• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό

nikosGR

Member
Παίδες του travelstories.gr σας χαιρετώ

Είμαι καινούργιο μέλος του forum και εντόπισα τη συγκεκριμένη σελίδα από ανάγκη για να μου δώσετε τη βοήθεια σας και τα φώτα σας για πληροφορίες του επικείμενου ταξιδιού μου στη Μπολώνια.

Όπως είπα θα επισκεφτώ τη Μπολώνια στο Σεπτέμβριο για ένα φθινωπορινό σχολέιο φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνιας για 10 μέρες. Είμαι αρκετά χαρούμενος διότι θα είναι η πρώτη μου φορά που θα ταξιδέψω με αεροπλάνο και η πρωτή μου φορά θα βγω στο εξωτερικό. Έχω κλείσει ξενοδοχείο από το booking.com με χρεωστική visa από τη τράπεζα πειραιώς που έχω. Επίσης έχω αγοράσει μόνος από τη σελίδα της alitalia τα αεροπορικά εισιτήρια.

Μέχρι εδώ καλά, αυτό που ωστόσο δεν γνωρίζω είναι τι να περιμένω από ένα διαφορετικό πολιτισμικά τόπο σε σύγκριση με τον ελληνικό, τι μου συμβουλεύεται να προσέξω στην Μπολόνια.

Επίσης να ρωτήσω σχετικά με τις χρεωστικές κάρτες για ξενοδοχεία. Έχω κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο το οποίο είναι κεντρικά της πόλης για 13 βραδίες μου βγήκε 772 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν μου έχουν στείλει κάποιο πρόβλημα με τη χρεωστική. Από την εμπειρία σας πιστεύεται να υπάρξη πρόβλημα με την χρεωστική της πειραιώς για πληρωμές ξενοδοχείων στο εξωτερικό?

Τέλος έχω μια απορία για τα αεροδρόμια. Έχω αγοράσει τα αεροπορικά εισιτήρια της alitalia από 18 Ιουλίου αλλά ακόμη δεν έχω πάρει με email το boarding pass μου. Πρέπει να ανησυχώ είτε θα μου το στείλουν μετά?

katia1981

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο - Δουβλίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Νορβηγικά φιορδ
το boarding pass θα το πάρεις όταν κάνεις check in online... απλα σου στέλνουν εμαιλ επιβεβέωσης κράτησης της θέσης...το οποίο θα το έχεις λάβει ήδη... για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω... αν και με visa πληρώνω και εγώ και δεν είχα θέμα ποτέ.. αλλά ας πει και κάποιος άλλος για σίγουρα!!!

nikosGR

Member
το boarding pass θα το πάρεις όταν κάνεις check in online... απλα σου στέλνουν εμαιλ επιβεβέωσης κράτησης της θέσης...το οποίο θα το έχεις λάβει ήδη... για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω... αν και με visa πληρώνω και εγώ και δεν είχα θέμα ποτέ.. αλλά ας πει και κάποιος άλλος για σίγουρα!!!
Όντως την επιβεβέωση κράτησης με τα δρομολόγια των αεροπορικών γραμμών που θα ταξιδέψω και ποιες ώρες αναχωρούν το έχω λάβει εδώ και 1 Μήνα. Ξέρω ότι δεν είμαι και τόσο σχετικός με το τρόπο που λειτουργούν οι αεροπορικές εταιρίες αλλά ομολογουμένως δεν ήξερα ότι το boarding pass το λαμβάνεις όταν κάνεις online check in.

Ευχαριστώ και πάλι!

katia1981

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο - Δουβλίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Νορβηγικά φιορδ
το check in μπορεις να το κάνεις και στο αεροδρόμιο αλλά καλύτερα και πιο εύκολο είναι μέσω ιντερνετ στο σπίτι ..πληροφοριες περισσότερες θα βρεις στο σιτε της alitalia ...
καλά να περάσεις !!!

nikosGR

Member
το check in μπορεις να το κάνεις και στο αεροδρόμιο αλλά καλύτερα και πιο εύκολο είναι μέσω ιντερνετ στο σπίτι ..πληροφοριες περισσότερες θα βρεις στο σιτε της alitalia ...
καλά να περάσεις !!!
Για να είμαι ειλικρινής είχα δει από τη σελίδα της alitalia ότι το online check-in γίνεται 24 ώρες πριν την αναχώρηση, βέβαια λόγο άγνοιάς μου νόμιζα ότι το online check-in και η έκδοση του boarding pass είναι 2 πράγμα τα ανεξάρτητα το ένα από το άλλο αλλά τελικά συσχετίζονται όπως είπες. Να σε καλά και ευχαριστώ για τη διευκρίνηση!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
nikosGR said:
Για να είμαι ειλικρινής είχα δει από τη σελίδα της alitalia ότι το online check-in γίνεται 24 ώρες πριν την αναχώρηση,
Για να ειμαστε ακριβεις, γινεται απο την προηγουμενη μερα απο αυτη της αναχωρησης. Αρα ανοιγει παραπανω απο 24 ωρες πριν την ωρα αναχωρησης.

echo2011

Member
Για να είμαι ειλικρινής είχα δει από τη σελίδα της alitalia ότι το online check-in γίνεται 24 ώρες πριν την αναχώρηση, βέβαια λόγο άγνοιάς μου νόμιζα ότι το online check-in και η έκδοση του boarding pass είναι 2 πράγμα τα ανεξάρτητα το ένα από το άλλο αλλά τελικά συσχετίζονται όπως είπες. Να σε καλά και ευχαριστώ για τη διευκρίνηση!
Στο online check-in συνήθως σου δίνεται και η δυνατότητα να επιλέξεις και τη θέση που θα καθήσεις στο αεροπλάνο.. Αν κάνεις check-in απ'το σπίτι σου κερδίζεις και λίγο χρόνο στο αεροδρόμιο αφού απλά αφήνεις τη βαλίτσα σου στα ειδικα γκισέ "baggage drop off" (για την alitalia συγκεκριμένα δε γνωρίζω αλλά φαντάζομαι πως θα'χει, αλλιώς πας στα κανονικά γκισέ).
Όσο για την χρεωστική κάρτα μην ανησυχείς, αν δεν είχε εγκριθεί δε θα προχωρούσε η κράτηση απ'το booking. Κοίταξες την κίνηση της κάρτας σου αν πήραν το ποσό; Όπως και να χει οπωσδήποτε να εκτυπώσεις και να κρατας μαζί το confirmation απ'το booking και είναι αναγκασμένοι να σε εξυπηρετήσουν..

nikosGR

Member
Στο online check-in συνήθως σου δίνεται και η δυνατότητα να επιλέξεις και τη θέση που θα καθήσεις στο αεροπλάνο.. Αν κάνεις check-in απ'το σπίτι σου κερδίζεις και λίγο χρόνο στο αεροδρόμιο αφού απλά αφήνεις τη βαλίτσα σου στα ειδικα γκισέ "baggage drop off" (για την alitalia συγκεκριμένα δε γνωρίζω αλλά φαντάζομαι πως θα'χει, αλλιώς πας στα κανονικά γκισέ).
Όσο για την χρεωστική κάρτα μην ανησυχείς, αν δεν είχε εγκριθεί δε θα προχωρούσε η κράτηση απ'το booking. Κοίταξες την κίνηση της κάρτας σου αν πήραν το ποσό; Όπως και να χει οπωσδήποτε να εκτυπώσεις και να κρατας μαζί το confirmation απ'το booking και είναι αναγκασμένοι να σε εξυπηρετήσουν..
Να σε πω τη έκανα με το booking. Την κράτηση την έκανα από 30 Ιουλίου, επέλεξα συγκεκριμένα ξενοδοχείο που έχει δωρεάν ακύρωση μέχρι 2 μέρες πριν το check-in στο ξενοδοχείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κάποιο μήνυμα από το booking ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρεωστική debit κάρτα μου. Βέβαια βλέποντας το τραπεζικό λογαριασμό μου (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της πειραιώς για web-banking) που είναι συνδεδεμένη η κάρτα δεν έχει γίνει και κάποια δέσμευση χρημάτων ακόμη από το ξενοδοχείο.

echo2011

Member
Να σε πω τη έκανα με το booking. Την κράτηση την έκανα από 30 Ιουλίου, επέλεξα συγκεκριμένα ξενοδοχείο που έχει δωρεάν ακύρωση μέχρι 2 μέρες πριν το check-in στο ξενοδοχείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κάποιο μήνυμα από το booking ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρεωστική debit κάρτα μου. Βέβαια βλέποντας το τραπεζικό λογαριασμό μου (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της πειραιώς για web-banking) που είναι συνδεδεμένη η κάρτα δεν έχει γίνει και κάποια δέσμευση χρημάτων ακόμη από το ξενοδοχείο.
Ίσως επειδή επέλεξες δωμάτιο με δωρεάν ακύρωση.. Από κάτω έλεγε "καμία προκαταβολή δε θα χρεωθει" σωστά; Δε μπορούν λοιπόν να δεσμεύσουν χρήματα.
Με τις πιστωτικές (όταν επιλέξεις τα παραπάνω και όχι "πληρωμή κατα την κράτηση") επίσης δε χρεώνουν τπτ απλά κρατάνε τα στοιχεία και η χρέωση γίνεται στο check out (σε ελάχιστες περιπτώσεις μου ζητήσανε τη κάρτα στο τσεκ ιν). Μπορεί και σε σένα να ζητήσουν πληρωμή στο τσεκ ιν αλλά από τη στιγμή που έχεις έγκυρη κράτηση από το booking και τους τη δείξεις δε μπορούν να σου αρνηθούν δωμάτιο ακόμα και αν υπάρχει θέμα με τη κάρτα.
Το χειρότερο που μου έχει τύχει επειδή υπήρχε πρόβλημα με κάρτα (και δε με ενημέρωσαν από πριν) ήταν να ζητήσουν πληρωμή σε μετρητά στο τσεκ ιν.. Οπότε σηκώνεις τα χρήματα από τη χρεωστική σου σε ένα ΑΤΜ και πληρώνεις.. Αλλά αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα..

nikosGR

Member
Ίσως επειδή επέλεξες δωμάτιο με δωρεάν ακύρωση.. Από κάτω έλεγε "καμία προκαταβολή δε θα χρεωθει" σωστά; Δε μπορούν λοιπόν να δεσμεύσουν χρήματα.
Με τις πιστωτικές (όταν επιλέξεις τα παραπάνω και όχι "πληρωμή κατα την κράτηση") επίσης δε χρεώνουν τπτ απλά κρατάνε τα στοιχεία και η χρέωση γίνεται στο check out (σε ελάχιστες περιπτώσεις μου ζητήσανε τη κάρτα στο τσεκ ιν). Μπορεί και σε σένα να ζητήσουν πληρωμή στο τσεκ ιν αλλά από τη στιγμή που έχεις έγκυρη κράτηση από το booking και τους τη δείξεις δε μπορούν να σου αρνηθούν δωμάτιο ακόμα και αν υπάρχει θέμα με τη κάρτα.
Το χειρότερο που μου έχει τύχει επειδή υπήρχε πρόβλημα με κάρτα (και δε με ενημέρωσαν από πριν) ήταν να ζητήσουν πληρωμή σε μετρητά στο τσεκ ιν.. Οπότε σηκώνεις τα χρήματα από τη χρεωστική σου σε ένα ΑΤΜ και πληρώνεις.. Αλλά αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα..
Όντως έτσι όπως το λες είναι, στην πολιτική του ξενοδοχείου από το booking.com λέει το εξής:

"Προπληρωμή: Καμία προκαταβολή δεν θα χρεωθεί."

Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με την χρεωστική κάρτα. Είχα κάνει και πιο πριν κρατήσεις μέσω booking και τις ακύρωνα (με πολιτικές δωρεάν ακύρωσης) μετά από 8-10 μέρες λόγο ότι έβρισκα μετά ξενοδοχεία που πρόσφεραν καλύτερες τιμές. Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν μου έτυχε κάποιο πρόβλημα μη-αποδοχής της κάρτας μου.

Παρεμπιπτόντως, διαθέτω και μέσω του web-banking της τράπεζας πειραιώς μια εικονική προ-πληρωμένη mastercard (virtual prepaid mastercard). Μήπως γνωρίζεις αν αυτού του τύπου καρτών γίνονται δεκτές από ξενοδοχεία εξωτερικού.

Και αν και εκ των υστέρων, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του forum που μέσα σε τόσο χρόνο ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα στο νήμα/ερώτημα που δημιούργησα. Να είστε πάντα καλά!!

echo2011

Member
Παρεμπιπτόντως, διαθέτω και μέσω του web-banking της τράπεζας πειραιώς μια εικονική προ-πληρωμένη mastercard (virtual prepaid mastercard). Μήπως γνωρίζεις αν αυτού του τύπου καρτών γίνονται δεκτές από ξενοδοχεία εξωτερικού.
Την έχω και γω αυτή την εικονική της πειραιώς αλλά δυστυχώς δε ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει σε κρατήσεις ξενοδοχείου.. Πάντως αφού έχεις κανει ήδη κράτηση με χρεωστική και προχώρησε κανονικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εγώ στη θέση σου θα έστελνα και ένα email απευθείας στο ξενοδοχείο να ρωτήσω αν όλα ειναι εντάξει με τη κράτηση μου και πότε θα γίνει η χρέωση.

taxidiakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
ορλαντο
Ταξίδι-Όνειρο
ορλαντο
επεδη εχω και εγω χρεωστικη της πειραιως και ειχα κλεισει με αυτην για ρωμη καποια στιγμη μπορει εξαρταται απο το ξενοδοχειο να κανουν μια προεγκριση οπου σου παιρνουν ενα ευρω για τα τυπικα μπορεις να τσεκαρεις το web banking σου αν εχει γινει αυτη η προεγκριση...και κατι αλλο μπορει μεχρι να πας στο ξενοδοχειο δεν θα σου παρουν φραγκο την ημερα αφιξης θελω να σου πω ναι μεν εχεισ κανει κρατηση με χρεωστικη αλλα μπορεις να πληρωσεις και με
μετρητα!!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.795
Μέλη
39.522
Νεότερο μέλος
babiss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα