amsterdam
Member
εγώ να κάνω κανά-δυο ερωτήσεις γιατί τόσα χρόνια τις έχω απορία;
1. Έστω ότι ένας επιχειρηματίας έχει όντως άδεια από .......... (συμπληρώστε παρακαλώ εδώ ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία για τέτοιες άδειες). Πως μπορώ να το ελέγξω αυτό; Οφείλει να έχει κάποιο χαρτί μαζί του στην παραλία; Φαντάζομαι επίσης ότι οφείλει να κόβει και αποδείξεις ε;
Αρμόδια υπηρεσία για έκδοση αδειών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ξαπλωστρών κ.τ.λ. είναι η κατά τόπους δημοτική αρχή.Φυσικά και εκδίδεται άδεια (χαρτί) και φυσικά υποχρεούται να κόβει αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών.Το λιμεναρχείο είναι αρμόδιο να ελέγχει την ισχύ της άδειας και τα εφόδια (σωσίβια,καλαθάκια απορριμάτων,φαρμακείο,σημαδούρες,κ.τ.λ.) που υποχρεούνται να υπάρχουν στο κατάστημα.
2. Έστω ότι τις ξαπλώστρες τις έχει τοποθετήσει κάποιο μαγαζί-καφετέρια-μπαρ. Υποχρεούται να έχει και αυτό άδεια; Ποια από τις παρακάτω "χρήσεις" είναι νόμιμη; α: δωρεάν για όλους, β: δωρεάν για τους πελάτες του καταστήματος γ: επί πληρωμή
Φυσικά και υποχρεούται το εκάστοτε κατάστημα να είναι εφοδιασμένο με την αντίστοιχη άδεια.Την "χρήση" την καθορίζει ο επιχειρηματίας.
3. Έστω ότι υπάρχει άδεια. Πως οριοθετήται ο χώρος ο οποίος πρέπει να αφεθεί ελέυθερος για τους λουόμενους που δεν θέλουν να κάνουν χρήση ομπρέλας-ξαπλώστρας; Επιλέγει ο επιχειρηματίας που θα βάλει ξαπλώστρες και που θα αφήσει χώρο; Έχω δικαίωμα να στρώσω όπου θέλω; Μπορώ να μετακινήσω τις ξαπλώστρες και να στρώσω εκεί;
Κατά την έκδοση της άδειας καθορίζεται ο χώρος και ο αριθμός ξαπλωστρών που θα αναπτυχθεί.Οι επιχειρηματίες,βέβαια,τοποθετούν με τέτοιο τρόπο τις ξαπλώστρες ώστε να μην μπορούν οι "άθλιοι" να στρώνουν πετσετούλα.Έχεις δικαίωμα να στρώσεις όπου θέλεις χωρίς να μετακινήσεις ξαπλώστρες εφόσον βέβαια αυτές έχουν τοποθετηθεί εντός του παραχωρημένου χώρου.
ότι έχετε ευχαρίστηση παρακαλώ
Όποιος σου τα είπε αυτά δεν ξέρει τι του γίνεται!!Θα διαφωνήσω μόνο ως προς το τελευταίο: Η απόφαση αναφέρει συγκεκριμένο χώρο, τον οποίο ο αδειοδοτούμενος εκμεταλλευεται όπως θέλει (μέσα στα πλαίσια της άδειας). Επομένως, και ο χώρος ανάμεσα στις ξαπλώστρες είναι αδειοδοτημένος και μπορεί ο επιχειρηματίας να επιτρέψει ή να απαγορεύσει πετσέτες κλπ, ή και την πρόσβαση στο χώρο συνολικά.
Μπορείς ελέυθερα να στρώσεις μόνο σε συγκεκριμένο, μη παραχωρημένο κομμάτι της παραλίας, όπου αυτό υπάρχει.
Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει ή να επιτρέψει να στρωθούν πετσέτες ακόμη και σε παραχωρημένο χώρο και ακόμη περισσότερο να απαγορεύσει την πρόσβαση.Μπορείς ελεύθερα να στρώσεις πετσέτα όπου θέλεις.