• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τρελές χρεώσεις της SIXT στην Ιταλία.

blademyc

Member
Το Φεβρουάριο είχαμε πάει στην Ιταλία 6 άτομα. Μια μέρα πριν φύγουμε νοικιάσαμε από την SIXT ένα Βανάκι για να πάμε Ρώμη-Φλωρεντία-Ρώμη μια μέρα.

Η τιμή ήταν 74.9 ? προσφορά. Όλα ξεκίνησαν μια χαρά πήγαμε ήρθαμε και περάσαμε μια χαρά. Το πρωί θα το παραδίναμε σε ένα κατάστημα τις SIXT κοντά στο ξενοδοχείο μας. Τελικα σκεφτήκαμε αντί να δώσουμε 12? το άτομο για να πάμε στο αεροδρόμιο μιας και φεύγαμε, να κρατήσουμε το Βαν και να πάμε με αυτό στο αεροδρόμιο, η τιμή ήταν μια η άλλη (+75? για 6 άτομα ) και χωρίς ταλαιπωρία. Και έτσι έγινε.

Ένα μήνα μετά άρχισαν τα καμπανάκια. Ο λογαριασμός αντί για 150? ήρθε 300? γιατί μας χρέωσαν φόρο για το αεροδρόμιο και είχαμε μια γραμμή λιγότερο πετρέλαιο (ακριβός έτσι το είχαμε πάρει), διπλάσια τιμή !!!!!
Και δεν μας έφτανε αυτό τώρα 6 μήνες μετά μας στέλνουν Email ότι μας γράψανε για παράνομο παρκάρισμα 36? ενώ παρκάραμε στην Φλωρεντία στο κέντρο σε παρκινκ και πληρώσαμε 6? παρακαλώ και στην Ρώμη στο παρκινκ του ξενοδοχείου μας.

Άντε να βγάλεις άκρη με αυτούς που πλέξαμε. Και δεν είναι τα 150 + 36 euro που δώσαμε παραπάνω αλλά αν τους καπνιση όποια στιγμή θέλουν μπορούν να χρεώνουν την κάρτα μας?

Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να κάνω κάτι ? Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια κατάσταση ?

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Να προσέχουμε πάντα τα μικρά γράμματα στις κρυμμένες γραμμές, που αφορούν στις πιστωτικές κάρτες.
Ναι, μπορούν, βάσει αυτών των όρων, να χρεώνουν τα πάντα, όσο χρόνο κι αν περάσει, μετά την αρχική χρέωση.
Όσον αφορά την κλήση, θα πρέπει να σας έχουν στείλει το χαρτί της τροχαίας. Εφ΄ όσον εσείς έχετε παρκάρει σε μέρος κλειστό, τότε πώς το αυτοκίνητο δέχθηκε κλήση? Αυτό πρέπει να το ψάξετε...

blademyc

Member
Θα πάω το πρωί να δω αν μπορώ να ακυρώσω την κάρτα μου στην τράπεζα. Πάντως μας έστειλαν Εμαιλ χωρίς να σκανάρουν έστω την κλήση.
Το παράξενο είναι ότι δεν μας χρέωσαν ακόμα τα 36?.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Επικοινώνησε επίσης με την τράπεζά σου και ρώτησέ τους αν μπορείς να αρνηθείς την συναλλαγή ή να μπλοκάρεις τουλάχιστον οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή.

blademyc

Member
Η τράπεζα τελικά δεν μας δίνη καμία σημασία (Milenium) οπότε μάλλον θα ακυρώσω την κάρτα !
Ωστόσο μου ήρθε και η χρέωση της κλίσις αλλά τουλάχιστον να μη μπορούνε να κάνουνε κάτι μελλοντικά , με αυτούς τους απατεώνες ποτέ δεν ξέρεις !

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Κάποιες φορές δεν βγάζεις άκρη αν δεν υψώσεις φωνή! Κάποιες τράπεζες δυστυχώς, έστω κι αν είναι ιδιωτικές, λειτουργούν με κριτήρια δημοσίου...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για την κληση ισως μπορεις να κανεις κατι...πχ αν εχεις αποδειξη του παρκινγκ τι ωρες ηταν το αμαξι παρκαρισμενο, κ η κληση εινα μεσα σε αυτες τις ωρες

για τις αλλες χρεωσεις δυσκολο.
κ με παραξενευει που εγινε αυτο...εχω νοικιασει πολλες φορες (απο γερμανια βεβαια) αλλα αυτο που λες...

για αυτο με το πετρελαιο βεβαια, εγω παω κ βαζω βενζινη μεσα στο αεροδρομιο οποτε το αμαξι ειναι φουλ...
οσο για την εξτρα χρεωση στο αεροδρομιο το εχω προσεξει στον λογ/μο οτι παντε υπαρχει εξτρα χρεωση για αεοδρομιο. οποτε για αυτα μαλλον δεν μπορεις να κανεις κατι.

απλα οτι λεει το συμβολαιο ετσι πρεπει να κανεις.
αν λεει παραλαβη αεροδρομιο, κ παραδοση μεσα στην θαλασσα, ε πετα το στην θαλασσα...αλλιως αυτοι θα σε χρεωσουν παλι

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
O turms σωστά τα λέει.

Η προσφορά που σας έδωσε η Sixt προφανώς ήταν για παράδοση στο ίδιο κατάστημα.

Σε όλες τις εταιρείες, όταν παραλαμβάνεις το αυτοκίνητο από ένα σημείο και το παραδίδεις σε άλλο, υπάρχει έξτρα χρέωση γιατί μετά θα πρέπει να το γυρίσουν εκεί που ανήκει. Και η παράδοση στα αεροδρόμια πάντα μα πάντα, έχει επιπλέον κόστος.
Όπως επίσης, όταν σε μια πόλη η εταιρεία έχει πάνω από ένα κατάστημα ενοικίασης, αυτό που είναι πιο κεντρικό συνήθως είναι και πιο ακριβό.
Το δε τεπόζιτο συνήθως θα πρέπει να είναι εντελώς γεμάτο, πράγμα που οι υπάλληλοι των γραφείων ενοικίασης σου το επισημαίνουν κατά τη διαδικασία υπογραφής του συμβολαίου και παραλαβής του αυτοκινήτου.

Τέλος, όλα αυτά σίγουρα αναφέρονται στο σχετικό συμβόλαιο, το οποίο οι περισσότεροι (κακώς) ποτέ δε διαβάζουν.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
για την κληση ισως μπορεις να κανεις κατι...πχ αν εχεις αποδειξη του παρκινγκ τι ωρες ηταν το αμαξι παρκαρισμενο, κ η κληση εινα μεσα σε αυτες τις ωρες

για τις αλλες χρεωσεις δυσκολο.
κ με παραξενευει που εγινε αυτο...εχω νοικιασει πολλες φορες (απο γερμανια βεβαια) αλλα αυτο που λες...

για αυτο με το πετρελαιο βεβαια, εγω παω κ βαζω βενζινη μεσα στο αεροδρομιο οποτε το αμαξι ειναι φουλ...
οσο για την εξτρα χρεωση στο αεροδρομιο το εχω προσεξει στον λογ/μο οτι παντε υπαρχει εξτρα χρεωση για αεοδρομιο. οποτε για αυτα μαλλον δεν μπορεις να κανεις κατι.

απλα οτι λεει το συμβολαιο ετσι πρεπει να κανεις.
αν λεει παραλαβη αεροδρομιο, κ παραδοση μεσα στην θαλασσα, ε πετα το στην θαλασσα...αλλιως αυτοι θα σε χρεωσουν παλι
καλα τα είπες για τις χρεώσεις. μία απορία μόνο: είναι σίγουρο ότι είναι γαι παρκαρισμα και όχι για είσοδο στο δακτύλιο ZTL? υπήρχε και σχετικό τόπικ.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΑΘΗΜΑ:
Μέσω Novacarhire (μεσίτης) νοικιάζω αυτοκίνητο επιβατικό, από Malpensa. Για 3 μέρες περίπου 100 Ε.
Μου προκείπτει να παραλάβω από Auto Europa, αλλιώς Sisily by Car. Όλα καλά. Το παραδίδω εκτός ωραρίου (τα κλειδιά στην τρύπα). Μετά 3 μήνες EXTRA χρέωση στην κάρτα μου 50Ε,
γιατί, λέει, βρήκαν μια κηλίδα στο πίσω κάθισμα :shock::shock::shock:
Απίστευτο!!! μόνος πήγα, μόνος γύρισα, ούτε παιδιά είχα, πίσω ούτε τον χαρτοφύλακά μου δεν ακούμπησα. Πλήρωσα, τους έστειλα ένα μέιλ εκτόνωσης (πήγαν να σκάσουν από την στεναχώρια τους, έμαθα:bleh::bleh::bleh:) με αγνόησαν, φυσικά και το....ξέχασα. Με γεια μου:(:(

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΑΘΗΜΑ:
Μέσω Novacarhire (μεσίτης) νοικιάζω αυτοκίνητο επιβατικό, από Malpensa. Για 3 μέρες περίπου 100 Ε.
Μου προκείπτει να παραλάβω από Auto Europa, αλλιώς Sisily by Car. Όλα καλά. Το παραδίδω εκτός ωραρίου (τα κλειδιά στην τρύπα). Μετά 3 μήνες EXTRA χρέωση στην κάρτα μου 50Ε,
γιατί, λέει, βρήκαν μια κηλίδα στο πίσω κάθισμα :shock::shock::shock:
Απίστευτο!!! μόνος πήγα, μόνος γύρισα, ούτε παιδιά είχα, πίσω ούτε τον χαρτοφύλακά μου δεν ακούμπησα. Πλήρωσα, τους έστειλα ένα μέιλ εκτόνωσης (πήγαν να σκάσουν από την στεναχώρια τους, έμαθα:bleh::bleh::bleh:) με αγνόησαν, φυσικά και το....ξέχασα. Με γεια μου:(:(
παλι καλα...μονο 50 ευρω...

καλο ειναι να παιρνουμε την εξτρα καλυψη πχ Super CDW, Top CDW ή καπως ετσι που το λενε οι εταιρειες...
εγω παντα εκλεινα μεσω budget κ ηταν 7 την μερα...ολες οι αλλες χτυπανε κατι 16/μερα , 18/μερα κλπ
Δυστυχως η budget εκλεισε στην γερμανια κ μειναμε μπουκαλα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
παλι καλα...μονο 50 ευρω...

καλο ειναι να παιρνουμε την εξτρα καλυψη πχ Super CDW, Top CDW ή καπως ετσι που το λενε οι εταιρειες...
εγω παντα εκλεινα μεσω budget κ ηταν 7 την μερα...ολες οι αλλες χτυπανε κατι 16/μερα , 18/μερα κλπ
Δυστυχως η budget εκλεισε στην γερμανια κ μειναμε μπουκαλα.
Μα ξανάνοιξε και στη Γερμανία (νομίζω άλλαξαν απλώς franchisee).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα