Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εγώ θα πάω και θα γράψω ότι εντάξει, καλό το κατάλυμα, αλλα ψαροσουπα σαν της Ρώμης δε βρήκα και γι αυτό του βάζω τββββιιιιια, ολογράφως 3.
FB_IMG_1588575100381.jpg

tsampi90

Member
Ισχυει αυτο. Υπαρχει αρκετος κοσμος που ερχεται διακοπες φτιαγμενος με νευρα, μουτρωμενος και ετοιμος για να τσακωθει.
Αυτό ξαναπές το!! Βέβαια πολλές φορές συμβάλλει σε αυτό η κουραση του ταξιδιού αλλά και η αναμονή στο αεροδρόμιο για την μεταφορά τους από τα πρακτορεία κλπ αλλά υπάρχουν και φορές που πραγματικά σε φέρνουν στα όρια σου.
Η κατάσταση πάντως στη Ρόδο είναι στον αέρα, αυτή την ώρα θα ήμασταν ήδη ανοιχτοί και θα κάναμε προσευχές να περάσει κ αυτή η σεζον...
Σίγουρα η οικονομία μας δεν μπορεί να στηριχθεί στον εσωτερικό τουρισμο,ούτε καν στους Βαλκανικούς λαούς. Όντως στη Γερμανία και στην Αυστρία δίνουν οδηγίες για εσωτερικό τουρισμό αλλά υπάρχουν πολλοί που πιστεύω θα το τολμήσουν. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα τωρινά δεδομένα με καμία άλλη σεζόν γιατί η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη.
Αν δεν υπάρξει νέο κύμα τον Οκτώβριο ίσως να καταφέρουμε την επιμήκυνση της σεζόν μεχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Άλλωστε ο καιρός είναι καλος,τουλάχιστον στα Δωδεκάνησα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα καλύψουμε τη ζημιά του Μαϊου Ιουνίου,παρόλα αυτά θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να δουλέψουν παραπάνω. Μην ξεχνάμε ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για τους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου.
Πάντως υπάρχει και ένα ... θετικό,πρώτη φορά μπορούμε να απολαύσουμε τη θάλασσα που είναι τόσο καθαρή και ...άδεια!!

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Πως γινεται να τους αποφευγουν? Πρωτη φορα το ακουω αυτο! Αν εγω κλεισω με μπουκινγκ δηλαδη σε καταλυμμα στην Χαλκιδικη θα μου ακυρωσει την κρατηση ο ιδιοκτητης επειδη ειμαι Ελληνας? Στην Ροδο δεν συμβαινει ποτε αυτο. Ισα ισα που προτιμουν τους μεμονωμενους απο τους πρακτορειακους επειδη πληρωνουν παραπανω. Απλα ενοχλουνται απο τους Ελληνες γιατι καποιοι ειναι πολυ καχυποπτοι με αυτο και κανουν και τρελες φασαριες νομιζωντας οτι ο ξενοδοχος τους χρεωνει πιο ακριβα μονο και μονο επειδη ειναι Ελληνες. Ποτε μα ποτε δεν γινεται καθορισμος τιμης βαση εθνικοτητας. Διαφορες εχει μονο απο πρακτορειο σε πρακτορειο (μικρες) και απο πρακτορειο σε μεμονωμενο πελατη (μεγαλυτερες).
Μου εχει τυχει να παωχτη Χαλκιδικη σε ξενοδοχειο να ρωτησω για τιμη για αρχες Ιουλη λογω μιας βαπτισης που ειχα. Μου εδωσαν λοιπον εντυπο το οποιο εγραφε πανω " ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ".Τιμή δικλινου 210 ευρω b&b.
Τυχαια μετα απο 3 μήνες μιλώντας με φιλο απο την περιοχη μου ειπε ότι συγγενής του απο Βουλγαρια εμειναν στο εν λόγω ξενοδοχείο και πλήρωνα 50 ευρω το ατομο με ημιδιατροφη. Αρα 50 + 50= 100 ευρω / δικλινο με ημιδιατροφη. Βγαλτε συμπερασμα.

Nikos86

Member
Μου εχει τυχει να παωχτη Χαλκιδικη σε ξενοδοχειο να ρωτησω για τιμη για αρχες Ιουλη λογω μιας βαπτισης που ειχα. Μου εδωσαν λοιπον εντυπο το οποιο εγραφε πανω " ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ".Τιμή δικλινου 210 ευρω b&b.
Τυχαια μετα απο 3 μήνες μιλώντας με φιλο απο την περιοχη μου ειπε ότι συγγενής του απο Βουλγαρια εμειναν στο εν λόγω ξενοδοχείο και πλήρωνα 50 ευρω το ατομο με ημιδιατροφη. Αρα 50 + 50= 100 ευρω / δικλινο με ημιδιατροφη. Βγαλτε συμπερασμα.
'Η ειχαν παει low season ή ειχαν παει με πρακτορειο ή είχαν παει αλλη χρονια ή απλα παραπληραφορηση. Δουλευω ολη μου σχεδον την ζωη στον τουρισμο. Δεν εχω γνωρισει ουτε εναν επαγγελματια που να εχει αλλη αξια γι' αυτον το 100ρικο του Ελληνα απ'οτι του Ιταλου ή του Γερμανου! Δεν τιμολογουμε βαση εθνικοτητας. Την αντιμετωπιζω χρονια αυτη την καχυποψια του Ελληνα και ειναι παντα λανθασμενη! Την εχει οταν παει διακοπες σε θερετρα τυπου Ροδος, Κρητη, Κερκυρα πιθανον και Χαλκιδικη κ.ο.κ. Οταν ερχεται για stopover στον Πειραια που δεν εχει αυτη την προκαταληψη ειναι και γαμω τους πελατες ο Ελληνας! Και δεν του την βγαζεις απο το μυαλο με τιποτα. Οποτε ο,τι και να πω λογικα δεν θα σε πεισω!

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο δηλαδή ο ιδιοκτήτης προτιμά να εισπράττει τα μισά. Οκ. Αλλά επιπλέον το γράφει κιόλας στον τιμοκαταλογο;; "Τιμοκατάλογος ΕΛΛΉΝΩΝ;". Σόρι αλλά δεν το χάβω, κάνεις δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκας. Το ότι η τιμή πόρτας είναι υψηλότερη από αυτή που παίρνει ένα πρακτορείο ή που παίρνεις αν κλείσεις μηνες πριν, ναι συμβαίνει παντού.

Borealis

Member
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο δηλαδή ο ιδιοκτήτης προτιμά να εισπράττει τα μισά. Οκ. Αλλά επιπλέον το γράφει κιόλας στον τιμοκαταλογο;; "Τιμοκατάλογος ΕΛΛΉΝΩΝ;". Σόρι αλλά δεν το χάβω, κάνεις δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκας. Το ότι η τιμή πόρτας είναι υψηλότερη από αυτή που παίρνει ένα πρακτορείο ή που παίρνεις αν κλείσεις μηνες πριν, ναι συμβαίνει παντού.
Έχω μείνει τόσο πίσω? υπάρχει ξενοδοχείο που σου δίνει γραμμένο τιμοκατάλογο για να κλείσεις δωμάτιο?

panpan

Member
Υπάρχουν εποχιακά ξενοδοχεία πχ παραλία Κατερίνης-Πλαταμώνα που έχουν πουλημένα
πακέτο το 80% των δωματίων σε Τ.Ο. ας πούμε Γερμανούς.Επειδή έχει πουλήσει τα δωμάτια
και ο ξενοδόχος βρέξει χιονίσει έχει πάρει τα χρήματα,το υπόλοιπο των δωματίων το δίνει
σε ότι τιμή θέλει,που εννοείται είναι πολύ μεγαλύτερη από την τιμή του Τ.Ο.
Βέβαια επειδή ο ξενοδόχος έχει πουλήσει σε χαμηλές τιμές,ο γερμανός στέλνει δικό του προσωπικό
για την διασκέδαση των πελατών του,διοργανώνουν εκδηλώσεις-βραδιές χορού,τραγούδια κλπ.Το υπόλοιπο των δωματίων δεν είναι αποκλειστικά για Έλληνες και τιμές για Έλληνες,αλλά όποιος περάσει τσεκουρωνεται.

Nikos86

Member
Έχω μείνει τόσο πίσω? υπάρχει ξενοδοχείο που σου δίνει γραμμένο τιμοκατάλογο για να κλείσεις δωμάτιο?
Και εγω πρωτη φορα το ακουω αλλα προφανως δεν διαφημιζε οτι το πουλαει πιο ακριβα στους Ελληνες αλλα πιο φθηνα. Οχι επειδη συμπαθει τους Ελληνες απλα επειδη ο Ελληνας θα παρει τηλ. για να κανει κρατηση, οποτε δεν κανει διαφορα στον ιδιοκτητη να κανει εκπτωση 15% που θα επαιρνε η booking! Γενικοτερα ο ντοπιος παιρνει πιο ευκολα τηλ. για να κανει παζαρια ενω ο ξενος καταφευγει στην σιγουρια της κρατησης μεσω booking. Αυτο υποθετω δεν γινεται μονο στην Ελλαδα αλλα σε ολες τις χωρες. Αλλη σιγουρια νοιωθει καποιος οταν ταξιδευει εντος συνορων και αλλη εκτος... Συγκρινοντας Ελληνα με ξενο μεμονωμενο τουριστα παντα, ο ξενος πρακτορειακος εχει αλλες τιμες. Μιλωντας παντα για θερετρα τυπου Ροδος Κρητη, Κερκυρα, Κως κ.τ.λ. . Στην Αθηνα ας πουμε δεν πολυδραστηριοποιουνται πρακτορεια τυπου Μουζενιδη, TUI κ.λ.π. Η Χαλκιδικη υποθετω ειναι πιο αναμικτη κατασταση μιας και εχει και πολλους μεμονωμενους τουριστες που ερχονται οδικως, Ελληνες και Βαλκανιοι κυριως αλλα και βορειοευρωπαιους που ερχοται με τα πρακτορεια που προανεφερα...

Υπάρχουν εποχιακά ξενοδοχεία πχ παραλία Κατερίνης-Πλαταμώνα που έχουν πουλημένα
πακέτο το 80% των δωματίων σε Τ.Ο. ας πούμε Γερμανούς.Επειδή έχει πουλήσει τα δωμάτια
και ο ξενοδόχος βρέξει χιονίσει έχει πάρει τα χρήματα,το υπόλοιπο των δωματίων το δίνει
σε ότι τιμή θέλει,που εννοείται είναι πολύ μεγαλύτερη από την τιμή του Τ.Ο.
Βέβαια επειδή ο ξενοδόχος έχει πουλήσει σε χαμηλές τιμές,ο γερμανός στέλνει δικό του προσωπικό
για την διασκέδαση των πελατών του,διοργανώνουν εκδηλώσεις-βραδιές χορού,τραγούδια κλπ.Το υπόλοιπο των δωματίων δεν είναι αποκλειστικά για Έλληνες και τιμές για Έλληνες,αλλά όποιος περάσει τσεκουρωνεται.
Καλα εδω υπαρχουν πρακτορεια στη Ροδο που πουλανε στον πελατη πιο φθηνα απ' οτι πουλαει ο ξενοδοχος στο πρακτορειο περιμενωντας να βγαλουν τη ζημια πουλωντας γουνες μιας και εχουν ποσοστα επι των πωλησεων στα γουναραδικα! Τους ενδιαφερει να κατακτησουν οσο το δυνατον μεγαλυτερο μεριδιο αγορας πιεζοντας τις τιμες πολυ προς τα κατω γι' αυτο και συχνα πυκνα βαρανε κανονια. Και αυτος ειναι ενας ακομα λογος που βλεπουμε και τοσο μεγαλες διαφορες στις τιμες μεταξυ Ελληνα και ξενου τουριστα!

Last edited:

tsampi90

Member
Συμφωνώ με τους συμφορουμιτες ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει ξεχωριστός τιμοκατάλογος μόνο για Έλληνες. Η τιμή πόρτας είναι όντως διαφορετική από την τιμή συμβολαίου με τους πράκτορες. Επίσης η τιμή που σας έδωσαν δεν είναι ενδεικτική ούτε μπορεί να συγκριθεί με μια τιμή που υποθετικά δόθηκε σε κάποιον από τη Βουλγαρία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα , γιατί μπορεί να το έκλεισε με early booking τιμη,μπορεί ο τύπος δωματίου να ήταν διαφορετικός ( άλλη χρέωση έχει ένα standard double άλλη ένα deluxe sea view κλπ) και πολλά άλλα που παίζουν ρόλο στην τιμή,όπως ανεφεραν και οι προλαλησαντες. Επισης, ένα ξενοδοχείο συνηθίζεται να προσφέρει πακέτα με ημιδιατροφη σε πρακτορεια με τιμή σχεδόν ιση με την τιμή b&b γιατί ποντάρει στο να προσελκύσει περισσότερους πελάτες (ειδικά από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ), να απασχολήσει περισσότερο προσωπικό αλλά και να κερδίσει από άλλες παροχές π.χ. αναψυκτικα,ποτά κλπ που δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο ημιδιατροφης.
Ειναι απόλυτα φυσικο το να πάρει άλλη τιμή κάποιος που έχει προπληρώσει ένα πακέτο πολλούς μήνες πριν κ ιδιαίτερα μέσω πρακτορείου και κάποιος που έρχεται τελευταία στιγμή να ζητησει δωμάτιο μέσα στη μέση της σεζόν.
Οι τιμές καθορίζονται βάση ζήτησης και προσφοράς και όχι βάση εθνικοτητας. Πλεον,στην εποχή του ιντερνετ,των σχολίων,των βαθμολογιών και των κριτικών δεν πιστεύω ότι ένας σωστός επαγγελματίας θα διακινδύνευε την φήμη του προωθώντας τιμοκατάλογο για Έλληνες.
Όπως και να χει,γενικότερα μιλώντας , δεν πιστεύω ότι φέτος θα αυξηθούν οι τιμές για να βγουν τα 'σπασμενα" . Το αντίθετο θεωρώ ότι θα δωθουν πολλές last minute προσφορες, ειδικά αν δεν υπάρξει ούτε η αναμενόμενη -μειωμενη φυσικα-ζήτηση.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπορει οντως να εμειναν με 100€ οι Βουλγαροι συγγενεις του φιλου σου και εσενα να σου εδωσαν τιμη 210€. Οι λογοι μπορει να ειναι παρα πολλοι και πολλοι απο αυτους αναφερθηκαν παραπανω.
Οτι υπαρχει διαφορετικος τιμοκαταλογος για Ελληνες και ξενους δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Δουλευω 30 χρονια στον τουρισμο και το μονο που ειχα δει παλιοτερα (ευτυχως εχει εκλειψει τωρα) ηταν καποιες ταβερνες της κακιας ωρας που δεν ειχαν τιμοκαταλογους και χρεωναν οσο γουσταραν τους ξενους αφου ειχαν φαει.
"ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ" πιθανοτατα σημαινει τιμοκαταλογος γραμμενος στα ελληνικα.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
'Η ειχαν παει low season ή ειχαν παει με πρακτορειο ή είχαν παει αλλη χρονια ή απλα παραπληραφορηση. Δουλευω ολη μου σχεδον την ζωη στον τουρισμο. Δεν εχω γνωρισει ουτε εναν επαγγελματια που να εχει αλλη αξια γι' αυτον το 100ρικο του Ελληνα απ'οτι του Ιταλου ή του Γερμανου! Δεν τιμολογουμε βαση εθνικοτητας. Την αντιμετωπιζω χρονια αυτη την καχυποψια του Ελληνα και ειναι παντα λανθασμενη! Την εχει οταν παει διακοπες σε θερετρα τυπου Ροδος, Κρητη, Κερκυρα πιθανον και Χαλκιδικη κ.ο.κ. Οταν ερχεται για stopover στον Πειραια που δεν εχει αυτη την προκαταληψη ειναι και γαμω τους πελατες ο Ελληνας! Και δεν του την βγαζεις απο το μυαλο με τιποτα. Οποτε ο,τι και να πω λογικα δεν θα σε πεισω!
Οι Βουλγαροι ειχαν παει Αυγουστο με 100 ευρω και εγω ζητουσα το δωματιο για 1 Ιουλη. Ποια ειναι πιο high season? Θα ψαξω ομως και θα σας στειλω τη φωτο του τιμοκαταλογου. Περασαν χρονια , ομως το κρατησα γιατι ηταν οντως παραξενο-γελιο.Δυστυχως ομως ειναι κατι που ειδικα στη Χαλκιδικη το συναντας. Οσο κι αν δεν μας αρεσει να το ακουμε.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οι Βουλγαροι ειχαν παει Αυγουστο με 100 ευρω και εγω ζητουσα το δωματιο για 1 Ιουλη. Ποια ειναι πιο high season? Θα ψαξω ομως και θα σας στειλω τη φωτο του τιμοκαταλογου. Περασαν χρονια , ομως το κρατησα γιατι ηταν οντως παραξενο-γελιο.Δυστυχως ομως ειναι κατι που ειδικα στη Χαλκιδικη το συναντας. Οσο κι αν δεν μας αρεσει να το ακουμε.
Ειναι σαφες πως προσπαθησαν να σε αποφυγουν. Ηθελες διαμονη για ενα Σαββατο και για να τους συμφερει ( ή να σε αποφυγουν ευγενικα) σου εδωσαν την τιμη πορτας. Αυτο δεν εχει να κανει με το οτι ησουν Ελληνιδα. Μην λεμε ο,τι να ναι.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh