αγγλικά...οχι τέλεια....δυσκολευομαι στο να μιλησω... αλλα δοξα τω θεώ τα κατφέρνω μια χαρά!!!και στα ταξίδια μου και στο ιντερνετ...ευτυχως!!!!πως θα εκανα αλλιως τα ταξίδια μου...δεν ταξιδευω με γκρουπ...
αγγλικά και ιταλικά.
το επίπεδό μου δεν είναι και πολύ υψηλό (με τα αγγλικά έχω να ασχοληθώ σοβαρά γύρω στα 9 χρόνια και δεν τα χρησιμοποιώ ούτε στη δουλειά μου, εκτός ελαχιστων περιπτώσεων, με τα ιταλικά εχώ 2-3 χρόνια που έχω σταματήσει) αλλά στα ταξίδια και στην περιήγηση στο διαδίκτυο τουλάχιστον δεν αντιμετωπίζω κανένα σχεδόν πρόβλημα!
τυπικα εχω proficiency στα αγγλικα,το εχω παρει εδω και 3χρονια ,προσπαθω να τα εξασκω οσο γινεται περισσοτερο,αλλα και παλι πολλα εχω ξεχασει.ιταλικα πηρα το diploma απο το ιταλικο ινστιτουτο που ειναι lower +.δυστυχως δεν τα μιλησα καθολου αφοτου πηρα το πτυχιο και το αποτελεσμα τωρα ειναι τραγικο.θα μου πειτε τοτε γιατι πηγες να μαθεις?μου αρεσουν απλα παρα πολυ.αν και τωρα τελευταια με γοητευουν πολυ και τα ισπανικα.μπορει να το κανω το βημα.
Αγγλικά πολύ καλά (σπούδασα Αμερική), Γαλλικά μέτρια (τελείωσα Γαλλικό γυμνάσιο και λύκειο, αλλά πλέον μιλάω σπάνια), Ιταλικά, Ισπανικά & Ταϋλανδικά σε επίπεδο βασικών λέξεων για συνεννόηση.
Αγγλικα πολυ καλη γραφη και πολυ καλη αναγνωση, αλλα οταν προκειται να μιλησω με πιανουν οι ντροπες μου, μαλλον ελλειψη αυτοπεποιθησης ειναι (αν και οταν τα χρειαζομαι μπορω να τα καταφερω καλα).
Καταλαβαινω αρκετα πραγματα οταν διαβαζω Ιταλικα, χωρις να εχω κανει ποτε μου και χωρις να εχω καμια ιδεα απο την γλωσσα (ειναι αλλη ιστορια πως εχει συμβει αυτο...).
Θα ηθελα να μαθω Ιταλικα ή Ισπανικα.
Αγγλικά σε διπλώματα έχω ενα Lower όλο κι όλο, από το 1993. Τη χειρίζομαι τη γλώσσα με μεγάλη άνεση. Γαλλικά, έχω φτάσει στο Sorbonne II, με βάση τα διπλώματα μπορώ να διδάξω παρακαλώ, και πλέον είμαι σε τραγικό σημείο. Καταλαβαίνω τί ακούω, αλλά άμα χρειαστεί να απαντήσω στα Γαλλικά την πάτησα.
Ηθικό δίδαγμα: καμιά σημασία δεν έχουν τα διπλώματα, πέρα από τη γραμμή που καταλαμβάνουν στο βιογραφικό σας. Για να μάθεις τη γλώσσα, απλά θα πρέπει να πιεστείς να τη χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Για 2 χρόνια η γλώσσα μου ήταν τα Αγγλικά και όχι τα Ελληνικά καθώς ζούσα στο εξωτερικό, so there you go....ήθελα δεν ήθελα την έμαθα.
ΥΓ: Να τελειοποιήσουμε και την ελληνική γραφή; στον τίτλο του θέματος, το σωστό είναι γνωρίζετε