες, βασίζεται πολύ στα όσπρια (χούμους, φαλάφελ κ.α.) και στα λαχανικά και αυτό σου δίνει πολλές επιλογές. Αυτό το χορτοφαγικό γιαουρτλού πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω, μου άνοιξες την όρεξη!