crazytraveler
New Member
Κατανοώ , ότι το θέμα μου έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο σε σχέση με τα υπόλοιπα και θα σας παρακαλούσα να μην σχολιαστεί αρνητικά και να μην επικεντρωθείτε σε αυτό. Απλώς ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό(σ' αυτούς φυσικά είμαι κι εγώ αν και μόλις 19):Έχετε σκεφτεί πότε τι θα γίνουν τα ταξίδια αν επιστρέψουμε στη δραχμή? Λόγω του νεαρεού της ηλικίας δεν έχω καταρτισμένες γνώσεις επί του θέματος, αλλά απ' ότι ακούω οι τιμές των ταξιδιών στο εξωτερικό(όπως και όλων των εισαγόμενων προιόντων.αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) στην καλύτερη την περίπτωση θα τριπλασιαστεί,αν όχι πενταπλασιαστεί. Σκεφτείτε για παράδειγμα να θέλετε να οργανώσετε ένα ταξίδι σε μια άλλη ήπειρο, όπου τώρα θα σας κόστιζε 2000 ευρώ. Αν επιστρέψουμε σε παλιό νόμισμα αυτό θα σας στοιχίσει τελικά μισή περιουσία(χωρίς υπερβολή). Ενδεχομένως μακροπρόθεσμα η δραχμή να αποβεί θετική αλλαγή, αλλά μιλάμε για διάστημα της τάξης των 10-15 χρόνων(το λιγότερο). Δεν ξέρω αν θα συμβεί τελικά κάτι τέτοιο(ελπίζω όχι), αλλά αν συμβεί καταλαβαίνετε ότι για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα ταξίδι(ακόμη και στην Ευρώπη) θα είναι προνόμιο των πολύ προνομιούχων. Ποια η άποψή σας επί του θέματος, γιατί έχω αρχίσει να ανησυχώ πάρα πολύ και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου ''φυλακισμένο'' για μια δεκαετία στην Ελλάδα.