• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Το φαγητό είναι ταξίδι!

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη

Attachments

sunset

Member
ηλιοβασιλεμα στο χωριο ζια της κω, κατω απο την κληματαρια της ταβερνας "ωρομεδων".συνδυασμoς υπεροχων γευσεων και ενος τοπιου ειδιλλιακου.
οτι κι αν φαει κανεις ειναι εξαιρετικο.και στο τελος;σε περιμενει μια ποικιλια
διαφορων γλυκων ημερας απο τα χερια της ιδιοκτητριας.:rolleyes:

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Πολύ ορεκτικές αυτές οι φώτο από Ταϋλάνδη. Λύστε κάποιες απορίες μου please.
Οι διατροφικές τους συνήθειες είναι παρόμοιες με τις δικές μας ή μπορεί να βρεις σουβλάκια από έντομα τηγανητά ή άλλα σιχαμένα όπως στη Κίνα? Το street food είναι ασφαλές ή εγγυήση για τροφική δηλητηρίαση?

GTS

Member
Οι διατροφικές τους συνήθειες είναι παρόμοιες με τις δικές μας ή μπορεί να βρεις σουβλάκια από έντομα τηγανητά ή άλλα σιχαμένα όπως στη Κίνα? Το street food είναι ασφαλές ή εγγυήση για τροφική δηλητηρίαση?
Παρόμοιες όχι, αλλά σουβλάκια με έντομα και τα σιχαμένα που λες, εγώ δεν είδα. Το φαγητό από το δρόμο είναι μια χαρά και πολύ νόστιμο, αλλά γιατί να φας από το δρόμο ενώ μπορείς να φας σε φοβερές "ταβερνούλες" με ελάχιστα χρήματα? Πάντως, έχω φάει σνακ και από το δρόμο απόγευμα για να με κρατήσει και ήταν πεντανόστιμο.

Τροφική δηλητηρίαση εγώ δεν έπαθα 22 μέρες που έτρωγα ντόπιο φαγητό....τώρα, είναι και θέμα τύχης...γιατί στην Ελλάδα, δεν παθαίνεις τροφική δηλητηρίαση δηλ.? Είναι τι θα σου τύχει μάλλον...αν πάντως πας εκεί και δε φας σε ντόπια μαγαζιά, και χάνεις γεύσεις φοβερές και τσάμπα χρήματα θα πληρώσεις.

Μπήκα να απαντήσω επειδή κάνουμε μόλις τη πρώτη μας απόπειρα να φτιάξουμε pad thai....μου τρέχουν τα σάλια ήδη :bleh:

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Ρωτάω γιατί για την Αίγυπτο ας πούμε μου έχουν πει ότι το street food είναι σίγουρο ότι θα σε αρρωστήσει (μη βαράτε έτσι μου είπανε). Και ενώ φαίνονται όλα λαχταριστά στη φωτογραφία τα βλέπω και αναρωτιέμαι τι είναι, πχ μπορεί εμένα κάτι να μου φαίνεται πατατοκροκέτα και να είναι μυαλά :).

GTS

Member
Ρωτάω γιατί για την Αίγυπτο ας πούμε μου έχουν πει ότι το street food είναι σίγουρο ότι θα σε αρρωστήσει (μη βαράτε έτσι μου είπανε). Και ενώ φαίνονται όλα λαχταριστά στη φωτογραφία τα βλέπω και αναρωτιέμαι τι είναι, πχ μπορεί εμένα κάτι να μου φαίνεται πατατοκροκέτα και να είναι μυαλά :).
Καλά κάνεις και ρωτάς Μαίρη...στην Αίγυπτο έχουν πάθει τροφική ακόμα και με φαγητό από μπουφέ (στα γκρουπ)

Πάντως και εμένα με αηδιάζουν οι Κινέζοι με τα έντομα....αλλά από Ταϋλανδούς να φας satay chicken π.χ. να γλύφεις τα δάχτυλά σου...δε παίζονται οι άνθρωποι

Lifesparker

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δανια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια
Μπορς στο εστιατοριο-βιβλιοθηκη Πουσκιν στην Μοσχα.
Και φυσικα SUSHI

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Πολυ ωραιο θεμα...

Εγω πιστευω οτι καθε λαος εχει τη δικη του νοοτροπια κ καθε νοοτροπια εμπεριεχεται στην κουζινα του καθε λαου.Πχ εμεις εχουμε Μεσογειακη διατροφη, οι Μεσανατολιτες καυτερα φαγητα, οι Αγγλοι δεν εχουν τιποτα (χεχεχε), ολα ειναι αναλογα με τον τροπο που ζεις..

Γιαυτο δεν μπορω αυτους που πανε πχ σε μια ξενη χωρα κ τρωνε Μακντοναλντς (ημαρτον δηλαδη) φαε ρε ανθρωπε την παραδοσιακη τους κουζινα...

Παντως το καλυτερο που εχω φαει ασχετα απο αστακομακαροναδα κοντα στην Μονεμβασια ειναι στην Κρητη σε μια ταβερνα, το "Αρνι του Αμπελουργου" που ειναι αρνι τυλιγμενο σε κληματοφυλλα.Επισης στο Παλερμο μια απιστευτη πιτσα σε κατι σοκακια χωμενη κ στο Βουκουρεστι κατι πατατες βραστες με τυρι κ μπεικον (cartoff tserenest προφερεται,τωρα πως γραφεται ειναι αλλο θεμα)

Traveller

Member
νεα σμυρνη ,ενα πολυ ωραιο κινεζικο!Αλλα και ισπανικη κουζινα στη Γλυφαδα
Ναι και στο Μοσχάτο έχει ένα ωραίο Αφγανικό... Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...

Ρε μπαγάσα ας ήταν να γράψεις κάτι σοβαρό καμμιά φορά...

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Μα φυσικά βρίσκεις έντομα για snack και στην Ταϊλάνδη. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι στο καθημερινό τους μενού (αμφιβάλω), πάντως βρίσκεις και ακρίδες και σκουλήκια/κάμπιες (δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν αυτά) και άλλα. Σε άλλες χώρες είδα και κατσαρίδες, σκύλους και το χειρότερο (αυτό δεν το είδα) πουλιά πριν ακόμα βγουν από το αυγό!

Κατά τη γνώμη μου το φαγητό από το δρόμο είναι 99% ασφαλές. Όλοι λένε πως σχεδόν σίγουρα θα αρρωστήσεις, εγώ αρρώστησα μετά από 5 μήνες ταξίδι και αφού έτρωγα στο δρόμο σε όλες τις χώρες (Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ, Κίνα, Λάος) και μετά συνέχισα να τρώω και στην Ταϊλάνδη και στην Βιρμανία (που είναι και η πιο επίφοβη). Ότι τρως το φτιάχνουν εκείνη την ώρα μπροστά σου και ψήνεται καλά στο γουόκ. Το πιο πιθανό είναι να αρρωστήσεις τις πρώτες ημέρες που το στομάχι σου δεν είναι συνηθισμένο, σιγά σιγά αποκτάς “αντισώματα”! :p Το φαγητό στο δρόμο ήταν για μένα κάτι το μοναδικό στις χώρες τις Ασίας και αξίζει το όποιο ρίσκο!

Οι μπουφέδες σε αυτές τις χώρες πρέπει να αποφεύγονται αφού δεν ξέρεις πότε έχει μαγειρευτεί το φαγητό, πόσες ώρες κάθετε εκεί, αν έχουν ανακατέψει και τα περισσεύματα τις προηγούμενες μέρες κτλ.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Τελεια.!!!
Αντε να το βρεξουμε και λιγο τωρα!!!
Σ`υγεια mpiftex και σε ολους τους fan !!!
Στην υγειά μας Xene! Δεν σε πειράζει να σε τσουγκρίσω με Chang που την προτιμώ (μεγαλύτερο μπουκάλι, υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και φτηνότερη) ή ακόμη καλύτερα με Beerlao, που άλλη μπύρα σαν κι αυτή δεν υπάρχει (στην Ασία)!! :clap:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Στην υγειά μας Xene! Δεν σε πειράζει να σε τσουγκρίσω με Chang που την προτιμώ (μεγαλύτερο μπουκάλι, υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και φτηνότερη) ή ακόμη καλύτερα με Beerlao, που άλλη μπύρα σαν κι αυτή δεν υπάρχει (στην Ασία)!! :clap:
Ας τσουγκρισουμε με Chang λοιπον,εξισου καλη,και οντως λιγο φθηνοτερη.
Μηπως ξερεις αν υπαρχουν αυτες οι μπυρες στην Αθηνα???
Σε κανενα Ταιλανδεζικο ισως??
Και η Leo,πολυ καλη.:D
Την Beerlao θα την δοκιμασω οταν παω στο Λαος.:clap:

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη