• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Φρένο στις ξαπλώστρες, στις παραλίες

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Το καλοκαίρι έρχεται και ο Ιωάννης Τέντες, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προανήγγειλε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταλαμβάνονται ολοκληρωτικά οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής και θαλάσσια ποδήλατα.
Φρένο στις ξαπλώστρες, στις παραλίες | Άρθρα | Ελευθεροτυπία
Δηλώνω κι εγώ δύσπιστη, αλλά αν τα καταφέρει, νομίζω θα τον μνημονεύω μετά από χρόνια... :haha:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αντε να δουμε!!!
Φτανει πια με το φασισμο της ξαπλωστρας!
Λίγο παραπέρα υπάρχουν και ελέυθερες παραλίες (π.χ. στον Άλιμο, στη Βάρκιζα και στο Λαγονήσι που τα ξέρω σίγουρα). Όποιος θέλει πάει και πληρώνει και χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της καθαρισμένης, οργανωμένης παραλίας, όποιος δε θέλει πάει πιο δίπλα.
Δεν είναι "φασισμός της ξαπλώστρας" εφόσον υπάρχει η επιλογή... Αντίθετα η "απαγόρευση της ξαπλώστρας" είναι (αντίστροφος) "φασισμός"...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντα στο επιχειρηματικό πνεύμα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του φόρουμ μας.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Λίγο παραπέρα υπάρχουν και ελέυθερες παραλίες (π.χ. στον Άλιμο, στη Βάρκιζα και στο Λαγονήσι που τα ξέρω σίγουρα). Όποιος θέλει πάει και πληρώνει και χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της καθαρισμένης, οργανωμένης παραλίας, όποιος δε θέλει πάει πιο δίπλα.
Δεν είναι "φασισμός της ξαπλώστρας" εφόσον υπάρχει η επιλογή... Αντίθετα η "απαγόρευση της ξαπλώστρας" είναι (αντίστροφος) "φασισμός"...
Εκτός από τις οργανωμένες παραλίες όπως αυτές της Αττικής που αναφέρονται και ανήκουν στον ΕΟΤ, δυστυχώς υπάρχουν κυρίως στα νησιά μας, ελεύθερες θεωρητικά παραλίες στο κοινό, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και ομπρέλες επί πληρωμή.
Πιστεύω ότι αυτές θέλουν να κυνηγήσουν και όχι τις οργανωμένες παραλίες του ΕΟΤ.

Εμένα προσωπικά πολύ με ενοχλεί το να πηγαίνω σε κάποιο νησί στη μέση του Αιγαίου που οι περισσότερες παραλίες είναι τίγκα στην ξαπλώστρα.

Κάποια νησιά όπως η Πάτμος έχουν βρει καλύτερες λύσεις. Στο συγκεκριμένο νησί υπάρχουν μόνο τρεις ημι-οργανωμένες παραλίες. Το μισό μέρος της παραλίας έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες και το άλλο μισό είναι ελεύθερο στον καθένα να βάλει αν θέλει τη δική του πετσετούλα ή ομπρελίτσα και να ευχαριστηθεί το μπανάκι του.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
«Ακτή Βουλιαγμένης» («Sea Side»): 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Το εισιτήριο για παιδιά ηλικίας από 13 και πάνω κοστίζει 6,50 ευρώ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα φτάνει για τις ίδιες ηλικίες στα 12,50 ευρώ.
Μέχρι πέρσυ η τιμή ήταν χαμηλότερη. Δε νομίζω να έχει ανέβει τόσο πολύ...
Και για τους δημότες είναι 1.5? τις καθημερινές και 2? τα Σ/Κ

justperfect

Member
Και οχι μονο οι ομπρελες ...αλλα και οι ρακετοπαικτες στην παραλια της Καλογριας ,Μεσσηνιακη Μανη.:bleh::haha::haha:
Μπορει και γω να παιζω πολυ ρακετα ...αλλα οποιος εχει παει στην εν λογω παραλια ,ξερει τι εννοω και θα δικαιωσει αυτα που λεω.
Μεγαλη κουβεντα είπες κλεοπατρα...χαχαχααχαχ!!!!:D:haha::clap:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μεγαλη κουβεντα είπες κλεοπατρα...χαχαχααχαχ!!!!:D:haha::clap:
Και συ παθως?
Η πλακα ειναι οτι το παιζω διπορτο ..και ενοχλω αλλα και ενοχλουμαι:haha:
Παντως αυτο που μας μετεφερε η αννυ οτι γινεται στην πατμο..ειναι μια παρα πολυ καλη ιδεα.

justperfect

Member
Και συ παθως?
Η πλακα ειναι οτι το παιζω διπορτο ..και ενοχλω αλλα και ενοχλουμαι:haha:
Παντως αυτο που μας μετεφερε η αννυ οτι γινεται στην πατμο..ειναι μια παρα πολυ καλη ιδεα.
Κι εγώ τρομαρα μου...χχαχαχαχα!!!Πολυ καλη ιδέα όντως κ αυτό συμβαίνει και σε μια παραλια στην αιτωλοκαρνανια που πάω...μισή παραλία οργανωμένη ας πούμε με ομπρέλες κλπ και η υπόλοιπη ελεύθερη...Χαλαρα!:D

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
δε ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους αλλά αισθητικά τουλάχιστον μάλλον προτιμώ η παραλία να έχει ομοιόμορφες και προσεγμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες παρά να βάζει ο καθένας ότι παλιατζούρα, κακογουστιά και διαφημιστική παραφωνία διαθέτει, χώρια τα καρεκλάκια, πτυσσόμενα τραπέζια, ντιβάνια κι εγώ δε ξέρω τι άλλο έχω δει σε παραλίες μη οργανωμένες.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
δε ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους αλλά αισθητικά τουλάχιστον μάλλον προτιμώ η παραλία να έχει ομοιόμορφες και προσεγμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες παρά να βάζει ο καθένας ότι παλιατζούρα, κακογουστιά και διαφημιστική παραφωνία διαθέτει, χώρια τα καρεκλάκια, πτυσσόμενα τραπέζια, ντιβάνια κι εγώ δε ξέρω τι άλλο έχω δει σε παραλίες μη οργανωμένες.
μονο που η παλιατζουρα του καθενος φευγει μαζι του σαν ερθει το βραδακυ....

Ασε που σπανιως εχω δει καποιας ιδιαιτερης αιδθητικης οργανωμενες παραλιες ( π.χ ψαθινες ομπρελες ,διακριτικες ξυλινες ξαπλωστρες, σε καποια αποσταση μεταξυ τους κααι οχι πανω στο κυμα ) Εγω αυτο που αντικρυζω συνηθως ειναι μια θαλασσσα απο ασπρες πλαστικες παντα ξαπλωστρες, αντε και πολυχρωμ,ες στριμωγμενες η μια πανω στην αλλη και με αποτσιγαρα πεταμενα παντου....
Το καλοκαιρι στην ελαφονησο μαζεψα μια σακουλα αποτσιγαρα μεσα σε μια ωρα σε εκταση 4 τ.μ !!!!! και σκεψου οτι παντου το καμπινγκ εχει βαλει τασακια και καθαριζουν καθε μερα...

Πριν δεκα χρονια εκει δεν εβρισκες τσιγαρο και σκουπιδι για δειγμα..και ας ηταν ενα σωρο σκηνες πισω...
Προσωπικα πιστευω οτι μολις μια πονεμορφη παραλια αρχισει να γεμισει μπαρακια και ομπρελες αυτοματως χανει απο την ομορφια της...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

Συγγνώμη, αλλά για μπάνιο πάμε, όχι για παρέλαση ή καλλιστεία!

Αν είναι έτσι, να φοράμε και ίδια μαγιώ, καπέλα και παπουτσάκια θαλάσσης για να μη χαλάμε το τοπίο.

Να ρωτήσω, η αισθητική σου χαλάει μόνο από τα ανομοιόμορφα τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες, ή μήπως και από τις κοιλιές, κυταρρίτιδες και καράφλες των γύρω?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom