Σλοβακία Τσεχική Δημοκρατία Το πυρηνικό καταφύγιο της Τσεχοσλοβακίας & τα 24 μπαρ.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Απολογισμός & συμπεράσματα

α. Χρόνος εκδρομής
: Κατά κοινή συμφωνία πιο λίγος απ' όσο θα θέλαμε, χωρούσε παραπάνω σίγουρα στο Brno, ίσως και μια νύχτα στη Μπρατισλάβα που είχαμε ξαναδεί. Με μιάμιση μέρα ακόμα νομίζω πως θα ήμασταν καλά, θα έλεγα ιδανικά, όχι πως ήταν άσχημο το διήμερο φυσικά, το αντίθετο.

β. Εποχή εκδρομής: Από τη μία η μικρή διάρκεια της ημέρας και το τσουχτερό κρύο της εποχής, πράγματα που δε θα συναντήσει όποιος ταξιδέψει καλοκαίρι. Από την άλλη η μαγική μουντάδα του χειμώνα, η ατμόσφαιρα σε παμπ κι εστιατόρια και κατά κύριο λόγο οι Χριστουγεννιάτικες αγορές. Διαλέγεις και παίρνεις, ωστόσο εγώ λέω πως αν σκεφτόμουν να ξαναπάω, μετά χαράς πάλι τον χειμώνα θα επέλεγα.

γ. Όσα δεν είδαμε: Όπως διαβάσατε το προσπαθήσαμε πολύ με τα αξιοθέατα, ωστόσο ήταν αυστηρά επιλεγμένα σε σχέση με όσα -αρκετά- έχει η πόλη του Brno. Στη λίστα μου είχα τις κατακόμβες «Kostnice u sv. Jakuba» (που δεν επισκεφτήκαμε λόγω τεχνικού προβλήματος), την κρύπτη των Καπουτσίνων «Kapucínská krypta», τις φυλακές «Káznice», τη βίλλα «Tugendhat», και αρκετά ακόμη που εκκρεμούν για την επόμενη φορά.

δ. Άνθρωποι: Καμία ιδιαίτερη εντύπωση, ίσως ένα κλικ πιο προσιτοί σε σχέση με την Πράγα αλλά και πάλι δε μου έκαναν καμία αίσθηση, αν εξαιρέσω τους υπαλλήλους στα αξιοθέατα που ήταν χαμογελαστοί, ευγενέστατοι κι εξυπηρετικοί. Καλοί επαγγελματίες κι αυτό είναι που μετράει για τον τουρίστα στην τελική.

ε. Οργάνωση/μετακίνηση: Τίποτα περισσότερο από το Flixbus για τη μετακίνηση μεταξύ των δύο πόλεων. Από κει και πέρα τα πόδια μας να ‘ναι καλά, δε χρειάστηκε κάτι άλλο. Όσον αφορά την οργάνωση, τα πράγματα ήταν περισσότερο προσεγμένα για τους επισκέπτες της πόλης απ’ ότι τα περίμενα. Δε μας προβλημάτισε κάτι, μέχρι και οδηγίες στα Ελληνικά βρήκαμε στην υπόγεια αγορά, τι άλλο να ζητήσουμε;

στ. Κουζίνα/ποτά: Σίγουρα πράματα. Κρεατοφαγία κι άγιος ο θεός, πλούσια τα ελέη σε φθηνά κυρίως εστιατόρια και τις -ακριβές το ξαναλέω- ανοικτές αγορές, με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κεντρικής Ευρώπης και τα κοινά της εδέσματα.
Για τις μπύρες τι να πω, νομίζω ότι έχω γίνει κουραστικός, ωστόσο μιλάμε για μία από τις πατρίδες του ζύθου, ακατέργαστου κι αφιλτράριστου που σου επιτρέπει να πίνεις χωρίς να φουσκώνεις, με εξαιρετική ποιότητα. Μήνες πλέον μετά την εκδρομή κι ακόμη δε μπορώ να συνηθίσω με τίποτα τα νεροπλύματα που σερβίρουν τα Ελληνικά μπαρ. Όσο για τις τιμές; Λαϊκές όπως πρέπει, τσάμπα πράμα, έως και κάτω από 2 ευρώ/ποτήρι σε ορισμένες περιπτώσεις.

ζ. Κόστος: Η εκδρομή αυτή μένει ως μία από τις πιο οικονομικές που έχω πραγματοποιήσει, με τη διαμονή στο καταφύγιο βέβαια να παίζει ρόλο σ’ αυτό. Δε ξέρω και δε ψάχτηκα περαιτέρω, έχω την αίσθηση όμως πως δε θα είχε τόσο μεγάλη διαφορά. Όπως και να ‘χει όταν βγάζεις τριήμερο με κόστος 110€+- για μεταφορικά (αεροπλάνο & λεωφορείο) και διαμονή τη σήμερον ημέρα, δε μπορείς παρά να είσαι πολύ ευχαριστημένος.

η. Γενική εικόνα: Άψογη, αμιγώς παρεΐστικη ως αναμέναμε, ιδανική απόδραση τριημέρου με έντονη ζωή, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και διάθεση με πολλά χαμόγελα. Τι να λέμε, ξαναπάμε πολύ ευχαρίστως.

Μέχρι τότε, ραντεβού στην επόμενη ιστορία, κάπου στην Τσεχοσλοβακία, την υπόλοιπη Ευρώπη ή οποιοδήποτε άλλο ωραίο μέρος αυτού του κόσμου.

Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!

Cover_Back.jpg

Υ.Γ. Το μόνο που θ’ αφήσουμε ιστορίες, και κανα - δυο φωτογραφίες…

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Υ.Γ. Το μόνο που θ’ αφήσουμε ιστορίες, και κανα - δυο φωτογραφίες…
Προσυπογράφω ψηλέ! Αν και εγώ δεν τα πάω καλά με την γραφή ιστοριών...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.821
Μέλη
39.561
Νεότερο μέλος
nikgoulas@hotmail

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom