psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Υπόθεση Στοκχόλμη
Θεσσαλονίκη, απόγευμα 30ης Σεπτεμβρίου 2021, τηλεφωνική συνομιλία
- Έλα φίλε, τι γίνεσαι, καιρό έχουμε να τα πούμε, τι κάνετε, η οικογένεια;
- Καλά ρε, χάθηκες, σε φάγαν οι εκδρομές, δε σ’ ακούω και Κυριακή πλέον*
- Ναι άσε από το καλοκαίρι είμαι στη γύρα, πλέον ακούς μόνο Τετάρτες*. Να σου πω, είμαι πάλι στο ψάξιμο για ταξιδάκι και λέω πριν αρχίσουν οι περιορισμοί να κάνω μια επίσκεψη κατά πάνω, αξίζει ο Οκτώβριος στη Στοκχόλμη;
- Καταρχάς μην είσαι χαζός και ταλαιπωρείσαι, από Νοέμβρη η Ryan αλλάζει το δρομολόγιο της πετώντας για Arlanda, είναι πολύ καλύτερα. Από την άλλη με πήρε και ο Γιώργος (κοινός μας φίλος) για να μου πει ότι έκλεισε για τέλος του Νοέμβρη, γιατί δεν ανεβαίνετε μαζί; Απλά δε μπορώ να σας φιλοξενήσω και τους δύο, με παιδί, σκυλί κτλ.
- Αυτά δεν είναι προβλήματα φίλε. Πολύ ωραία, συντονιζόμαστε και σ’ ενημερώνω.
- Έγινε αγόρι μου πες μου, μπορεί να ‘χει κρύο και να νυχτώνει νωρίς αλλά μη μασάτε, μια χαρά θα περάσουμε, σας περιμένω.
Μερικές ώρες και 3 ποτά μετά οι συνεννοήσεις είχαν βγει και τ’ αεροπορικά είχαν επικυρωθεί.
Η Σκανδιναβία πάντα φάνταζε στο μυαλό μου κάτι μακρινό, κάτι όχι και τόσο εύκολο και εφικτό για πολλούς παράγοντες, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που έχω βουτήξει στα ταξίδια για τα καλά. Ίσως να φταίει η γεωγραφική θέση της στο βόρειο άκρο της Ευρώπης, ίσως πάλι η συστολή μου για οικονομικά ζητήματα, μιας και η φήμη που συνοδεύει αυτές τις περιοχές είναι ότι πρόκειται για απλησίαστες οικονομικά. Η περιέργεια μου όμως όλο και μεγάλωνε διαβάζοντας και μαθαίνοντας.
Συγκεκριμένα η Σουηδία ήταν σημείο αναφοράς εδώ και τόσα χρόνια στις κουβέντες μου, κυριότερα με χιουμοριστική διάθεση, όταν ήθελα να θίξω στη συζήτηση κάτι πολύ τολμηρό η προοδευτικό. Μη μου πείτε ότι δεν έχετε ακούσει τη φράση «Σουηδία γίναμε», δε θα σας πιστέψω…
Περιχαρής ένιωθα πλέον ότι είχε φτάσει η σειρά της Στοκχόλμης. Το ότι έχω ένα πολύ καλό φίλο όπως ανέφερα πιο πάνω που ζει εκεί από το 2015 αποτέλεσε μόνο το κίνητρο, καθώς πάνω στο έντονο ψάξιμο μου χωρίς συγκεκριμένο στόχο για ταξίδια, έφερε τη Στοκχόλμη να φιγουράρει σαν πολύ πιθανή επιλογή.
Ήταν όμως και η συγκυρία τέτοια, ώστε η εκδρομή να γίνει μεταξύ φίλων και όχι solo όπως τα πρόσφατα τελευταία, δίνοντας μου και μια ευκαιρία να ταξιδέψω μ’ ένα δικό μου άνθρωπο, για να δω έναν άλλο δικό μου άνθρωπο με την οικογένεια του, γεγονός αναμφίβολα πολύ σημαντικό.
Φυσικά πέρα από τα όποια φιλόδοξα έως αχόρταγα πολλές φορές σχέδια μου, τεράστιο ρόλο έπαιξε και η Ryan της καρδιάς μας, καθιστώντας απευθείας εφικτό ακόμα έναν ευρωπαϊκό προορισμό σε τιμές σχεδόν γελοιότητας.
Υπόθεση Στοκχόλμη λοιπόν, μια εκδρομή καθαρά χειμωνιάτικη σε μια πόλη πρότυπο από πολλές απόψεις, σε μια ακόμη ιστορία που αφορά ταξίδι μέσα στο «πολύπαθο» 2021.
Φύγαμε!
*Η αναφορά είναι για μια ιντερνετική ροκ εκπομπή σε ερασιτεχνικό ραδιόφωνο, που εκτός των άλλων αποτέλεσε αφορμή «συνένωσης» φίλων που ζουν εκτός Ελλάδας.
Last edited: