• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τι γίνεται με το κάπνισμα, στο εξωτερικό...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Έρση μου φαίνεται πως απλά χρησιμοποίησες πληθυντικό μεγαλοπρεπείας!! Τι τον περιφρουρείς έτσι δυνατά τον προσωπικό σου χώρο αφού ο άνθρωπος τόσα χρόνια τον σέβεται!
Απλως δεν τον ξερεις τον δικο μου: του δινεις δακτυλο σου κοβει χερι απο τον ωμο. Και δεν ηταν αναιμακτη η προ εικοσιπανταετιας φαση...

GTS

Member
Παλιά λέγανε πως τα 3 καλύτερα πράγματα στον κόσμο ειναι:
"Ενα τσιγάρο πριν, κι ένα μετά"
Με τι έχει αντικατασταθεί αυτό;
Αντικαταστάθηκε όταν οι κύριοι κατάλαβαν ότι σαν φουγάρα δε μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά...:D

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
StellAnna οι καπνιστές (πήραμε και ...τίτλο τώρα) ευχαριστούν που συμμερίζεσαι και υποστηρίζεις τα προφανή. Βρε τι έχουμε πάθει!! Η ποταπαγόρευση είναι πασσέ πλεον, τώρα άλλα προστάζει το ρεύμα...

Έρση μου φαίνεται πως απλά χρησιμοποίησες πληθυντικό μεγαλοπρεπείας!! Τι τον περιφρουρείς έτσι δυνατά τον προσωπικό σου χώρο αφού ο άνθρωπος τόσα χρόνια τον σέβεται! Μεταξύ μας, από μια ηλικία και μετά, σχεδόν όλοι κρατούν τα υπνοδωμάτια άκαπνα: λίγο που λέμε να αποφύγουμε ό,τι μπορούμε να αποφύγουμε, λίγο τα μεγάλα σπίτια που βοηθούν, συμμαζεύτηκαν και οι μεγάλες συγκινήσεις που ζητάνε τσιγάρο.... :haha:
Α είναι και τα ξενοδοχεία που εκπολιτίστηκαν!!! (ο καθένας τον καημό του)

Κάτι πλανάται πάντως στην ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες και δεν εννοώ προϊόντα καύσης.
Μου έχει μείνει απωθημένο, από την εποχή που κάπνιζα.
Οι άλλοι κατεβάζανε το αλκοόλ με τις νταμουζάνες κι εμένα μου κάνανε κατήχηση ότι θα πεθάνω και θα τους σκοτώσω, επειδή κάπνιζα.
Τέτοια κοροϊδία...:rolleyes:
Ας μην υποχωρήσουν οι καπνιστές... Τα δικαιώματα είναι δικαιώματα....
Εμπρός λοιπόν, ας πούνε... τι σκοτώνει πιο πολύ. Το κάπνισμα ή το ποτό?

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Μου έχει μείνει απωθημένο, από την εποχή που κάπνιζα.

• Σπάνιο είδος γυναίκας ( η πρώην καπνίστρια).
  • Στο ερώτημα: Πιθανόν το αλκοόλ να σκοτώνει πιο πολλούς ( δεν υπάρχει όμως παθητικός πότης απ το ποτό του διπλανού του). Η ποτοαπαγόρευση ως γνωστόν δεν είχε και θεαματικά αποτελέσματα
  • Η κρεβατομουρμούρα, ή το "πάλι τσιγάρο άναψες", ή '' κι άλλο ποτό;" λιγότερο πειράζουν;

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
....Πιθανόν το αλκοόλ να σκοτώνει πιο πολλούς ( δεν υπάρχει όμως παθητικός πότης απ το ποτό του διπλανού του)....
....Γιατί δεν λένε απαγόρευση και του ποτού?
Κι αυτό σκοτώνει, και μάλιστα άμεσα. Κανείς δεν σκότωσε τον άλλον, επειδή κάπνισε ένα πακέτο τσιγάρα.
Πολλοί σκότωσαν, επειδή ήπιαν ένα καφάσι μπύρες.
Κάτι ανέφερε ήδη η StellAnna σχετικά. Αυτοκινητιστικά ατυχήματα και γενικότερα απώλεια διαύγειας και κρίσης εννοεί πιστεύω. Όμως εδώ ας μην κοντράρουμε με τους φίλους τους πότες. Εξαρτημένοι κι εμείς ας δείξουμε την ανάλογη ανοχή. Το ζητούμενο είναι σεβασμός στις ιδιαιτερότητες των άλλων κι όσον αφορά τον εαυτό μας "παν μέτρον άριστον".
ΥΓ. Τα παραπάνω τα λέει άνθρωπος των άκρων!

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Αντικαταστάθηκε όταν οι κύριοι κατάλαβαν ότι σαν φουγάρα δε μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά...:D
Κατ' αρχήν μην ταυτίζουμε τον καπνιστή με το φουγάρο. Εγώ για παράδειγμα είμαι φουγάρο και θέλω να γίνω καπνίστρια!
Αλλά εσύ μας λες ότι η μεσαία απόλαυση (το βασικό κυρίως πιάτο) καταργήθηκε:shock: ενώ vagantos ρωτά με τι αντικαταστάθηκε το επιδόρπιο για όσους still have dinner. Και μη βιαστείς να απαντήσεις πως είναι θέμα χρόνου η απώλεια του βασικού από τους καπνιστές, γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν είναι καπνιστής ο κύριος αλλά η κυρία και τότε αυτή ζητά το επιδόρπιο:).

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Απλως δεν τον ξερεις τον δικο μου: του δινεις δακτυλο σου κοβει χερι απο τον ωμο. Και δεν ηταν αναιμακτη η προ εικοσιπανταετιας φαση...
:lol:Εσένα πάντως σε είδα αρτιμελή. Τον καλό σου αφέντη δεν τον έχω δει:lol:.

Λοιπόν, για να μιλήσουμε σοβαρά, την εποχή που αναφέρεις (1982) όταν γνώρισα (τρόπος του λέγειν) το δικό μου, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα, παρότι καπνίστρια. Σήμερα, σχεδόν κανείς της ηλικίας μας δε διαννοείται να καπνίσει στο χώρο που κοιμάται. Για τα νιάτα δεν ξέρω μα πιστεύω ότι προσέχουν. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη.
ΥΓ. Σαν πολύ δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ανέλαβα και με απόντα τον κατηγορούμενο!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ειδα και επαθα να σωσω τα μελη μου. Η νεκροψια θα δειξει αν εχω σωσει και τα πνευμονια μου. Ειναι ενηλικος και του αναγνωριζω καθε δικαιωμα να καταστρεφει συστηματικα την υγεια του με τον τροπο που αυτος επιλεγει, στην προκειμενη περιπτωση με πανω απο τρια πακετα ημερησιως. Θεωρω επισης οτι υπηρξε αρνητικο προτυπο για την κορη μας που ξεκινησε και αυτη να καπνιζει. Ευτυχως που καπνος και τσιγαρα δεν ειναι απαγορευμενα σαν τα ναρκωτικα γιατι αλλιως ουτε σπιτι να μεινουμε δε θα ειχαμε... Τοσο addict και ακομη παραπανω! Εχει απειρους λογους υγειας για να κοψει το καπνισμα και μονο εναν για να το συνεχισει: μια εξαρτηση που δεν μπορει να ελεγξει.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ευρωκοινοβούλιο, "Όχι" στην απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας

Την είδηση προβάλλει σήμερα η εφημερίδα Ναυτεμπορική και αναφέρει ότι

Η επίμαχη πρόταση που ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ως το 2011, απορρίφθηκε με 320 ψήφους έναντι 291 και 14 αποχές.
Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας κερδίζει συνεχώς έδαφος στις ευρωπαϊκές χώρες. Πρωτοπόρος στο ζήτημα αυτό είναι η Ιρλανδία, το παράδειγμα της οποίας ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια η Ιταλία, η Γαλλία και η Κύπρος, η οποία θα την επιβάλει από την 1η Ιανουαρίου του 2010. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο όμως δεν έχει υιοθετηθεί κανένα κείμενο που να την καθιστά υποχρεωτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Last edited by a moderator:

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Eχετε ποτε αναρωτηθει γιατι εχει ψυφιστει ο συγκεκριμενος νομος σε ολη την Ευρωπη, ξαφνικα ενδιαφερονται για την υγεια των αντικαπνιστων;

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Καρφάκι δεν τους καίγεται για την υγεία μας.
Γι αυτό και τα φουγάρα παραμένουν στη θέση τους,οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στολίζουν τις ταράτσες μας,τα απόβλητα δίνουν χρώμα στα ποτάμια και τις θάλασσες μας.
Απλά πιστεύω ότι τα νοσήλια που απαιτούνται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
είναι κομματάκι υψηλά και οι ασφαλιστικές δεν το αντέχουν.
Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για το τόσο ενδιαφέρον των ισχυρών για την υγεία μας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα