• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Υπάρχουν ασχημότερες πρωτεύουσες από την ΑΘΗΝΑ;;

Borealis

Member
Σε πολλές, στα γρήγορα μπορώ να σκεφτώ καμιά 30ρια. Και δεν είναι το Σύνταγμα η βιτρίνα της Αθήνας, δεν ανοίγεις τουριστικό οδηγό και σου λέει "τοπ-3 Αθήνας: Ομόνοια, Σύνταγμα, Κλαυθμώνος", δεν πουλάει αυτό η Αθήνα, την Πλάκα πουλάει, τα Αναφιώτικα, τη Διον. Αρεοπαγίτου, το παραλιακό μέτωπο κλπ.
30? πολύ ενδιαφέρον, 5-6 να γράψεις θα με βοηθήσεις να το εμπεδώσω καλύτερα.
(με τα αναφιώτικα και την ακρόπολη κρατάς τον τουρίστα 6 ώρες, άσε που είναι και το λεωφορείο που τους πηγαίνει σχεδόν παντού και τα βλέπουν όλα. Και οι υπόλοιποι Έλληνες πρέπει να χτυπάμε κάρτα στην ακρόπολη και τα αναφιώτικα? δεν μας λυπάστε πχιά? ή όσοι ζείτε στην Αθήνα ξεμεσιάζεσται κάθε μέρα να ανεβοκατεβαίνετε το βράχο?)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
30? πολύ ενδιαφέρον, 5-6 να γράψεις θα με βοηθήσεις να το εμπεδώσω καλύτερα.
Νέα Υόρκη, Λισαβώνα, Αβάνα, Μοντεβιδέο, Βουκουρέστι, Λίμα
(με τα αναφιώτικα και την ακρόπολη κρατάς τον τουρίστα 6 ώρες, άσε που είναι και το λεωφορείο που τους πηγαίνει σχεδόν παντού και τα βλέπουν όλα.
Οι τουρίστες στην Αθήνα πάντως και 2 και 3 μέρες μένουν, αν έχεις οποιαδήποτε επαφή με τον εισερχόμενο τουρισμό θα το ξέρεις, στοιχειώδες είναι, χίλια πράγματα έχει να κάνεις και να δεις. Τι πάει να πει τα βλέπουν όλα; Ο τουρίστας στο Παρίσι δεν "τα βλέπει όλα"; Πρέπει να κρύβονται κάποια κομμάτια της πόλης; Ένας που πάει στην Πράγα δε θα δει ότι το 80% είναι διαμερίσματα της κακιάς ώρας; Του αλλάζει τη γνώμη για το αν η Πράγα αξίζει να είναι επισκέψιμη; Πήγε κανείς Νέα Υόρκη ή Νάπολι χωρίς να δει αρουραίους στο μετρό, πρεζάκια, σκουπίδια στιβαγμένα; Ντρέπονται οι κάτοικοί τους και αναρωτιούνται αν "υπάρχουν πιο άσχημες πόλεις στον πλανήτη";
Και οι υπόλοιποι Έλληνες πρέπει να χτυπάμε κάρτα στην ακρόπολη και τα αναφιώτικα?
Δεν ξέρω πώς προέκυψε αυτό το σχόλιο, Η απάντηση είναι η 'ίδια με το ερώτημα αν πρέπει να τρως μπουγάτσες ή να φοράς πράσινες κάλτσες ή να κοιμάσαι στο ψυγείο: όχι. Αλλά δε βλέπω τι σχέση έχει με το αν η Αθήνα είναι η πιο ασχημη πόλη. Δεν είναι, έχει άσχημα σημεία όπως κι άλλες, και η "βιτρίνα" της είναι πολύ καλύτερη από τις περισσότερες γι αυτό έχει και τον τουρισμό που έχει. Γιατί δεν πουλάει την Ομόνοια, την Αρχαία Αγορά πουλάει, γιατί ο τουρίστας πάει στου Ψυρρή το βράδυ κι όχι στα Κάτω Πατήσια, γιατί έχει ένα σκασμό ξενοδοχεία στο παραλιακό μέτωπο κι όχι στην Πλατεία Βικτωρίας, όπως ο κόσμος μένει στο Meatpacking κι όχι στο Μπρονξ. Επιμένεις να συγκρίνεις τα άσχημα κομμάτια της Αθήνας με τα πιο όμορφα των άλλων πόλεων, δε βγάζει νόημα αυτό. Ή θα συγκρίνουμε τις πόλεις συνολικά, ή θα συγκρίνουμε το τουριστικό τους προϊόν. Δε συγκρίνουμε τα banlieu και το Gare du Nord (μια χαρά κεντρικά είναι κι αυτά) με την Πλάκα και το Καβούρι, το ανάποδο γιατί επιμένεις να το κάνεις; Τόση εμμονή πια;

δεν μας λυπάστε πχιά? ή όσοι ζείτε στην Αθήνα ξεμεσιάζεσται κάθε μέρα να ανεβοκατεβαίνετε το βράχο?)
Με μια μίνιμουμ φυσική κατάσταση δεν ξεμεσιάζεσαι και ναι, σχεδόν καθημερινά, τυγχάνει να μένω και δίπλα. Αλλά δεν είναι μόνο ο βράχος, μια χαρά γειτονιές έχει η Αθήνα να κάνεις τις βόλτες σου, άλλο αν δεν απευθύνονται σε τουρίστες πολλές από αυτές.

Last edited:

bandit650

Member
εγω απο τη αλλη δε καταλαβαινω την εμμονη οτι ειμαστε οι ομορφοτεροι οι καλυτεροι οι γ@μικουλες και δε ξερω και εγω σε τι αλλο πρωτιες.
ισως αυτος ειναι ο λογος που δε προκειτε ποτε να βελτιωθουμε.
γιατι να το κανουμε αλλωστε.
ειμαστε τελειοι σε ολα μας.

Borealis

Member
Επειδή έτυχε να μιλήσεις για πόλεις που έχω επισκεφτεί σε διάφορες φάσεις τους από το 1985 έως σήμερα, την Νέα Υόρκη, την Λισαβόνα, το Παρίσι, την Πράγα, την Νάπολη, το Βουκουρέστι (μόνο στη σοσιαλιστική του φάση) μου φαίνεται τρομερή ΑΔΙΚΙΑ να συγκρίνει κάποιος την οργάνωση, την καθαριότητα, τα συντηρημένα παλιά κτήρια, την αρχιτεκτονική, τις συγκοινωνίες, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τους απλούς δρόμους ή τους πεζόδρομους, τις απλές πολυκατοικίες με αυτό που είναι η Αθήνα. Θα μπορούσε κάποιος να πει κάτι για τη Νάπολη, αλλά πάλι έλεος τι σχέση έχει όλος αυτός ο αρχιτεκτονικός πλούτος με τα βρώμικα κτήρια του 60-70 της Αθήνας?
Το σχόλιο για τα Αναφιώτικα και την Ακρόπολη προέκυψε επειδή υποθέτω ότι οι τουρίστες δεν πάνε και κάθονται όλη μέρα στο Μπιγκ Μπεν ούτε στον Πύργο του Άιφελ ούτε στο Άγαλμα της Ελευθερίας, θες να δεις και κάτι άλλο και λογικά οι τουρίστες και εμείς οι επαρχιώτες δεν θα ανεβαίνουμε όλη την ώρα στη Ακρόπολη, χαίρομαι που το κάνετε εσείς που ζείτε στην Αθήνα.
Επειδή κάπου σε έχασα να συνοψίσω, η Αθήνα έχει ένα καταπληκτικό κλάστερ αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που εξαντλούνται όμως σχετικά γρήγορα, στα συν ότι πλέον έχει αρκετά καλά Μουσεία. Έχει ένα κάπως ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο το οποίο όμως έχει απογυμνωθεί και στην ουσία αντιστοιχεί σε μια πόλη 300.000 και όχι 4 εκατομμυρίων. Μια λέξη μόνο, συντήρηση σε όλα, μπας και φανεί τελικά πως είναι η πραγματική Αθήνα.

εδι τώρα κατάλαβα ότι δεν έκανα παράθεση το σχόλιο του @Yorgos στο οποίο απαντώ παραπάνω, δεν πειράζει νομίζω είναι κατανοητό

bandit650

Member
αυτες ειναι οι πρωτευουσες που σκεφτηκες στα γρηγορα και αναφερες οτι το κεντρο τους ειναι τοσο αφροντιστο και ασχημο ωστε ειναι πισω απο την αθηνα;;
δε εχω παει σε καμια απο αυτες.
εχω δει φωτογραφιες απο τις 2 πρωτες. καμια σχεση!!!! πολυ ομορφοτερες απο τη αθηνα!
οσο για τη αβανα εσυ ελεγες οτι ειναι απο τις ομορφοτερες που ξερεις. τωρα ξαφνικα εχει αφροντιστο κεντρο;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
εγω απο τη αλλη δε καταλαβαινω την εμμονη οτι ειμαστε οι ομορφοτεροι οι καλυτεροι οι γ@μικουλες και δε ξερω και εγω σε τι αλλο πρωτιες.
ισως αυτος ειναι ο λογος που δε προκειτε ποτε να βελτιωθουμε.
γιατι να το κανουμε αλλωστε.
ειμαστε τελειοι σε ολα μας.
Μπορείς να μας υποδείξεις ΕΝΑ σχόλιο που να λέει ότι είμαστε τέλειοι σε όλα και οι πιο όμορφοι; Ένα ρε παιδί μου να καταλάβω σε τι απαντάς ακριβώς.
Σε όλο το ποστ λέω ότι ξέρω ΠΟΛΛΕΣ πόλεις που είναι πιο αφρόντιστες , πιο ΄'ασχημες ή ότι έχουν τόσες άσχημες γειτονιές (ναι, και στο κέντρο πολλές από αυτές) όσες η Αθήνα. Εσύ από αυτό συμπέρανες ότι είμαστε οι κορυφαίοι. Απλά σου λέμε ότι όχι, δεν είναι η χειρότερη έχει ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ χειρότερες και γι αυτό έχει και τους επισκέπτες που έχει.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
, Λισαβώνα, Αβάνα, Μοντεβιδέο, Βουκουρέστι, Λίμα
αυτες ειναι οι πρωτευουσες που σκεφτηκες στα γρηγορα
Δεν είναι όλες πρωτεύουσες.
και αναφερες οτι το κεντρο τους ειναι τοσο αφροντιστο και ασχημο ωστε ειναι πισω απο την αθηνα;;
Εμείς τι φταίμε; Να πας, όλες αξιόλογες.
εχω δει φωτογραφιες απο τις 2 πρωτες.
Έχεις δει φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη και δε σου φάνηκε βρώμικη ή αφρόντιστη; Να πας τότε να τη δεις από κοντά. Να μπεις στο μετρό, να περπατήσεις στο Χάρλεμ, να πας στην Τσάινατάουν και να τα συγκρίνεις με την Αθήνα.

καμια σχεση!!!! πολυ ομορφοτερες απο τη αθηνα!
Ε άμα το λένε οι φωτογραφίες που είδες!!!!πάσο.

οσο για τη αβανα εσυ ελεγες οτι ειναι απο τις ομορφοτερες που ξερεις. τωρα ξαφνικα εχει αφροντιστο κεντρο;
Δεν έλεγα ότι είναι από τις ομορφότερες, η ομορφότερη λέω ότι είναι από τις πρωτεύουσες που έχω δει. Και ναι, το κέντρο της είναι εντελώς αφρόντιστο, καταρρέει. Και σκουπίδια έχει, και γκραφίτι έχει, και κτίρια που πέφτουν έχει, και ζητιάνους και αποχετεύσεις που ξεβράζουν κουράδες. Αλλά εξακολουθεί να είναι πανέμορφη. Όπως και η Αθήνα, απλά σε υπερθετικό βαθμό (και σε ομορφιά και σε ατημελησιά).
[/QUOTE]

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επειδή έτυχε να μιλήσεις για πόλεις που έχω επισκεφτεί σε διάφορες φάσεις τους από το 1985 έως σήμερα, την Νέα Υόρκη, την Λισαβόνα, το Παρίσι, την Πράγα, την Νάπολη, το Βουκουρέστι (μόνο στη σοσιαλιστική του φάση) μου φαίνεται τρομερή ΑΔΙΚΙΑ να συγκρίνει κάποιος την οργάνωση, την καθαριότητα,
Κάπου εδώ σταμάτησα το διάβασμα...

Να σας πω άλλες 10; Και που 'εχουν και τουρισμό μάλιστα:
Κάιρο, Μπανγκόκ, Ρίο, Μέξικο Σίτυ, Όσλο, Πόρτο, Κορούνια, Μόσχα, Άγκυρα, Χοκκάιντο

Κάποιες είναι ΠΟΛΥ πιο βρώμικες από την Αθηνα, άλλες έχουν ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥ χειρότερες γειτονιές από της Αθήνας, άλλες είναι απλά ΠΟΛΥ πιο άσχημες αρχιτεκτονικά, άλλες τα έχουν όλα τα κακά της μοίρας μαζί και πάλι δεν ξέρω κανέναν κάτοικό τους να αναρωτιέται αν είναι οι χειρότερες "του κόσμου", έλεος.

Μια χαρά συγκρίσιμη είναι η Αθήνα, σαφώς πάνω από το μέσο όρο των πρωτευουσών του πλανήτη, σαφώς πίσω από άλλες, ανά κατηγορία. Ως συνολική εκτίμηση , όσοι δουλεύουμε στον τουρισμό, ξέρουμε τι άποψη έχουν και οι ξένοι επισκέπτες και οι ξένοι που ζουν στην Αθήνα, ελάχιστη σχέση έχει με τη μιζέρια που βγάζουν πολλοί από τους κατοίκους της. Αλλά ξαναλέω, αυτό δεν είναι προνόμιο της Αθήνας, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν σε εκτίμηση το χώρο που ζουν.

bandit650

Member
Όταν είσαι ερωτευμένος δε μπορείς να δεις αντικειμενικά τα πράγματα.
Αυτό πιστεύω ότι ισχύει για σένα και την Αβάνα

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όταν είσαι ερωτευμένος δε μπορείς να δεις αντικειμενικά τα πράγματα.
Αυτό πιστεύω ότι ισχύει για σένα και την Αβάνα
ΝΑ θυμίσω ότι είναι δεύτερη στο διαγωνισμό για την ωραιότερη πρωτεύουσα του πλανήτη, με ελάχιστη διαφορά από την πρώτη... Όλοι αυτοί ανώμαλοι είναι; Όλα τα μέλη του φόρουμ; Ψήφισαν μέλη που πήγαν, όχι από... φωτογραφίες. Ακόμη και με την υποκειμενικότητα της ομορφιάς, το δείγμα παραείναι μεγάλο. Αν στους 100 άντρες οι 95 πουν ότι μια γυναίκα είναι όμορφη, ε είναι κατά 95% όμορφη, τι να κάνουμε. Δεν είναι αντικειμενικό (ποτέ δεν μπορεί να είναι το γούστο, δεν είναι μετρήσιμο), αλλά δεν τους λες και προκατειλημμένους.

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
(καλά τόσα likes από την paefstra δεν πήρα ούτε στο θρεντ για τον Άδωνι)
:haha:

drDorothy

Member
αυτες ειναι οι πρωτευουσες που σκεφτηκες στα γρηγορα και αναφερες οτι το κεντρο τους ειναι τοσο αφροντιστο και ασχημο ωστε ειναι πισω απο την αθηνα;;
εχω δει φωτογραφιες απο τις 2 πρωτες. καμια σχεση!!!! πολυ ομορφοτερες απο τη αθηνα!
Πάντως γενικά το να επιχειρηματολογεί κάποιος που έχει δει φωτογραφίες απέναντι σε κάποιον που δουλεύει στον τουρισμό και έχει ταξιδέψει στο 80% του πλανητη ειναι λίγο σαν να μιλάει για ποδόσφαιρο κάποιος που ακούει πχ τα αθλητικά στο ραδιοφωνο απέναντι σε έναν ποδοσφαιριστή και αθλητικογράφο. Και σαν κάτι να μου θυμίζει απο την επικαιρότητα...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom