taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Βγάζω πραγματικά πάρα πολλές φωτογραφίες ανα ημέρα ταξιδίου... Λίγες θα μείνουν μετά το ξεκαθάρισμα, αλλά ο μετρητής της μηχανής αυξάνει πάραυτα. Από τον Ιούλιο που την πήρα, έχω πάει 3 ταξίδια εξωτερικό: Δυτικά Βαλκάνια 9 ημέρες 4500 φωτό, Ν. Υόρκη 9 μέρες 7400 φωτό, Φρανκφούρτη (stopover 1 μέρα) 1000 φωτό, και πρόσφατα σε Στρασβούργο - Λουξεμβούργο 5 μέρες 6300 φωτό (εδώ ξέφυγα!). Βάλε και διάφορα ψιλά, λιγότερο παραγωγικά, στην Ελλάδα (κάτι Κρήτες, κάτι Κυκλάδες κλπ), βάλε και τις δοκιμαστικές που μετά τις σβήνω πάνω στη μηχανή, μαζεύονται. Να δω πότε θα τις ξεκαθαρίσω όλες αυτές, τώρα μόλις τελείωσα το ξεκαθάρισμα σε φωτογραφίες από τα ταξίδια του Ιουνίου ....Για πες κι άλλα, πότε βρε θηρίο πρόλαβες κι έβγαλες με την 450D 22.000 φώτο!!! Ο φακός EF-S 18-55 δεν σε βόλεψε ή πήρες μόνο το σώμα? Την έχω εδώ και λίγους μήνες και μόλις την προηγούμενη βδομάδα κατάφερα να την πάρω σε μίνι ταξιδάκι! Τώρα ψάχνομαι για φακούς. Τον 70-300 από πού τον πήρες και πόσο?
Το 18-55 τον πήρα με τη μηχανή, για να έχω κάτι το καλοκαίρι ώσπου να αγοράσω το 17-55. Το πλάνο εξ αρχής έλεγε για το 17-55, αλλά ήθελα άμεσα τη μηχανή, ενώ για το φακό μπορούσα να περιμένω 2 μήνες οπότε και θα πήγαινα στην Ν. Υόρκη που θα τον ψώνιζα πολύ φτηνότερα από δω. Αρχικά είχα σκοπό να πουλήσω το 18-55 μετά την επιστροφή μου, αλλά ανακάλυψα ότι μπορεί να μην του φαίνεται αλλά είναι ένας εξαιρετικός φακός για macro (και δεν πιάνει και σοβαρά λεφτά μεταχειρισμένος).
Όσο για την αγορά, και τους 2 φακούς τους πήρα από το Β&Η στη Ν. Υόρκη, σύνολο γύρω στα $1600.00 αν θυμάμαι καλά (έτσουξε λίγο, αλλά χαλάλι). Εδώ κάνανε περίπου τόσα ευρώ, και πρόλαβα την καλή ισοτιμία, οπότε έβγαλα κι ένα μέρος από το κόστος εκείνου του ταξιδιού.