• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Φρένο στις ξαπλώστρες, στις παραλίες

chrisbd

Member
Το καλοκαίρι έρχεται και ο Ιωάννης Τέντες, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προανήγγειλε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταλαμβάνονται ολοκληρωτικά οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής και θαλάσσια ποδήλατα. Η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού που δεν επιθυμεί να ενοικιάσει ομπρέλες και ξαπλώστερες στις παραλίες είναι πολύ σημαντική.
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι θα ελεγχθούν οι ιδιώτες που ενοικιάζουν χώρους σε παραλίες, αλλά και οι δημοτικές αρχές: "Είναι γνωστή σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και μάλιστα εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από την χρήση του κοινόχρηστου αγαθού. Αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες"

Φρένο στις ξαπλώστρες, στις παραλίες | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και οχι μονο οι ομπρελες ...αλλα και οι ρακετοπαικτες στην παραλια της Καλογριας ,Μεσσηνιακη Μανη.:bleh::haha::haha:
Μπορει και γω να παιζω πολυ ρακετα ...αλλα οποιος εχει παει στην εν λογω παραλια ,ξερει τι εννοω και θα δικαιωσει αυτα που λεω.

_antonis_

Member
Απο λόγια όλοι καλά πάνε.
Μας ενημέρωσε ότι είναι παράνομες πρακτικές. Ε, και;
Θα στείλουν κανέναν να ελέγξουν σε κάθε νησί;
Ή θα πρέπει να γίνω πάλι το στραβόξυλο που κάνει παρατηρήσεις για ο κάπνισμα, τα κουβέρ κλπ κλπ που θα κάνω παρατηρήσεις και για τις ξαπλώστρες;
Λές και δεν ξέρουμε εμείς τον πόνο μας, μας λέει ο κ.Τέντες τι συμβαίνει. Ε χαίρω πολύ!! Συγχίστηκα βραδιάτικα- είμαι και σε κρίσιμη ηλικία.

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Για το "καυτό¨ εισιτήριο στις ακτές κουβέντα ο άρειος πάγος;
Τιμοκατάλογος 2010
«Απολλώνιες Ακτές» (Α' και Β' Βούλας): Το εισιτήριο κοστίζει 5,50 ευρώ τις καθημερινές και 6,50 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (συν 4 ευρώ η μία ξαπλώστρα). Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ.
Αλιμος («Ακτή του Ηλιου»): 6 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (συν 3 ευρώ η μία ξαπλώστρα). Μάλιστα, στη συγκεκριμένη παραλία διατίθενται και κάρτες εισόδου διαρκείας: Η μηνιαία κάρτα κοστίζει 100 ευρώ, η κάρτα σεζόν 200 ευρώ και η κάρτα ξαπλώστρας 100 ευρώ...
«Ακτή Βουλιαγμένης» («Sea Side»): 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Το εισιτήριο για παιδιά ηλικίας από 13 και πάνω κοστίζει 6,50 ευρώ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα φτάνει για τις ίδιες ηλικίες στα 12,50 ευρώ.
Λίμνη Βουλιαγμένης: 8 ευρώ καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Για τα παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.
«Αστέρας» Βουλιαγμένης («Astir Beach»): 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για τα παιδιά η τιμή τις καθημερινές διαμορφώνεται στα 8 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα διπλασιάζεται και αγγίζει τα 13 ευρώ.
«Αστέρια» Γλυφάδας («Ballux»): 7 ευρώ τις καθημερινές και 10 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για παιδιά από 7-12 ετών τις καθημερινές 3 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα η τιμή διαμορφώνεται στα 5 ευρώ για τις ίδιες ηλικίες.
Καβούρι: 15 ευρώ καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Στην τιμή περιλαμβάνεται και η ξαπλώστρα.
Βάρκιζα («Yabanaki»): 7 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (συν 5 ευρώ η κάθε ξαπλώστρα). Για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών η τιμή διαμορφώνεται στα 4,50 ευρώ τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.
Λαγονήσι («Grand Beach»): 8 ευρώ τις καθημερινές και 17 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για τα παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών τις καθημερινές η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ τα Σαββατοκύριακα διαμορφώνεται στα 7 ευρώ.

Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Γιαυτο και μεις πιανουμε τις ραχουλες και τα κατσαβραχακια ...γιατι πολυ χρημα βρε αδερφακι μου:haha::haha:

vickygian

Member
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο....
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου!!!
Για το "καυτό¨ εισιτήριο στις ακτές κουβέντα ο άρειος πάγος;
Τιμοκατάλογος 2010
«Απολλώνιες Ακτές» (Α' και Β' Βούλας): Το εισιτήριο κοστίζει 5,50 ευρώ τις καθημερινές και 6,50 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (συν 4 ευρώ η μία ξαπλώστρα). Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ.
Αλιμος («Ακτή του Ηλιου»): 6 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (συν 3 ευρώ η μία ξαπλώστρα). Μάλιστα, στη συγκεκριμένη παραλία διατίθενται και κάρτες εισόδου διαρκείας: Η μηνιαία κάρτα κοστίζει 100 ευρώ, η κάρτα σεζόν 200 ευρώ και η κάρτα ξαπλώστρας 100 ευρώ...
«Ακτή Βουλιαγμένης» («Sea Side»): 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Το εισιτήριο για παιδιά ηλικίας από 13 και πάνω κοστίζει 6,50 ευρώ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα φτάνει για τις ίδιες ηλικίες στα 12,50 ευρώ.
Λίμνη Βουλιαγμένης: 8 ευρώ καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Για τα παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.
«Αστέρας» Βουλιαγμένης («Astir Beach»): 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για τα παιδιά η τιμή τις καθημερινές διαμορφώνεται στα 8 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα διπλασιάζεται και αγγίζει τα 13 ευρώ.
«Αστέρια» Γλυφάδας («Ballux»): 7 ευρώ τις καθημερινές και 10 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για παιδιά από 7-12 ετών τις καθημερινές 3 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα η τιμή διαμορφώνεται στα 5 ευρώ για τις ίδιες ηλικίες.
Καβούρι: 15 ευρώ καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Στην τιμή περιλαμβάνεται και η ξαπλώστρα.
Βάρκιζα («Yabanaki»): 7 ευρώ τις καθημερινές και 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (συν 5 ευρώ η κάθε ξαπλώστρα). Για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών η τιμή διαμορφώνεται στα 4,50 ευρώ τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.
Λαγονήσι («Grand Beach»): 8 ευρώ τις καθημερινές και 17 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Για τα παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών τις καθημερινές η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ τα Σαββατοκύριακα διαμορφώνεται στα 7 ευρώ.

Έχω πάθει σοκ :shock: :shock: :shock: Τόσα πολλά λεφτά πληρώνετε στην Αθήνα για να κάνετε ένα μπάνιο??? Αν είναι δυνατόν!!!!

Last edited by a moderator:

Bahari

Member
Απο λόγια όλοι καλά πάνε.
Μας ενημέρωσε ότι είναι παράνομες πρακτικές. Ε, και;
Θα στείλουν κανέναν να ελέγξουν σε κάθε νησί;
Ή θα πρέπει να γίνω πάλι το στραβόξυλο που κάνει παρατηρήσεις για ο κάπνισμα, τα κουβέρ κλπ κλπ που θα κάνω παρατηρήσεις και για τις ξαπλώστρες;
Έχεις δίκιο βρε Αντώνη...:( Το ότι απαγορεύεται να κλείνουν με τις ξαπλώστρες όλη την παραλία είναι γνωστό από παλιά. Δε νομίζω να επιτρεπόταν παλιά και να άλλαξε ο νόμος τώρα. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν θα το εφαρμόσει (για άλλη μια φορά...:(:mad:) Κι εγώ έχω γίνει πολλές φορές "κακιά" στο χωριό μου γιατί γουστάρω να ξαπλώνω όπου θέλω και όπως θέλω και δε νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω ένα 10ευρο την ημέρα για ξαπλώστρα και ομπρέλα. Έλα μου όμως που από τις 9.30 το πρωί στήνουν ξαπλώστρες και ομπρέλες κατά μήκος της παραλίας, σε διπλή σειρά μάλιστα, αφήνοντας μόνο ένα διάδρομο ανάμεσα στις δυο σειρές... Και εφόσον η παραλία είναι μικρή, δεν έχεις πού να κάτσεις. Ή πρέπει να στρώσεις την πετσέτα σου και την ομπρέλα σου σε αυτόν το διάδρομο και να εμποδίζεις ουσιαστικά το πήγαιν' έλα των λουομένων, ή να παραμερίσεις κάποια ξαπλώστρα για να χωρέσεις κι εσύ. Εγώ επιλέγω το δεύτερο, αλλά εισπράττω κάτι φονικά βλέμματα...

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
περάστε στο κινητό σας το τλφ του τοπικού λιμεναρχείου ή της δημοτικής αστυνομίας.
μόλις υποψιαστούν πρόστιμο, θα δείτε για πότε τα μαζεύουν

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Αντε να δουμε!!!
Φτανει πια με το φασισμο της ξαπλωστρας!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
περάστε στο κινητό σας το τλφ του τοπικού λιμεναρχείου ή της δημοτικής αστυνομίας.
μόλις υποψιαστούν πρόστιμο, θα δείτε για πότε τα μαζεύουν
Και ποιός θα τους το κόψει.Αφού αυτοί δίνουν τις άδειες και την ανοχή.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Μακάρι να γίνει, αλλά χλωμό το κόβω....Είναι πολλά τα λεφτά..Άρη και όσο συνεχίζουν να τα παίρνουν από τον κοσμάκη, τόσο δεν θα συμμορφώνονται..
Κατσάβραχα και πάλι κατσάβραχα.
Κι αυτό με τις ρακέτες- στη συγκεκριμένη παραλία Κλεό μπορεί να μην έχω πάει- αλλά παντού το ίδιο γίνεται...Μη βρουν μισό μετρό κενό, αρχίζει το πέρα δώθε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom