• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Φλωρεντία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

kostasC

Member
εγώ ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη με το θέμα απο πέρυσι. περιμένω τη 2η ειδοποίηση να έρθει ώστε μετά να κάνω έφεση κτλ κτλ και ποιός ξέρει... αλήθεια αν τα γράψω όλα και δε πληρώσω τί γίνεται?

Νίκο δε μπορώ να σου στείλω Pm. στείλε μου email απο το profile μου.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το σήμα υπάρχει όπως έμαθα μετά... αλλά ένας που δε γνωρίζει Ιταλικά όπως ήμαστε εμείς, δε μπορεί να καταλάβει και πολλά, ειδικά όταν :
Βλέπει όλα τα αυτοκίνητα να περνούν κανονικά
Όλες οι πληροφορίες που συνοδεύουν το σήμα είναι στα Ιταλικά
Δεν υπάρχει κάποιος να στο πει... απλά η κάμερα τραβάει ...
Η αρπαχτή είναι στις διελεύσεις... αν σταματήσεις μπροστά στη κάμερα και κάνεις μπρος πίσω...100 ευρώ... λίγο μπροστά άλλα 100, λίγο πίσω... άλλα 100...
γενικώς δε συσχετίζονται οι κλίσεις. Δε μπορεί πέρασμα με διαφορά 4 λεπτών να το χρεώνει νέα κλίση κοκ . Με αυτή τη λογική κάποιος μπορεί να φάει και 100 κλίσεις σε μια μέρα.
Σε κάθε περίπτωση ΑΠΑΙΤΩ όταν μου δίνεις την άδεια να κυκλοφορήσω στην Ιταλία, να έχεις τις πινακίδες τουλάχιστον ΚΑΙ στα Αγγλικά. Αλλιώς ο τουρισμός σου κε Ιταλέ, περιορίζεται στην αρπαχτή με δόλιες μεθόδους.
Έτσι γεμίζω και εγώ τα ταμεία του δήμου Αθηναίων με ανυποψίαστους τουρίστες και σήματα που θα τα καταλαβαίνουν μόνοι οι Έλληνες. (βλ. εισπράξεις χωρίς πολιτικό κόστος)
Επίσης η αρπαχτή έχει πλέον και τη βούλα της Ιταλικής δικαιοσύνης :
(για να μη νομίζουν μερικοί οτι έχουμε τα πρωτεία της αρπαχτής ....)

Το σήμα είναι το παρακάτω...
awww.italiantourism.com_cosmo_trafficolimitato.jpg

Τι καταλαβαίνει ένας που δε μιλάει Ιταλικά ?
οκ... υποθέτεις ζώνη περιορισμένης πρόσβασης-κίνησης... αλλά τι ?
μπαίνεις για λίγο και βγαίνεις ? 08-20 ? τι ? μετά μπαίνεις ? ποιόν αφορά ?

Επιπλέον αυτό δεν είναι σήμα ΚΟΚ ! είναι ταμπέλα του δήμου
Δεν ακολουθεί κανένα διεθνή πρότυπο
Road signs in Italy - Wikipedia, the free encyclopedia

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία που αναλαμβάνει να μαζέψει τα πρόστιμα
E.M.O. European Municipality Outsourcing
αγαπητέ το πάνω τμήμα είναι φυσικά σήμα ΚΟΚ που μάλλον αγνοείς την ύπαρξή του. Διάβασε τον ελληνικό ΚΟΚ (που θα έπρεπε να το ξέρεις καλά πριν διαμαρτυθείς) το σήμα φυσικά και υπάρχει με κωδικό Ρ-8.
http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf
καταλαβαίνω την πικρία σου, το συστημα έτσι λειτουργεί. απαγορεύεται η διέλευση. η διέλευση τιμωρείται με χ πρόστιμο, περνάς 10 φορές πληρώνεις 10χ. δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα έπρεπε να λειτουργεί κατά τη γνώμη σου. κάτω από το σήμα που θα επρεπε να ξέρεις τι σημαίνει, υπάρχει το ωράριο εμφανέστατα και οι εξαιρέσεις που δεν αφορούν εσένα και δεν βλέπω γιατι να το μεταφράσουν. μήπως οι ελληνικές πινακίδες του δακτυλίου λένε κάτι στα αγγλικά ή έχουν προδιαγραφές διεθνείς? το σήμα που παραβίασες περιλαμβάνεται στη συνθήκη της Βιέννης του 1968.
Vienna Convention on Road Signs and Signals - Wikipedia, the free encyclopedia
δεν μας φταίνε οι ιταλοί και οι υπόλοιπες παρατηρήσεις σου είναι εντελώς άτοπες. συζηταμε την περίπτωσή σου και όχι για autovelox και διαφθορά στη γείτονα. με το να αποδείξεις ότι υπάρχει γενικά διαφθορά δεν αθωώνεσαι.

vasso

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Παιδιά γιατι δεν απευθύνεστε στην πρεσβεία της Ιταλίας?.Μπορεί να βγει κατι εαν τους πείτε ότι έτσι κάνουν δυσφήμιση για την χώρα τους με επιχειρήματα (ότι δηλαδή δεν είναι πινακίδα του ΚΟΚ και ότι είναι υποχρεωμένοι να γράφονται και στα Αγγλικά.)Επίσης να τους πιέσετε να σας βοηθήσουν να βρείτε άκρη και να συντάξετε το κείμενο που θέλετε.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
με επιχειρήματα (ότι δηλαδή δεν είναι πινακίδα του ΚΟΚ και ότι είναι υποχρεωμένοι να γράφονται και στα Αγγλικά.)
το ξαναλέω ότι αυτά δεν στέκουν. ρωτήστε πάντως και δικηγόρο. δεν είμαι νομικός. εγώ θα στηριζόμουν περισσότερο στην ιταλική φιλευσπλαχνία και αγάπη προς τον τουρίστα, χαρακτηριστικά που αρχίζουν να εξαφανίζονται από τη χώρα μας.

kostasC

Member
αγαπητέ το πάνω τμήμα είναι φυσικά σήμα ΚΟΚ που μάλλον αγνοείς την ύπαρξή του. Διάβασε τον ελληνικό ΚΟΚ (που θα έπρεπε να το ξέρεις καλά πριν διαμαρτυθείς) το σήμα φυσικά και υπάρχει με κωδικό Ρ-8.
http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf
Μάλλον το αγνοούν και μερικοί χιλιάδες άτυχοι που είχαν την τύχη μου.
Προφανώς δεν αγνοώ την ύπαρξη του, δεν είναι τυχαίο οτι σε 20 χρόνια οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν έχω ούτε ΜΙΑ παράβαση.
Δεν αφορά όλα τα οχήματα και εκεί είναι που ο ανυποψίαστος οδηγός δε γνωρίζει αν τον αφορά ή οχι. Όταν μπει πλέον στην διαδικασία να αναρωτηθεί... την απάντηση παίρνει στα Ιταλικά. Αν ήταν μόνο του το σήμα θα ήταν προφανής ο σκοπός του.

καταλαβαίνω την πικρία σου, το συστημα έτσι λειτουργεί. απαγορεύεται η διέλευση. η διέλευση τιμωρείται με χ πρόστιμο, περνάς 10 φορές πληρώνεις 10χ. δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα έπρεπε να λειτουργεί κατά τη γνώμη σου.
Την άλλη φορά που θα παρκάρεις παράνομα (δεν είναι δύσκολο...) και σε γράψουν 5 απανωτές κλίσεις μπορείς να αναρωτηθείς και εσύ.

κάτω από το σήμα που θα επρεπε να ξέρεις τι σημαίνει, υπάρχει το ωράριο εμφανέστατα και οι εξαιρέσεις που δεν αφορούν εσένα και δεν βλέπω γιατι να το μεταφράσουν.
μήπως για να αποφύγουν τέτοιες περιπτώσεις ? η πόλη είναι τουριστική, δε ζουν μόνο
μόνιμοι κάτοικοι που γνωρίζουν Ιταλικά. Αν θέλουν τον τουρισμό, θα έπρεπε να σέβονται και τους τουρίστες που όπως και να το κάνουμε, χρειάζονται επιπλέον ενημέρωση. Δεν υπήρχε ενημέρωση ούτε απο την εταιρία ενοικίασης (και γιατί να το κάνει ? ήξερε οτι θα εισπράξει και αυτή ).

μήπως οι ελληνικές πινακίδες του δακτυλίου λένε κάτι στα αγγλικά ή έχουν προδιαγραφές διεθνείς? το σήμα που παραβίασες περιλαμβάνεται στη συνθήκη της Βιέννης του 1968.
Vienna Convention on Road Signs and Signals - Wikipedia, the free encyclopedia
λες να έρχονται 10 κλίσεις την ημέρα ? εδώ σε σταματάει ο αστυνομικός, τρως τη κλίση και το έμαθες On the hard way. Εκεί το μαθαίνεις όταν είναι πλέον αργά.
Μην έχουμε σαν πρότυπο τις Ελληνικές πινακίδες όμως...

δεν μας φταίνε οι ιταλοί και οι υπόλοιπες παρατηρήσεις σου είναι εντελώς άτοπες. συζηταμε την περίπτωσή σου και όχι για autovelox και διαφθορά στη γείτονα. με το να αποδείξεις ότι υπάρχει γενικά διαφθορά δεν αθωώνεσαι.
αν μπορούσε να με αθωώσει το forum θα το είχα κάνει νωρίτερα. Το αναφέρω για μερικούς που θεωρούν οτι το δήθεν σωστό Ιταλικό κράτος που λειτουργεί σαν ρομποτάκι, είναι και σωστό. Άλλωστε δεν είμαι σίγουρος οτι πέρασα 8 φορές απο το συγκεκριμένο σήμα ... Θεωρώ οτι πιθανόν να πέρασα. Ως στιγμής απλά πιστεύω αυτά που λένε.

kostasC

Member
εγώ θα στηριζόμουν περισσότερο στην ιταλική φιλευσπλαχνία και αγάπη προς τον τουρίστα, χαρακτηριστικά που αρχίζουν να εξαφανίζονται από τη χώρα μας.
μπαρδόν ? την ποιά ? Υπάρχει τέτοια στην Ιταλία ? ή μήπως εννοείς τις απλές υπηρεσίες ? Γιατί 5 φορές στην Ιταλία (4 μοτο/1 αυτο) δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μάλλον το αγνοούν και μερικοί χιλιάδες άτυχοι που είχαν την τύχη μου.
Προφανώς δεν αγνοώ την ύπαρξη του, δεν είναι τυχαίο οτι σε 20 χρόνια οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν έχω ούτε ΜΙΑ παράβαση.
Δεν αφορά όλα τα οχήματα και εκεί είναι που ο ανυποψίαστος οδηγός δε γνωρίζει αν τον αφορά ή οχι. Όταν μπει πλέον στην διαδικασία να αναρωτηθεί... την απάντηση παίρνει στα Ιταλικά. Αν ήταν μόνο του το σήμα θα ήταν προφανής ο σκοπός του.
ην άλλη φορά που θα παρκάρεις παράνομα (δεν είναι δύσκολο...) και σε γράψουν 5 απανωτές κλίσεις μπορείς να αναρωτηθείς και εσύ.
μήπως για να αποφύγουν τέτοιες περιπτώσεις ? η πόλη είναι τουριστική, δε ζουν μόνο
μόνιμοι κάτοικοι που γνωρίζουν Ιταλικά. Αν θέλουν τον τουρισμό, θα έπρεπε να σέβονται και τους τουρίστες που όπως και να το κάνουμε, χρειάζονται επιπλέον ενημέρωση. Δεν υπήρχε ενημέρωση ούτε απο την εταιρία ενοικίασης (και γιατί να το κάνει ? ήξερε οτι θα εισπράξει και αυτή ).
λες να έρχονται 10 κλίσεις την ημέρα ? εδώ σε σταματάει ο αστυνομικός, τρως τη κλίση και το έμαθες On the hard way. Εκεί το μαθαίνεις όταν είναι πλέον αργά.
Μην έχουμε σαν πρότυπο τις Ελληνικές πινακίδες όμως...
αν μπορούσε να με αθωώσει το forum θα το είχα κάνει νωρίτερα. Το αναφέρω για μερικούς που θεωρούν οτι το δήθεν σωστό Ιταλικό κράτος που λειτουργεί σαν ρομποτάκι, είναι και σωστό. Άλλωστε δεν είμαι σίγουρος οτι πέρασα 8 φορές απο το συγκεκριμένο σήμα ... Θεωρώ οτι πιθανόν να πέρασα. Ως στιγμής απλά πιστεύω αυτά που λένε.
αγαπητέ γιατί το συνεχίζεις? παρανόμησες? τέλος. το σήμα στον ελληνικό (και σε όλους τους ευρωπαικούς ΚΟΚ) σημαίνει απαγορεύεται η διέλευση ΟΛΩΝ των οχημάτων. άρα δεν περνάς. τα παρακάτω δεν σε αφορούν και ούτε είναι υποχρεωμένος κανείς να τα μεταφράσει.
ξαναλέω ότι καταλαβαίνω την πικρία σου αλλά η Ιταλία, όπως το αποδεικνύεις εξάλλου και από το άρθρο που αναφέρεις, δεν είναι κράτος ρομποτάκι αλλά ούτε και μπανανία. είναι ευνομούμενο κράτος που οι νόμοι τηρούνται πολύ περισσότερο από όσο είμαστε συνηθισμένοι. και η διαφθορά τιμωρείται όχι όπως εδώ.
και πάλι σε συμβουλέυω να εγκαταλείψεις την επιχειρηματολογία χωρίς νομική βάση και να στηριχτείς στην απαράμιλλη ιταλική φιλοξενία. στείλε επιστολή σε ΜΜΕ πχ. εφημερίδες της Φλωρεντίας και κυρίως στο Δήμο ζητώντας την κατανόησή τους.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
μπαρδόν ? την ποιά ? Υπάρχει τέτοια στην Ιταλία ? ή μήπως εννοείς τις απλές υπηρεσίες ? Γιατί 5 φορές στην Ιταλία (4 μοτο/1 αυτο) δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο.
μάλλον πήγες λίγες φορές ή επιφανειακά. anyway είμαστε εκτός θέματος. επιμένω ότι μόνο έτσι μπορείς να σωθείς. κάνε μια δοκιμή και θα εκπλαγείς από την απήχηση που έχει η φωνή του τουρίστα στη γείτονα και την προσοχή που δίνουν στον τουρίστα. 40+ εκατομ. κάτι ξέρουν. μην απαιτείς όμως κάτι εκτός νόμου.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Δεν υπήρχε ενημέρωση ούτε απο την εταιρία ενοικίασης (και γιατί να το κάνει ? ήξερε οτι θα εισπράξει και αυτή ).
Αν δεν κάνω λάθος, είπες ότι το αυτοκίνητο το νοίκιασες από το Μιλάνο. Φαντάζομαι ότι δεν τους έδωσες και αναλυτικό πρόγραμμα με τα μέρη και σε ποιές ακριβώς ημέρες και ώρες θα τα επισκεπτόσουν. Άρα ποιά ακριβώς ήταν η υποχρέωσή τους να σε ενημερώσουν ότι η Φλωρεντία έχει δακτύλιο?
Αν την ενοικίαση την έκανες από γραφεία της Φλωρεντίας, τότε ενδεχομένως και να έπρεπε να σε ενημερώσουν και αν δεν το έκαναν τότε θα συζητάγαμε αν αυτό θα ήταν λάθος τους ή όχι.

kostasC

Member
Αν δεν κάνω λάθος, είπες ότι το αυτοκίνητο το νοίκιασες από το Μιλάνο. Φαντάζομαι ότι δεν τους έδωσες και αναλυτικό πρόγραμμα με τα μέρη και σε ποιές ακριβώς ημέρες και ώρες θα τα επισκεπτόσουν. Άρα ποιά ακριβώς ήταν η υποχρέωσή τους να σε ενημερώσουν ότι η Φλωρεντία έχει δακτύλιο?
Αν την ενοικίαση την έκανες από γραφεία της Φλωρεντίας, τότε ενδεχομένως και να έπρεπε να σε ενημερώσουν και αν δεν το έκαναν τότε θα συζητάγαμε αν αυτό θα ήταν λάθος τους ή όχι.

Είναι προφανές, οτι το αντικείμενο του μηνύματος, δεν είναι να γίνει λαικό
δικαστήριο για την τύχη των προστίμων μου. Το αντικείμενο είναι, αν έχει κάποιος
άλλος αντίστοιχη εμπειρία, μπας και υπάρξει κάποια λύση (Για τη λύση της πληρωμής δε θα χρειαζόταν να ρωτήσω... απλά θα έλεγα προσοχή υπάρχει δακτύλιος, όπως έκανε και η pinelopi). Αν ήταν εις γνώση μου η παρανομία, δε θα είχα περάσει ούτε 8 φορές, αλλά ούτε θα μου έπεφτε το σαγόνι όταν είδα τις κλίσεις.

Οπότε ξεφύγαμε...

Αγαπητέ Samion, οι νόμοι υπάρχουν για να εισπράτει το κράτος ή για να προστατεύει τον πολίτη ? Γιατί όταν δίνεις 8 ίδιες κλίσεις ανα 5λεπτά σημαίνει οτι σε ενδιαφέρει μόνο να εισπράξεις. Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό ευνομούμενου κράτους, αλλά
ενός εισπρακτικού μηχανισμού σε βάρος ανυποψίαστων "πελατών".
Δεν είναι τυχαίο οτι αφορά μόνο ξένα (εκτός Φλωρεντίας) αυτοκίνητα
(btw αυτό ισχύει και για το σήμα του ΚΟΚ) και άρα αυτός ΕΙΝΑΙ σοβαρός λόγος
το σήμα να έχει τις λεπτομέρειες στα Αγγλικά. Εχε υπόψη σου, οτι αν το ξενοδοχείο σου είναι στο κέντρο, τότε κάνεις register τις πινακίδες και για τις ώρες άφιξης και αναχώρησης δεν έχεις πρόβλημα. Άρα δεν πας βάσει μόνο του σήματος του ΚΟΚ... αλλά και της πληροφόρησης που πρωτύτερα έχεις πάρει (ή όχι).

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αγαπητέ Samion, οι νόμοι υπάρχουν για να εισπράτει το κράτος ή για να προστατεύει τον πολίτη ? Γιατί όταν δίνεις 8 ίδιες κλίσεις ανα 5λεπτά σημαίνει οτι σε ενδιαφέρει μόνο να εισπράξεις. Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό ευνομούμενου κράτους, αλλά
ενός εισπρακτικού μηχανισμού σε βάρος ανυποψίαστων "πελατών".
Δεν είναι τυχαίο οτι αφορά μόνο ξένα (εκτός Φλωρεντίας) αυτοκίνητα
(btw αυτό ισχύει και για το σήμα του ΚΟΚ) και άρα αυτός ΕΙΝΑΙ σοβαρός λόγος
το σήμα να έχει τις λεπτομέρειες στα Αγγλικά. Εχε υπόψη σου, οτι αν το ξενοδοχείο σου είναι στο κέντρο, τότε κάνεις register τις πινακίδες και για τις ώρες άφιξης και αναχώρησης δεν έχεις πρόβλημα. Άρα δεν πας βάσει μόνο του σήματος του ΚΟΚ... αλλά και της πληροφόρησης που πρωτύτερα έχεις πάρει (ή όχι).
οπως είπα, όταν το σύστημα σε καταγράφει να παρανομείς 10 φορές, υπάρχουν 10 φωτο στο αρχείο, θα σου στείλει 10 κλησεις. τι να κάνει έκπτωση? βλέπεις το σήμα που ξέρεις τι σημαίνει. επαναλαμβάνω: Απαγορεύεται η διέλευση ΟΛΩΝ των οχημάτων και σταματάς.
αφορά τα ξένα αυτοκίνητα? αυτό ποιος στο πε? αφορά ΟΛΑ τα αυτοκίνητα και κατοίκων της Φλωρεντίας ακόμα που δεν μένουν κέντρο ή δεν έχουν το pass (έχει ετήσιο κόστος) το οποίο εκδίδεται για συγκεκριμένη ζώνη της ZTL με το αντίστοιχο χρώμα(δεν μπορείς να κόβεις βόλτες δηλαδή σε όλο το κέντρο). η πληροφόρηση που έχεις πάρει ή μη σίγουρα δεν είναι ευθύνη της δημοτικής αστυνομίας αλλά πρώτα απ' όλα δική σου προσωπική. ενημερώνεσαι για τον ΚΟΚ της χώρας που θα οδηγήσεις και τους κανόνες της πόλης ή του τόπου ειδικότερα που θα κινηθείς. αυτό ισχύει για όλα τα κράτη του κόσμου όπου οδηγούμε. από ηθικής πλευράς και μόνο πρέπει να σε ενημερώνει ο ξενοδόχος και η εταιρεία ενοικιάσεως.
και κανείς δεν σου κάνει δίκη! αλλοίμονο. δεν σε κατηγορούμε. συζητάμε εδώ και προτείνουμε λύσεις ή ανταλλάσουμε εμπειρίες. η δική μου ξαναλέω είναι ότι αν δεν είσαι τυπικά νόμιμος δεν βγάζεις άκρη. στηριζόμενος στο γεγονός ότι είσαι τουρίστας μπορεί κάτι να καταφέρεις. έτσι έχω γλυτώσει κλήσεις εκεί. γιατί η χώρα είναι φιλικότατη στους ξένους.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Είναι προφανές, οτι το αντικείμενο του μηνύματος, δεν είναι να γίνει λαικό
δικαστήριο για την τύχη των προστίμων μου. Το αντικείμενο είναι, αν έχει κάποιος
άλλος αντίστοιχη εμπειρία, μπας και υπάρξει κάποια λύση (Για τη λύση της πληρωμής δε θα χρειαζόταν να ρωτήσω... απλά θα έλεγα προσοχή υπάρχει δακτύλιος, όπως έκανε και η pinelopi). Αν ήταν εις γνώση μου η παρανομία, δε θα είχα περάσει ούτε 8 φορές, αλλά ούτε θα μου έπεφτε το σαγόνι όταν είδα τις κλίσεις.

Οπότε ξεφύγαμε...
Σαφώς και δεν κάνουμε λαϊκό δικαστήριο. Δεν πήρα θέση για το αν φταις ή όχι που παρανόμησες, αλλά για το σχόλιο που έκανες για την εταιρεία ενοικίασης την οποία αδίκως κατηγορείς ότι δε σε ενημέρωσε γιατί είχε όπως λες όφελος να εισπράξει και αυτή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα