• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γαλλία Ηνωμένο Βασίλειο Τριήμερο από Λονδίνο - Στρασβούργο;

VasilikiZed

Member
Καλημέρα σας!
Έχω κλείσει εισιτήρια για Λονδίνο στις 15 Οκτώβρη έως τις 26. Σκεφτόμασταν με τον φίλο μου ότι επειδή είναι πολλές οι μέρες και λόγω του ότι τα αεροπορικά από Λονδίνο είναι πολύ φθηνά να πεταχτούμε και ένα τριήμερο κάπου αλλού . Έχουμε έντονη σκέψη για Στρασβούργο, αλλά τα διάφορα που έχω διαβάσει για την πόλη δεν με έχουν κάνει να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου αν αξίζει ή όχι.
Οπότε εδώ είναι που θέλω την βοήθειά σας. Αν κάποιος έχει πάει και γνωρίζει το μέρος,τα αξιοθέατα, τις τιμές που παίζουν, θα ήθελα πολύ να με κατατοπίσει.
Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άλλη πόλη που θεωρείτε ότι αξίζει περισσότερο και εξερευνάται καλύτερα μέσα σε ένα τριήμερο.

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Υπεροχος προορισμος.
Διαβασε γι'αυτον και δες φωτο στο https://www.travelstories.gr/commun...λβετια-Γαλλια-Γερμανια-550.57278/#post-663209 κι αν τυχον το αποφασισετε, ψαξε με να σου στειλω αποτυπωση/καταγραφη αξιοθεατων του και αναλυτικο προγραμμα περιηγησης του και να εισαι σιγουρη, οτι δεν θα μετανοιωσεις

yllos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλημέρα σας!
Έχω κλείσει εισιτήρια για Λονδίνο στις 15 Οκτώβρη έως τις 26. Σκεφτόμασταν με τον φίλο μου ότι επειδή είναι πολλές οι μέρες και λόγω του ότι τα αεροπορικά από Λονδίνο είναι πολύ φθηνά να πεταχτούμε και ένα τριήμερο κάπου αλλού . Έχουμε έντονη σκέψη για Στρασβούργο, αλλά τα διάφορα που έχω διαβάσει για την πόλη δεν με έχουν κάνει να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου αν αξίζει ή όχι.
Οπότε εδώ είναι που θέλω την βοήθειά σας. Αν κάποιος έχει πάει και γνωρίζει το μέρος,τα αξιοθέατα, τις τιμές που παίζουν, θα ήθελα πολύ να με κατατοπίσει.
Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άλλη πόλη που θεωρείτε ότι αξίζει περισσότερο και εξερευνάται καλύτερα μέσα σε ένα τριήμερο.
Σε αλλα μερη στο Uk εχεις πάει;Θα μπορουσες να πας 3 μέρες Εδιμβουργο ή στην Ιρλανδια.Θα εχει φθηνες και βολικες πτησεις και για τα 2.Επισης εχει και εκδρομες που μπορεις να κανεις στο Μπαθ,Stonehedge κλπ.Εχεις 12 μερες,αν βγαλεις την πρωτη και την τελευταια για πτησεις κλπ μενουν 10.Εγω δεν το χορταινω ποτε το Λονδινο αλλα με καλο προγραμμα σε 5-6 μερες βλεπεις παρα πολλα αναλογα με τα γουστα σου και με το ποσο θες να περπατας καθε μερα.Σου μενουν ανετα 3-4 μερες που μπορεις να βαλεις ειτε το Εδιμβουργο ειτε το Δουβλινο.

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Αν δεν εχεις παει Εδιμβουργο,δεν το συζητω.Πηγαινε εκει,ειναι πανεμορφο και στις μερες που θελεις να το περιηγηθεις,ενω αν εχεις επιπλεον ημερες,μπορεις να επισκεφτεις St Andrews,Pearth κα,που ολα ειναι υπεροχα για ημερησιες εκδρομες. Δες τα http://www.travelstories.gr/communi...ωτια-και-μια-φωτογραφικη-περιηγηση-του.55940/
Η Ιρλανδια ειναι ακριβωτερη και σιγουρα οχι γραφικοτερη.

Ταξίδι-Όνειρο
New York
Καλημέρα σας!
Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άλλη πόλη που θεωρείτε ότι αξίζει περισσότερο και εξερευνάται καλύτερα μέσα σε ένα τριήμερο.[/QUOTE

Καλημέρα αγαπητή φιλη. Κατά την δική μου άποψη, αφού θα είσαι Λονδίνο θα μπορούσες να επισκεφθείς το Εδιμβούργο ή την Γλασκώβη...Το Κάρντιφ, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Μπελφαστ, Δουβλίνο και πολλές ακόμα περιοχές..

VasilikiZed

Member
Σε αλλα μερη στο Uk εχεις πάει;Θα μπορουσες να πας 3 μέρες Εδιμβουργο ή στην Ιρλανδια.Θα εχει φθηνες και βολικες πτησεις και για τα 2.Επισης εχει και εκδρομες που μπορεις να κανεις στο Μπαθ,Stonehedge κλπ.Εχεις 12 μερες,αν βγαλεις την πρωτη και την τελευταια για πτησεις κλπ μενουν 10.Εγω δεν το χορταινω ποτε το Λονδινο αλλα με καλο προγραμμα σε 5-6 μερες βλεπεις παρα πολλα αναλογα με τα γουστα σου και με το ποσο θες να περπατας καθε μερα.Σου μενουν ανετα 3-4 μερες που μπορεις να βαλεις ειτε το Εδιμβουργο ειτε το Δουβλινο.
Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθούμε το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα μείνουμε σε φίλη οπότε δεν θα έχουμε κόστος διαμονής και γι' αυτό είχαμε σκέψη να πάμε και κάπου αλλού 3-4 μέρες αλλά να μας βγει οικονομικά λόγω του χαμηλού μπάτζετ που διαθέτουμε. Δηλαδή ψάχνουμε low budget διακοπές και να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα.
Το Εδιμβούργο έχει αυτές τις προδιαγραφές? Έχεις κάτι άλλο στο νού σου?
Ευχαριστώ πολύ.

Αν δεν εχεις παει Εδιμβουργο,δεν το συζητω.Πηγαινε εκει,ειναι πανεμορφο και στις μερες που θελεις να το περιηγηθεις,ενω αν εχεις επιπλεον ημερες,μπορεις να επισκεφτεις St Andrews,Pearth κα,που ολα ειναι υπεροχα για ημερησιες εκδρομες. Δες τα http://www.travelstories.gr/community/threads/ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ-Σκωτια-και-μια-φωτογραφικη-περιηγηση-του.55940/
Η Ιρλανδια ειναι ακριβωτερη και σιγουρα οχι γραφικοτερη.
Ισχύει ότι και παραπάνω , θα μου άρεσε να ακούσω και την δική σου πρόταση αν έχεις κάποιον άλλο προορισμό στο μυαλό σου!
Ωστόσο θα διαβάσω σίγουρα τον οδηγό σου για το Εδιμβούργο γιατί απ' ότι φαίνεται το Στρασβούργο είναι ακριβό για τα τωρινά δεδομένα.
Ευχαριστώ πολύ.

yllos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγω ψηφιζω Εδιμβουργο 100%. Πρωτον επειδη το εχω κανει απο Λονδινο εχει καλη συχνη και φθηνη συνδεση,δευτερον εμεινα φθηνα 50€ το δικλινο στην νεα πλευρα της πολης σε travelodge και τριτον μπορεις να την βγαλεις πολυ φθηνα.Η πολη περπατιεται αρα γλιτωνεις λεφτα στις μεταφορες,τζαμπα τουρ της πολης μπορεις να κανεις και εχει αρκετα αξιοθεατα με δωρεαν εισοδο.Αρκετα πιο οικονομικο το φαγητο σε σχεση με Λονδινο.Επισης ριξε μια ματια στο http://thehairycoo.com/ οπου κανεις ημερησια με αρκετες στασεις φτανοντας στην αρχη των highlands και στο τελος δινεις οτι εχεις ευχαριστηση σε λεφτα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Επισης ριξε μια ματια στο http://thehairycoo.com/ οπου κανεις ημερησια με αρκετες στασεις φτανοντας στην αρχη των highlands και στο τελος δινεις οτι εχεις ευχαριστηση σε λεφτα.
Δεν είναι κακές οι εκδρομές τους, βλέπεις τα βασικά !

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Για τα λεφτα τους ειναι σουπερ.Περασαμε παρα πολυ καλα στο free tour
Χαίρομαι για εσάς :)
Αν θέλατε να σταματήσετε σε ένα σημείο της αρεσκείας σας κατα την διαδρομή για φώτο πχ, σταματούσαν ή τηρούσαν το πρόγραμμά τους κανονικά ; Αυτό δλδ είναι το free tour;

jimp

Member
Και York μπορείς να πας. Βρίσκεις και φθηνά εισιτήρια με megabus. Φυσικά και ημερήσιες σε Cambridge, Oxford, Bath, Stonehenge.

paefstra

Member
Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθούμε το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα μείνουμε σε φίλη οπότε δεν θα έχουμε κόστος διαμονής και γι' αυτό είχαμε σκέψη να πάμε και κάπου αλλού 3-4 μέρες αλλά να μας βγει οικονομικά λόγω του χαμηλού μπάτζετ που διαθέτουμε. Δηλαδή ψάχνουμε low budget διακοπές και να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα.
Το Εδιμβούργο έχει αυτές τις προδιαγραφές? Έχεις κάτι άλλο στο νού σου?
Ευχαριστώ πολύ.

Ισχύει ότι και παραπάνω , θα μου άρεσε να ακούσω και την δική σου πρόταση αν έχεις κάποιον άλλο προορισμό στο μυαλό σου!
Ωστόσο θα διαβάσω σίγουρα τον οδηγό σου για το Εδιμβούργο γιατί απ' ότι φαίνεται το Στρασβούργο είναι ακριβό για τα τωρινά δεδομένα.
Εγώ θεωρώ την Αγγλία γενικότερα ακριβή. Δες που βρρίσκεται το κόστος διαμονής πρώτα, το Εδιμβούργο δεν φημίζεται για την οικονομική διαμονή του. Η @malysa που πηγε πρόσφατα εχει σαφή εικόνα.
Εχω "πεταχεί" από Λονδίνο στη Λιλ, στην Κολωνια και στο Δουβλίνο.
Η Κολωνια δε μου αρεσε, οποτε δεν προτεινω, αν και βρηκα παμφθηνα τα αεροπορικα οσο και το ξενοδοχειο.
Το Δουβλίνο είναι μικρό και φτάνουν και 2 μέρες για να το δείτε. Στα προτερήματα ότι έχει πτήσεις πρωί από Λονδίνο και αργά το βραδυ επιστροφη, οποτε αν και έχει ακριβή διαμονή, βγάζεις ενα διήμερο πληρώνοντας διαμονή ενα βράδυ μόνο.
Στη Λιλ ηταν ακόμη ευκολότερο, έγινε οδικώς. Επίσης ενα διήμερο φτάνει και αν και πήγα με αυτοκίνητο, τα λεωφορεία εξυπηρετούν πολύ και γλιτώνεις και το κοστος της μετακίνησησης απο και προς αεροδρόμιο.
Αλλος προορισμος που μπορει να γινει και με βραδινο λεωφορείο ειναι Βρυξέλλλες, Γανδη, Μπρυζ. Παλι με βραδινο λεωφορειο εχετε λιγοτερες διανυκτερευσεις. Μεχρι Αμστερνταμ η Παρισι μπορειτε να κανετε ομοιως, αλλα ετοιμαστειτε για τιμες φωτια στα ξενδοχεια και ενα τριημερο δε φτανει στο Παρισι.
Ριχνοντας μια ματια, ειδα οτι ειναι παμφθηνα τα αεροπορικα για Τουλουζη και σε εξαιρετικες ωρες, φευγετε πρωι και επιστρεφετε μεσανυχτα. Ριξτε μια ματια στη διαμονη εκει, τι τιμες εχουν. Δεν εχω παει, αλλα νομιζω οτι με 2 βραδια εχετε 3 μερες γεματες, δεν ειναι ασχημα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom