• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Φλωρεντία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αλίμονο...από την αρχή φάνηκε το πράγμα...που το πάει ο Samion!

Είχε δεν είχε σου πρότεινε να ταξιδέψεις με καράβι...αυτός ήταν ο πόνος του, τα υπόλοιπα για τις κλήσεις ήταν απλά προφάσεις! :bleh::bleh::bleh::haha::haha::haha:

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Νομίζω ότι ίσως βρήκα μια λύση. Μου είπαν απο τη Δ. αστυνομία της Φλωρεντίας ότι απο τον δακτύλιο ίσως εξαιρεθούν και οι πελάτες των υπόγειων πάρκινγκ που βρίσκονται εντός δακτυλίου. Κώστα αν είχες παρκάρει σε πάρκινγκ και θυμάσαι ποιό ήταν ίσως τα γλιτώσεις. Εγώ ευτυχώς βρήκα μια απόδειξη που είχα κρατήσει τυχαία και θα τη στείλω μαζί με την έφεση. Αλλιώς θα πρέπει να ζητήσεις να σου στείλουν ένα γράμμα απο το γκαράζ για να τους αποδείξεις ότι είχες παρκάρει εκεί.

Ως παθών, δε μπορώ να μη συμφωνήσω με την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τους τουρίστες για τον δακτύλιο, πέρα απο τα παραπάνω σήματα τα οποία ποτέ δεν είδα και πέρασα 3 φορές απο μπροστά τους. Κι εγώ όπως και ο Κώστας δεν έχω παρανομήσει ξανά και αν είχα ενημερωθεί φυσικά και δε θα έμπαινα στο δακτύλιο. Είναι σα να σε περιμένουν στη γωνία για να σε γράψουν και να εισπράξουν τα πρόστιμα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
το είδα και το παραείδα βρε παιδιά ! αλλά αφού περνούσαν όλοι που να φανταστώ οτι πρέπει και να χαμογελάω στη κάμερα ? Θεώρησα οτι κάτι άλλο λέει απο κάτω που μάλλον δε ισχύει για την ώρα που πέρναγα.
Πολύ ξινή μας βγήκε η Φλωρεντία...
Τουλάχιστον βγάλαμε ωραίες φωτογραφίες

aimg4.imageshack.us_img4_117_p1000976n.jpg

Καλά δε συζητώ. Η κουβέντα σας έβγαλε στο τέλος μια σούπερ-φωτό!! :clap::clap:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ως παθών, δε μπορώ να μη συμφωνήσω με την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τους τουρίστες για τον δακτύλιο, πέρα απο τα παραπάνω σήματα τα οποία ποτέ δεν είδα και πέρασα 3 φορές απο μπροστά τους. Κι εγώ όπως και ο Κώστας δεν έχω παρανομήσει ξανά και αν είχα ενημερωθεί φυσικά και δε θα έμπαινα στο δακτύλιο. Είναι σα να σε περιμένουν στη γωνία για να σε γράψουν και να εισπράξουν τα πρόστιμα.
Piazzale Michelangelo Def..χαρίζει εξαιρετική θέα.φυσικά η μικρή κάνει τη φωτο σούπερ!...
πάλι τα ίδια. πώς να ενημερωθούν 20+εκατομ. τουρίστες που επισκέπτονται την πολη ετήσια?υπάρχουν σήματα στο δρόμο εμφανή. και μάλιστα επαναλαμβάνω με διεθνείς προδιαγραφές που υπάρχει και στον ελληνικό ΚΟΚ. τι σχέση έχουν τα σήματα της Φλωρεντίας με αυτά της μπανανίας το διεθνώς πασίγνωστο Δ?

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
το είδα και το παραείδα βρε παιδιά ! αλλά αφού περνούσαν όλοι που να φανταστώ οτι πρέπει και να χαμογελάω στη κάμερα ? Θεώρησα οτι κάτι άλλο λέει απο κάτω που μάλλον δε ισχύει για την ώρα που πέρναγα.
Πολύ ξινή μας βγήκε η Φλωρεντία...
Τουλάχιστον βγάλαμε ωραίες φωτογραφίες

aimg4.imageshack.us_img4_117_p1000976n.jpg
αχ τι γλυκο που είναι !Τρελάθηκα με τη φωτο μου έφτιαξε τη διάθεση πρωι πρωι !Να σου ζήσει βρε Κώστα ...Χαλάλι τα πρόστιμα μωρέ αμα είναι να χει η μικρή τέτοια φωτο να καμαρώνει...Ελπίζω πάντως να τη βρείς την άκρη !

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
ναι και οι 2 πόλεις έχουν. με τις κλήσεις δεν κάνεις τίποτε. δεν θα σε αναζητήσει κανείς.
ουφ !Samion σε ευχαριστώ !ηρέμησα γιατί με τόσα που διαβασα στο θεματάκι ζορίστηκα ..αρχισα να ψάχνομαι!

kostasC

Member
Νομίζω ότι ίσως βρήκα μια λύση. Μου είπαν απο τη Δ. αστυνομία της Φλωρεντίας ότι απο τον δακτύλιο ίσως εξαιρεθούν και οι πελάτες των υπόγειων πάρκινγκ που βρίσκονται εντός δακτυλίου. Κώστα αν είχες παρκάρει σε πάρκινγκ και θυμάσαι ποιό ήταν ίσως τα γλιτώσεις. Εγώ ευτυχώς βρήκα μια απόδειξη που είχα κρατήσει τυχαία και θα τη στείλω μαζί με την έφεση. Αλλιώς θα πρέπει να ζητήσεις να σου στείλουν ένα γράμμα απο το γκαράζ για να τους αποδείξεις ότι είχες παρκάρει εκεί.
Όχι δεν είχα παρκάρει σε parking... Όταν είδα ότι έχει 48ευρώ την ημέρα, αποφάσισα
να το αφήνω στα παρκόμετρα με 24 ευρώ την ημέρα. (τιμές εεε? τζάμπα πράμα).
Πήγαινα μόνος στο παρκόμετρο, έπαιρνα το αυτοκίνητο, έμπαινα στο κέντρο, (τσίμπαγα τη φωτογραφία), φόρτωνα τη μικρή με τη μαμά και το καρότσι+κουβά (τη κοιμίζαμε στον κουβά στο σπίτι) και φεύγαμε για tour στη Τοσκάνη.

ετοιμάζω κάποιο γράμμα, θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ουφ !Samion σε ευχαριστώ !ηρέμησα γιατί με τόσα που διαβασα στο θεματάκι ζορίστηκα ..αρχισα να ψάχνομαι!
με την ευκαιρία να ξέρεις ότι το όριο είναι 360 μέρες. δηλαδή πρέπει να ενημερωθείς σύμφωνα με τον ιταλικό ΚΟΚ εντός 1 χρόνου. μετά το όριο αυτό ξεχνάς την κλήση.
η Ελλάδα δεν έχει κάνει καμμία διακρατική συμφωνία με τη γειτονα έτσι ώστε να προωθούνται όλες οι κλήσεις όπως έχει κάνει πχ η Αυστρία. αυτό σημαίνει ότι ισχύει η συνθήκη της Βιέννης που είπα πριν (ίσως και μετέπειτα συμφωνίες δεν ξέρω) που υποχρεώνει τις χώρες να δινουν τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων σε περιπτώσεις παραβιάσεων του ΚΟΚ σε θέματα συμπεριφοράς (αυξημένη ταχύτητα πχ, όχι όμως για κλησεις στάθμευσης). αυτό στη θεωρία. στην πράξη οι ιταλικές αρχές δεν ασχολούνται με ΙΧ με πινακίδες ελληνικές πλην εξόφθαλμων περιπτώσεων γιατί δεν θα βγάλουν άκρη. πολύ γραφειοκρατία. Ο ΚΟΚ λέει βέβαια ότι το πρόστιμο πληρώνεται επιτόπου με έκπτωση αν σας σταματήσει η τροχαία και σε αδυναμία παρακρατείται το όχημα ως 60 μέρες (μετά κατάσχεση..) ώσπου να πληρωθεί..ας έχουμε μαζί μας λίγα μετρητά..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Όταν είδα ότι έχει 48ευρώ την ημέρα,
βρε συ kostasC δεν θέλω να σου πάω κόντρα..αλλά κι εσύ..
απλά δεν το έψαξες καλά με τη Φλωρεντία. δεν πειράζει δε σε κατηγορεί κανείς. την επόμενη φορά θα το ψάξεις καλύτερα. τα πάρκιν δεν έχουν τόσο. αν είχες κάνει μία απλή αναζήτηση ή σε ενημέρωναν καλύτερα οι γνωστοί σου θα ήσουν οκ. δεν είναι η τιμή αυτή. κάτω από το σπίτι που ήθελες ίσως ήθελαν να σε γδάρουν.
- δίπλα στο Ponte vecchio: 32Ε την ημέρα! Δέχονται και κράτηση μεσω νετ.
MyParking - Prenotazione online parcheggi Firenze, FI
- Santa Maria Novella :140Ε το πενθήμερο
- S. Ambrogio : 1Ε η ώρα
- Alberti :18Ε η μέρα. να συνεχίσω?
Firenze Parcheggi S.p.A. - Home

kostasC

Member
Παιδιά γιατι δεν απευθύνεστε στην πρεσβεία της Ιταλίας?.Μπορεί να βγει κατι εαν τους πείτε ότι έτσι κάνουν δυσφήμιση για την χώρα τους με επιχειρήματα (ότι δηλαδή δεν είναι πινακίδα του ΚΟΚ και ότι είναι υποχρεωμένοι να γράφονται και στα Αγγλικά.)Επίσης να τους πιέσετε να σας βοηθήσουν να βρείτε άκρη και να συντάξετε το κείμενο που θέλετε.
Με το προξενείο της Φλωρεντίας που μίλησα, μου είπαν οτι και αυτοί τα πληρώνουν και δε μπορούν να κάνουν κάτι... έπρεπε να δώ το σήμα. Οι απανωτές κλίσεις είναι λίγο
τραβηγμένο, αλλά και πάλι... δε μπορούν να κάνουν κάτι. :clap:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Με το προξενείο της Φλωρεντίας που μίλησα, μου είπαν οτι και αυτοί τα πληρώνουν και δε μπορούν να κάνουν κάτι... έπρεπε να δώ το σήμα. Οι απανωτές κλίσεις είναι λίγο
τραβηγμένο, αλλά και πάλι... δε μπορούν να κάνουν κάτι. :clap:
μπορούν πιθανόν να σου συστήσουν ένα δικηγόρο που να σχολείται με αυτές τις υποθέσεις ή να βρεις εσύ από γνωστούς σου, να του εκθέσεις την κατάσταση και σου πει τις πιθανότητες επιτυχίας της ενδεχόμενης ένστασής σου (ricorso). η ένσταση γίνεται και ταχυδρομικά στο prefetto (που μπορεί και να διπλασιάσει το πρόστιμο..) ή στον giudice di pace (ας πούμε ειρηνοδίκη) που μπορεί να βγάλει άκυρες τις κλήσεις ή να μειώσει το πρόστιμο ή να το αφήσει όπως είναι. εξαιρετικά σπάνιο να το αυξήσει. οπότε αξίζει μια δοκιμή ρωτώντας πρώτα ένα δικηγόρο στη Φλωρεντία μια και στις θέσεις αυτές έχει σημασία και ποιο άτομο είναι, πώς εκδικάζει συνήθως τέτοιες υποθέσεις. αυτά βρήκα, καλή τύχη.
Ricorso contro le multe per violazioni al Codice della strada - Comune di Padova
Ricorsi.net | Come fare ricorso | multe | Approfondimenti

deja vu

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΟΥΒΑ
Κλήση από Ιταλία 13 μήνες μετά

Ναι ναι ναι 13 μήνες μετά!!!
Δεν λέω ρε παιδιά να το φάω το πρόστιμο γιατί έτρεχα γιατί προσπέρασα γιατί πήγαινα αργά και αριστερά αλλά εν προκειμένου δεν κατάλαβα πότε και γιατί το έφαγα. Απ΄ ότι κατάλαβα από την κλήση που μου στείλανε (την οποία σας επισυνάπτω μαζί και με την φωτογραφία του αυτοκινήτου) μπήκα σε περιοχή ελεγχόμενης κυκλοφορίας στην Φλωρεντία η οποία μου κόστισε 115,75 ? + 0,65 ? έξοδα ταχυδρομείου !!!!!. Από μια αναζήτηση στο net είδα ότι στην Φλωρεντία υπάρχει μια ζώνη η οποία λέγεται ZTL και στην οποία απαιτείτε άδεια για να εισέρθεις. Άδεια την οποία έχουν αυτοί οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται εντός της ζώνης. Η πλάκα είναι ότι το ξενοδοχείο Tornabuoni Hotels & Resorts - Florence, Italy - Reservations On-line είναι μέσα σε αυτή την ζώνη πράγμα το οποίο επιτρέπει την είσοδο για φορτοεκφόρτωση E.M.O. European Municipality Outsourcing (επιλογή FAQ --> 3)

Guests of incoming structures may enter the ZTL with their cars only and exclusively on the day of their arrival and/or departure for unloading/loading their luggage. At the time of check-in and/or check-out, the hotel must register the licence plates of the vehicle with the Municipal Police. If this registration was not made and you have received a fine for accessing the ZTL, contact the hotel management and request a declaration confirming the dates you stayed in the hotel and the reason of the failure to register the licence plates at the time of arrival and/or departure.

Πάντος ανάλογα προβλήματα έχουν πολλοί απ ότι είδα Europcar and the ZTL - Florence Forum - TripAdvisor
Και ερωτώ αγαπητοί μου πως μου προτείνεται να κινηθώ; (να το πληρώσω χλωμό το κόβω καλύτερα να μου μπει στην φορολογική). Μέχρι στιγμή δεν έχω κάνει ακόμη τίποτα θα κάνω και μια προσπάθεια με το ξενοδοχείο αλλά δεν βλέπω να έχω αποτέλεσμα
Όλες οι γνώμες δεκτές

Attachments

• 69,4 KB Προβολές: 170

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376