• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τι έκπληξη!Θέμα-αναζήτησης προορισμού εξωτερικό

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
αν έχει ήδη καταλήξει ο suitcase πάσο. αν όχι θα προτείνω φυσικά Italia. Το original stuff και όχι απομιμήσεις...:bleh:
άντε Ρώμη (<90 με λοκο από θεσσ) ή ακόμα καλύτερα συνεχίστε με άλλη λοκο για Σικελία. πολιτισμός+φαί+dolce vita..

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
αν έχει ήδη καταλήξει ο suitcase πάσο. αν όχι θα προτείνω φυσικά Italia. Το original stuff και όχι απομιμήσεις...:bleh:
άντε Ρώμη (<90 με λοκο από θεσσ) ή ακόμα καλύτερα συνεχίστε με άλλη λοκο για Σικελία. πολιτισμός+φαί+dolce vita..
Η μόνη έκπληξη είναι ότι σου πήρε τόσες ώρες να απαντήσεις....

Traveller

Member
Τέσσερις και όλες θετικές; Συν μια η δική μου μαρτυρία ίσον πέντε; Ψεύτικες θα είναι, σας το λέει ο μαλτάκιας που το ξέρει απέξω κι ανακατωτά το ξενοδοχείο.
Ρε Γιώργο άστο να πάει στο διάολο... έχει τέσερεις μαρτυρίες συν μία την δικιά σου και ησυχάσαμε τώρα... δεν είναι ψεύτικες οι μαρτυρίες απλά άλλα τα στάνταρς τα δικά σου και άλλα τα δικά μας... εγώ είπα κάτι για 80? άντε 70?... πιο κάτω δεν πάει το ρημάδι...

Στην Κορούνια αγόρασε τα αρώματα με το κιλό (κάτι ζιβενσί κλπ που δεν ξέρω) διότι ήταν στο 40% των ελληνικών τιμών,!
Μην τα λες αυτά και παραέξω γιατί θα σε δέσουνε... η μόνη περίπτωση να είναι τα αρώματα 40% φτηνότερα από ότι στην Ελλάδα είναι να είναι μαιμούδες ή να είναι αυτά που φόραγε η γιαγιά μου στο μεσοπόλεμο...

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Έλα έλα ολοι φέτος Κομποστελα !!! Στο χοτελ που εμεινε ο panta45 έχω κλείσει και γω !!Είναι σούπερ !!!!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Σε ποιο έμενε ο Panta45? Σ'αυτό που προτείνει ο Γιώργος;

Samion τη Σικελία τη σκεφτόμουν πολύ! Λίγο με απέτρεψε ότι θα απαιτούσε αυτοκίνητο. Διάβασα και πολύ ωραίες ιστορίες εδώ για Σικελία - παρεπιπτόντως δεν έχω διαβάσει τίποτα για νησιά Αιόλου ή Ίσκια, έχει πάει κανείς; Άσχετη ερώτηση, έκλεισε η παρένθεση.

Traveller κι εγώ υπολογίζω αρκετά παραπάνω από ό,τι μου προτείνουν γιατί μου αρέσουν και τα ωραία φαγητά, και τα ωραία κρασιά, και τα ωραία μπαρ! 1200 ειναι οκ, πάλι εντός budget. Πάντως το 1,8 η μπύρα που λέει ο Γιώργος είναι ένα κριτήριο ανεκτό για να καταλάβεις μέσο κόστος ζωής.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Σε ποιο έμενε ο Panta45? Σ'αυτό που προτείνει ο Γιώργος;

Samion τη Σικελία τη σκεφτόμουν πολύ! Λίγο με απέτρεψε ότι θα απαιτούσε αυτοκίνητο. Διάβασα και πολύ ωραίες ιστορίες εδώ για Σικελία - παρεπιπτόντως δεν έχω διαβάσει τίποτα για νησιά Αιόλου ή Ίσκια, έχει πάει κανείς; Άσχετη ερώτηση, έκλεισε η παρένθεση.

Traveller κι εγώ υπολογίζω αρκετά παραπάνω από ό,τι μου προτείνουν γιατί μου αρέσουν και τα ωραία φαγητά, και τα ωραία κρασιά, και τα ωραία μπαρ! 1200 ειναι οκ, πάλι εντός budget. Πάντως το 1,8 η μπύρα που λέει ο Γιώργος είναι ένα κριτήριο ανεκτό για να καταλάβεις μέσο κόστος ζωής.
Στο hospederia San Martin pinario από ότι διάβασα παραπάνω ! Σε αυτό εκλεισα το βρήκα στο trip advisor είχε πολύ Καλές κριτικές ,τοποθεσία ιδανική !!
Ακόμα δεν έχω παει φυσικά και θα ήθελα να μας πει ο panta κάποια λόγια

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
δεν έχω διαβάσει τίποτα για νησιά Αιόλου ή Ίσκια, έχει πάει κανείς;
ναι έχω πάει. δεν αξίζει όμως αυτονομα. μόνο σε συνδυασμό με κάτι άλλο. ναπολη+ ίσκια (μονοήμερη ή το πολύ 2) κ σικελία+ αιόλια (1-3 μέρες μαξιμουμ).

isabelle

Member
Η Γαλικία είναι θαυμάσιος προορισμός, θα αποτολμήσω όμως εναλλακτική πρόταση, έστω κι αν είναι για να την κρατήσεις μόνο στην άκρη του μυαλού σου για μια επόμενη φορά:
Προτείνω λοιπόν Βαλτική, και ειδικότερα Ταλίν -Εσθονία. Η πόλη δεν παίζεται, το φαί επίσης, οι τοπικές συγκοινωνίες είναι εξαιρετικές και η ενοικίαση αυτοκινήτου κάθε άλλο παρά απαραίτητη. Πιθανές εκδρομές στο Parnu (ημερίσια) και στο Tartu (με διανυκτέρευση). Εισιτήρια με Air Baltic 213 €.
Μπορείς επίσης να κάνεις αεροπορικό συνδυασμό Αθήνα-Ρίγα (Λετονία) στον πηγαιμο και Ταλίν-Αθήνα στην επιστροφή με μια ενδιάμεση μετακίνηση με λεωφορείο. Κι έτσι βλέπεις και την Ρίγα, επίσης κούκλα πόλη.
Από διαμονή έχεις τα πάντα, από απλό Β&Β μέχρι πεντάστερη γκλαμουριά, στην παλιά πολη πάντα εννοείται. Ιδού ενδεικτικά ένα λινκ Tallinn Tourism - Accommodation.

Μ' αυτά τα δεδομένα και με τον προϋπολογισμό που δίνεις γυρνάς τη Βαλτική όχι για 6 αλλά για 16 μέρες.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καταλύματα:
Προφανώς και υπάρχουν ακριβότερες επιλογές από το Suso, ορισμένες καλύτερες (γι' αυτό και τις πληρώνεις) και ορισμένες χειρότερες (δεν παίρνεις ό,τι πληρώνεις, όπως παντού έχει ευκαιρίες και πατάτες). Το πρότεινα ως αξιοπρεπέστατη επιλογή στην παλιά πόλη. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι το "κατάλυμα για ταξιδευτές στυλ Γιώργου", με δεδομένο ότι μένω σε πολύ διαφορετικά καταλύματα (από σεζλόνγκ/πλονζόν/γκαζόν στο Μάλι μέχρι πεντάστερα στο Μπιλμπάο) όποτε ταξιδεύω, αλλά επιλογή για backpackers δεν είναι, αν αυτό εννοεί ο Νίκος, ειδικά στο Σαντιάγο που ο backpacker έχει επιλογές σε κλάσματα της τιμής.

Είναι σε ένα πανέμορφο ιστορικό κτίριο κάτω από τις καμάρες της οδού Villar, τα δωμάτια ολοκαίνουρια, wifi σε όλα, ζητάς θέα στον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης για διαμονή πολλών ημερών, εξαιρετικό μπάνιο, ωραία επίπλωση και το μπαρ κάτω είναι από αυτά με μεγάλη ιστορία στο πολιτικό γίγνεσθαι της Γαλικίας, από τότε που έκανε κουμάντο η GRAPO και στα κελάρια τους αντί για γαλιέγικα κρασιά αποθήκευαν αντιρρησίες του Φράνκο. Α, και η κράτηση τηλεφωνικώς, χωρίς προκαταβολές, πιστωτικές κλπ, είναι παλαιάς σχολής το άτομο. Με 70-80? που λέει ο Traveller βρίσκεις και καλύτερα (έως πολύ καλύτερα, ειδικά βορειανατολικά...), με 45? όμως είναι το καλύτερο value for money στην πόλη στην κατηγορία του, εκτός κι αν άνοιξε κανένα νέο, που δεν το αποκλείω, ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια, ειδικά σε ιστορικά κτίρια. Το πρότεινα ως budget επιλογή για ζευγάρι, με δεδομένο τον προϋπολογισμό σας, βασικά ζευγαράκια και κάτι περαστικοί businessmen μένουν. Δες το και κρίνεις:
Hostal Suso : 70 meters away from the Cathedral of Santiago Κράτηση από πριν, έχει λίγα δωμάτια και "φεύγουν", μου έχει τύχει να πάρω 3 εβδομάδες πριν, φθινοπωριάτικα και να μη βρω τίποτε... Και ζήτα θέα μπροστά επισταμένως.

Φαγητό:

Το μενού των 9,50? δεν το βρίσκεις παντού, θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά είναι τόσο πολλές οι ενδιαφέρουσες σχεδόν τσαμπέ γαστρονομικές εμπειρίες, που θα βρεις μπόλικα. Προφανώς και υπάρχουν και μενού στιλ Πλάκας, ειδικά στην οδό Φράνκο, που θα σου συνιστούσα να μην περάσεις καν... Επίσης, παρότι πολλά ξενοδοχεία έχουν αξιόλογη κουζίνα και διάσημους σεφ, τα μενού degustacion τους (ειδικά για τα ξενοδοχεία μιλάω) είναι της πλάκας. Π.χ αν πάτε στο ιστορικό Hostal de los Reyes Catolicos, που έχει ένα από τα φημισμένα εστιατόρια της πόλης, και πάρετε το μενού της ημέρας για να σας έρθει οικονομικά, το φαγητό είναι απλώς καλό και δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πληρώνεις, για να μη σου πω πως είναι μάπα σε σχέση με τις προσδοκίες, κάνανε άνοιγμα να χτυπήσουν τα νέα μικρά εστιατόρια και τα κάνανε μαντάρα, αν δεν έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία φορά που πήγα. Αν τα σκάσετε και πάρετε το α λα καρτ ναι, τρως αξιοπρεπές φαγητό πρώτης διαλογής (όχι και τίποτε ανεπανάληπτο), αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα τρως εξαιρετικά σε κάποιο διαμαντάκι.

Το μενού των 9,50? στο οποίο αναφέρομαι εγώ (όπως βλέπεις το μοναστήρι San MArtin δεξιά, με μια γιαπωνέζικη σημαία, το βράδυ ντουμπλάρει ως μπαράκι με ρετρό τζαζ συνήθως) ενδεικτικά έχει 3 διαφορετικά κυρίως πιάτα κάθε μέρα όλα κι όλα, όλα με βιολογικά προϊόντα, εξαιρετική διασταύρωση περουβιάνικου-γαλιέγικου και γιαπωνέζικου. Περιλαμβάνει, πρώτο (αμαρτίες σκέτες τα σασίμι του), δεύτερο πιάτο και κρασί. Πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, το ceviche είναι με πικροκαραμελωμένες σουπιές, ο σολωμός συνδυάζεται με κάτι φύκια από τα Islas Cies κλπ κλπ. Αν είναι ακόμη ανοιχτό και δεν πήρανε καμιά μεταγραφή...

Κοινώς μπορείς να φας και γκουρμέ στο Σαντιάγο σε πολλά μέρη (ειδικά στο βόρειο κομμάτι της παλιάς πόλης και στη νέα πόλη διάσπαρτα) σε τιμές που για ελληνικά δεδομένα είναι απλά απίθανες. Πολλοί οι λόγοι, όπως γενικώς το χαμηλό κόστος ζωής στη Γαλικία, οι επιδοτήσεις της τοπικής κυβέρνησης για το γαστρονομικό της τουρισμό, το ότι η πόλη είναι εκκολαπτήριο σεφ που μετά τους τσιμπάνε εστιατόρια τύπου Pepe Vieira και Berasategui, οι έξτρα επιδοτήσεις για νέους σεφ από τον κορβανά της πόλης σε συνδυασμό με το ότι στα προάστια του Σαντιάγο βρίσκεται μια από τις καλύτερες γαστρονομικές σχολές στη χώρα (συμβεβλημένη με την EHL της Λωζάνης) που με το που αποφοιτήσουν τα φυντάνια που πήραν τα βραβεία της χρονιάς ανοίγουν τα εστιατοριάκια τους μέχρι να πάρουν μεταγραφή για τη χώρα των Βάσκων (εκεί είναι η πραγματική Μέκκα των απανταχού Ισπανών γαστρολάγνων και οι μισθοί δε συγκρίνονται με αυτά που μπορεί να πληρώσει το Σαντιάγο, οπότε τους χάνει γι' αυτό και κλείνουν και ανοίγουν εντός μηνών) κλπ κλπ.

Έχει και πατάτες, (και ειδικά στα ακριβά, ειδικά στην παλιά πόλη, πατάνε στο ότι κάποιοι θα πουν "αν τρώω έτσι με 15? τι θα γίνεται στα 50?; ), αλλά σε γενικές γραμμές το κόστος για πολύ καλό φαγητό είναι απλά αστείο. Κατανοητή η δυσπιστία όταν βλέπει κανείς τέτοιες τιμές, αλλά όταν φας θα καταλάβεις. Σε κάτι tapas-degustacion-fusion στην παλιά πόλη οι ουρανίσκοι οργιάζουν... Με 15-20? έχεις καταπληκτικό δείπνο σε πέτρινα υπόγεια με εξαιρετικά κρέατα, ψαρικά, κάρυ, συνδυασμούς και άλλα πολλά. Για οινοποσία που είσαι και φαν, μάλλον είσαι στο σωστό μέρος, ο οινοτουρισμός είναι πολύ στα πάνω του. Η παλιά πόλη έχει πολλά διαμάντια, ρώτα και τους ντόπιους για τη νέα πόλη γιατί είναι μεγαλούτσικη. Τα Gastrobar τα σπάνε, μην ξεκινήσω να κάνω λίστες, αλλά ακόμη και τα φτηνά μενού των 15? έχουν εναλλακτικές σαλάτες, pulpo με 4 διαφορετικούς τρόπους, γλυκά με ξηρούς πάγους, σκορπίνες, sizzling dishes (αν καταλάβεις όπως το προφέρουν γράψε μου, το Αγγλικό δεν παίζει...), κάτι dips με receta do secreto... Φτάνει λιγώθηκα.

. Να εκβιάσει κάποιος τον panta45 να γράψει ιστορία.

Σακ βουαγιάζ και πάλι, φεύγω. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλα τα παιδάκια, καλά ταξίδια και σας φιλώ (ειδικά το φίλο μου τον maltakias που δεν παρεξηγείται κιόλας), καλά να είμαστε θα είμαστε εδώ και του χρόνου για Γιάφκα Νετ στο Σχοινιά, καλύτερα δε γίνεται... κάποιος έχασε (κατάλαβε αυτός που πρέπει).

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Η Γαλικία είναι θαυμάσιος προορισμός, θα αποτολμήσω όμως εναλλακτική πρόταση, έστω κι αν είναι για να την κρατήσεις μόνο στην άκρη του μυαλού σου για μια επόμενη φορά:
Προτείνω λοιπόν Βαλτική, και ειδικότερα Ταλίν -Εσθονία. Η πόλη δεν παίζεται, το φαί επίσης, οι τοπικές συγκοινωνίες είναι εξαιρετικές και η ενοικίαση αυτοκινήτου κάθε άλλο παρά απαραίτητη. Πιθανές εκδρομές στο Parnu (ημερίσια) και στο Tartu (με διανυκτέρευση). Εισιτήρια με Air Baltic 213 ?.
Μπορείς επίσης να κάνεις αεροπορικό συνδυασμό Αθήνα-Ρίγα (Λετονία) στον πηγαιμο και Ταλίν-Αθήνα στην επιστροφή με μια ενδιάμεση μετακίνηση με λεωφορείο. Κι έτσι βλέπεις και την Ρίγα, επίσης κούκλα πόλη.
Από διαμονή έχεις τα πάντα, από απλό Β&Β μέχρι πεντάστερη γκλαμουριά, στην παλιά πολη πάντα εννοείται. Ιδού ενδεικτικά ένα λινκ Tallinn Tourism - Accommodation.

Μ' αυτά τα δεδομένα και με τον προϋπολογισμό που δίνεις γυρνάς τη Βαλτική όχι για 6 αλλά για 16 μέρες.
Ευχαριστώ Ισαβέλλα! Επειδή δεν έχεις συμπληρώσει 20 μηνύματα και δε μπορείς να απαντήσεις σε προσωπικό μήνυμα, στο ρωτάω εδώ: τι εποχή θα πρότεινες για Εσθονία;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Γιώργο, ευχαριστώ εις πενταπλούν για τις πληροφορίες! Άγγιξες ευαίσθητη χορδή! Να έχεις καλό καλοκαίρι σε όποια γωνιά της υφηλίου βρεθείς!

isabelle

Member
Με τέτοιο καταιγισμό πληροφοριών από τον Γιώργο, το καημένο το Ταλίν μάλλον έχει χάσει κάθε ελπίδα να δεχτεί την επίσκεψή σου battered_suitcase, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση. Αλλά μιας και ρωτάς, από Μάη μέχρι Σεπτέμβρη είναι η καλύτερη εποχή. Τέλη Αυγούστου θα έλεγα πως είναι ιδανικά. Μέτριες θερμοκρασίες, ακόμα σχετικά μεγάλες μέρες και τέλος διακοπών για τη πλειονότητα των Ευρωπαίων, άρα λιγότερος τουρισμός. Προσωπικά είχα πάει τέλη Οκτώβρη, ε και όσο νάναι το ψωφόσκρυό του το είχε (4οC). Στη Ρίγα αντίθετα όπου είχα πάει με άλλη ευκαιρία τέλος Σεπτέμβρη ο καιρός ήταν ιδανικός (18ο C, χωρίς να λείπει ωστόσο και η ατμοσφαιρική γκριζάδα που τόσο ταιριάζει στις βόρειες πόλεις της ηπείρου μας).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom