• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Υπάρχουν ασχημότερες πρωτεύουσες από την ΑΘΗΝΑ;;

paefstra

Member
Αν ήταν έτσι με τίποτα δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στον κατάλογο Παρίσι,Λονδίνο κλπ.

Επίσης η ομορφιά δεν είναι απαραίτητα θέμα χρημάτων. Χώρες ανατολικής Ευρώπης, έχουν ωραιότερες πρωτεύουσες από πλουσιότερες χώρες δυτικής Ευρώπης.
Το ίδιο και φτωχές λατινοαμερικάνικες χώρες. Ωραιότερες πρωτεύουσες από ευρωπαικές με υψηλότερο οικονομικό και βιωτικό επίπεδο.
Ε νταξει, τωρα θα πρεπει να αποκλειστουν και ολες οι Σκανδιναβικες χωρες που εχουν πληθυσμο αναλογο με της Ελλαδας αλλα ευημερουν, γιατι δεν ταιριαζει στον συλλογισμο του @bandit650 που λεει "λιγος πληθυσμος, δεν εχουν οικονομικη ευχερεια".

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Και η Αβάνα είναι κατά πολύ φτωχότερη και ξέσκισε το Λονδίνο

Κι εγώ αν ψήφιζα σε διαγωνισμό, την Αβάνα θα ψήφιζα γιατί η ομορφιά της πόλης δεν θα ήταν το κύριο κριτήριο μου. Αν μιλάμε για ομορφιά πόλης δεν βλέπω πως αυτές οι 2 πόλεις μπορούν να μπουν σε σύγκριση, πόσο μάλλον να βγει και πιο όμορφη η Αβάνα.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Μα δεν βρισκω ασχημη τη Θεσσαλονικη. Ειναι φανταστικη μαλιστα για διακοπες ενος τουριστα, ασχετα αν εζησα καποια χρονια και τη βλεπω ως πρωην κατοικος. Αλλα πες οτι εισαι θεατροφιλος, θα σε φαει το πηγαινε ελα Αθηνα. Πες οτι αγαπας τα ταξιδια, θα σε φαει το πηγαινε ελα στην Αθηνα που ειναι η βασικη αφετηρια για τους περισσοτερους προορισμους. Κλπ κλπ. Οπως ειπαμε, ο χαρακτηρισμος συμπρωτευουσα ειναι της παρηγοριας.
ο ψηλός πάντως μια χαρά τα καταφέρνει με τα ταξίδια!!! Στη Θεσσαλονίκη πέρασα δυο από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου τέλος δεκαετίας ΄70. Τότε οι οδηγοί των λεωφορείων σταματούσαν και σ΄έπαιρναν και εκτός στάσης, νάναι καλά οι άνθρωποι!

Μάλιστα. Όλοι αυτοί πηγαίνουν σ αυτές τις πόλεις γιατί έφαγαν το παραμύθι της διαφήμισης και όχι
γιατί είναι ωραίες. Να υποθέσω αν διαφημιστούν Σκόπια, Κίεβο, Τίρανα, Βελιγράδι κλπ οι άλλες θα
πιάσουν πάτο και οι διαφημιζόμενες δεν θα ξέρουν που να τους κοιμίσουν. Είναι δηλαδή διαμαντάκια,
απλά δεν διαφημίστηκαν.

Δηλαδή επειδή είδες κάποιες εργατικές κατοικίες στην περιοχή Belvitge του δήμου Hospitalet στα
7-10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Βαρκελώνης, φρίκαρες; Που να κρύψουμε τους εργάτες αυτής της πόλης για να μην φρικάρουμε δηλαδή; Είμαι σίγουρος ότι θα ξεφρικάριζες αν πήγαινες μια βόλτα από εκεί. Αλλά επειδή δεν πρόκειται να πας ας σου βάλω μερικές φωτογραφίες.
View attachment 358205 View attachment 358206 View attachment 358207 Ναι είναι σχετικά άσχημα τα κτήρια, αλλά φτιάχτηκαν με την αισθητική αλλά και για να καλύψει
τις ανάγκες της εποχής που χτίστηκαν. Μακάρι να υπήρχαν παρόμοιες εργατογειτονιές σαν κι αυτήν.
Δες πάρκα και δρόμους.
οκ, συμφωνώ, πότε τράβηξες όμως τις φωτογραφίες? εγώ τα είδα το 1984, γκαζόν, δένδρα και παγκάκια δεν υπήρχαν πουθενά, μέσα στο χώμα ήταν, άρα όλα είναι σχετικά τελικά!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
ο ψηλός πάντως μια χαρά τα καταφέρνει με τα ταξίδια!!!
Προφανώς τα παιδιά αναφέρονται στα παλαιότερα χρόνια που ήταν απείρως πιο δύσκολο, με λιγότερες εταιρείες να πετούν απο/προς το Μακεδονία. Με λίγα λόγια, προ Ryan εποχή. :)

bandit650

Member

Borealis

Member
Προφανώς τα παιδιά αναφέρονται στα παλαιότερα χρόνια που ήταν απείρως πιο δύσκολο, με λιγότερες εταιρείες να πετούν απο/προς το Μακεδονία. Με λίγα λόγια, προ Ryan εποχή. :)
Σωστός, αλλά η μεγάλη αλήθεια είναι (άλλο που δεν το γράφουμε) ότι η αλιτάλια και η σουίς ήταν υπεύθυνες που είχαμε πάντα διέξοδο με πολλές συνδέσεις χωρίς να χρειαζόμαστε την Αθήνα, μετά βέβαια ήρθαν τα πολλά ανοίγματα της εντζίαν και η ίζι που έκανε το Βερολίνο και το Λονδίνο προάστιο του χωριού μας. Η ράυαν άργησε αλλά δεν μας έκατσε και άσχημα, δυστυχώς μόνο που χτύπησε την ίζι, αν δεν χτυπήθηκε από μόνη τους. Σόρι για το οφ τόπικ, αλλά μου φάνηκε λίγο άδικο να πάρει όλα τα εύσημα η ράιαν.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κι εγώ αν ψήφιζα σε διαγωνισμό, την Αβάνα θα ψήφιζα γιατί η ομορφιά της πόλης δεν θα ήταν το κύριο κριτήριο μου. Αν μιλάμε για ομορφιά πόλης δεν βλέπω πως αυτές οι 2 πόλεις μπορούν να μπουν σε σύγκριση, πόσο μάλλον να βγει και πιο όμορφη η Αβάνα.
Πιο ωραίο το Λονδίνο από την Αβάνα; Ε όχι δα. Και ναι, αποκλειστικά με κριτήριο της ομορφιά ψηφίσαμε, αν θυμάστε. Μια μέτρια γειτονιά της Αβάνας θα ήταν η ομορφότερη του Λονδίνου.

Τέλος πάντων στο θέμα μας, ακόμη και στη λίστα με τις δυτικές πρωτεύουσες που έβαλε ο εκκινητης, εγώ την Αθήνα κάπου στη μέση την κατατασσω. Το θέμα του πληθυσμού της κάθε χώρας δεν μπορώ να πω ότι το βρίσκω σχετικό, ούτε του πλούτου. Όπως επίσης προσωπικά (γιατί υποκειμενική είναι η ομορφιά) το αν ένα κτίριο είναι συντηρημενο ή όχι δεν προσφέρει κάτι στην ομορφιά του. Ένας καλοσυντηρημενος ουρανοξύστης στο Σίτυ είναι ένα καλοσυντηρημενο άσχημο κτίριο, ένα ιστορικο ερείπιο της Λισσαβώνας ειναι μια κακοσυντηρημενη ομορφιά . Γούστα είναι αυτά.

bandit650

Member
Επειδή είναι όντως υποκειμενική η ομορφιά, για μένα ένα ερείπιο σε οποιαδήποτε πόλη είναι απλά ένα ερείπιο.
Ερμού χαμηλά από Θησείο προς Μοναστηράκι. Αριστερά ανεβαίνοντας υπάρχουν νεοκλασικά κτίρια. Το ένα έχει ανακαινιστεί το ακριβώς δίπλα εγκατάλειψη έτοιμο να πέσει. Ε λοιπόν προτιμώ να θαυμάζω την ομορφιά του πρώτου και όχι του δεύτερου.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επειδή είναι όντως υποκειμενική η ομορφιά, για μένα ένα ερείπιο σε οποιαδήποτε πόλη είναι απλά ένα ερείπιο.
Ερμού χαμηλά από Θησείο προς Μοναστηράκι. Αριστερά ανεβαίνοντας υπάρχουν νεοκλασικά κτίρια. Το ένα έχει ανακαινιστεί το ακριβώς δίπλα εγκατάλειψη έτοιμο να πέσει. Ε λοιπόν προτιμώ να θαυμάζω την ομορφιά του πρώτου και όχι του δεύτερου.
Δεν είναι αυτή όμως η σύγκριση που κάνω, αλλά το αν στη θέση του ερείπιου προτιμάς ένα μοντέρνο, καλοδιατηρημένο κτίρια με γραφεία, πχ σαν αυτά της La Defense.

alma

Member
Πιο ωραίο το Λονδίνο από την Αβάνα; Ε όχι δα. Και ναι, αποκλειστικά με κριτήριο της ομορφιά ψηφίσαμε, αν θυμάστε.

Ένας καλοσυντηρημενος ουρανοξύστης στο Σίτυ είναι ένα καλοσυντηρημενο άσχημο κτίριο
Κοίτα κι εγώ που είμαι φαν του Λονδίνου, βρίσκω ομορφότερες π.χ. την Αβάνα ή την Ρώμη. Αν με ρωτούσες για το ποιό βρίσκω ποιό ενδιαφέρον, θα προτιμούσα Λονδίνο για αυτό κι έχω πάει τόσες πολλές φορές που έχω πια ξεχάσει πόσες είναι. Οπότε με κριτήριο ομορφιά ψηφίσαμε στο εν λόγω θέμα.

Τώρα για τον ουρανοξύστη συμφωνώ γιατί κι εγώ αντιπαθώ την μοντέρνα αρχιτεκτονική των συγκεκριμένων κτιρίων. Ένας γκρι μονοκόμματος ουρανοξύστης μου φαίνεται απείρως ασχημότερος από ένα εδουαρδιανό κτίριο. Αν όμως το εν λόγω εδουαρδιανό κτίριο, είναι και φρεσκοβαμμένο και καλά συντηρημένο, θα το αγαπήσω περισσότερο.

paefstra

Member
Για τις συντηρησεις νομιζω οτι ισχυει ο,τι για τις μεταφρασεις:
Αν ειναι πιστη, δεν ειναι ωραία
Αν ειναι ωραία, δεν είναι πιστή.
(Σε υφος κλασικης γυναικας παντα).

Τεραστιο θέμα, αν "συντηρησουμε" τον Παρθενωνα πρεπει να μπει στεγη και χρωματα.

Μην τα κανουμε ολα Καλαματα που τα βαφουν ολα και ειναι νοικοκυραιοι.

bandit650

Member
Όταν έγραψα για αναβάθμιση του κέντρου μέσω επενδύσεων σε κτίρια της Αθήνας αυτό εννοούσα.
Και δε καταλαβαίνω πως δε συνδέεται ο πληθυσμός μιας χώρας με το ΑΕΠ της.
Περισσότεροι πολίτες περισσότεροι φόροι περισσότερα έσοδα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom