• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
μα δεν θα γλιτώσει από την αντανάκλαση του περιβαλλοντικού φωτισμού έτσι! (αλλά μάλλον εννοείς πως θα γλιτώσει από την αντανάκλαση του φλας, οπότε έχεις δίκιο σε αυτό)
Ναι, αυτό εννοούσα. Απλά, έκανα λάθος παράθεση (έπρεπε να κάνω παράθεση εκείνο το ποστ που έγραφε για το φλας). Ωστόσο, όπως σωστά έγραψες, και η χρήση του πολωτικού σε αναγκάζει είτε ν' ανεβάσεις τα ISO (με τις γνωστές συνέπειες), είτε να χρησιμοποιήσεις (όταν μπορείς) τρίποδα. Γι' αυτό κι εγώ (εκτός λίγων περιπτώσεων) κάνω αυτό που λέει ο Σωκράτης: Πιο καλό το βιβλίο, εκτός από καλύτερες φωτογραφίες, τουλάχιστον διαβάζεις και κάτι, και κάτι μπορεί να σου μείνει... :)

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
την εκανα την ερωτηση στην ταξιδιωτικη ιστορια μου,την γραφω και εδω .. ξερετε καποιο προγραμμα στο pc για να ανακτηση αρχειων απο καταλαθως διαγραφη ή format των φωτογραφιων απο την φωτογραφικη μηχανη;

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Διαγραφή που έκανες στη κάρτα όντας εντός μηχανής; δεν ξέρω αν μπορεί να ανακτηθεί

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Γραφοντας στο google memory card recovery βγαζει αρκετα αποτελεσματα. Επισης με την αγορα καποιων καρτων μνημης παρεχονται παρομοια προγραμματα αλλα δεν τα δοκιμασα ποτε. Στα ταξιδια συνηθιζω να εχω αρκετες καρτες μνημης και καθε βραδυ κανω αντιγραφη στο ipad και στο laptop παλαιοτερα ωστε να μην διαγραψω τιποτα αν δεν γυρισω και τις δω στην οθονη του υπολογιστη.

Alexandraaa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
Ο Σωκρατης εχει δικιο, μαθε πρωτα την ρεφλεξ σου κ τον ζουμ σου, δες τι αδυναμιες θεωρεις οτι εχει κ τι δεν σε καλυπτει στις φωτογραφικες αναγκες σου κ μετα προχωρησε σε αγορα ενος prime..
Σταθερο διαφραγμα εχουν κ οι ζουμ αν κ ειναι αρκετα πιο ακριβοι,ποσο μαλλον οι σταθεροι.
Σωστός αν και πλέον δε υπάρχουν ούτε χρήματα οπότε μιλάω για το πολύ μέλλον.. Χεχε. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σας..

getxowoman

Member
Στα ταξιδια συνηθιζω να εχω αρκετες καρτες μνημης και καθε βραδυ κανω αντιγραφη στο ipad και στο laptop παλαιοτερα ωστε να μην διαγραψω τιποτα αν δεν γυρισω και τις δω στην οθονη του υπολογιστη.
Μπορεις να εξηγησεις πως κανεις την αντιγραφη στο ipad;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
την εκανα την ερωτηση στην ταξιδιωτικη ιστορια μου,την γραφω και εδω .. ξερετε καποιο προγραμμα στο pc για να ανακτηση αρχειων απο καταλαθως διαγραφη ή format των φωτογραφιων απο την φωτογραφικη μηχανη;
Δοκίμασε αυτό, παλιά καλή λύση, μάλλον θα σε βολέψει:
Disk Recovery Software and Hard Drive Recovery tool for Windows
(NOT free αλλά έχω ακούσει να το χρησιμοποιούν σπασμένο).

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Μπορεις να εξηγησεις πως κανεις την αντιγραφη στο ipad;
Αγορασα το camera connection kit που εχει 2 adaptors εναν για καρτες μνημης τυπου SD και εναν με υποδοχη usb για τη συνδεση με τη φωτογραφικη μηχανη. Οι φωτογραφιες αντιγραφονται στο ipad και στο σπιτι το συνδεω με τον υπολογιστη και τις μεταφορτωνω μεσω του lightroom που το "βλεπει" σαν εξωτερικο δισκο. Ισως γινεται και μεσω του itunes, δεν δοκιμασα. Το καλο ειναι πως τα παραπανω γινονται και για αρχεια RAW - DNG.

Manos

Member
.. ξερετε καποιο προγραμμα στο pc για να ανακτηση αρχειων απο καταλαθως διαγραφη ή format των φωτογραφιων απο την φωτογραφικη μηχανη;
Κατεβασε το δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων, «RecoveRx Tool» από το site της εταιρείας «Transcend» που κατασκευάζει μνήμες.
www.transcendusa.com/Products/RecoveRXTool/RecoveRXTool.asp

(Υποθέτω πως έχεις κάποιο card reader. Αλλιώς, σύνδεσε τη μηχανή με το PC).

Μόλις βάλεις την κάρτα στο Card Reader και ανοίξεις το πρόγραμμα, θα δείς μια λίστα με τις συσκευές μνήμης που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σου. Θα επιλέξεις την κάρτα μνήμης και θα πατήσεις το κουμπάκι “Recover” και μετά από λίγη ώρα, όλα τα διαγραμμένα αρχεία θα βρίσκονται σε έναν φάκελο στον υπολογιστή που ονομάζεται “Saved Files” και βρίσκεται στον δίσκο συστήματος (δηλαδή, στον C: )

aimg12.imageshack.us_img12_4069_706ut.jpg

Θα ξαναβρείς τα αρχεία σου, ακόμα και αν έχεις κάνει Format με μια προϋπόθεση: Πως, μετά την κατά λάθος διαγραφή ή το Format της καρτας σου, δεν συνέχισες να την χρησιμοποιείς.

Αν συνέχισες, τότε, για κάθε μια νέα φωτογραφία που αποθήκευσες, έχεις χάσει (κατά προσέγγιση) μια από τις παλιές!

Εύχομαι να τις ξαναβρεις όλες.

:)

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Κατεβασε το δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων, «RecoveRx Tool» από το site της εταιρείας «Transcend» που κατασκευάζει μνήμες.
www.transcendusa.com/Products/RecoveRXTool/RecoveRXTool.asp

(Υποθέτω πως έχεις κάποιο card reader. Αλλιώς, σύνδεσε τη μηχανή με το PC).

Μόλις βάλεις την κάρτα στο Card Reader και ανοίξεις το πρόγραμμα, θα δείς μια λίστα με τις συσκευές μνήμης που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σου. Θα επιλέξεις την κάρτα μνήμης και θα πατήσεις το κουμπάκι “Recover” και μετά από λίγη ώρα, όλα τα διαγραμμένα αρχεία θα βρίσκονται σε έναν φάκελο στον υπολογιστή που ονομάζεται “Saved Files” και βρίσκεται στον δίσκο συστήματος (δηλαδή, στον C: )

aimg12.imageshack.us_img12_4069_706ut.jpg

Θα ξαναβρείς τα αρχεία σου, ακόμα και αν έχεις κάνει Format με μια προϋπόθεση: Πως, μετά την κατά λάθος διαγραφή ή το Format της καρτας σου, δεν συνέχισες να την χρησιμοποιείς.

Αν συνέχισες, τότε, για κάθε μια νέα φωτογραφία που αποθήκευσες, έχεις χάσει (κατά προσέγγιση) μια από τις παλιές!

Εύχομαι να τις ξαναβρεις όλες.

:)
ευχαριστω πολυ ..!! μου το ειπανε και αλλοι οτι αφου εγινε η βλακεια δεν επρεπε να την ξαναχρησιμοποιησω,αλλα δεν το ηξερα .. σκεψου ειχα βγαλει καπου στις 500 φωτο και βιντεο μαζι και αφου μου εσβησε τις φωτος η σπανιολα εβγαλα καμια 100αρια αλλα χωρις βιντεο και τα λοιπα οποτε ελπιζω να μην εχουν πιασει πολυ χωρο .... μολις παω Αθηνα θα το δοκιμασω .. Ευχαριστω και παλι :D:D:D:D:D:D

Baroness

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Aααα και εγω την d60 εχω!! Bολευει μεν στα ταξιδια γιατι ειναι ελαφρια αλλα σκεφτομουν να την αναβαθμισω με καμια d90. Για φακο, εχω τον VR 18-105 και ειμαι ευχαριστημενη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom