• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Το Κολτάν βρίσκεται στα κινητά μας (το ίδιο και τα δάκρυα αυτών που το παράγουν)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλώς ή κακώς, η κοινωνία μας έχει αλλάξει από την εποχή που ήρθε στη ζωή μας η κινητή τηλεφωνία. Η βασική διαφορά (υπάρχουν φυσικά και πολλές άλλες), είναι ότι πλέον οι επικοινωνίες έχουν γίνει προσωπικές: τηλεφωνούμε πάντα σε άνθρωπο, όχι σε χώρο. Μάλιστα, πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και δε σηκώνουμε τα κινητά των άλλων όταν οι ίδιοι δεν είναι δίπλα.
Η μη κατοχή κινητού τηλεφώνου (και αντίστοιχα, αριθμού 69...), είναι επομένως σήμερα και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης, γιατί δεν επιτρέπει τη συμμετοχή στην προσωποποιημένη επικοινωνία. Εκτός φυσικά από ειδικές περιπτώσεις, με ειδικό/περιορισμένο κύκλο (π.χ. σε μικρά χωριά, ηλικιωμένοι κλπ).

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η λ. κολτάν είναι συντομογραφία των λέξεων Κολόβιο (νυν Νιόβιο)(1) + Ταντάλιο(2). Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό μετάλλευμα (μείγμα οξειδίων: Nb2O5 – Ta2O5 ), τήκεται στους 2996ο (διπλάσιας αντοχής από το χάλυβα).
Aσχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο... το μέταλλο λεγόταν κολόμβιο και όχι κολόβιο ούτε κολοβό...

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Η βασική διαφορά (υπάρχουν φυσικά και πολλές άλλες), είναι ότι πλέον οι επικοινωνίες έχουν γίνει προσωπικές: τηλεφωνούμε πάντα σε άνθρωπο, όχι σε χώρο. Μάλιστα, πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και δε σηκώνουμε τα κινητά των άλλων όταν οι ίδιοι δεν είναι δίπλα.
Η μη κατοχή κινητού τηλεφώνου (και αντίστοιχα, αριθμού 69...), είναι επομένως σήμερα και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης, γιατί δεν επιτρέπει τη συμμετοχή στην προσωποποιημένη επικοινωνία. Εκτός φυσικά από ειδικές περιπτώσεις, με ειδικό/περιορισμένο κύκλο (π.χ. σε μικρά χωριά, ηλικιωμένοι κλπ).
Κατσε, κατι δεν καταλαβαινω.. Δηλαδη οταν καποιος με παιρνει στο σπιτι, καλει την κρεβατοκαμαρα μου (χωρος) κι οχι εμενα?? :roll:
Δεν εχω νιωσει κανενα προβλημα κοινωνικης ενταξης επειδη δεν εχω κινητο- δεν ειναι παραλογο να χρειαζεσαι γκατζετακια για να νιωσεις μελος ενος συνολου? Και σαφως δεν ειναι μονο θεμα αναγκαιοτητας η κατοχη ενος κινητου.. αν ηταν εργαλειο επικοινωνιας και μονο, δε θα τα αλλαζατε καθε τρεις και λιγο για το καινουριο, εξτρα τουρμπο μοντελο που ειναι και πιο μπανικο πανω στο τραπεζι..

Soctama

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Ας παραθέσω και εγώ την αποψή μου για τα κινητά γιατι συζητήσεις ειδικά για την ακτινοβολία κινητών είναι κουραστικές,συνήθως επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει..! Όλοι φοβούνται την ακτινοβολία του κινητού, ένώ χρησιμοποιούν πράγματα που έχουν 10πλάσια ακτινοβολία.. Πχ ασύρματο τηλέφωνο, wifi, παλιές τηλεοράσεις, laptop, φούρνος μικροκυμμάτων και τόσα άλλα που είναι εξίσου ή και πολλές φορές πολύ χειρότερα σε ακτινοβολία και όμως δεν το γνωρίζουμε..

Πότε ακτινοβολούν τα κινητά τηλέφωνα;
Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μόνο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Επίσης, όταν ένα κινητό βρίσκεται στην κατάσταση αναμονής εκπέμπει, περίπου ανά κάποια λεπτά, ένα βραχύ παλμό προς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με το οποίο συνδέεται για να δηλώσει ότι βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή κάλυψης και ότι είναι διαθέσιμο για τη λήψη εισερχομένων κλήσεων.

Και οκ θα μου πείτε βάζω ένα bluetooth και είμαι μια χαρά.. Ναι πολύ έξυπνη ιδέα.. Βάζεις το Bluetooth και το κινητό το βάζεις στην τσέπη...χαχαχαχαχ!! Έλεος.. Το ίδιο ισχύει και για το handsfree..

Όσο για το ασύρματο δεν έχει μεγάλη ακτινοβολία, αλλά εκπέμπει ασταμάτητα με την βάση..

Ας μην μιλήσουμε για το wifi και το λάπτοπ που κάποιοι έχουν όλοι μέρα στα ποδια τους και κάθονται στο καναπέ.. Εκεί τι δεν υπάρχει ακτινοβολία??? Και άντε στο σπίτι μας δεν έχουμε ασύρματο δίκτυο?? Ο γείτονας?? Δεν ξέρω για σας εγώ πάντως πιάνω γύρω στα 10 δίκτυα τριγύρω μου.. Τι να κάνω να πάω να τους πω παιδιά κλείστε το μου καίτε κύτταρα..??

Φούρνοι μικροκυμμάτων και παλιές τηλεοράσεις μεγάλα ψηστήρια...

Και κάτι που ίσως δεν ξέρατε.. Η υψηλή και η μέση τάση της δεή εκπέμπουν φοβερή ακτινοβολία.. Και αν κάποιος μένει κοντά σε πυλώνες και τέτοια τι να κάνει?? να μετακομίσει???

Συμπέρασμα για όσους κράζουν τα κινητά και φοβούνται την ακτινοβολία τους.. Καλό είναι όσο μπορούμε γενικά να αποφέυγουμε την χρήση γενικά συσκευών με ακτινοβολία αλλά ας μην φτάνουμε σε ακρότητες.. πχ δεν χρησιμοποιώ κινητό.. Ε τότε μην φάς, μην ζεστάνεις το φαγητό, μην μένεις κοντά σε πυλώνες, μήν έχεις υπολογιστή, μην φοράς ρούχα και και και και και πολλά ακόμα μη.... Μια ισσοροπία ας κρατάμε... Και ότι είναι να πάθουμε ας πάθουμε... Λες και με τόσες χιλιάδες ακτινοβολίες απο κινητά και όχι μόνο γύρω μας δεν θα πάθουμε?????

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ας παραθέσω και εγώ την αποψή μου για τα κινητά γιατι συζητήσεις ειδικά για την ακτινοβολία κινητών είναι κουραστικές,συνήθως επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει..! Όλοι φοβούνται την ακτινοβολία του κινητού, ένώ χρησιμοποιούν πράγματα που έχουν 10πλάσια ακτινοβολία.. Πχ ασύρματο τηλέφωνο, wifi, παλιές τηλεοράσεις, laptop, φούρνος μικροκυμμάτων και τόσα άλλα που είναι εξίσου ή και πολλές φορές πολύ χειρότερα σε ακτινοβολία και όμως δεν το γνωρίζουμε..

Συμπέρασμα για όσους κράζουν τα κινητά και φοβούνται την ακτινοβολία τους.. Καλό είναι όσο μπορούμε γενικά να αποφέυγουμε την χρήση γενικά συσκευών με ακτινοβολία αλλά ας μην φτάνουμε σε ακρότητες.. πχ δεν χρησιμοποιώ κινητό.. Ε τότε μην φάς, μην ζεστάνεις το φαγητό, μην μένεις κοντά σε πυλώνες, μήν έχεις υπολογιστή, μην φοράς ρούχα και και και και και πολλά ακόμα μη.... Μια ισσοροπία ας κρατάμε... Και ότι είναι να πάθουμε ας πάθουμε... Λες και με τόσες χιλιάδες ακτινοβολίες απο κινητά και όχι μόνο γύρω μας δεν θα πάθουμε?????
φιλε αν αναφέρεσαι σε εμένα, δεν ανέφερα ότι φοβάμαι την ακτινοβολία για την κανονική χρήση κινητού και άλλα τέτοια όμορφα. Φυσικός είμαι και ξέρω τι είναι όντως επικίνδυνο και τι παραφιλολογίες και φανφάρες. Όπως και ότι στην Ελλάδα είμαστε ο λαός στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη κινητο-φοβια, αλλά τελικά όλοι ένα κινητό το έχουν.
Μίλησα για κάτι πολύ συγκεκριμένο: για την ακτινοβολίας όταν βρίσκεσαι σε κλειστό κινούμενο χώρο που περικλείεται από τζάμι. Είμαι πολύ συγκεκριμένη. Εμένα αυτό είναι που με ενοχλεί όπως επίσης και ο πονοκέφαλος από τις ατελείωτες αναλύσεις των οικογενειακών τους ζητημάτων σε κοινοχρηστους χώρους. Κατά τα άλλα, όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις βλάβες, θα συνεχίζω να κοροϊδεύω την κινδυνολογία για την ακτινοβολία.
Η σωστή χρήση -που δυστυχώς δεν συμβαίνει στην Ελλάδα- δεν έβλαψε κανέναν μέχρι στιγμής.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom